• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Feminist konulara çekmeyelim lütfen. Eşi evde yokmuş görevdeymis buna mukabil sadece gelin üzerinden konuştum. Aksi takdirde zaten esas düşüncesiz zaten kardeşidir. Evinde eşitliğin e sini uygulayamayanlar gelmiş burada beni "dişi" olgusu üzerinden suçluyor... hey Allahim ya :)
Oooo mayy gardddddd.. çok bozuldummmm :D haydi fıstık benim evimi de varsayımların üzerinden değerlendiriver çok ihtiyacım varrrr :D

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz

Kusura bakmayın da çok saçmasınız, hem arada bir yemek yapsaydı diyorsunuz hem de ona iş düşürmeyiz diyorsunuz.
Bal gibi hizmet beklemişsiniz işte.

Sövücem o hayatin olagan akışına ha. Bu kafayla cenaze evinde ölenin oglundan kızından lahmacuna limon istenek de hayatin olagan akisi🤬 lanet olsun böyle düzene. Gecelerime kabus oluyor kaynana bile gelip cinnet gecirticek diye, hamileligimi zehir eti bu dusunceler. 2 gun bile istemiyorum. Hele gorumce Allahim gelirlerse kiyametler kopar benim icin Ne munasebet ya, gelirlerse muhtemelen zaten bebegi bahane edip tatil yapmaya gelirler. Dusuncesiz odunlar
madem böyle korkuların var eşinle konuş canım bebek doğunca benim hormonlarım zaten hoplayacak iki günden fazla misafir istemiyorum herkese açıklasın o da kendini niye paralıyorsunbu dönemler önemli bebeğin stresini hisseder en çok bağırır çağırır kovalarsın o raddeye getirirlerse şimdiden bunları dert edinme yanlış yapıyorsun

Hamile halinle bence bunları düşünüp kendini üzme gelir iki gün kalırlar diğer gün söyersin eşine çocuğun kontrolü var bizim de işlerimiz var diye yollatırsın konuşurlarsa konuşsunlar boşver
inşallah sağlıkla kucağına al bebeğini gerisi önemli değil
Duygulara soz gecmiyor ki. Gecen yaz hasta halimle evim deniz kenarinda diy sıra sira tatile geldiler. Cocugu gormeyi bahane edip tatil yapmaya gelecekler diye dusunmekten , uzulmekten gönlüm yoruldu

Sövücem o hayatin olagan akışına ha. Bu kafayla cenaze evinde ölenin oglundan kızından lahmacuna limon istenek de hayatin olagan akisi🤬 lanet olsun böyle düzene. Gecelerime kabus oluyor kaynana bile gelip cinnet gecirticek diye, hamileligimi zehir eti bu dusunceler. 2 gun bile istemiyorum. Hele gorumce Allahim gelirlerse kiyametler kopar benim icin Ne munasebet ya, gelirlerse muhtemelen zaten bebegi bahane edip tatil yapmaya gelirler. Dusuncesiz odunlar
Görümcenin yalnız gelmeyip promosyon olarak yanında kocasını getirmesi ve lohusa haliyle bir hafta kayınbabayla enişteyle aynı evde yaşama fikri…

Biraz daha abartın, abartın.
Sizinki de normal değil onu söyleyeyim, genel yorumlarınız izin söylüyorum.
Size şöyle, ailesi, kimsesi olmayan bir cöpsüz üzüm lazımmış. Nasip işte.

2 aylık bebekli kadın size hizmet mi edecekti zahmet olmuş yapmışsınız suratını da asmamış yeni çocukları var maddi durumları belki iyi değil zaten bi daha birşey alıp göürmeyin ya başa kakmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.
Yok artık 2 aylık bebekli eve hem sülalecek yatılı gidip hem de hizmet mi beklediniz? Surat asmadığını dua edin bence.

Duygulara soz gecmiyor ki. Gecen yaz hasta halimle evim deniz kenarinda diy sıra sira tatile geldiler. Cocugu gormeyi bahane edip tatil yapmaya gelecekler diye dusunmekten , uzulmekten gönlüm yoruldu
kabul etmeyeceksin kendi aileni de onun ailesini de ararlarsa biz sizi görmeye geliriz bebeğim hassas doktor izin vermiyor kalabalığa o yüzden kusura bakmayın de net bir dille şimdiden reddet

madem böyle korkuların var eşinle konuş canım bebek doğunca benim hormonlarım zaten hoplayacak iki günden fazla misafir istemiyorum herkese açıklasın o da kendini niye paralıyorsunbu dönemler önemli bebeğin stresini hisseder en çok bağırır çağırır kovalarsın o raddeye getirirlerse şimdiden bunları dert edinme yanlış yapıyorsun
Kendime soz geciremiyorum. Uzakta yasiyoruz gelirlerse oyle hemen gitmezler. Gelmesinler yuzlerini gormek istemiyorum

İlk kez gitmişsiniz, iyi ağırlıyamamış kardeşiniz sizi, ben de yadırgadım. Gelininize kırılacağınız hiçbir sebep yok ama, hatta istemeyebilirdi bile şu dönemde evinde kimseyi, kadın gene güleryüzünü göstermiş of dememiş. Bize yatılı misafir geldiği zaman eşim ellerini ceplerine attırmaz, kahvaltılarını hazırlar, en az 3-4 çeşit yemek yapar, değil ailelerimize kırk kat yabancıya bile böyleyiz. Durumumuz müsait değilse de yemeğe çıkarmayız kimseyi, elimizde ne varsa onları yer içeriz.. Yani gelin hanım ne yapsın allah aşkına? Kardeşinize kırılıyorsanız da kırılın, biraz odunluk etmiş bence.

daha yeni doğum yapmış bir kadının evine gidip birde hizmet beklemek ne ya paşa torunumusun sen kadıncağız hem lohusa hemde minicik bir bebekle alışma sürecinde sabaha kadar zaten uyku uyumuyordur garibim kıyamam . birde hizmet mi edecek size geri dön sen allah korusun bu fesatlığını kadıncağız öğrenip üzüntüden sütü kesilir filan.

sizde hamilesiniz ve doğum yaptığınızda herkese güzel güzel hizmet edersiniz.
tabi haliniz olursa tek dileğim misafirlerinizin zihniyeti sizinki gibi olmaz

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Yok artık 2 aylık bebekli eve hem sülalecek yatılı gidip hem de hizmet mi beklediniz? Surat asmadığını dua edin bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back