• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğimi bir türlü düşünemiyorum aklım hep başka yerlerde

Doğru diyorsun,her sene dene elbet sana da çıkar bir gün,çalışmaya ne gerek var ?
Gördüğüm şeyi yazıyorum şu an,sen çalışmamak için bahane arıyorsun.Bulmuşsun ''onlar çok sıkıcı ben sigara içmek istiyorum para da önemsiz yeaaaa'' bahanesini buraya yazmışsın da komik olmuş canım benim.
Çalışmamak için bahane aramıyorum aksine çalışmak için bir sebep arıyorum ama öğretmenlerimle ve aileme çok kendimi açamıyorum,benim fikir alabilceğim insanlar arkadaslarimdan ibaret onların da benden farkı yok o yüzden buraya kafamdakileri dökmek istedim sadece

Faça atan mı ? Hey Allah'ım ya...Bir de bu çok iyi bir şeymiş gibi mi anlatıyorsun sen ?
Bu yaşta ne imkansız aşkı,çok fazla dizi film izlemeyin hayat öyle değil.2 sene sonra o arkadaşlarının hiçbirini hatırlamayacaksın,bu kez lise hayatın çok önemli gibi gelecek sana,hepsi gelip geçici.
İyi bir şey demedim aksine böyle sacma seylerin yanında benim 3 sene sevmem masum bir şey demek istemiştim

Çalışmamak için bahane aramıyorum aksine çalışmak için bir sebep arıyorum ama öğretmenlerimle ve aileme çok kendimi açamıyorum,benim fikir alabilceğim insanlar arkadaslarimdan ibaret onların da benden farkı yok o yüzden buraya kafamdakileri dökmek istedim sadece

Arkadaşların yanlış yoldalar,bak çok açık yazıyorum.Sen de bugün onlara takılırsın ama yarın üzülürsün.Hayat hep gezmek eğlenmek değil çünkü,o noktaya gelmen için önce çalışman lazım.
Öğretmen olayım demişsin,o da artık kolay bir şey değil ayrıca.Mezun olup da atanamayan,kendi işini yapamayan bir sürü öğretmen var mesela,sence o kadar kolay mı bir işe girip çalışmak ?

Bunun bir tik ustu "aciktan liseyi okurum " ki 8.sinif ogrencilerimde cok sık rastladigim bir durumdu.Hepsi bin pisman aglayarak geldiler.Sende ayri bir versiyon iste.
Okulunun rehberlik servisine git ve bu dusuncelerini bastan sona kadar anlat.
Bi rehber öğretmen olarak ortaokul kademesinde görev yapmadım, fakat şuan mevcut okulumda bu tarz bir iki öğrencim var. Yaptığım çalışma çocuk ile görüşmek, hala fikirleŕ sabit ise veliyi arayıp bu çocuğun okumada gözü yok sen bunu bi işin başına koy mesleğini edinsin, açıktan da okuyabilir demek. (Erkek lisesinde çalışıyorum akademi düzey çok düşük)

Biliyor musun? Su an sana boyle geliyor. Dusunduklerin dunya uzerinde rustunu ispat etmis ve bir ise girmis kimse icin dogru degil. Su an boyle hissediyor olabilirsin ama farkli davran. Kendin icin farkli davran. Bence yaz tatilinde para kazanmaya calis. Daha anlasilir olur.

Bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor çok. Gençlik ne olacak hiç bir fikrim yok. Bunları gördükçe gençlerden umudumu kesiyorum ben sanki. Evet bunlar kötü örnekler, iyi örnek de çok ama zaten eğitimsiz kalmış cahil yoğun bir milletiz, yeni nesil daha da cahil gelirse ne olacak bilmiyorum. Azıcık aklı başında olanlar yurtdışı hedefliyor zaten. Biz de elimizde bunun gibilerle kalacağız işte.

Baskıcı ailelerin çocukları değil bunlar emin ol. Onlar korkuyor çünkü. Evet baskıdan dolayı derslerinde düşüşler oluyor zaman zaman ama toparlıyorlar korkudan. Bunlar “ben ebeveyn değil arkadaş olacağım” diyen ailelerin çocukları. Çocuklarınızın arkadaşları var zaten onların yol gösterecek, disiplin sağlayacak, doğruyu yanlışı öğretecek hayata hazırlayacak ebeveynlere ihtiyacı var.
Geçen sene bu zamanlar, sosyal medyada bunun tartışmasını yaptık. Ebeveynden arkadaş olmaz dedim diye topa tutuldum. Aynen söylediklerinizi söyledim. Ne yüz göz olacak kadar yakın ne de derdi olduğu zaman söyleyemecek kadar uzak. Çocuk anneden babadan çekinmeli bir nebze olsun. Bunların hepsi wattpadin genç kurgu bölümünün yan etkisi.

Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor

E iyi ne güzel sen de sınavda kötü puan alarak o kendini kesen, intihar etmeye kalkan arkadaşlarınla yaşadığın şehrin en dandik okulunda mutlu ve eğlenceli birkaç yıl geçirirsin. Dört yıl demiyorum zira okul hayatın dört yıl sürmez.

Bi rehber öğretmen olarak ortaokul kademesinde görev yapmadım, fakat şuan mevcut okulumda bu tarz bir iki öğrencim var. Yaptığım çalışma çocuk ile görüşmek, hala fikirleŕ sabit ise veliyi arayıp bu çocuğun okumada gözü yok sen bunu bi işin başına koy mesleğini edinsin, açıktan da okuyabilir demek. (Erkek lisesinde çalışıyorum akademi düzey çok düşük)

Belki ailenin haberi bile yok bu dusuncelerden.Bir rehber ogretmen yol gosterebilir.Okumaya niyeti olmayani ben de israrla oku demiyorum.Ertesi sene nisan davetiyelerini veriyorlar.zaten genelde.Cok aci ama.

Bu arada o cok sıkıcı dedigin Fen lisesi yurdunda 3 sene belletmenlik yaptim.Diger tur anadolu liselerinden iki lafi bir araya getiremeyip,agzini yaya yaya konusan,tek derdi okulu kiralim,zulada sigara saklayalim olan cocuklardan ziyade etutleri sonrasi beraber muhabbet sohbet ederdik.Digerleri gibi ot gibi yasamaktansa her turlu kulturel etkinligine de giderler,deli gibi de ders calisirlardi.Mezuniyetlerinde bile klas farki olur diger liselere nazaran.Tabi kisi kendine neyi yakistiriyorsa onu ister.

Ben zamanında Anadolu lisesini kazanmıştım ama gidemedim. Annem babam emekli oldular, memlekete taşındık. Düz liseye gitmek zorunda kaldım. İçimde ukde kaldı gidemediğim Anadolu lisesi. (Eskiden Anadolu liseleri şimdiki gibi değildi, baya iyiydi yani)
Keşke gidebilseydim, şu an belki daha iyi yerlerde olurdum. Öğretmen oldum. Fazla yükseklerde gözüm yok, öğretmenlik yeter demişsiniz, gezip tozmayı planlıyorsunuz ileride ama hangi parayla olacak o gezme tozma. Ben ve eşim öğretmeniz. Aldığımız maaş ancak kredi kartlarına, ödemelere yetiyor. Öyle çok gezip tozacak kadar boş vakit ve nakit olmuyor maalesef. Ayrıca okulda sürekli gürültüye maruz kaldığımız için de gergin oluyoruz.
Benim tavsiyem bu yorumları iyice kafanıza yazın ve sınava kadar gece gündüz demeden ders çalışın. İyi bir lise demek aslında iyi de bir üniversite demek. Erkek her zaman bulunur. Hem iyi bir lisede okursanız daha efendi, kafası daha çok çalışan daha iyi erkekler çıkar karşınıza. Arkadaş ve erkek her yerde var yani. Ama iyi bir liseyi kazanmak için başka şansınız olmayacak.

bu yaşta da sevebilirsin hoşlanabilirsin gayet doğal şeyler ama beni sevmedi diye depresyona girip hayatını bir erkeğin eline bırakmak çok saçma değil mi bir kişi için asla derslerini ihmal etme hayatta her şey eğlence gezme tozma lay lay lom da değil her şey ders de değil tabi ki arkadaşlarınla geziceksin ama sonrada pişman olcağın çok belli şeyleri de yapma.farklı şehirlere gitmiyosunuz alt tarafı okulunuz farklı olucak okul dışında bir sürü vakit var görüşebilirsiniz. Derslerinle birlikte götürebilirsin bir şeyleri. Sana fayda sağlıcak çalışkan arkadaşlar edin derim. Boş muhabbet bir işe yaramıyor bir zaman sonra. Bende düz liseye meslek lisesine gittim. Sınıfımda faça atan da vardı sigara içen de serseri tipler de. Ha bana fayda sağladı mı bu tipler hayır aksine zararı oldu. İyi liseye gitseydim belki kaliteli arkadaşlarım olucaktı. O yaşlarda herkes sevdiğinden değil özentilikten kendini ezik hissetmemek için sevgilim olsun da diye kendini sevildiğini hissetmek için sevgili yapıyor. Sakın böyle düşünme her şey aşk sevgili değil hayatta daha güzel şeyler de var

Düşüncelerini hormonlarının ve benmerkezci yaklaşımının etkisine bağlıyorum.Bu yüzden daha gerçekçi bir yaklaşımla yaklaşmayı uygun görerek Fen lisesini rüyanda bile göremezsin diyorum.Sizin gibi binlerce öğrenci var,şişirme notlarla liseye geçtiklerinde tökezliyorlar. En düşük ihtimalle öğretmen olurum demişsin ama öğretmen olabilmek için zeka, farkındalık,disiplin, çaba, emek, öngörülü olmak gerek.Geleceğini arkadaşlarının olumsuz yaşam tarzına göre şekillendirecek birinden kimseye hayır gelmediği gibi kendisine hayrı olmaz .

Sana kızıyoruz ya şuan. Sen sanıyorsun ki sana kızıyoruz. Oysa birçoğumuz kendimize kızıyoruz. Ben senin o gitmek istediğin liseden arkama bakmadan kaçtım. Asla da pişman değilim.

valla çok para kazanmak önemli 3 tane soğan on lira.

karnın açken mutlu olamazsın.

haytanın birine tutulup ömrünü heba ediyorsun ileride kafanı duvarlara vurursun.

ben orta sonda aşık olduğum adamdan 3 ay sonra tiksindim çünkü ergenlik böyle duyguların çabuk değişiyor. hoşlanman normal ama sen yoluna bak. inan o ki o haytalar sen avukat doktor olunca ileride sana meyleniyor ortasonda dikkatlerini çekmemiş olsan bile.

burada tecrübe konuşuyor. seni ikna etme zorunluluğumuz yok. sen böyle kendi hayatını önemsemezsen biri gelir senden daha iyi yapar daha iyi yaşar o mutluyken 20 sene sonra burada konu açarsın.

Ablacım bak böyle düşünmekte evet şuan haklısın ama inan lisede herkes herşey çok değişiyor dünya senin arkadaşlarından ibaret değil ki fen liseleri de öyle eğlencenin olmadığı ders çalışılan yerler değil (ben de fen lisesi mezunu olarak söylüyorum eğlenmenin dibine vurduk en samimi dostları lisede edindim ben) şimdi sen eğer çalışır güzel bi lise kazanırsan inan bana yine şuankiler kadar çok iyi arkadaşların olacak çok da eğleneceksin ailem gurur duyacak seninle hemde üniversitede çok iyi bölümleri kazanabileceksin.
Düz liseden öyle üniversite kazanmak kolay değil emin ol.
Sen elinden geleni yap sonra pişman olma, şuanki sevdiğin çocuğu çok seviyorsun evet ama inan sana yemin edebilirim onu unutucaksın çok çok başka insanlar girecek hayatına.. lütfen kendine bu kötülüğü yapma bu kapıyı kendine aç. Hem o sevdiğin çocukla olacaksa aynı liseden olmasa da olur sakın onu düşünerek hayatını yakma.

Fen lisesinde hem başarılı olacaksın iyi eğitim alıcaksın hemde çok eğleneceksin garanti veriyorum sana. Ama düz liseler öyle değil (hepsi olmasa da çoğu için yazıyorum şimdi) malesef seni rahatsız edecek çok kötü kızlar seviyesiz insanlar bunlara katlayabilecek misin? Kız kavgaları falan çıkıyor herkes birbirinin kuyusunu kazıyor sevgilisini elinden alıyor herkesin derdinin böyle şeyler olduğu bi liseye de denk gelebilirsin.
Bir abla tavsiyesi çalış, çok çalış kazanabileceğin en iyi yeri kazan Asla pişman olmayacaksın güven bana

Ben seni çok iyi anlıyorum. Bu yaşta ders çalışmak ağır bir tempoda olmak ve hayatın boyunca omuzlarına fazlaca sorumluluk almak ağır geliyor. Bu çok normal. Fakat senin göremediğin noktalar var.
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak sana bir kaç fikir vereyim. Bunlar kesinlikle sana ders verme amaçlı değil.
Öncelikle yemek yemek,nefes almak nasıl zaruri bir ihtiyaç ise sevmekte o kadar zaruri bir ihtiyaç. Birilerinden hoşlanman etkilenmen çok güzel ama bunun yanı sıra diğer sorumluluklarını da yerine getirmen gerekiyor.
Karşındaki insanın doğru veya yanlış olma potansiyelini bu yaşında çözemeyebilirsin bu yüzden sana kızamıyorum.
Bir diğer konu olarak ben tam dediğin gibi bir lisede öğrenim gördüm. Meslek lisesinde okudum. Ilkokulda matematiğim berbattı. Hep zayıftı. Bil bakalım ne oldu ? Mühendis oldum. Aslında bakınca ne kadar tezat gözüküyor. Benim aklım sonradan başıma geldi ve okuyup meslek sahibi oldum. Şuan iyi kötü bir yerde çalışıyorum. Ama ben sınıfımda lisans okumuş nadir insanlardan biriydim. Bu dönemde sadece okumuş olmakta yetmiyor. Okulun senin için çok büyük bir etiket olacak. Kpss demişsin peki kaç bin öğretmenin gireceği sınavda kaç kişi atanabiliyor ?
Hayatı yaşamak dediğin gibi okuldan kaçma ile ortalama bir okul okuma ile sağlanacak bir durum değil. Hedef koyarsın sistematik ve doğru adımlar atarsın. Doğruyu yaptığın sürece okuldan da kaçarsın etkinlikte yaparsın.
Bundan 15 sene sonra eğer ki şanslı isen asgari ücrete iş bulur günün 10 saatini çalışarak geçirmen hayatı yaşamak olmayacak.
Hayatı yaşamak istiyor isen gereğini yapmalısın.

Okullar ne cok degismis dedim konuyu okuyunca

Düşüncelerini hormonlarının ve benmerkezci yaklaşımının etkisine bağlıyorum.Bu yüzden daha gerçekçi bir yaklaşımla yaklaşmayı uygun görerek Fen lisesini rüyanda bile göremezsin diyorum.Sizin gibi binlerce öğrenci var,şişirme notlarla liseye geçtiklerinde tökezliyorlar. En düşük ihtimalle öğretmen olurum demişsin ama öğretmen olabilmek için zeka, farkındalık,disiplin, çaba, emek, öngörülü olmak gerek.Geleceğini arkadaşlarının olumsuz yaşam tarzına göre şekillendirecek birinden kimseye hayır gelmediği gibi kendisine hayrı olmaz .
Notlarımdan bahsetmedim okulda yapilan gayet zor yayinlarin denemelerinde 80 net yapiyorum zorlayip calissam 84-85 e çıkar ve fen lisesi kazanılır ayrıca kendimi yüksek falan görmüyorum hocalarım böyle dedigi icin söyledim.Öğretmenliği de küçük görmedim herkes niye boyle anlamis bilmiyorum ama çevremde baska meslekten tanidigim yok mesela inkılap öğretmenim var semtinin en kötü liselerinden birine gitmis şu anda öğretmen ilk senesinde atanmış ve işinden de mutlu onu düşünerek yazmıştım

Back