- 31 Ekim 2013
- 126
- 12
- 48
- Konu Sahibi foreigntrader
-
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))
Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...
bu kadar abartmaya gerek yok bence..
gönlü olsun bikaç yakın olan kişiye git yeter...
hiç değilse bi süre susar böylece...
amannnnnnnnnnnnnnn salla gitsin canım ya hep fedakarlık hep fedakarlık ben yaptımda noldu,laf başına gelince gelinlerden kötüsü yok bizimkininde kızı evde dul,kızı takmaz ama eşim hergün arasın sorsun ister 4 sene altlı üsttlü oturduk ömrümü yediler analı kızlı 2,5 senedir ayrı oturuyoz ohhh dünya varmış şimdi resmiyim
Yapmaz mıyım, yaptım. En sevdiği komşularına, arkadaşlarına birlikte gittik bi kaç defa, büyük bir anneannemiz var ( kayınvalidemin annesi ), eş dost akraba cuma günleri toplanır onda, bende her cuma akşamı geçerim oraya, akrabaları beni görsün, kayınvalidemin de gönlü olsun diye. Çalışırken ancak bu kadar olabiliyo...
normalde nasıldır aranız?
sever misin kendisini?
eğer seviyorsan gerçi sevmiyorsan diye sırf kötülük olmasın
gönlü oldun diye bazı yakın kişilere gidebilirsin
idare edilebilir.. abartma istersen :)
Yapmaz mıyım, yaptım. En sevdiği komşularına, arkadaşlarına birlikte gittik bi kaç defa, büyük bir anneannemiz var ( kayınvalidemin annesi ), eş dost akraba cuma günleri toplanır onda, bende her cuma akşamı geçerim oraya, akrabaları beni görsün, kayınvalidemin de gönlü olsun diye. Çalışırken ancak bu kadar olabiliyo...
eşinin dediği doğru.. bozma o zaman tavrınıAllah için severim, öz anne gibi tabiki olamaz ama sevdiğim bi insandır. Olay şu, konuyu ben abartmadım, benim kayınvalide abarttı çünkü her karşılaşmamız aynı konuyla başlıyor, aynı konuyla bitiyor. biri hastalanmış ziyarete gidelim desem sen bilir miydin ziyaret etmesini sevmezsin sanıyordum diyor. Her konuşmanın sonu oraya varıyor. Bayramda istediği heryere götürdüm, bütün akrabalarına gittik ama o bayrammış, ayrıca gelin gezmesi yapılıp köy şehir heryerde gezilecekmiş. Neden yaptı ki bu takıntıyı acaba... Eşimle dertleşirken eşim diyor ki, alışkın değil reddedilmeye, dikta etmeye alışmış, gelinden hayır cevabı almak zoruna gidiyor, yaptırana kadar uğraşır ama bir kere dediğini yaparsan her istediğinide bu yolla yaptırır annemi biliyorum, o yüzden tavrından taviz verme diyor. ama inanın iş durumum elvermiyor ki dedi gibi köy şehir akraba ziyaretlerine...
o zaman iş değişti
baştan bunları yazmadığın için anlattığın kadarıyla anlayınca abartılmış gibi duruyo :)
her cuma günü gitmenn bile oldukça yeterli bence canım...
eşinin dediği doğru.. bozma o zaman tavrını
yapacaklarını yapmışsın.. güzellikle konuşmaktan anlamıyosa "anne sen kızınla beni neden ayırt ediyosun anlamadım.. ona geldi mi yapmak zorunda değilsin ben olunca yapacaksın"
valla açık ve sert bi şekilde söyle yapılacak bişey kalmamış "bişey de 10 kere sölenip laf çarptırılmaz ki, hayır dedikçe niye üsteliyosun anne" falan de
çok görmek isteyen buyursun kendi gelsin.
istemediğin şeylerde asla esnek davranma net ol kararlı ol daha yolun başındasın elini verirsen kolunu kurtaramazsın sonra bi bakmışsın komşu teyze günlerinde servis yapıyosun
Valla canım, aynen dediğin gibi yeri geldi kibarca yeri geldi sert çıkışarak tersledim, özellikle görümceme tavrını farkettikten sonra. Neden anlamıyo inan anlamadım :) hatta geçenlerde diyor ki; allahtan çocuğun olmuyo, olsa bana bile gelmezsin... Bu söylenecek laf mı ? ben daha 6 aydır evliyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?