• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Gezmesi de neymiş yaa :)

foreigntrader

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
126
12
48
Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))

Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...

bu kadar abartmaya gerek yok bence..
gönlü olsun bikaç yakın olan kişiye git yeter...
hiç değilse bi süre susar böylece...

Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))

Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...

amannnnnnnnnnnnnnn salla gitsin canım ya hep fedakarlık hep fedakarlık ben yaptımda noldu,laf başına gelince gelinlerden kötüsü yok bizimkininde kızı evde dul,kızı takmaz ama eşim hergün arasın sorsun ister 4 sene altlı üsttlü oturduk ömrümü yediler analı kızlı 2,5 senedir ayrı oturuyoz ohhh dünya varmış şimdi resmiyim :8:

sanki gitmek zorundasın yaa. gitme boşver arkadaşım konuşsun konuşsun susar sonunda.bende ilk evlendiğim yıllarda kv her gittiği yere götürmek isterdi kafayı yiyecektim gitmezdim yok anne benim evde işim var sen git derdim böyle diye diye o da alıştı sende öyle yap gitme. allahtan üniversite okuyodum sonra yırttım. eşinde arkanda boşver.gelin gezmesi öyle sülale gezmek değildir. anneanne babanne dayı teyze hala bunlara bile gerek yok ama ben bunlara gittim sen çalışıyosun gitmemekte çok haklısın. ayy araaba şart mıymış lafı bana bi yerden tanıdık gelio :1: benim kv arabayla fink atar biz araba alıcaz deyince araba şartmıymış otobusler çok rahatmış falan sinir oluyorumm :47: allah yardımcımız olsun... bu arada beraber mi oturuyosunuz

bu kadar abartmaya gerek yok bence..
gönlü olsun bikaç yakın olan kişiye git yeter...
hiç değilse bi süre susar böylece...

Yapmaz mıyım, yaptım. En sevdiği komşularına, arkadaşlarına birlikte gittik bi kaç defa, büyük bir anneannemiz var ( kayınvalidemin annesi ), eş dost akraba cuma günleri toplanır onda, bende her cuma akşamı geçerim oraya, akrabaları beni görsün, kayınvalidemin de gönlü olsun diye. Çalışırken ancak bu kadar olabiliyo...

amannnnnnnnnnnnnnn salla gitsin canım ya hep fedakarlık hep fedakarlık ben yaptımda noldu,laf başına gelince gelinlerden kötüsü yok bizimkininde kızı evde dul,kızı takmaz ama eşim hergün arasın sorsun ister 4 sene altlı üsttlü oturduk ömrümü yediler analı kızlı 2,5 senedir ayrı oturuyoz ohhh dünya varmış şimdi resmiyim :8:

Benim gücüme giden şu. Tabiki bir anne için öncelik kızıdır, kızına karşı daha hassas, daha zaaflı olacak bu çok normal. Ancak o çalışıyorsa bende çalışıyorum ( Üstelik gelin görümce aynı yerde çalışıyoruz, eşimde dahil :) ) Üstelik şöyle bi durum var, görümcem ile o kadar benzeriz ki, huyumuzu suyumuzu bilen sanki sizi aynı ana doğurmuş der. Aynı şeylerden rahatsız oluruz, aynı şeylerden mutlu oluruz vs.. Yani kızı bayramda diyor ki ben senin akrabalarını mı görcem seni mi görcem konuşma fazla, kayınvalidem haklısın be çocuğum bendeki de laf işte, çalışıyosun yoruluyosun derken, bana çemkirip duruyor gelin gezmesi diye...

normalde nasıldır aranız?
sever misin kendisini?
eğer seviyorsan gerçi sevmiyorsan diye sırf kötülük olmasın
gönlü oldun diye bazı yakın kişilere gidebilirsin
idare edilebilir.. abartma istersen :)

Yapmaz mıyım, yaptım. En sevdiği komşularına, arkadaşlarına birlikte gittik bi kaç defa, büyük bir anneannemiz var ( kayınvalidemin annesi ), eş dost akraba cuma günleri toplanır onda, bende her cuma akşamı geçerim oraya, akrabaları beni görsün, kayınvalidemin de gönlü olsun diye. Çalışırken ancak bu kadar olabiliyo...

ohaa e daha ne istiyor yahuuuu:DDD

normalde nasıldır aranız?
sever misin kendisini?
eğer seviyorsan gerçi sevmiyorsan diye sırf kötülük olmasın
gönlü oldun diye bazı yakın kişilere gidebilirsin
idare edilebilir.. abartma istersen :)

Allah için severim, öz anne gibi tabiki olamaz ama sevdiğim bi insandır. Olay şu, konuyu ben abartmadım, benim kayınvalide abarttı çünkü her karşılaşmamız aynı konuyla başlıyor, aynı konuyla bitiyor. biri hastalanmış ziyarete gidelim desem sen bilir miydin ziyaret etmesini sevmezsin sanıyordum diyor. Her konuşmanın sonu oraya varıyor. Bayramda istediği heryere götürdüm, bütün akrabalarına gittik ama o bayrammış, ayrıca gelin gezmesi yapılıp köy şehir heryerde gezilecekmiş. Neden yaptı ki bu takıntıyı acaba... Eşimle dertleşirken eşim diyor ki, alışkın değil reddedilmeye, dikta etmeye alışmış, gelinden hayır cevabı almak zoruna gidiyor, yaptırana kadar uğraşır ama bir kere dediğini yaparsan her istediğinide bu yolla yaptırır annemi biliyorum, o yüzden tavrından taviz verme diyor. ama inanın iş durumum elvermiyor ki dedi gibi köy şehir akraba ziyaretlerine...

bence onun derdi gelin gezmesi falan değil, iş başka bi yere gitmiş. dediğimi yaptırır mıyım yaptırmaz mıyım, ipleri elime alır mıyım almaz mıyım onu test ediyo, sınırları zorluyo. eşin haklı, bi kere taviz verirsen gerisi mutlaka gelecek. kayınvalide güç savaşına girişmiş.

Geçenlerde bi arkadaşımla telefonda konuşuyordum, evimin önünden geçtiniz de insan bi uğrar vs. diye. Arkamdan konuşuyor komşusuna duyuyorum, sanki kendi eş dost akraba gezmesine geliyor da başkalarına laf sokuyor bi de diye... inanın çok gücüme gidiyo, ben bu kadar hassas davranırken bana böyle ithamlarda bulunması... eşim bana doğup büyüdüğüm şehirde yaşama seçeneğini sunduğu halde ben kayınvalidem yalnız kalmasın, ahını almayalım diye eşimin yaşadığı şehre gittim. Haftanın 3 günü mutlaka görmeye gideriz, birlikte yemek yeriz, evlerimiz çok yakın ama istediği zaman gelir ben de kalır, hani bunlar lütuf yaptığımdan değil yanlış anlaşılmasın, soğuk durmuyorum demek istiyorum. 1 aylık evli bile değildim, bütün akrabalarını ramazan yemeğine benim evime davet etti, günlerce misafir ağırladım hem de hafta içi çalıştığım günlere denk getirdi.Ama kızına benim yanımda dedi ki, sakın kimseleri iftara almaya kalkma, sen mecbur değilsin benim akrabalarımı evinde ağırlamaya... E lafı da yedi benden, altta da kalmadım ama en azından arkasından konuşmadım, küslük çıkarmadım, yüzüne söyledim ne söyleyeceksem...

Amaann kızlar, kayınvalide pamuk ipliği olup raftan düşse gelinin başı yarılırmış, benimki de o hesap işte :)

galiba kayınvalideler gelinlerini millete gösterrek zevk alıyorlar.bakın benim gelinim benim peşimde ,benim sözümden çıkmıyor diye hava atmak istiyorlar.sen kendi eşinin gönlünü et canım.başkası mutlu olsun diye taviz verme.ben 15 sene çektim.hala istekleri bitmedi.salla gitsin.ne kadar iyi olursan ol yaranamazsın.

o zaman iş değişti
baştan bunları yazmadığın için anlattığın kadarıyla anlayınca abartılmış gibi duruyo :)
her cuma günü gitmenn bile oldukça yeterli bence canım...
Allah için severim, öz anne gibi tabiki olamaz ama sevdiğim bi insandır. Olay şu, konuyu ben abartmadım, benim kayınvalide abarttı çünkü her karşılaşmamız aynı konuyla başlıyor, aynı konuyla bitiyor. biri hastalanmış ziyarete gidelim desem sen bilir miydin ziyaret etmesini sevmezsin sanıyordum diyor. Her konuşmanın sonu oraya varıyor. Bayramda istediği heryere götürdüm, bütün akrabalarına gittik ama o bayrammış, ayrıca gelin gezmesi yapılıp köy şehir heryerde gezilecekmiş. Neden yaptı ki bu takıntıyı acaba... Eşimle dertleşirken eşim diyor ki, alışkın değil reddedilmeye, dikta etmeye alışmış, gelinden hayır cevabı almak zoruna gidiyor, yaptırana kadar uğraşır ama bir kere dediğini yaparsan her istediğinide bu yolla yaptırır annemi biliyorum, o yüzden tavrından taviz verme diyor. ama inanın iş durumum elvermiyor ki dedi gibi köy şehir akraba ziyaretlerine...
eşinin dediği doğru.. bozma o zaman tavrını
yapacaklarını yapmışsın.. güzellikle konuşmaktan anlamıyosa "anne sen kızınla beni neden ayırt ediyosun anlamadım.. ona geldi mi yapmak zorunda değilsin ben olunca yapacaksın"
valla açık ve sert bi şekilde söyle yapılacak bişey kalmamış "bişey de 10 kere sölenip laf çarptırılmaz ki, hayır dedikçe niye üsteliyosun anne" falan de

o zaman iş değişti
baştan bunları yazmadığın için anlattığın kadarıyla anlayınca abartılmış gibi duruyo :)
her cuma günü gitmenn bile oldukça yeterli bence canım...

eşinin dediği doğru.. bozma o zaman tavrını
yapacaklarını yapmışsın.. güzellikle konuşmaktan anlamıyosa "anne sen kızınla beni neden ayırt ediyosun anlamadım.. ona geldi mi yapmak zorunda değilsin ben olunca yapacaksın"
valla açık ve sert bi şekilde söyle yapılacak bişey kalmamış "bişey de 10 kere sölenip laf çarptırılmaz ki, hayır dedikçe niye üsteliyosun anne" falan de

Valla canım, aynen dediğin gibi yeri geldi kibarca yeri geldi sert çıkışarak tersledim, özellikle görümceme tavrını farkettikten sonra. Neden anlamıyo inan anlamadım :) hatta geçenlerde diyor ki; allahtan çocuğun olmuyo, olsa bana bile gelmezsin... Bu söylenecek laf mı ? ben daha 6 aydır evliyim...

çok görmek isteyen buyursun kendi gelsin.

Bak bu konuda da çözüm buldum. Gelin mevlidi yapmak istiyorum dedi, tamam dedim yapalım, çağır bütün akrabalarını da evime buyursunlar. 80 mtre kare evde 35 kişi mevlit yaptık :) anlamayan anlamıyor işte be canım... o ne yaparsa yapsın bize ayınvalide oluyor, biz ne yaparsak yapalım onlara gelin oluyoruz işte :)

istemediğin şeylerde asla esnek davranma net ol kararlı ol daha yolun başındasın elini verirsen kolunu kurtaramazsın sonra bi bakmışsın komşu teyze günlerinde servis yapıyosun

istemediğin şeylerde asla esnek davranma net ol kararlı ol daha yolun başındasın elini verirsen kolunu kurtaramazsın sonra bi bakmışsın komşu teyze günlerinde servis yapıyosun

Saol canım. Sanırım ben de dik başlıyım azcık, istemediğim bişeyi bir allah'ın kulu yaptıramaz. İçimden geldiyse yaparım ama aksini yapmakta riyakarlık gibi geliyo bana işte, zoraki yapamıyorum. anlasın o da beni :(

Valla canım, aynen dediğin gibi yeri geldi kibarca yeri geldi sert çıkışarak tersledim, özellikle görümceme tavrını farkettikten sonra. Neden anlamıyo inan anlamadım :) hatta geçenlerde diyor ki; allahtan çocuğun olmuyo, olsa bana bile gelmezsin... Bu söylenecek laf mı ? ben daha 6 aydır evliyim...

ah annem ah.. ne çok beklentiye girip kendin düşünüp kendin karar veriyosun
ben senin gözünde gerçekten böyle mi görünüyorum
hani çocuğumu senden sakıncak kadar.. oyyy korktum kendimden
akraba eş dost gerektiği kadar görülür.. ama senin yerin ayrı anne bunu bilmen lazım
gibi konuş bide :))
ayyy ısrarcı insanlardan içim şişer de şişer.. burda ben şiştim valla:ssz:

Back
X