- 31 Ekim 2013
- 126
- 12
- 48
- Konu Sahibi foreigntrader
-
ben hiç gitmedin sandım tabi gittiysen gönlünün olması lazım bende pek sevmem gezme işlerini çalışıyorum bende yorgun argın eve gidiyorum bir tek pazar günüm var ama bir iki gitmemden sonra hala ısrar ediyorsa bende bozulurumama bak eşin senden yana çıkıyormuş çok takma kafana çok dillendirmemeye çalış eşinin annesi sonuçta ters bir anına denk gelir annesinden yana olur allah korusun üzülen taraf sen olursun
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...
Benim gücüme giden şu. Tabiki bir anne için öncelik kızıdır, kızına karşı daha hassas, daha zaaflı olacak bu çok normal. Ancak o çalışıyorsa bende çalışıyorum ( Üstelik gelin görümce aynı yerde çalışıyoruz, eşimde dahil :) ) Üstelik şöyle bi durum var, görümcem ile o kadar benzeriz ki, huyumuzu suyumuzu bilen sanki sizi aynı ana doğurmuş der. Aynı şeylerden rahatsız oluruz, aynı şeylerden mutlu oluruz vs.. Yani kızı bayramda diyor ki ben senin akrabalarını mı görcem seni mi görcem konuşma fazla, kayınvalidem haklısın be çocuğum bendeki de laf işte, çalışıyosun yoruluyosun derken, bana çemkirip duruyor gelin gezmesi diye...
Valla canım, aynen dediğin gibi yeri geldi kibarca yeri geldi sert çıkışarak tersledim, özellikle görümceme tavrını farkettikten sonra. Neden anlamıyo inan anlamadım :) hatta geçenlerde diyor ki; allahtan çocuğun olmuyo, olsa bana bile gelmezsin... Bu söylenecek laf mı ? ben daha 6 aydır evliyim...
işte sonra böyle böyle gelin-kaynana sorunları başlıyor ,ne olur gidiverseniz ,akrabada zebil değilya yıllarca gez gez bitmeyecek ,1-2 ay izin günlerinizi feda ediverin ,büyüklerin adetidir bu ,sizi seviyor gururlanıyorki ,ona buna gidip herkes seni görsün istiyor.neden mahrum ediyorsunuz bu zevkten kayınvalidenizi ,üstelik seviyorum diyorsunuz ,
kalp kırmaya değer mi ..
Bu cümlenin aynısını kurdum kayınvalideme. Ben kendi annemin evine bile ayda 1 gidebiliyorum, evdeki işlerimi plan oturtarak yapmaya çalışıyorum çünkü. Hani her hafta sonu kendi eşim dostum akrabam ziyaretler yaparım da dersin e benimkilere de gitseydik diye. Ve sadece akraba mevzusu da değil ki, bolu da eski arkadaşı varmış, anamurda rahmetli babanın ahbapları varmış, oralara gitmiyorum diye de laf ediyo. Ben oralara nasıl gideyim allah aşkına, gerilmeye başladık ikimizde, sert çıkışlar yapıyorum artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?