Gelin Gezmesi de neymiş yaa :)

eşime dillendirmiyorum canım, yanında geliştiği için olaylar kendi şahit oluyor :)

bencede sallama cnm. onlarin derdi elaleme hava atmak. benimkide ariyordu gel gel diye bir iki gittim ee sonra civitti hemn kestim baglantimi. numarami degistirdin tel bozuk flan . yuz verme kv deye yuz vermeye gelmez. ben yakin degilim com sukur. ustellik calisiyosun. esin konussun senin adina yuz goz olma umursama bosver. elli yasindaki kadinlarla ne konusulurki hastalik menepoz vs. o ortamda bende yaslaniyorum ya dinleye dinleye.bizlerde yaslanicaz omrumuz varsa tabi de insanin ici geciyor yani. laftan anlamiyorsa sende duyma gorme en guzeli bu vallahi...

Seni iyi anlıyorum arkadaşım. ayrı şehirdeydik ama aramızda 45 dakika falan vardı. yeni evlendiğim zamanlar gel diyodu,gezmelere götürmek istiyodu. bende yaşadığım yerde yalnız olunca haliyle canım sıkılıyodu. Gezmelere gittiğimiz vakit,sonu gelmiyodu. Ama en başta taviz verdiğim için,çok güvendi kendine. eşim de hiiiç bişey demiyodu!! aranızda halledin diyodu ve kaynanam da artık bana bahane bulamazsın diyodu. sonra ben gerçekten işim olduğunu söyleyince,surat yapardı,laf sokardı. ayy sinir oldum valla . neyse ki inşallah kurtulucam onlardan.

Sana tavsiyem arkadaşım, hiç taviz verme. Bak ne güzel eşin de seni destekliyo. Ki zaten çalışıyomuşsun da. Güzel bi dille söyleyip,hâla anlamamakta ısrar ediyosa,sende anladığı dille söyle bundan sonra.

Allah anlayışlı insanlar çıkartsın karşımıza..

Gelin Gezmesi Neymiş Hakikaten Çok Eskidendi O Ayrıca Neyi Görücekler Değişik Bişiy Yok Biz Gelinlerde Normal İnsanlarız Yahu 2 Kulak Bir Ağız Bir Çift Göz

Hem Sen Gelin Mevlidi Yapmışsın Çağırmışın Eş Dost Eee Daha Ne Sen Yalnız Kadın Diye Acımışsın Ama Acınacak Hale Gelmişin Be Arkadaşım

Daha Taviz Verme Yeter Önce Kendi Damadına Diş Geçirsin Sonra Senin Karşına Geçsin :113:

merhaba,hayırlı akşamlar,objektif olmaya çalışarak kaynanazın baskını doğru bulmadım istemiyorsanız yapmazsınız,eş dost gezmesini bilemem ama bizde yakın akrabalar gezilir hatta bohça verilir karşılıklı:) elaleme hava atmak için diyordur denmiş ama akrabaların havayla alakası olduğunu ssanmıyorum, şahsen benim kuzenim 2 yıl evvel evlendi istanbula çok yakın bir yerde oturuyorlar hafta sonları izinliler ayrıca 15 tatilde falanda ama bize hala gelmediler, şimdi beni davet ediyorlar,babam çok kırılmış mesela '' onlar şurda da amcamız var bi el öpelim diyip kapımı çaldılar mı? sen neden gidecekmişsin ??'' diyor anlatabiliyormuyum bilmiyorum ama demek istediğim şu ki büyükler belli etmese de kırılıyor işte,halbuki kalmasına bile gerek yok 2 saatlik yol gelse ne ayağı aşınır ne bişi maksat kalpler kırılmasın kaynanasına( yani yengeme ) bohça vermiş x amcamlara verirsin diye sanki onun için gelmesini istiyorlar

esini tebrik ediyorum valla ne guzel senin yaninda duruyor =) demekki annesini cok iyi taniyor ve taviz vermemeni istiyor bence esini dinle sakin taviz verme

gerizekalı deme de durrrrrrrrrrr bölesine

kesinlikle size katılıyorum.gitmek istemiyorsanız gitmeyin.anlamıyorum nedir bunların sülalelerine olan sevdalığı.kendileri gitmez sorun olmaz ama gelin gitmezse çok büyük ayıp olur.ne kadar saçma.kendi akrabaların senin durumunu bilir anlayış gösterir. ama söz konusu kayınvalidenin eşi dostu olunca bir alınma bir darılma.bir kere giderseniz daha önünü alamazsınız. çok da gereksiiz kişilere gidiliyor çoğu zaman.dıdısının dıdısı.hayır bu ısrar neden.hayattan en nefret ettiğim şeydir.kimseye etmem bana edilmesini de istemem

eski adetlerimizi yaşatmak ne güzel amaaaaaaaaaa kişiler zorlanmadıgı taktırde,
kv. evlılıgımızın ılk aylarında sureklı ,oğluna söylenıp dururdu ..oğlum teyzene gıdın bı akşam,beklıyor hala dıye,
ben bılmem kendı ailemde o kdara evlenen oldu ,böyle istekli görüşme yapılsın..
bı akşam eşim yıne dedı teyzeme gıdleım mı yarın akşam diye,hoop bende sinirler tavan..nıyeymiş efendım,durduk yere icat çıkarmayın,bu özel gıdelım oturup dönerız gezmesının adı neymıste ben bılmıyorum dedım... eşim kalakaldı
meğersem ( bayramlaştıgımızda teyzesınden çıkarken eşim davet etmişti,teyzesıde sız önce bı gelın bızde gelırız oğlum dıyınce)
anladım ben,kv. sürekli gıdın dıye eşimi sıkıştırıyo eşimde bana gıdelım mıııı
-lütfen susarmısın, orda ,bızım aklımız yetmıyomu kıme gıdılecegı,kımse karışmasın evımıze bız bılırız zamanını dedım...eşime kalgeldı
bıraz sert oldu kabul ama mantık var yahuu 1 tane değiller kiii,gıttıgımızı duyan nıye bızede gelmıyosunuz dıyecek,
zaten kısıtlı görüşüryoruz çalışınca zaman yetmıyor bıze ,onuda kapı kapı dolaşarakmı harcayalım

benım mantıgımın aldıgı anne baba harıcı gezılmez,görmedım ben böyle bişii

işte sonra böyle böyle gelin-kaynana sorunları başlıyor ,ne olur gidiverseniz ,akrabada zebil değilya yıllarca gez gez bitmeyecek ,1-2 ay izin günlerinizi feda ediverin ,büyüklerin adetidir bu ,sizi seviyor gururlanıyorki ,ona buna gidip herkes seni görsün istiyor.neden mahrum ediyorsunuz bu zevkten kayınvalidenizi ,üstelik seviyorum diyorsunuz ,
kalp kırmaya değer mi ..

Düğünden sonra eşler beraber birbirlerinin eş-dost-akrabalarını ziyaret eder. Gelin gezmesi dediği bu. Bir kaç yakın akrabaya gitmediniz mi hiç?

Çalıştığınız için herkese gidemeyeceğinizi belirtip, eşinizle birlikte bir kaç yakını ziyaret edebilirsiniz bence, bu kadar büyütmeye gerek yok...

Son düzenleme:

ne kadar terbiyesizce bir laf bu. ne demek çocuğun olmuyor. üstelik 6 aylık evlisiniz. hoş bakalım çocuk olmuyorsa bile sizinmi olmuyor ..sizin olmuyorsa bu söylenirmi ya. ne acımasızlık.
valla kv niz patavatsız ve feci cahil. üstelikte şu sözü gelinine söylüyorsa çokta iyi biri değil benim nezdimde.

Son düzenleme:

sadece akraba değil kv komşularınıda gezmelerini istiyo

Ben anlamıyorum bu kayınvalideleri de eşleri de!

Hem çalışacaksın, hem evde hem sosyal ilişkilerde iyi olacaksın,hatta süper olacaksın,süperman olacaksın. iyi de nasıl olacak gün 24 saat.Herkes kendini bir yere koymuş yaklaşılmıyor. İnsanları anlamaya çalıştıkça, geçinmeye çalıştıktıkça, mütevazi oldukça daha da kasıyorlar kendilerini sen haksız sen ezik olup çıkıyorsun.

Sana tavsiyem demiyorum ama ben böyle olunca şunu yapıyorum.Karşımdaki gelmiyorsun mu diyor gerçekten de gitmiyorum, yapmıyorsun mu diyor gerçekten yapmıyorum, sen bana ne yapıyorsun? sen ne kadar benim istediğim kadarsın? aaaa bu ne ya kimsenin içimi tahtakurdu gibi yemesine izin veremem.

Yeni evli sayılırım çok yakın akrabalar dışında kimseye de gitmedim, kimseyi kabul de etmedim. Ama bıraksam yıllık izinlerimi bu yolla kullandıracaklardı daha evlenmeden söylendi bu bana düşün. Herşey tamam sanki bir bu dert kaldı. Yıllık izinler benim hastalığım, tedavim, acil işlerim ve dinlenmem için bana veriliyor kadınları memnun etmek için değil peki hasta olursam bir işim olursa ne yapıcam sonra dedim cevap pıssss... o gün bugün konu açılmadı :)

çok net şekilde şehirdışına gitmeyeceğini ve bununla ilgili tekrar bir yorum duymak istemediğini söyle. tekrar tekrar niye ısıtıp önüne koyuyor ki. böyle yaparak sana baskı uygulayıp istediğini yaptıracak güya

sen nerde yaşıyorsun?

kv deli sanırsam. bide otobüsle şehir dışına gitmek falan. zihniyet, ortaçağ terk bu kadında.

İlk kez duydum boyle adet

Bizde gelin ayagi acariz
yani kendimiz sesleriz yeni gelini

siz seslenmediginiz yere gidiyorsunuz degisik geldi.(siz derken kvyi diyom)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…