- 17 Eylül 2012
- 3.610
- 7.892
- 358
- Konu Sahibi foreigntrader
-
Bazı yörelerde vardır gelin gezmesi denen şey. Kendi kızının asıl gitmesi lazımdı eşinin akrabalarına ama belki de onlarda öyle adetler yoktur bilemeyiz. Yakın olan akrabalara gitseydiniz canım siz de saatlerde oturmazsınız 1 saat oturup kalkarsınız iş güç yapacak değilsiniz orada hani çok yorulacak oturup hoş beş edip kalkarsınız zaten eşinizde sizden yanaymış gittik anne işte der tamam. Şehir dışında ne işiniz var ki. Eşiniz demiyor mu ne alaka gitmesi gelmesi elalemin evinde mi kalıcaz diye.
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...
sen nerde yaşıyorsun?
Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar... Beni üzen bu gelin gezmesindeki ısrardan ziyade, görümceme aynı konularda ne zorunlulugun var yapmak zorunda degilsin derken bana bu konuda zorundaymısım gibi davranması... Yoksa kendi kızına da aynı tutumu gösterse diyecem ki kadının huyu bu... Görümceme haftasonunu kocanla basbasa gecir, birbirinize ayırın tatil günlerinizi bırak eş dost akraba gönlü yapmayı derken bana bu şekilde davranınca gücüme gidiyor haliyle
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...
[/COLOR]
ne kadar terbiyesizce bir laf bu. ne demek çocuğun olmuyor. üstelik 6 aylık evlisiniz. hoş bakalım çocuk olmuyorsa bile sizinmi olmuyor ..sizin olmuyorsa bu söylenirmi ya. ne acımasızlık.
valla kv niz patavatsız ve feci cahil. üstelikte şu sözü gelinine söylüyorsa çokta iyi biri değil benim nezdimde.
Valla canım, aynen dediğin gibi yeri geldi kibarca yeri geldi sert çıkışarak tersledim, özellikle görümceme tavrını farkettikten sonra. Neden anlamıyo inan anlamadım :) hatta geçenlerde diyor ki; allahtan çocuğun olmuyo, olsa bana bile gelmezsin... Bu söylenecek laf mı ? ben daha 6 aydır evliyim...
Söyledikleri, yaptıkları çok ayıp. Buraya kadar okuyordum sadece, çocuğun olmuyor kısmını duyunca dayanamadım yazayım dedim.
Siz kendisini sevdiğinizi söylemişsiniz ama bahsettiğiniz insanın davranışları o kadar düşmanca ki, sevilecek gibi değil doğrusu?
Bence eşinizle zaman zaman bu kırıldığınız konuşmaları paylaşın, suçlar gibi değil de; sakin, yumuşak dille, ne kadar üzüldüğünüzü ifade edecek şekilde paylaşın ve sonra da resmen araya mesafe koyun. Haftada üç kere gitmeyin bir kere herşeyden önce... Yeni evli çalışan insanların haftada üç kere kayınvalideye gittiği nerede görülmüş? Ben kayınvalideme her haftasonu giderim, dünyanın en iyi, tatlı dilli, fedakar annesidir, eşim gitmek istemese ben koşar giderim o derece, ama sizin durumunuz çok farklı...
Bence sizi kırmakla, neler kaybedeceğini anlaması gerekiyor. Tavırları hiç samimi değil, illaki eşinizle aranızı bozacak bir sorun yaratmak peşinde gibi. Çocuğun olmuyor ne demek? İki sene sonra çocuk yapmaya karar verseniz demek ki, kısır gelin diye adınız çıkacak, tövbe tövbe......Ne insanlar var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?