• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi o kadar da haksız bulamadım kırılmakta haklısınız. Kendi yapamasa bile birseyler hazır alıp ikram etmeliydi hem kız hem kardeşin memurmus. Biraz her şeye atlayan bir aile yapınız olabilir mi? Siz en azından ilk gün otursaydiniz kalkmasaydiniz mecbur kahvaltı hazırlanıp biseyler önünüze gelirdi. Benim annem de her gittiği evde atlar hemen sonra da bık bık konuşur. Biraz da misafir gibi davranmak gerek. En azından bundan sonrası için aklınızda bulunsun. 2 ay küçük denmiş benim de çocuğum var o kadar da küçük değil yani en azından bi telefonu eline alıp eve biseyler sipariş edebilecek vakti vardır yani. Doğu bile olsa bilen bilir en ücra yerlerde bile artık sipariş edilebilecek şeyler var. Sizin gelin düşüncesizmiş.
Ben olsam bozulurdum bunu da belli ederdim. Kim ne derse desin kindarım ben. Hıh.
Siz yazdığınız için onaylamak kalmış bize de, bence de kindarsınız.
Ufak bebeği olan birinin evine kalmaya gidip inatla oturup, mecburen kalkmasını beklemeyi hesap edecek kadar üstelik.

Ya benim etrafımda böyle anlayışsız insanlar yok. Birbirini kullanmaya çalışmıyor kimse. Sen gelinsin yapacaksın sen KV mecbursun demiyor kimse. Kendimi kimseye de yarandırma çabam olmadı hiç bir zaman :KK66:
Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.

O gelin dusuncesiz degilmis. Hadlerini bildirmis. Olmasi gerekeni yapmis. Yeni bebek gelmis evde disardan 6 kisiye öğün siparis etmek nasil bi masraf farkinda misiniz
Her eve lazım böyle gelin.
Ufff ama varya şimdi sagda solda gelini anlatıyorlardır , bize bir kahvaltı hazırlamadı, yemek yapmadı diye.

bide ik aylık bebekle kalan kadının evinde kayın baba eniştenin bir hafta ne işi var ya tahammülü yüksek bir gelin bi de üzülmüşler gelin hizmet etmiyo diye ananız babanız kardeşiniz zahmet olmuş yemek yapmak
Katılıyorum
Bebeğim 2 aylıkken haftada bir duş alabilirsem şükrediyordum. Uyku yemek çok zordu. Asla hizmet edemezdim

Kahvaltı kahvaltı diyip tutturmuşsunuz
Ayıp

Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.
Gelin ille de bize gelin davet ediyorum dememiştir.
Muhtemelen ogullarına size geliyoruz denilmiş ve gidilmiştir.
Hatta görümceyi kendi ailesi davet etmiş.
Gelin gelin dememiş.

Yeni doğum yaptığımda kimse gelmesin evime. Kalkıp kimseye hizmet edemem. Paşa doğurmadım ama bebeğimle geçireceğim zamanı kimseye hizmet ederek geçiremem. Eşim sağolsun gelenleri ağırlar
Siz en iyi en mükemmel gelin olarak yaparsınız eminim.

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
2 aylik bebekli kadina davet bile edilmemisken cumbur cemaat yatili misafir gitmeye utanmadiniz mi en basta ya...

İste biz geciremezdik. Herkes geciremez. Kalkar o haliyle biseyler hazırlamaya calisir cogu kisi. Ama bu tek kelimeyle kerizlik. Asıl bizim yaptigimiz yanlis. En güzelini yapmis gelin hanim
Bilemedim. Evet her gun 3 ogun yapmaya ben de ugrasmam o haldeyken. Ama bir gun bi kahvalti bi yemek hazırlarım diye düşünüyorum.

Bana tuhaf gelmedi. Evde o kadar kişi var herkes el atsin hazirlasin maksat karin doyurmak degil mi illa gelin eli değsin israri da bana tuhaf geliyor. 1 hafta yatili kalmak için zaten kalabaliklar ben cocuksuz halimle bile o kadar kişiyi yatili alamam eve zaten yer yok 😂
Gelin eli degsin olarak dusunmedim. Ev sahibi olarak düşündüm.
Ha bu oandemi zamani ben de 4 kisilik 1 hafta süren misafir kabul etmem o ayri.

Sende de böyle bir görümce var mı? yoksa burada bir üye var fahri görümcelik yapabilir sana hahhahah

Bizim görümce de aynısını yapmıştı :D
Onun bebeği daha büyüktü ama yine de yaptı :D
Şimdi sıra bende bana da gelince aynısını ben yapıp kötü gelin olacağım :KK62::KK62::KK62:

2aylık bebeği olana sizin hizmet etmeniz gerekmezmıydı? Ben olsam sabah kalkar kahvaltısınıda hazırlardım evinide temizlerdim bir gülümseme tatlı söz gördüysem yeter de artar.artı aldıysanız sizin canınız kanınız yeğenınız helalı hos olsun.zorunuza gitçek birsey değil bu kusura bakmayın ama yanlıs dusunuyrsunuz

Gelin ille de bize gelin davet ediyorum dememiştir.
Muhtemelen ogullarına size geliyoruz denilmiş ve gidilmiştir.
Hatta görümceyi kendi ailesi davet etmiş.
Gelin gelin dememiş.
Yeni doğum yapmış kişi özel olarak insanları arayıp gelin diye davet etmez ki zaten gelineceği belli bisey. Tabiki oğluna söylemiştir o da eşine sormuştur musait miyiz diye. Benim ailem gelirken bana söyler ben eşime danışayım musait miyiz derim konuşurum iletirim buyrun gelin derim keza o da ailesine. Bu hayatın olağan akışı degil midir.

Ben sizi o kadar da haksız bulamadım kırılmakta haklısınız. Kendi yapamasa bile birseyler hazır alıp ikram etmeliydi hem kız hem kardeşin memurmus. Biraz her şeye atlayan bir aile yapınız olabilir mi? Siz en azından ilk gün otursaydiniz kalkmasaydiniz mecbur kahvaltı hazırlanıp biseyler önünüze gelirdi. Benim annem de her gittiği evde atlar hemen sonra da bık bık konuşur. Biraz da misafir gibi davranmak gerek. En azından bundan sonrası için aklınızda bulunsun. 2 ay küçük denmiş benim de çocuğum var o kadar da küçük değil yani en azından bi telefonu eline alıp eve biseyler sipariş edebilecek vakti vardır yani. Doğu bile olsa bilen bilir en ücra yerlerde bile artık sipariş edilebilecek şeyler var. Sizin gelin düşüncesizmiş.
Ben olsam bozulurdum bunu da belli ederdim. Kim ne derse desin kindarım ben. Hıh.
Yoo valla ben Doğu da küçücük bir ilçe de yaşıyorum,çiğ köfteciden başka sipariş edilebilecek hiç bir şey yok .Fırın yok yahu ilçe de😂Oturup bekleselerdi mecbur getircekmiydi? Bu zihniyetle evime geleni aç bırakırım vallahi..

Sevinirdim görümcem olsanız.
Lohusayken benden yemek bekleyen görümcem kırılsın, daha da evime gelmesin zaten.
Zor günümde açık arayanı, iyi günümde de ben istemem. Hıh.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back