Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten yazarken yaşamamış biri olarak yazmadm şuan iki yaşında bir oğlum var kolay demiyorm bende yasadm mastıt oldum burda olay şu hiç kimse gelmesin ozmn doğum sonrası bırakın aileyi arkadaş çevremiz bile bebek görmek için geliyor ve bebekli olmamıza ragmen herkes bir pasta börek çörek yapıyor ya anlattığım şeyler çok saçma sapan şeyler değil niye bukdr karşı çıkıldı anlamyrm kalkan hizmet etsn demedm ben ama konu sahibi icerlendiyse bence hiç bişey yapılmamış okadar da olmamalı altı aylık bebeginle tek başıma on beş kişiyi ağırladım guzelmiydi değildi şuan kimin evine bebek görmeye gitsem pasta börek yapmadan gtmem arayıp bir ihtycn varmi diye sorarm burda insanları tanımadan yargiliyorsnz bence belki sizden çok daha ince dusunuyoruzdur blmyrm

Size gelen boş gelmemiş ne güzel. Dediğiniz gibi yeni bebek olunca geliyor insanlar ama geldiklerinde hizmet beklemeleri ve eleştirmeleri doğru değil. Bizde de öyledir bebek görmeyi bırak normal oturmaya bile gidildiğinde herkes bir şeyler yapar götürür. Ev sahibi de çay yapar.
Ben yine de belirli bir döneme kadar kalabalık gelmelere karşıyım.

2 sene niye gitmediler acaba? Hiç öyle yeni evliler rahat etsinler diye düşünecek insanlar gibi de durmuyorlar. Bişey olmuş ayakları kesilmiş, şimdi çocuk bahanesine doluşmuş gibiler sanki.

Abisi ve yengesi memurmuş alabilirlermiş. acaba gelinleri memur diye mi kıskandı

Görgü sahibi insan yeni doğum yapmış kadına bebek görmeye gidip ikram beklemez. Ben gitmiyorum açıkçası. Hastaneye gidebileceksem gidip hediyesini orda verip kendini toparlayıp davet edene kadar rahatsız etmiyorum arkadaşlarımı. Aileden biriyse zaten ikram falan beklemiyoruz, özellikle yardım etmeye gidiyoruz.

Sizin anlattığınız misafir ağırlamalarla yeni doğum yapmış kadının evine 6-8 kişi en az bir hafta çöreklenmek tamamen alakasız şeyler ayrıca.

250 tl yemeği sanki gelin tek başına yedi. Hepsi kendi ailesi
Yok canım gelin yedi hepsini
Kardeşinin parasınıda gelin yiyor ondan cebinde parası yok yazık
Bu erkek aileleri neden böyleler acaba ?
Bir tane ya bir tane gelinin yediği, içtiği, aldığı, gezdiği niye bu kadar batıyo ?
Ne isteniyo bu gelinlerden bi anlayamadım.

Köle olmaları. Er kişisine erkek evlatlar doğurup soylarını devam ettirmeye yarayan bir taşıma aracı

Beni dogumuma 1 gun kala hastaneden taburcu (erken dogum riskim oldugu icin hastanede yatiyordum,) ettiler.Eve gidip ertesi gün gelecek kayinvaldem ve gorumcem icin yemek yaptim gelecekleri saate karnim sertleşe sertleşe sofrayi hazirladim.Yataklarini hazirladim.Dogum sabahi yataklarini baktim toplayan yok topladim gorumcem makyajini yapti lenslerini takti o arada.Doguma gittik.Bugunki aklim olsaydi parmagimi kaldirmazdim

Çok şaşırıyorum ya, hiç mi canınızın kıymeti yoktu

Eşiniz o esnada ne yapıyordu? Herhalde siz doğurdu doğuracak halde iş yaparken sizi izliyordu.

Umarım o gün o süsünden bir gün bile taviz vermeyen görümcenizi ağırladığınız son gün olmuştur.

Eşiniz o esnada ne yapıyordu? Herhalde siz doğurdu doğuracak halde iş yaparken sizi izliyordu.
Ay şurayı okuyorum okuyorum, eşimle görümcelerime aşkım artıyor. Deli kaynanam bile biraz elalem delisi olduğu için kalktı bir işin ucundan tuttu yine ya, bazı insanlar ne rahat, şaşıp kalıyorum.

yahu ben bu olaylara çok kızıyorum l. nasil icsellestiriyorsam iyice hirslaniyorum. Eşiniz nerde siz yemek yaparken, yatak toplarken. yemek yapamıyorsa dışarıdan sipariş etsin. anasının kardeşinin yatağını toplasın bir zahmet. eşiniz sehir dışında görevde falansa tamam da diğer türlüsü çok kötü

Asıl sorun kocaları hala görümce kaynana gömme peşindeler
Yok onlar da suçlu. Başlatmasın lensine, makyajına o görümce de. Hiç gelmeseymiş madem süsünden taviz veremeyip yatacağı döşeği bile sermeyecekse! İkisi de ziyan yani, başka bir açıklaması yok o kayınvalide ile görümcenin. İnsan yedi kat el olsa dokuz aylık kadına döşek serdirmez. Bu vicdansızlık başka bir şey değil. Doğuma girecek kadın yarım saate, ev toplatıyorlar. Bu da insanlık suçudur.
Ama en büyük suç kocada tabi. Bunlara razı gelip izlediği için.

Haklisiniz ... gelin demek hizmetçi demek gülecek yuz asmayacak robot gibi olacak el pence divan duracak . Erkek tarafının 7 sülalesine hizmeti eksiksiz görecek mutfaktan çıkmayacak yemek yapacak toplayacak arkasına cayi ocağa koyacak kırıntı hazırlayacak sevgili toruna ve yegene bakacak goruncelerin kayinlarin çocuklarına bile kusursuz ihtimam gösterecek . Liste uzun,, nasil kusursuz gelin olunur adli kitabi yazacağım madde madde ..

Onlar zaten vicdansız, merhametsiz, karaktersiz de adam karısına değer verse çok afedersin sıkar biraz böyle davranmak. İnsan tanımadıgı kadına bile böyle davranmaz kaldı ki ailen. Kalpleri kara işte.

Eşiniz?

Doğum yapınca anlayacaksınız hiç öyle kolay olmuyor güler yüzlü davranmış sonuçta. Valla benim eşimin ailesi geldiğinde ve annem varken kendileri yaptılar kusura bakmasınlar bide sezeryan oldum ağrılarım zor geçti dikişlerimde sorun oldu kalkıp hizmet edemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…