Ben iyi bir anadolu lisesinden mezunum. İnan çok renkli bir lise hayatım vardı. Öğlen aralarında okuldan kaçıp içki alıp sınıfça içmeler. Okul çıkışlarında, hafta sonları partiler. Sende yap diye söylemiyorum ama hayatımın ilk bongunu 11. Sınıfta lise arkadaşlarımla bir ev partisinde denemiştim ben. İnan ergenler heryerde ergen. Her yerde hafif salak ve macera peşinde oluyorlar. Bu yaşların özelliği o. Kötü bir lisenin tek farkı karşına çıkacak insanların bir tık daha varoş olması olacak. Daha iyi bir lisede daha kaliteli müziklerle, filmlerle haşır neşir olan, farklı konular hakkında konuşabilen gençlerle birarada olurken, kötü bir lisede daha farklı bir çevren olacak. Bir diğer fark da şu iyi liselerde öğretmenler ve veliler gençlere karşı daha anlayışlı olur. Çünkü onları ileride bir geleceği olacak bireyler olarak görürler. Hata yapmalarını çok umursamazlar. Kötü bir lisede 'sizden zaten birşey olmaz' alt mesajını sık sık alırsın. Bunu sık sık duydukça da inanmaya başlarsın.
Son olarak üniversite gayet önemli canım benim. Öğrencilerden hiç hazetmeyen, doğru düzgün kafesi olmayan, filmlerin 3 ay sonra vizyona girdiği küçük bir şehirde öğrenci olmakla, öğrenci dostu bir şehirde adı sanı bilinen bir okulda öğrenci olmak arasında dağlar kadar fark var. İyi okulların iyi olmasının sebebi sırf akademik başarıları değil, öğrencilerine sundukları sosyal ortamlar.
Buarada sigaraya da lisede başladım keşke başlamasaydım. Öğlen tatillerinde tuvalette gizli saklı içmek o zamanlar hoşuma giderdi ama şimdi bırakamıyorum. Ciğerlerime yazık. 100 mt koşsam tıkanıyorum. 25 yaşındayım cildim şimdiden gözenek gözenek oldu, çok iyi bakmama rağmen ki doğru düzgün 1 tane sivilce çıkmazdı bende ergenlikte. Ufak bir ameliyat geçirdim, iz kalmaması için dikişler alınana kadar sigara içmemem gerekiyordu dayanamadım, onun izi geçmedi şuan. Sigaraya hiç başlama benden sana abla tavsiyesi. Zaten artık kimse sigara kullanmanın havalı olduğunu düşünmüyor. Yurtdışında gençler vapor filan kullanıyor sigara yerine. Sigara içenler böyle emmi işi geliyor yeni nesil gençlere.