Geleceğimi bir türlü düşünemiyorum aklım hep başka yerlerde

Bir de fen lisesini begenmemis konu sahibesi, sanki konu sahibesine davetiye gondermisler ne olur gel buraya diye de begenmiyor..fen lisesinin kapisindan giremezsin kucukhanim.
Fen liselerine zaten bi lafım yok hatta benim gözüme mükemmel geliyorlar ben oraya yakışmam çünkü aklım başka şeylerde onların odak noktası ders diye düşünüyorum o yüzden de girmek için çabalama isteğim yok ama çabalarsam niye olmasın ki

Öncelikle canım çalışmazsan öğretmen olamazsın
ikincisi öğretmen olunca da çalışmazsan(hatta çalışmana rağmen) atanamazsın/atanamayabilirsin
ne kadar kendi başarından eminsin böyle daha bu yaşta
başarı skalası yaş ilerledikçe düşüyor haberin olsun derim
ortaokulda başarılı olmak çok daha kolayken lisede sonrasında üniversitede bu gittikçe daha zor oluyor
yani şu an ipleri bırakırsan emin ol öğretmenlik hayal olur senin için...
gelelim para kazanma konusuna ne kadar özgür ve ayaklarının üzerinde durursan o kadar mutlu olursun
atıyorum para için eşinin eline bakarsan aldatıldığında ne yapacağım ben çaresizliğinde olmazsın paran varsa zaten güçlüsün
ya da istediğin zaman istediğini alabilirsin paran varsa
yoksa birilerine hesap vermek zorunda kalırsın (anne/baba/eş)
çalışmaya devam eden güzel liselerde okuyan arkadaşların yurt içi yurt dışı tatillerde istedikleri gibi takılırken sen ya hiç gidemezsin ya da eşin paranı verirse gidebilirsin
ha bunlara hala daha razıyım diyorsan yan gel yat çalışma evet...

Üniversite hayatı, arkadaşlıkları > lise hayatı, arkadaşlıkları

Liseden kimse kalmadı, hepsi dandikti benim için

Ama üniversiteden 2 tane canım dediğim dost edindim

Ayrıca lise hayatı eğlenceli falan değil ya boş yani eğlence dediğiniz şeyler

Esas üniversitede daha özgürsün, daha çok seçeneğin var

Tabi üniversiteyi Bayburtta okumakla İstanbulda okumak arasındaki farklara değinmeye gerek bile yok bu noktada

bu arada sıkıcı olan çalışkan olmak mı gerçekten dışarıdan öyle mi görünüyor
sana bir şey diyeyim mi, çok yanılıyorsun
şu an derse girdiğim bir üniversitede çok başarılı çocukların içinde profesyonel sporcular, tiyatro oyuncusu, fotoğrafçılar var
hem okullarını okuyor hem de yeri geliyor dans gösterilerine gidiyorlar
bu çocuklar tüm gün sadece ders çalışmamış demek ki vaktini güzel değerlendirmeyi bilmiş
örnek alacaksan onları al lütfen

Fen lisesi mezunuyum gayet de eğleniyorduk, odak noktası ders de değildi.
Son sınıfta herkes çalışıyordu ama eğleniyorduk Da.
Kim demiş aşırı çalışıyorlar diye.

Akilli, entellektuel insanlar daha eglenceli bence. Sigaraydi, serserilikti bos beles muhabbetler insani bir noktadan sonra bayar diye dusunuyorum.

Öncelikle bu tarz konularda neden sürekli yaşın çok küçük bu yaşta sevgili mi düşünülür diyenleri hiç ama hiç anlamıyorum. Aynısını 18-19 yaş için bile diyenler oluyor, komik geliyor. Konu sahibiyle aramda 8-9 yaş var. İlk kez 4. sınıfta biriyle sevgili olmuştum, daha ilkokul 1’de birbirine evlenme teklif edenler aralarında yüzük takanlar vardı (hiç biri birbiriyle görüşmüyor tabi ki). Bizlere çok küçük geliyorlar doğru, kendi geçmişimize baktığımızda ne boş işlermiş diyoruz, bu da doğru. Ama zaman geçtikçe o dönemlerden uzaklaştıkça unutuyoruz galiba. Benim 6. sınıfta tek derdim çekingenliğimi kırıp erkeklerle konuşabilmek, düzgün bir sevgili yapmaktı. Hepimizin derdi buydu. Sınıflarda sıralara sürtünüp tecavüz eden erkekler, daha 7. 8. sınıftayken üniversiteli sevgili yapmış hamile kalan kürtaj yaptıran düşük yapan kızların arasında okudum. 7. sınıfta sınıfımın birincisiydim ama yetmedi, anadolu lisesi kazanamadım, düz liseye gittim. Leş bir ortama rağmen eğitimimiz çok kaliteliydi. Taa ilkokul 3. 4. sınıfta karar vermiştim babamın mezun olduğu üniversiteye gidecektim. Giderek de o hedeften uzaklaştığımı hissettim. Çevremdeki boş insanlara baktım, 2 yılımı da üniversite okumak istemeyen ben okursam onu yetersiz bulacağımı düşündüğü için benim de okumamı istemeyen bir çocuğun peşinde koşarak harcadım. Sadece son sene asıldım ama dil yeteneğim çok çok iyiydi hiç bir kursa gitmeden ekstra bir yardım almadan ana dilim gibi geliştirmiştim İngilizcemi. 400 kişilik 12. sınıfların olduğu okulumda o sene mezun olanlardan üniversiteye giden 8 kişiden biri oldum. O boş insanları görmeseydim de yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Okuldan çok az arkadaşım oldu onlar da kaliteli insanlardı. Gerisi kendini geliştirmeye üşenen, bunu gereksiz görenlerdi onları görmeseydim gözüm açılmaz, bir anadolu lisesine ya da daha iyi liselere gitseydim söner giderdim.

‘Hiç bir şey olamazsam öğretmen olurum’ devirleri kapanalı çok oldu. Okulda konuştuğun ilk senesinde hemen atanan öğretmenlerin de en az 14-15 yıllık öğretmenler, o iş artık öyle değil. Kendi alanım için konuşuyorum, iki bin kişiyi almak için açtıkları kontenjana sekiz bin kişi başvurdu, altı bin kadarı mülakata çağrıldı sadece iki bini işe alındı. Eskiden çok kolaymış, kendi öğretmenlerimizden de görüyoruz, ama bu yıl toplamda kırk bin atama yapıldı öğretmen açığı zaten otuz altı bindi. Önümüzdeki yıllarda hiç yapılmayabilir ya da çok çok az yapılır.

O dördüncü sınıfta sevgili olduğum çocuğun adını bile hatırlamıyorum şu an. Lisede onca zaman peşinden koştuklarımın hepsi de geri döndü, görüşmek istedi ben ne kadar yanlış olduklarının farkına vardım. Övünmek falan değil çabam, o zamanlar bir kere sana gülümsemesi için canını verirsin ama kendini geliştirdikçe bir şeylerin farkına varınca aslında selam bile vermeyeceğin insanlar olduğunu görürsün. O üniversiteyi gereksiz bulan bile üniversite okudu sonunda. 2-3 yıl zar zor deneyip. Ben onun sözünü dinlesem hayatta hiç bir şey başaramayıp onun sözünü bekleyecektim evde belki de beyefendi okuduğu kıytırık bölümüyle bana laf söyleyecek beni yetersiz görecekti. Bana da hep ekonomik bağımsızlığını al eline derlerdi çok boş gelirdi. Cebimde 1 lirayla saatlik 10 tl verecekleri benden muhteşem motive olmamı istediklerini söyledikleri iş başvurusuna gittiğimde, günlerce 10 lirayla idare edip gariban babamdan bi 50 lira istemeye utandığımda, cebimde beş kuruşsuz erkek arkadaşımla, arkadaşlarımla markete gittiğimde ‘evde de su bitiyordu bi su alır mısın’ diyemediğimde anladım bunları hep.

Gönül ister ki yaşamadan anlayasın bunları yaşamadan açılsın gözün ama zor görünüyor. Umarım benim gibi erken farkına varırsın bazı şeylerin. Bazı yanlışlardan erken dönersin de bizler gibi gülersin o günlerine, dert ettiğin şeylere.

Bu kadar yazan olduğu için bir güncelleme yazmak istedim.Sınav geçti aklım başıma gelmedi calismadim ama sinav sabahi babami benden cok umutlu gordum ve bilmiyorum bir sey oldu elimden gelenin en iyisini yapmak icin ugrastim ve su anda 90 sorudan 3 y 7 boş var öğretmenlerim kesin bir yer gelir diyor.O sevdiğim kişiye de son bir kez icimi dokmek istedim 2 gun boyunca 3 saat arkadasimla kapisinda bekledik sitede oturuyor geldi onumuzden gecti tip tip bakti konusamadim utandim.Sonra arkadasim soyledi merve cikista senle konusmak istiyor diye tamam demis cikista gittik pesinden guldu sonra gitti biz de gittik siteye girdi kapiya gittik bagirdik arkadasimla adini gel diye bize dondu guldu hirkasini bagladi basina yuzu bize donuk gulerek eve gitti.Ertesi gun okulda yanina gittim arkadaslari falan guldu yine dun niye gelmedin dedim acelem vardi dedi guldu tamam dedim sana bir sey sormak istiyorum biliyosun ben seni seviykdum sen beni niye sevmedin guldu gitcekti sinifa ya hadi soyle okul bitiyor icimde kalmasin dedim dedim instagramdan yazarim dedi guldu gitti.İnstagramdan mesaj attim bekliyorum diye goruldu atti.7 lerden bi kiz var eski sevgilisi kiz hala bunu seviyor kiz gitmis buna merve seni seviyor 8/f deki demis o da banane ya demis kizin dedigine gore.Simdi biografisine bir tarih atmis,7 lerdeki eski sevgilisi de o benden baskasina bakmaz faketir dedi arkadasim da cocuga mesaj atti sevgilin mi var diye o da hayir dedi arkadasim da 7 lerdeki eski sevgilinin soyledigi dogruymus yani dedi goruldu atti cocuk.Okuldan seven bi kac kiz da benim yanima gelmisti iste o beni seviyor diye arkadasim yine sordu cocuga cocuk yoo dedi takmadi yani kimseyi takmiyor.Ama son bir kac gundue surekli fotograflarimi begeniyor hikayelerime 5 dakikada bakiyor ve simdi aklim yine bozulmaya basladi istesem hangi okulu yazacagini hemen ogrenirim nitelikli lise de yazmam ayni liseye gideriz.Beni bir kendime getirin mantikli olmadigimi biliyorum dusuncelerimin ama kabul edemiyorum.

Lütfen ama lütfen bu kötülüğü ne ailene ne de kendine yap. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama netlerin kötü değil. Geleceğini dusun. Burnu havada bir kendini beğenmiş için geleceğini karartma

Ah be çocuk buradaki şifreni unutma da büyüyünce bakarsın konuna,net sayın güzel ,inşallah gideceğin lisede de başarılı olursun,o arada da umarım aklın başına gelir.
O çocuk kim ki yüz kez unutursun

Büyüdükçe şu an sana gereksiz gelen her şey önem kazanacak senin için. Mesela kültürlü arkadaşlar, mesela iyi bir iş, mesela iyi bir okulda iyi bir bölüm okumak. Hepsi önemli gelecek sana. Senin gectigin yollardan geçmiş insanların dedikleri hep aynıysa, bil ki bildikleri bir şey var da diyorlar. O yüzden çalış ve olabileceğin en üst seviyede ol her zaman. O zaman eglenmeye de vaktin olur, yaşamaya da.

Sen 8. Sınıfta bu siteyi nerden biliyon

He yavrum o eğlenceler seni kurtarır aman geri kalma sen eğlenceden

Alll iste bir cahil ergen sendromu daha ilk okuldaki asik oldugu hiyari son tren zanneden ve gecene kadar ona bakan aslinda kacirdigi tren baska oldgunu yillar sonra anlayan bir ergenus

Yazik o ailenin emeklerine

Bende böyle malın biri için saçma bir liseye gidecektim sonra baktım çocuk başka kızlarla takılıyor. Kendi yoluma baktım. Bu çocuk seninle dalga geçiyor umursamıyor sen bununla aynı niteliksiz liseye de gitsen seni sallamaz. O sana peşimden gel senin için ölüyorum dememiş ki alay edip duruyor. Azıcık kendi hayatını ve aileni düşünüyorsan kendi geleceğine bak iyi bir liseye gitmeye çalış. Emin ol kötü bir liseye gitmek pişmanlıktır üstelik iyi bir yerde okuyacak kapasitedeysen hayatının pişmanlığını yaşarsın

Ne güzel hayaller bunlar lisede universitede bu kadar kolay olmuyor dersleri gecmek oyle pat diye ogretmen olurum filan.. Atanamayan is bulamayan bi sürü insan var gormuyormusun neler yasiyorlar.. Yarin buyuyupte paran olmayinca arkadasinda olmaz. Biraz aklini basina al

Tahmini 14 15 yaşındasın ve 4 senedir birinden hoşlanıyorsun...yanliş anladim insallah....
Yavrum sizin yediginize içtiğinize ananiz babaniz hormon mu enjekte ediyor?
Bazen karşımıza geliyor rehber ogretmenlerle koordineli çalışıyoruz kız sevgilisiyle beraber oldu intihar etti,hamile kaldı babası vurdu falan diyordum çok uçuk olaylar binde bir... diyorlar dı binde bir değil inan gencler rezil halde diye. demek ki hakkatten gencler tuhaf...
Allah evladın ya hayırlısını versin ya da hiç vermesin.
Sen okula yolla adam olsun iste ama çocuğun çıksin âşık oldum geleceği düşünemiyorum bilmem ne desin...
Annene babana çok üzüldüm ben...

Ayrıca evet para kazanmayı o kadar önemli görmüyorum çünkü insanlara mesela bi günde para cikiyo ikramiyeden hayatı değişiyo
Bana hiç çıkmadı ikramiye....75 milyonda bir ihtimalle mi yasayacaksin hayati.
Sen 5 sene sonra yazarsin buraya kocam beni dövüyor çalışmıyorum bosanamam ne yapayim diye...
Oku oku bu formu oku...
Agzindan burnundan kan gelesiye kadar dayak yiyip sokağa atılan kadınları oku...
Ailesi sahip çıkmadığı için mecbur koca evinxe hergun dayak yiyenleri oku...
Bak gorumcemin kızı yolda su an baba evine 4. Gelişi...4 gun önce kocası öldüresiye dövmüş yine eve hapsetmiş aç susuz ölsün diye... elinden çocuğunu da alıcam diye tehdit ediyor...
Kendine gel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…