Gelin Gezmesi de neymiş yaa :)

Biz de böyle gelin gezmesi falan yoktur ama gelin mevlidi yapılır akrabalar komşular eş dost çaırılır düğüne gelemeyenler gelir daha çok hayırlı uğurlu olsun derler hani huzur mutluluk dilenir..ama öylee ev ev şehir şehir gelin gezdirilmez o neymiş öyle:))

Bizim adetlerimizde de düğünden sonra gelin mevlidi yapılır eş dost,konu komşu herkEs çağrılır.Gelin ve damat ev ziyaretlerine gider tabi öyle konu komşu degil.Kızın teyzesi,amcası halası vs erkegin amca,dayı,hala ve teyzelerine gidilir.

Bazı yörelerde vardır gelin gezmesi denen şey. Kendi kızının asıl gitmesi lazımdı eşinin akrabalarına ama belki de onlarda öyle adetler yoktur bilemeyiz. Yakın olan akrabalara gitseydiniz canım siz de saatlerde oturmazsınız 1 saat oturup kalkarsınız iş güç yapacak değilsiniz orada hani çok yorulacak oturup hoş beş edip kalkarsınız zaten eşinizde sizden yanaymış gittik anne işte der tamam. Şehir dışında ne işiniz var ki. Eşiniz demiyor mu ne alaka gitmesi gelmesi elalemin evinde mi kalıcaz diye.

canım kayınvalidesi hevesini alsın diye yakın olanlara gitmişler zaten. şehir dışına gidilmedi diye kaç aydır konuşuyormuş. naparsan yap yaranamıyorsun işte hiç gitmese de gitmedin olacaktı.

seni okadar iyi anlıyorum benim başımdada böyle bişey var yok gelmiyomuşum gitmiyormuşum komşularına gelin gezmezi yapmadım diye yedi beni ama ben gitmedim iyi olayım die susuyom tepeme biniyor boşver haletmiyorlar bazı kayınvalideler..konuşmuyorum şimdi ne hali varsa görsün..

valla akrabayı anladım da konu komşu
hatta şehir dışına gitmeyi anlamış degilim
kv kendisi gitsin
gelin çalışıyor ben geldim desin

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar... Beni üzen bu gelin gezmesindeki ısrardan ziyade, görümceme aynı konularda ne zorunlulugun var yapmak zorunda degilsin derken bana bu konuda zorundaymısım gibi davranması... Yoksa kendi kızına da aynı tutumu gösterse diyecem ki kadının huyu bu... Görümceme haftasonunu kocanla basbasa gecir, birbirinize ayırın tatil günlerinizi bırak eş dost akraba gönlü yapmayı derken bana bu şekilde davranınca gücüme gidiyor haliyle

Bunların hepsi eski köy adetleri.. Kv beni gezdirmedi , gelingörmek isteyen kv ye geldi. ben de kv me gittim orda gördüler :) zaman içinde davet ederler oturmaya gidersiniz dolaşma amaçlı. bu ne yaa :))

bu gelin gezmelerini kv ve gelin birlikte yaparlar ama benim kv bizi eşimle götürdüğü için gelin gezmesine sorun etmemiştim :)

gelin gezmesini ilkkez burda duydum..
gerçi bizde kv gezmesi var, evlendiğimden beri her ay memleketten kalkar 2 hafta bızde kalır döner onun gezmesinden bana pek fırsat kalmadı sanırım

sanırım az kaldı benimde pençelerimi çıkarmaya ayy cok doldum yıne

canım o zaman aynı burda dediğin gibi söleyeceksin "anne kendi kızına gelince zorunda değilsin, bana gelince niye böylee bak baaaaak ayrımcılığa baaaakkk" de şakayla karışık.. baktın anlamıyo ciddi ciddi söylersin bide
yapılacak bişey yok...

Hakikaten kalmış mı bu tür adetler :)
İnsanların işi gücü yok, kapı kapı gezecek.
Çalışmasam bile gitmek istemezdim herhalde, bir akraba oturması olur anlarım ama gelin gezmesi denen şeyin kayınvalidenizin hiç üşenmeden şehirler arası yolculuğa da çıkarmak istediğine göre uzunca bir süre sonu gelmeyeceğini düşünüyorum.
Kafanızı takmayın ve eğer gitmek istemiyorsanız bu şekilde devam edin.
İster anlasın, ister anlamasın..

aynı düşüncelere sahip kv sahibiz 6 aylık evliyim 3 ay önce işten çıktım ... içinde ukte kalmış ki çıkar çıkmaz beni gezmelere götürdü ... üstelik sorma filanda yok arayıp gidiyoruz diyordu en son gittik bi gezmeye ( ve hiç hoşlanmam ben ev gezmelerinden ) geldiğimde eşim çay istedi yaptım gelirken nasıl oldu anlamadım çaydanlığı elime devirdim elim yandı ( ben kesinlikle nazar değdiğini düşünüyorum ) 2 hafta hiçbirşey yapamadım ve hala elimde o iz duruyo ... neyse dedim hala üzmem severimde kendisini 1 oğlu var içinde vardır dedim iyidir genede kayınvalidem :)

Öylesine bir gireyim bakayım derken mesajınızı tekrar okudum da... Evet, maalesef eşimin doğal yollarla çocuk sahibi olamayacağını öğrendik...

Söyledikleri, yaptıkları çok ayıp. Buraya kadar okuyordum sadece, çocuğun olmuyor kısmını duyunca dayanamadım yazayım dedim.
Siz kendisini sevdiğinizi söylemişsiniz ama bahsettiğiniz insanın davranışları o kadar düşmanca ki, sevilecek gibi değil doğrusu?

Bence eşinizle zaman zaman bu kırıldığınız konuşmaları paylaşın, suçlar gibi değil de; sakin, yumuşak dille, ne kadar üzüldüğünüzü ifade edecek şekilde paylaşın ve sonra da resmen araya mesafe koyun. Haftada üç kere gitmeyin bir kere herşeyden önce... Yeni evli çalışan insanların haftada üç kere kayınvalideye gittiği nerede görülmüş? Ben kayınvalideme her haftasonu giderim, dünyanın en iyi, tatlı dilli, fedakar annesidir, eşim gitmek istemese ben koşar giderim o derece, ama sizin durumunuz çok farklı...

Bence sizi kırmakla, neler kaybedeceğini anlaması gerekiyor. Tavırları hiç samimi değil, illaki eşinizle aranızı bozacak bir sorun yaratmak peşinde gibi. Çocuğun olmuyor ne demek? İki sene sonra çocuk yapmaya karar verseniz demek ki, kısır gelin diye adınız çıkacak, tövbe tövbe......Ne insanlar var?

İnan Allah korkum olmasa "kusura bakma ama aylardır laf soktun soktun, keşke oğlunun da problemi olduğunu düşünüp laflarını tartarak konuşsaydın, şimdi de her gün ben sana laf sokayım mı" demek geliyor içimden ama, ne eşimi üzmek istiyorum ne de günaha girmek... günahımı alanları Allah'a havale ediyorum ben... eşimin maalesef doğal yolla çocuğu olmayacak... Spperm kapasitesi maalesef ilaçla da düzelmeyecek. Biz 2 çocukta yapsak, 5 çocukta yapsak aşılama veya tüp bebek... Ve halen kayınvalideme söylemedim ben bunu, kimseyi üzmemek için...

Gelin gezmesi ne demek bilmiyorum, kayınvalide ile beraber mi gidiliyo

Bizde el öpme diye bişey var, gelin ve damat başbaşa gider büyüklerin evine
Ben onu en aza indirdim ilk haftalar izinliyken biraz eşimin akrabalarına biraz benim akrabalarıma gittik, biraz da hediyelik bohça koymuştu annem onu hediye ettim geldim. Hem tanışmış oldum, düğün zamanı kalabalıktan anlaşılmıyo kim kimin nesi hemde bu konuyu da kapamış oldum.

Sonra ara ara onlar bana ev görmeye geldi.
Bizde böyle bu işler

Gelin gezmesi mevzusunu da açık açık tekrar konuştum zaten... eşimin durumundan haberdar değil henüz... ama ben açıkça şunu söyledim, anne her ortama girdiğimizde ya çocuk mevzusu açılıyor, bir şekilde konuyu buna getiriyorsunuz, ya beni okuyup üflemesi için birilerine gönderme yapıyorsunuz ve ben sırf bu yüzden istemiyorum gelin gezmesi bunu böyle bil dedim.... Ve bu konularda konuşmaya devam ederseniz inan seninle bakkala dahi gitmem bundan sonra dedim... en son neredeyse 20 kişilik insanın yanında bana aynen şu cümleyi kurdu " ankaradaki ahbaplar da soruyo senin gelinin çocuğu olmuyo galiba, gelsin ben okuyup üflerim, beline kuşak bağlarım hemen olur çocuğu diyolar"...

beni yanlış anlamayın lütfen ama şu an psikolojim o kadar bozuk ki, ister kırılsın, ister ağlasın zırlasın, onu düşünecek kalbini tamir edecek mecalim yok şu an... Zaten artık 10 günde bir yarım saat uğruyorum, eşimi her akşam gönderiyorum ihtiyaçlarını görsün diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…