Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...