Gelin Gezmesi de neymiş yaa :)

Çok olgun bir insansın. Eşin senle ne kadar iftihat etse azdır. Kayınvaliden de senin gibi gelini zor bulur, umarım kıymetini anlar en kısa sürede...

bu işler zoraki olmaz ki,
benim kaynana da geleneklerine fazla bağlıdır, Allah'tan uzağımda da, böyle sıkıntım yok

Bu kısmı okuyunca dedim herhalde nazara gelmesinler diye öyle söylüyor.
Bu arada ben de evliliğimin yıllarında bayramda ya da yaz tatilinde memlekete gittiğimizde gezmediğimiz akrabası kalmazdı. Hiç tanımadığım insanlar. Yolda görsem hatırlayamayacağım kadar eve giderdik. Sonra baktım yok olmuyor. Ben gelmeyeceğim diyorum ve gitmek istemediğim yere gitmiyorum. Sadece sevdiğim akrabalarına giderlerse gidiyorum. Mümkünse onlardan ayrı eşim ve çocuklarımla birlikte oluyor. Haa aynı memlekette yaşıyor olsaydık ne olur bilemiyorum. Şimdi eşimle başka sorunlarımız var ama aynı yerde yaşasaydık biz muhtemelen yıllar önce ayrılmış olurduk.

Öylesine bir gireyim bakayım derken mesajınızı tekrar okudum da... Evet, maalesef eşimin doğal yollarla çocuk sahibi olamayacağını öğrendik...

Bu duruma çok üzüldüm canım Allah hayırlısını versin. Daha yeni evlisiniz gençsiniz de muhakkak. Tedaviyle de olsa olur. Ama durumu öğrendiğinde söylediği lafları nasıl yutacak kvden bilemiyorum. Allah büyük konuşturmasın. Bebek olmadığında zaten hemen kadının üzerine atarlar. Sonuçta bir sağlık problemidir bu durum. Hatta sağlık problemi sen de bile olsa bu laflar edilmez. Olmayabilir bir insanın çocuğu bu suç mudur? Allah akıl versin kv ne. Sana da sabır...

kadının birine sormuslar gelınınden memnunmusun dıye kadın sormayın hıc memnun degılım bı sabah kalkıp kahvaltı hazırlamaz oğlum etrafnda dort doner sabah ondan once kalkar kahvaltısını hazırlar gelın hanım mınnet edıp kalkmaz demıs. pekı damadından memnunmusun demısler ah ah demıs cok memnunum kızıma cok ıyı bakıyo kahvaltısını hazırlıyo uyandırmaya kıyamıyo kendılıgınden uyanmasını beklıyo kızımı rahatsız etmemek için bazne yatagına kadar tepsıyle gulle getırıyo kahvaltısını kızıma bı elı yagda bı elı balda bakıyo demıs. senın kaynanan heralde bu sorulan kadın cok afedersın cınsın onde gıdenı damat gezmek zorunda degıl tabı cunku gezmek zorunda dese kızı sıkıntıya dusecek sen el kızısın sıkıntıya dussende olur Allah ıslah etsın akıl fıkır adalet versın ne dıyelım sanada bol bol sabır.

kımı kayınvalıdesınden kımı eşinden vs..hayat böyle gecıp gıder işte...

aynen öyle.
çoğu zaman dünyaya sefa sürmek için geldik zannedip,

hayatlarımızı beğenmiyoruz. ama beklememiz gereken mutluluklar bu dünyada değil :)

ALLAH bu dünyada kolay sınavlardan geçirsin hepimizi arkadaşlar.

Çalışırken adetlere bağlı kalmak ne yazık ki cok zor.. gelmeler gitmeler cok ağır geliyor coğu zaman..
bizde çalışıyoruz ama eşimin annesi anlıyo gibi görünüyo ama hiç oralı bile değil her konusmamız da bu aksam gelin emrivakileriyle karşılaşıyorum :)
gelin gezmesi kadar zor geliyor bana da artık :)
bizdede gelin gezmesi değil de evlendiğimin 2. haftası akrabaları yemeğe alma olayı çıkarmışlardı..
misafir ağırlamayı severim ama çalışırken gelin gezmesinden daha zor olmustu :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…