• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni doğum yapmış kişi özel olarak insanları arayıp gelin diye davet etmez ki zaten gelineceği belli bisey. Tabiki oğluna söylemiştir o da eşine sormuştur musait miyiz diye. Benim ailem gelirken bana söyler ben eşime danışayım musait miyiz derim konuşurum iletirim buyrun gelin derim keza o da ailesine. Bu hayatın olağan akışı degil midir.
:D Tabiki değildir :D

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Yani iki yıldır evli kardeşinizin evine ilk kez gitmişsiniz o da yeğeniniz olduğu için aldığınız köftenin hesabını yapmışsınız para da gözüm yok diyorsunuz ama bir çok maddi neden saydınız. Bunun dışında yetmezmiş gibi görümcelik yapıp gelininize destek olmak yerine sonuçta lohusa kadın yeni bir sürece başlıyor, siz bir de hizmet beklemişsiniz kusura bakmayın ama sizin gibi düşünen bir görümcem olsaydı çeyreğini al git burdan
Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.

Katılıyorum
Bebeğim 2 aylıkken haftada bir duş alabilirsem şükrediyordum. Uyku yemek çok zordu. Asla hizmet edemezdim

Kahvaltı kahvaltı diyip tutturmuşsunuz
Ayıp
Mutlaka alınacak birşey buluyorlar ama mutlakaaa kahvaltı hazırlasa akşam yemek yapmadıı derlerdi

Bilemedim. Evet her gun 3 ogun yapmaya ben de ugrasmam o haldeyken. Ama bir gun bi kahvalti bi yemek hazırlarım diye düşünüyorum.
Sirf yaptiklarinin iyi bi halt olmadığını gorsunler diye onu bile yapmamak lazim. Ne münasebet enisteyle falan 1 hafta kalmak ya. Bir lokmayi hak etmiyorlar. Aglayasim gelior hamile halimle bunlari dusununce. İnsanların dusuncesizligi, had bilmemesi icime dokunuyor. Baskma gelecekleri düşünüp huzurum kaciyor. Bir damla guleryuz cok boylelerine, birak kahvaltiyi

Yeni doğum yapmış kişi özel olarak insanları arayıp gelin diye davet etmez ki zaten gelineceği belli bisey. Tabiki oğluna söylemiştir o da eşine sormuştur musait miyiz diye. Benim ailem gelirken bana söyler ben eşime danışayım musait miyiz derim konuşurum iletirim buyrun gelin derim keza o da ailesine. Bu hayatın olağan akışı degil midir.
Siz tamamen varsayımlarla yazmışsınız, o geline fikrinin sorulduğunu nereden biliyorsunuz?
Tam tersi yeni doğum yapmış kişiye misafirliğe değil destek amaçlı gidilir, o yüzden de iş beklemek empati kuramamaktır. Bakın bu varsayım değil olayın akışına uygun davranmaktır.
Lohusa kadın dışarıdan yapılacak alışverişi bile organize edecekse bu ailenin oğulları ne güne duruyor o zaman.

Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.
Bizim burası adetler denizidir. Dünürlük gezmeler, bebek görmeler falan acayip gösterişlidir. Bir gezmeler olur, hanımlar 10 cmlik stiletto getirirler ev ayakkabısı diye, ev terliği ile gezeni görmezsin. Gelin hanımlar üç kıyafet değiştirir en az. 10 çeşitten fazlası yapılır ikram diye. Şatafatı anlayın diye yazıyorum.
Ama bunlar bebek biraz büyüyünce yapılır. 2 aylık bebeği olan lohusanın evine yatılı zaten gidilmez. Bebek az büyür, ele avuca gelir. Sonra misafirliğe gidilir, onda da az oturulur. Gidersin hediyeni verirsin, önüne pastanelerde bulamayacağın tabaklar gelir, 40 çeşit baharattan yapılmış şerbet verilir. Ki bunları da gelin hazırlamaz. Gelinin annesi, kayınvalidesi, kardeşler, görümceler vs. ilgilenir hizmetle. Gelin yine yapmaz.

Değildir tabi sen nereden bileceksin hatta o da dişiyse kalkıp halasına bi çay koyabilir :KK70:
Feminist konulara çekmeyelim lütfen. Eşi evde yokmuş görevdeymis buna mukabil sadece gelin üzerinden konuştum. Aksi takdirde zaten esas düşüncesiz zaten kardeşidir. Evinde eşitliğin e sini uygulayamayanlar gelmiş burada beni "dişi" olgusu üzerinden suçluyor... hey Allahim ya :)

Sirf yaptiklarinin iyi bi halt olmadığını gorsunler diye onu bile yapmamak lazim. Ne münasebet enisteyle falan 1 hafta kalmak ya. Bir lokmayi hak etmiyorlar. Aglayasim gelior hamile halimle bunlari dusununce. İnsanların dusuncesizligi, had bilmemesi icime dokunuyor. Baskma gelecekleri düşünüp huzurum kaciyor. Bir damla guleryuz cok boylelerine, birak kahvaltiyi
Hamile halinle bence bunları düşünüp kendini üzme gelir iki gün kalırlar diğer gün söyersin eşine çocuğun kontrolü var bizim de işlerimiz var diye yollatırsın konuşurlarsa konuşsunlar boşver
inşallah sağlıkla kucağına al bebeğini gerisi önemli değil

Siz tamamen varsayımlarla yazmışsınız, o geline fikrinin sorulduğunu nereden biliyorsunuz?
Tam tersi yeni doğum yapmış kişiye misafirliğe değil destek amaçlı gidilir, o yüzden de iş beklemek empati kuramamaktır. Bakın bu varsayım değil olayın akışına uygun davranmaktır.
Lohusa kadın dışarıdan yapılacak alışverişi bile organize edecekse bu ailenin oğulları ne güne duruyor o zaman.
Görevde olduğunu okudum ?

Sövücem o hayatin olagan akışına ha. Bu kafayla cenaze evinde ölenin oglundan kızından lahmacuna limon istenek de hayatin olagan akisi🤬 lanet olsun böyle düzene. Gecelerime kabus oluyor kaynana bile gelip cinnet gecirticek diye, hamileligimi zehir eti bu dusunceler. 2 gun bile istemiyorum. Hele gorumce Allahim gelirlerse kiyametler kopar benim icin Ne munasebet ya, gelirlerse muhtemelen zaten bebegi bahane edip tatil yapmaya gelirler. Dusuncesiz odunlar

Bu hastalık döneminde bütün aile doluşmuşsunuz, kız Güler güzlü davranmış yine de yaranamamış.
2 aylık bebeğe siz nasıl bakacaktınız emzirecek misiniz?
Kardeşin olacak odun ne iş yapar bir işin ucundan o tutsaymış. Burda geline değil kardeşine söylenmelisin.

Çok haklısınız bizde bebek her sabah yıkanır oğlum yeni doğduğunda yıkardık acıkıyordu herhalde kayınvalidem bana vermezdi hadi sen git kahvaltıyı hazırla derdi oğlum içerde ben mutfakta ağlaya ağlaya kahvaltı hazırlardım cahillik işte ayıp olmasın diye itiraz etmezdim gelin iyiki de bırakmamış bebeğini 2 saatliğine gitmemiş diniz ki yatılı misafire yetişecek olsa hiç mutfaktan çıkmaması lazım zaten bebeğiylede hiç ilgilenemez di
Ay içim acıdı kayınvalidenizin yaptığına.
Yeni doğmuş bebeğe başka biri ne yapabilir, nasıl bakabilir emzirebilir mi mesela.
Tabiki anne bakacak..
Allah akıl fikir versin bizim memleketin insanı yeni doğum yapanlara karşı çok acımasız, cahil, tuhaf olabiliyor bazen.

Feminist konulara çekmeyelim lütfen. Eşi evde yokmuş görevdeymis buna mukabil sadece gelin üzerinden konuştum. Aksi takdirde zaten esas düşüncesiz zaten kardeşidir. Evinde eşitliğin e sini uygulayamayanlar gelmiş burada beni "dişi" olgusu üzerinden suçluyor... hey Allahim ya :)
OOO birden gelini haklı, görümceyi haksız buldunuz şaşırdım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back