• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğimi bir türlü düşünemiyorum aklım hep başka yerlerde

Ben bu yaş grubu çocuklarla çalışıyorum inanın bana gerçek olma ihtimali var. Çocukların bazıları gerçekten işi ciddiye alıp gelecek planları kurarken bazıları da bu kızımız gibi aklı bir karış havada geziyor, hayatı eğlenceden ve serselikten ibaret görüyor.

Konu sahibi için en iyi gelecek öngörüm dandik liseye gidip dandik bir üniversitenin dandik bir bölümünden mezun olduktan sonra en iyi ihtimalle bir şahıs şirketinde sekreter olarak çalışmaya başlayıp kendi gibi asgari ücrete talim bir öküzle hayatını birleştirdikten sonra geçim sıkıntısı içinde anne babaya dert ve yük olarak bir hayat sürmek. Dediğim gibi bu en iyi ihtimal, daha kötüleri de var hiç yazmayayım.

Bu kötü hayatı sürerken hayatı ciddiye alan arkadaşlarının hayatını, mesleklerini, gezip gördükleri yerleri, yaptıkları evlilikleri kıskançlık ve pişmanlıkla izleyecek olması da ekstra olacak.
Bu en iyi senaryo. Bu şekilde giderse o dandik liseden mezun olacağını da sanmıyorum. Özellikle liseye geçip, okulda gördüğü fen bilimleri dersinin lisede önüne fizik, kimya, biyoloji olarak çıktığını görünce şimdi çalışmadan ortalamam 80 dediği puanı bulabilirse şaşarım. Ya sıkı sıkıya derslere asılır ya da bu kafayla dersler üzerine yıkılır -ki ben çocuğumun yoldan çıktığını görür, iyilikle güzellikle, destekle yola getiremezsem hayatını kaydıracak şekilde yola devam ederse okuldan alırım. Bağırıp çağırmam, dövmem... sakin sakin gider verin tasdiknamesini, hayatın tadını çıkaracakmış derim.

Sonra gelir buraya konu açar; Annem, babam beni anlamıyor. Millette arkamdan, işin iç yüzünü bilmeden sallar. Açıktan okulu bitir, iyi bir üniversite kazan evden ayrıl der. Sonra bu evladım benim gider totosundan anlar, özgür bir hayat yaşayacağım diye hayaller kurar ve karakollara düşerim çocuğum evden kaçtı diye. Şimdi diyorum ki, acaba bu yaşlarda buraya konu açan anne baba baskısından dert yanan çocuklar da böyle mi de o anne babalar o baskıyı kuruyor. İki ucu çok bklu değnek. Öyle yapsan dert, böyle yapsan dert. Nasıl okursa okusun yeter ki liseyi bitirsin desen mahvolacak, evden okusun desen yine mahvolacak. Peki bu gençlik n'olacak?

Sakın böyle bir şey yapma benim hayattaki en büyük pişmanlığım ortaokulda sınava iyi hazırlanmamış olmam... 24 yaşındayım hala o sınava iyi hazırlanmamış olmamım pişmanlığını her gün yaşıyorum. Lisans mezunuyum ama iyi hazırlanayım daha iyi bir liseye gidebilirdim. Belki daha mutlu olacağım işim olurdu. Şuan sana göre her şey kolay geliyor böyle mutlu olacağına inanıyorsun ama bu doğru değil. Ben 14 yaşındayken bana bunları söyleselerdi sözlerini dinlerdim. Erkek vs muhabbeti yerine tek derdim sınav olurdu

Anadolu fen liseleri öyle sıkıcı robot gibi sadece ders verilen kimsenin çıtının çıkmadığı yerler değil. En kaliteli liselerde disiplinli okullarda bile eğlence oluyor. Galatasaray lisesinde bile o kadar eğlenen insanlar var ki yani. Bir meslek lisesinden düz liseden daha çok eğlenilen okullar var. İyi bir liseye gidersen kaliteli arkadaşlar edinirsin serseri arkadaşların olmaz. Hayatının kıymetini bil en güzel yaşlardasın tabi eğlenmek istiyosun bu çok normal ama eğlenme kavga ile okuldan kaçıp sigara içmekle olmuyo. Eğlence iyi arkadaşlıklarla olur esprili bol muhabbetli kaliteli arkadaşların olur. O yaşta kimseyi sevemicek gibi geliyor insana ama daha hayatın başındasın hayatını bir erkek için harcama derim o sevsin diye kendinden ödün verme sevmek isteyen hiçbir şey yapmadan sever. Abla tavsiyesi olarak aklında bulunsun düz lisede kimse ders çalışmıyor ve sen onlara uyuyosun zaman geçince de çok pişman olursun

Bu en iyi senaryo. Bu şekilde giderse o dandik liseden mezun olacağını da sanmıyorum. Özellikle liseye geçip, okulda gördüğü fen bilimleri dersinin lisede önüne fizik, kimya, biyoloji olarak çıktığını görünce şimdi çalışmadan ortalamam 80 dediği puanı bulabilirse şaşarım. Ya sıkı sıkıya derslere asılır ya da bu kafayla dersler üzerine yıkılır -ki ben çocuğumun yoldan çıktığını görür, iyilikle güzellikle, destekle yola getiremezsem hayatını kaydıracak şekilde yola devam ederse okuldan alırım. Bağırıp çağırmam, dövmem... sakin sakin gider verin tasdiknamesini, hayatın tadını çıkaracakmış derim.

Sonra gelir buraya konu açar; Annem, babam beni anlamıyor. Millette arkamdan, işin iç yüzünü bilmeden sallar. Açıktan okulu bitir, iyi bir üniversite kazan evden ayrıl der. Sonra bu evladım benim gider totosundan anlar, özgür bir hayat yaşayacağım diye hayaller kurar ve karakollara düşerim çocuğum evden kaçtı diye. Şimdi diyorum ki, acaba bu yaşlarda buraya konu açan anne baba baskısından dert yanan çocuklar da böyle mi de o anne babalar o baskıyı kuruyor. İki ucu çok bklu değnek. Öyle yapsan dert, böyle yapsan dert. Nasıl okursa okusun yeter ki liseyi bitirsin desen mahvolacak, evden okusun desen yine mahvolacak. Peki bu gençlik n'olacak?

Bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor çok. Gençlik ne olacak hiç bir fikrim yok. Bunları gördükçe gençlerden umudumu kesiyorum ben sanki. Evet bunlar kötü örnekler, iyi örnek de çok ama zaten eğitimsiz kalmış cahil yoğun bir milletiz, yeni nesil daha da cahil gelirse ne olacak bilmiyorum. Azıcık aklı başında olanlar yurtdışı hedefliyor zaten. Biz de elimizde bunun gibilerle kalacağız işte.

Baskıcı ailelerin çocukları değil bunlar emin ol. Onlar korkuyor çünkü. Evet baskıdan dolayı derslerinde düşüşler oluyor zaman zaman ama toparlıyorlar korkudan. Bunlar “ben ebeveyn değil arkadaş olacağım” diyen ailelerin çocukları. Çocuklarınızın arkadaşları var zaten onların yol gösterecek, disiplin sağlayacak, doğruyu yanlışı öğretecek hayata hazırlayacak ebeveynlere ihtiyacı var.

Ay senin yaşında böyle düşünceler çok normal aslında. Ama hayat öyle sandığın gibi pembik falan değil. Yok mutlu olmak daha önemli, para kazanmak çok da önemli değil, hayatımı bir işe adayamam falan. Elbette mutlu olmak önemli ama ekmek artık aslanın ağzında değil,poposundan çıkıp toprağa karıştı. Geleceği düşünmek zorundasın. Bir kere yaşın çoook küçük ve şu anki arkadaşlarının çoğuyla bir sene sonra görüşmeyeceksin bile. Hayatını onlara göre şekillendirmen ne derece doğru sence? Hoşlandığın çocuk da hem tip olarak hem karakter olarak çok değişecek. Ve karşına daha bir sürü insan çıkacak. Öncelikli amacın, geleceğini düşünüp iyi bir liseye gitmek ve iyi bir bölüm kazanmak olsun. Elin ekmek tutmadıktan sonra, işsiz güçsüz sap gibi etrafta dolanırken o arkadaşlarının hiçbiri yanında olmayacak. Hayaller güzeldir ama maalesef gerçekleri yaşamak zorundayız. Kendi ayakları üstünde duran,başarılı ve pırıl pırıl bir genç kız olmak eminim seni çok daha tatmin edecek :)

Şimdi 14 sün ama bu kafayla gidersen 24 yaşında çok pişman olursun. Hayat bu kadar toz pembe değil. Her şeyi zamanında yaşamalısın buna aşkta dahil şuanda da aşık olabilirsin ama ömür boyu seni ayakta tutacak olan şey kariyerin olacak. Bunu unutma.

Başarılı bir gelecek bu kadar önemli olmasaydı insanlar iyi biyerlere gelebilmek için bu kadar çok uğraşıp çalışırlar mıydı?
Şuan başında kavak yelleri esiyor anlıyorum, ama bu aşkın sonsuza kadar gitmeyecek.

Şimdi 14 sün ama bu kafayla gidersen 24 yaşında çok pişman olursun. Hayat bu kadar toz pembe değil. Her şeyi zamanında yaşamalısın buna aşkta dahil şuanda da aşık olabilirsin ama ömür boyu seni ayakta tutacak olan şey kariyerin olacak. Bunu unutma.
Sana şunu da söyleyeyim, benim zamanımda çocuğu liseyi eken aileler çocuğunu sanayiye verirdi madem okumayacak iki iş öğrensin diye. Çocuklar sanayiye girdiğinin ikinci günü ailelerine yalvarırdı beni burdan alın diye. Hayatın böyle olacak diye bir şey yok tabi, sadece bir örnek :)

Niye bu kadar sert bir şekilde yazdiğınızı anlamadim bir çoğunuzun daha 14 yasimdayim ve bilmediğim şeyler olabilir öğretmenliği düşünmemin sebebi de öğretmenlerimin çoğunun ilk seneden atanmasi ve mesleklerinden memnun olmalari.Böyle düşünüyorum evet ve bu siteye yazmak istedim çünkü kullanicilarinin çoğunun benden büyük olduğunu biliyorum annem ve babam ayrı çok fazla böyle bir konuyu anlatabileceğim bir ailem yok çünkü düzgünce izah etmek yerine kizarlar burda da ayni muameleyle karsilascagimi bilseydim zaten yazmazdım.Evet birini seviyor da olabilirim yanlis olabilir çoğuna göre ama benim elimde olan bir şey de değil.Böyle düşünmelerim size çok saçma gelebilir ama zaten evde baskıcı bir hayat yasiyorum ve iyi bir lisede de yine baskı altında kalıcam biliyorum öbür liseler bana daha rahat ve mutlu olabilceğim bir yer gibi geliyor burda da en açıklığıyla fikir almak için bütün düşüncelerimi yazdim keşke bu kadar sert davranmasaydiniz

Daha 14 yaşında hayatın sırrını çözdün, ders çalışmaya ve meslek sahibi olmaya gerek olmadığına karar verdin demek.
Sence bu kimsenin aklına gelmemiş olabilir mi, böyle bir şey mümkün mü?

Anadolu ya da fen lisesi neden sıkıcı olsun?
Düz lisede ipsiz sapsız tiplerle, kalitesiz bir binadaki leş gibi tuvaletlerde sıkış tepiş sigara içmenin nesi eğlenceli?

Oysa bilgi sana çok daha güzel eğlence imkanları sunar. Güzel bir anadolu ya da fen lisesindeki sosyal imkanları ve eğlenceyi hiçbir düz lisede bulamazsın.
O "bulamama" haline hayatın boyunca da devam edersin.
İyi liselerde okuyan arkadaşların iyi birer meslek sahibi olup maddi imkanlarıyla gezmeye, eğlenmeye devam ederler. Sen 3 kuruşla ay sonunu getirmeye çalışırken emin ol hiç eğlenmeyeceksin.

O yüzden aklını başına topla, hayatını kurtarmaya bak.
Okuduğun okul geleceğini belirler.
Mesleğini belirler, hayat standartlarını, evleneceğin kişiyi, arkadaş çevreni, gidebileceğin şehirleri/ülkeleri ve hatta bir sağlık sorunun olduğunda göreceğin tedavinin kalitesini bile belirler.
Aklını başına toplamazsan ileride çok pişman olursun.

Niye bu kadar sert bir şekilde yazdiğınızı anlamadim bir çoğunuzun daha 14 yasimdayim ve bilmediğim şeyler olabilir öğretmenliği düşünmemin sebebi de öğretmenlerimin çoğunun ilk seneden atanmasi ve mesleklerinden memnun olmalari.Böyle düşünüyorum evet ve bu siteye yazmak istedim çünkü kullanicilarinin çoğunun benden büyük olduğunu biliyorum annem ve babam ayrı çok fazla böyle bir konuyu anlatabileceğim bir ailem yok çünkü düzgünce izah etmek yerine kizarlar burda da ayni muameleyle karsilascagimi bilseydim zaten yazmazdım.Evet birini seviyor da olabilirim yanlis olabilir çoğuna göre ama benim elimde olan bir şey de değil.Böyle düşünmelerim size çok saçma gelebilir ama zaten evde baskıcı bir hayat yasiyorum ve iyi bir lisede de yine baskı altında kalıcam biliyorum öbür liseler bana daha rahat ve mutlu olabilceğim bir yer gibi geliyor burda da en açıklığıyla fikir almak için bütün düşüncelerimi yazdim keşke bu kadar sert davranmasaydiniz

Ablacim insanlar hayatin gerceklerini yaziyor
Hayatin gercekleri uksek oranda enflasyon, issizlik ve ogretmensen atanamama. Insanlar yaziyor ki, hayatin hic de sandigin gibi tozpembe olmadigini goresin. O kafanda kurdugun guzel gelecek var ya, hayat hic oyle kolay degil.

Ayrıca evet para kazanmayı o kadar önemli görmüyorum çünkü insanlara mesela bi günde para cikiyo ikramiyeden hayatı değişiyo

O ikramiye sadece 1 kisiye cikiyor, geriye kalanlar asgari ucretle yazin sicakta, kisin sogukta metrobusle sabahin 7sinde yollara dsunuyor surunuyor. Parasiz ooo cok mutlu olunur yazmissin ya, arabasiz toplu tasimada surunurken, her ay tonla kira verirken, tatile gitmek isteyip gidemezken cok kufur edersin hem kendine hem hayat sartlarina.

Mervecigim, su an senin konunu okurken bir taraftan da bu sene LGS sinavina girecek ogluma deneme sinavi yapiyorum. Hatta konunu ona da okudum.
Cok uzuldum bu dusuncelerine. Kapasitesi yeterli olmadigi halde diger cocuklara yetisebilmek icin turlu turlu deneme sinavi cozen, o kurstan bu kursa giden cocuklari dusundum bir an. Bir de calismadigi halde denemelerden iyi cikarip gercek sinavda bir salak cocuk icin gelecegini karartan seni dusundum. Ne desem bos. Insan en buyuk kotulugu kendine edermis.

8. Sınıf mı.. Ben nete bebeğim pırtlamıyor yazınca bulmuştum bu siteyi.Senin ne işin var buralarda hem de bu düşüncelerle? Gidişat çok yanlış bilesin, hayatının dönüm noktalarındayken yaptığın hata bir ömür pişmanlık yaşatır. Yıllar sonra altında ezilirsin. Odaklanman gerekenle meşgul ol.

Ah ahh çocuk aklı böyle bişey benim kendi zamanlarım geldi aklıma.canım öncelikle gerçek hayatta hersey öyle toz pembe değil.onu böyle yapmiim zaten meslek istemiyorum vs.bunun bir de sonrası var.benim en büyük pismanlığım lise zamanımda daha fazla ders çalışmayıp güzel bir bölüm okumamak.kapasite vardı evet ama gözüm yukseklerde değildi.sonuç üniversite bitti ve hala atanamadim,ömrümün yarısından fazla harcadığım emek boşa gitti gibi.sen otur güzel bir okul oku,kendi hayatını başkalarına göre şekillendirme.ayrı okul olsa bile arkadaşınla görüşmeye devam edebilir,erkek olandan hoşlanmaya devam edebilirsin.hem daha havalı olur.

Ayrıca evet para kazanmayı o kadar önemli görmüyorum çünkü insanlara mesela bi günde para cikiyo ikramiyeden hayatı değişiyo

Doğru diyorsun,her sene dene elbet sana da çıkar bir gün,çalışmaya ne gerek var ?
Gördüğüm şeyi yazıyorum şu an,sen çalışmamak için bahane arıyorsun.Bulmuşsun ''onlar çok sıkıcı ben sigara içmek istiyorum para da önemsiz yeaaaa'' bahanesini buraya yazmışsın da komik olmuş canım benim.

13-14 yaşında bir çocuk dört senedir bir başka çocuğu seviyor... Biz ne yaptık da bu hale geldiniz acaba?

Gelecek planların mükemmel, emin ol bu planla mutluluğu yakalarsın. Ne diyelim aynen devam...
Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor

Kuzucugum, bu yastaki dusunceler o kadar degisir ki? Ben senin yaslarinda iken ogretmen olmayi hayal ediyordum. Liseye gectigimde ucak muhendisi olmaya karar verdim. Oysa su an bambaska bir is yapiyorum. Isimi cok seviyorum. Diyecegim o ki suanki fikirlerine guvenme. Daha cok degisecek. Ve o kucuk kalbin daha cok kisiyi sevecek. Bir kisi icin hayatini mahvetme. O kisi kaderinde ise baska okullarda olsaniz da bir sekilde olur ama eger kaderinde yoksa ayni okulda hatta ayni sinifta olsanizda olmaz. Sen onun icin hayatini karartiyorsun..Peki o baska bir kizi severse kendine kizmayacak misin? Birak o seninle ayni okula gitmeye ugrassin eger seni seviyorsa...sen yolunda devam et, seni seven uygun zamanda karsina cikacaktir.

Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor

Faça atan mı ? Hey Allah'ım ya...Bir de bu çok iyi bir şeymiş gibi mi anlatıyorsun sen ?
Bu yaşta ne imkansız aşkı,çok fazla dizi film izlemeyin hayat öyle değil.2 sene sonra o arkadaşlarının hiçbirini hatırlamayacaksın,bu kez lise hayatın çok önemli gibi gelecek sana,hepsi gelip geçici.

Back