• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki aylık bebekli kadına okadar kişi gidince yardıma geldiğimizi düşünmüştür. Harcadığınız para ve kahvaltı hazırlamaya bu kadar takılmış olmanız çok şaşırttı ama hamileliktendir diye düşünmek istiyorum ve bebiş sağlıkla gelsin ozaman anlayacaksınız ki iki aylık bebekle misafir ağırlayamazsınız. Hatta o durumda bu kadar kalabalık misafire güler yüz göstermek bile zor elinden geleni yapmış bence.

Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Gerçekten bebek olduğunda anlarsınız benim annem geldi ve ben bir bardak su bile almadım bırakın yemek ya da kahvaltı hazırlamayı o durumda bebeğe uyum sağlamak çok zor. Sağlıkla gelsin bebiş ozaman anlayacaksınız

Ben 7 aylık hamileyken ve bir aylık lohusayken yatılı ağırladım eş ailesini. Kayinvalidem ve görümcem yerlerinden bile kalkmaya tenezzül etmedi.Bebege ve dikişlerime rağmen kaç öğün yemek çıkardım. En son eşimle temizlik yaparken gelip ona sen otur ben yaparım deyince anası ben de bir şalter attı.
O günden beri evime gelemedi maalesef ben gittiğimde de su içtiğim bardağı bile kaldırmıyorum şimdi. Özetle o zamanlar kendimi yordugum icin çok pişmanım kimseye yaranilmiyormus. Üstüne bir yıl çektiğim lohusa depresyonu da cabası 😔
Ne yaptiniz onu da yazın,içim şişti,soğusun:)

Zaten yazarken yaşamamış biri olarak yazmadm şuan iki yaşında bir oğlum var kolay demiyorm bende yasadm mastıt oldum burda olay şu hiç kimse gelmesin ozmn doğum sonrası bırakın aileyi arkadaş çevremiz bile bebek görmek için geliyor ve bebekli olmamıza ragmen herkes bir pasta börek çörek yapıyor ya anlattığım şeyler çok saçma sapan şeyler değil niye bukdr karşı çıkıldı anlamyrm kalkan hizmet etsn demedm ben ama konu sahibi icerlendiyse bence hiç bişey yapılmamış okadar da olmamalı altı aylık bebeginle tek başıma on beş kişiyi ağırladım guzelmiydi değildi şuan kimin evine bebek görmeye gitsem pasta börek yapmadan gtmem arayıp bir ihtycn varmi diye sorarm burda insanları tanımadan yargiliyorsnz bence belki sizden çok daha ince dusunuyoruzdur blmyrm
Ben gerçekten polemik olsun diye yazmadım olabilir belki de benden daha önce düşünürsünüz belki de dusunezsiniz bilemem ben kimseye normal zamanda bile eli bos gitmem ve böyle bir durumda gerçekten bunun lafı sözü olmaz ki birde kocasıda 1 hafta orda kalmış 2 aylık bebekle hep üst tarafımız çıplak geziyoruz biliyorsunuz elin adami ne alaka yatili kaliyor zaten gorumce ve kocası davetsiz habersiz gitmis belki gelin istemiyordu bunlara rağmen gelin hep guleryuzluymus bir de belki de gelin samimi gördü onları içten davrandıklarını zannetti belki de o yüzden rahat davranmış olabilir bilmiyordu arkalarından böyle konuşacaklarını

Ayyy bu konu hala açık mı? :KK70:

Ban yemistim, en basindan yazamadim diye icime dert olmuştu.

Aferin geline, ohhhh icimin yaglari eridi. Ne de guzel yapmış. Queen resmen.:KK36:

Daha beterini haketmissiniz de kadin saygılı davranmış.

Lohusa kadinin evinde kocanız beyefendinin ne işi var?

Hiçbirinizin orada olmamasi gerek.

Siz bile davet edilmemişsiniz.

Ah cıngar çıkaracak bir gelin olacakti ki, siz de olay çıktı, şunu yapti diye konu açacaktınız, hep bir agizdan yine oh olmuş diyecektik, daha keyifli olurdu. :KK70::KK70:

Aferin geline, ohhhh icimin yaglari eridi. Ne de guzel yapmış. Queen resmen.:KK36:

Ah cıngar çıkaracak bir gelin olacakti ki, siz de olay çıktı, şunu yapti diye konu açacaktınız, hep bir agizdan yine oh olmuş diyecektik, daha keyifli olurdu. :KK70::KK70:
Ban olmuş bitmiş ben daha yeni görüyorum konuyu:)
Vallahi bebeği olmayan kardeşime gittiğim zaman gelinimiz hiç bir şey yapmasın istiyorum.
Zaten çalışıyor yoruluyor,evdeyse sabah uyanmasın diye parmak uçlarında geziyorum,ve iki gece en fazla kalır ısrar da etse dönerim,çocuksuz giderim ayrıca,ne münasebet kardeşimin evi diye postu baş köşeye serecegim.
İnsanda insaf ve saygı olsun,gerisi kolay..

Ban olmuş bitmiş ben daha yeni görüyorum konuyu:)
Vallahi bebeği olmayan kardeşime gittiğim zaman gelinimiz hiç bir şey yapmasın istiyorum.
Zaten çalışıyor yoruluyor,evdeyse sabah uyanmasın diye parmak uçlarında geziyorum,ve iki gece en fazla kalır ısrar da etse dönerim,çocuksuz giderim ayrıca,ne münasebet kardeşimin evi diye postu baş köşeye serecegim.
İnsanda insaf ve saygı olsun,gerisi kolay..
Iyi gorumceleri cok severim. Ama sayiniz cok az. 😁

Benim erkek kardesim, gelinim yok. Ama annemin var. Adeta yengemin annesi gibi davranir annem. Hicbir is beklemez, hizmet beklemez, kendisi hizmet eder, çocuğuna kendi çocuğu gibi bakar. Bakacak tabii ki. Evlattan ne farki var yeğenin? Asla kuyusunu kazmaz, arkasindan kotu konusmaz. Bazen dayım yasadiklari sorunlari anlatmaya kalktiginda annem lafi agzina tıkar. Karını özelinizi anlatma diye. Iyi gorumce iyi gelinlerin basina insallah.🥰

Bebek artık 2 aylık olmuş.Tamam gelin hizmet etmesin de bir gün de bir kahvaltı hazırlayabilir.Hamilelik-doğum hastalık değildir.Sürekli gelen insanlar olsa tamam tavır alsın,onca yıldır bir kere gelen insanlara da bu yapılmaz bence.
Artik 2 aylik olmus ne demek? Bebek hala bebek. Hala cok agliyor, hala gazi var, sebepsiz aglaması var... valla 5 dakika daha cok uyusam kârdır derim. Erken kalkip kahvalti mi hazirlicam? Ustelik hic kimseyi ben davet etmemişim.

Kicasida mı gitmis ne olur yalan diyin, yanlış diyin 🤪

Ve gelinin Allah razı olsun hep yüzü güldü öyle mi?????????

Cidden o gelinden Allah razı olsun, ben beni düşünemiyorum :KK45:
Yüzü hep gülmüş evet. Valla büyük sabır. Her bakimdan takdir edilir. Kılını kıpırdatmamış, bebesine bakmış. Kimseye de surat asıp malzeme vermemiş. Görümce hanımı orta yerinden çatlatmış. 😅

Insan yegenine aldigi çeyreğin hesabini yapar mı? Zerre kadar sevmedim konu sahibini. Kocası da beş para etmez. Kadina tokat falan atmis eskiden.

Zavallı gelin sutyensiz pijama ile gezememiştir. Istedigi yerde emzirememiştir. Yine de güler yüzlü olmus.

Bebek artık 2 aylık olmuş.Tamam gelin hizmet etmesin de bir gün de bir kahvaltı hazırlayabilir.Hamilelik-doğum hastalık değildir.Sürekli gelen insanlar olsa tamam tavır alsın,onca yıldır bir kere gelen insanlara da bu yapılmaz bence.
Aynen. Sanki dün doğum yapmışta bugün doluşmuslar eve. Adamlar ayda yılda bir gitmiş, yakın mesafe degilki. Gelin hanım kendi ailesi abisi ablası gelince nasıl davranıyor bakalım. İnsanların önüne çorba fırında tavuk patates atamamismi bir kere. Görgüsüz. Ondan sürekli hizmet beklememis kimse. Konu sahibi bi 5sene daha gitme o eve. Sen doğum yapincada aynısını yap onlara. Geldikleri ilk gün kahvaltı hazırlama. Bebeğe bakmam lazım mutfakta herşey canım buyur hazırla bende yiyim de. Naoacaksin öyle geline böyle görümce 😂

geline hak verecegiz diye suyunu cikariyoruz bazi seylerin de.. tamam , kimse lohusa kadindan hizmet beklememeli, beklemesin de zaten..
ve onca kisinin pandemi zamani kucuk bebekli eve dolusmasi da yanlis hareket kesinlikle.. ama bir gunden bir gune de uzak yoldan gelmis misafirine, ailene sofra hazirligi yaparsin, bebek 30 dakika dalmisken... hepimiz gecirdik o gunleri...

bir de boyle zaruri dogum gibi durumlarda yatiya kalma olacaksa, karsilikli konusup anlasmali taraflar .. misal benim kv , ilk gelini onu mutfagina kesinlikle sokmadigi icin, lohusa iken bana geldiginde elini hicbir ise surmedi, ben de bebegim asiri huysuz oldugundan yemek vs yapamiyordum.. annem de ikimizi basbasa birakip gitti , sagolsun... aksam olsun da esim hazir yemek getirsin diye bekledik, bir de ramazandi yani..
sonra ikinci dogumumda , birbirimize karsilikli alistik, huylarimizi cozduk.. kv yine geldi ; ' anne mutfak senin, ne istersen yap pisir , kirlendi dokuldu diye dusunme , ben temizlerim ' dedim.. gul gibi gecirdik gunlerimizii..

karsilikli guzel bir iletisim; herseyi cozer..

benim de yegenim dunyaya geldi ve gelin hanim kayinvalidesinin onlarda kaldigi sure zarfinda , gunduz kocasi yokken odasindan hic cikmamis, cocugu da cikartmamis.. gercekten bu kadari da bence saygisizlik oluyor.. tamam kimse gelininden asiri samimiyet beklemiyor zaten , ama zaruri bir aile olma durumu varsa; en azindan gerekli saygiyi, misafir adabini karsilikli olarak aile fertlerine gostermek gerekiyor diye dusunuyorum...esini seven, ailesine de saygi gosterir..
bizler de ilerde kv olacagiz.. ne ekersek onu biceriz.

konu sahibi arkadasim; siz de bebeginizi saglikla kucagiza alirsiniz umarim, yegeniniz de saglikla buyusun ..

Iyi gorumceleri cok severim. Ama sayiniz cok az. 😁

Benim erkek kardesim, gelinim yok. Ama annemin var. Adeta yengemin annesi gibi davranir annem. Hicbir is beklemez, hizmet beklemez, kendisi hizmet eder, çocuğuna kendi çocuğu gibi bakar. Bakacak tabii ki. Evlattan ne farki var yeğenin? Asla kuyusunu kazmaz, arkasindan kotu konusmaz. Bazen dayım yasadiklari sorunlari anlatmaya kalktiginda annem lafi agzina tıkar. Karını özelinizi anlatma diye. Iyi gorumce iyi gelinlerin basina insallah.🥰
Amİn canım amin.
Ben kötü olanın günü kurtarsa da uzun vadede abad olduğunu görmedim daha.
İlahi adalet .

Aynen. Sanki dün doğum yapmışta bugün doluşmuslar eve. Adamlar ayda yılda bir gitmiş, yakın mesafe degilki. Gelin hanım kendi ailesi abisi ablası gelince nasıl davranıyor bakalım. İnsanların önüne çorba fırında tavuk patates atamamismi bir kere. Görgüsüz. Ondan sürekli hizmet beklememis kimse. Konu sahibi bi 5sene daha gitme o eve. Sen doğum yapincada aynısını yap onlara. Geldikleri ilk gün kahvaltı hazırlama. Bebeğe bakmam lazım mutfakta herşey canım buyur hazırla bende yiyim de. Naoacaksin öyle geline böyle görümce 😂
Hoşgeldin konu sahibi yeni üyeliğin hayırlı olsun :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back