bir de kızlar şöyle bir durum var, görümcem gelişim bozukluğu nedeniyle gelişmemiş, arkadan bakıldığında 8-9 yaşlarında bir çocuk gibi görünüyor. Bu durumundan dolayı arkadaş çevresinden kopmuş ve sürekli eve kapanmış, kendini geliştirmemiş, nerde ne diyeceğini bilmez, ailece onun patavatsızlıklarını toparlamaya çalışırız toplum içerisinde ve işyerinde. Ve görümcemin kayınvalidesi ile arası çok kötü, gelinini sürekli kayınvalideme şikayet ediyor, görünümünden dolayı aşağılıyor, kayınvalideme sen şanslısın güzel gelini aldın, nerde ne konuşacağını biliyo, biz senin kızını toparlamaya çalışıyoruz, giyinmeyi konuşmayı toplum içine girmeyi bilmiyo falan diyo. aslında patavatsızlığı bir yanadır ama hakkını yiyemem elinden gelen fedakalığı da yapar ailesi için. Tabi bu durum dedikoducu bir takım şahıslar nedeniyle bütün sülalenin dilinde. Kayın validem de bir keresinde sen sanıyomusun ki biz gelinle çok iyiyiz, hep ben toparlıyorum arkasını, şimdiki gençler böyle dediğini duydum. akraba arasında tabiki bu sorunlarda gündeme geldikçe kayınvalidem benim gelin de aynı, şimdiki gençlerin huyu suyu böyle vs diyor. acaba diyorum kızıyla ilgili sorunların aynısını psikolojik olarak bana yansıtmaya çalışıyor olabilir mi ? Görümcemin kayınvalidesin yaptıklarından dırdır ediyor ama aynı şeyleri yaşatıyor bana da...