Çalışmamak için bahane aramıyorum aksine çalışmak için bir sebep arıyorum ama öğretmenlerimle ve aileme çok kendimi açamıyorum,benim fikir alabilceğim insanlar arkadaslarimdan ibaret onların da benden farkı yok o yüzden buraya kafamdakileri dökmek istedim sadeceDoğru diyorsun,her sene dene elbet sana da çıkar bir gün,çalışmaya ne gerek var ?
Gördüğüm şeyi yazıyorum şu an,sen çalışmamak için bahane arıyorsun.Bulmuşsun ''onlar çok sıkıcı ben sigara içmek istiyorum para da önemsiz yeaaaa'' bahanesini buraya yazmışsın da komik olmuş canım benim.
İyi bir şey demedim aksine böyle sacma seylerin yanında benim 3 sene sevmem masum bir şey demek istemiştimFaça atan mı ? Hey Allah'ım ya...Bir de bu çok iyi bir şeymiş gibi mi anlatıyorsun sen ?
Bu yaşta ne imkansız aşkı,çok fazla dizi film izlemeyin hayat öyle değil.2 sene sonra o arkadaşlarının hiçbirini hatırlamayacaksın,bu kez lise hayatın çok önemli gibi gelecek sana,hepsi gelip geçici.
Çalışmamak için bahane aramıyorum aksine çalışmak için bir sebep arıyorum ama öğretmenlerimle ve aileme çok kendimi açamıyorum,benim fikir alabilceğim insanlar arkadaslarimdan ibaret onların da benden farkı yok o yüzden buraya kafamdakileri dökmek istedim sadece
Bi rehber öğretmen olarak ortaokul kademesinde görev yapmadım, fakat şuan mevcut okulumda bu tarz bir iki öğrencim var. Yaptığım çalışma çocuk ile görüşmek, hala fikirleŕ sabit ise veliyi arayıp bu çocuğun okumada gözü yok sen bunu bi işin başına koy mesleğini edinsin, açıktan da okuyabilir demek. (Erkek lisesinde çalışıyorum akademi düzey çok düşük)Bunun bir tik ustu "aciktan liseyi okurum " ki 8.sinif ogrencilerimde cok sık rastladigim bir durumdu.Hepsi bin pisman aglayarak geldiler.Sende ayri bir versiyon iste.
Okulunun rehberlik servisine git ve bu dusuncelerini bastan sona kadar anlat.
Geçen sene bu zamanlar, sosyal medyada bunun tartışmasını yaptık. Ebeveynden arkadaş olmaz dedim diye topa tutuldum. Aynen söylediklerinizi söyledim. Ne yüz göz olacak kadar yakın ne de derdi olduğu zaman söyleyemecek kadar uzak. Çocuk anneden babadan çekinmeli bir nebze olsun. Bunların hepsi wattpadin genç kurgu bölümünün yan etkisi.Bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor çok. Gençlik ne olacak hiç bir fikrim yok. Bunları gördükçe gençlerden umudumu kesiyorum ben sanki. Evet bunlar kötü örnekler, iyi örnek de çok ama zaten eğitimsiz kalmış cahil yoğun bir milletiz, yeni nesil daha da cahil gelirse ne olacak bilmiyorum. Azıcık aklı başında olanlar yurtdışı hedefliyor zaten. Biz de elimizde bunun gibilerle kalacağız işte.
Baskıcı ailelerin çocukları değil bunlar emin ol. Onlar korkuyor çünkü. Evet baskıdan dolayı derslerinde düşüşler oluyor zaman zaman ama toparlıyorlar korkudan. Bunlar “ben ebeveyn değil arkadaş olacağım” diyen ailelerin çocukları. Çocuklarınızın arkadaşları var zaten onların yol gösterecek, disiplin sağlayacak, doğruyu yanlışı öğretecek hayata hazırlayacak ebeveynlere ihtiyacı var.
Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor
Bi rehber öğretmen olarak ortaokul kademesinde görev yapmadım, fakat şuan mevcut okulumda bu tarz bir iki öğrencim var. Yaptığım çalışma çocuk ile görüşmek, hala fikirleŕ sabit ise veliyi arayıp bu çocuğun okumada gözü yok sen bunu bi işin başına koy mesleğini edinsin, açıktan da okuyabilir demek. (Erkek lisesinde çalışıyorum akademi düzey çok düşük)
Notlarımdan bahsetmedim okulda yapilan gayet zor yayinlarin denemelerinde 80 net yapiyorum zorlayip calissam 84-85 e çıkar ve fen lisesi kazanılır ayrıca kendimi yüksek falan görmüyorum hocalarım böyle dedigi icin söyledim.Öğretmenliği de küçük görmedim herkes niye boyle anlamis bilmiyorum ama çevremde baska meslekten tanidigim yok mesela inkılap öğretmenim var semtinin en kötü liselerinden birine gitmis şu anda öğretmen ilk senesinde atanmış ve işinden de mutlu onu düşünerek yazmıştımDüşüncelerini hormonlarının ve benmerkezci yaklaşımının etkisine bağlıyorum.Bu yüzden daha gerçekçi bir yaklaşımla yaklaşmayı uygun görerek Fen lisesini rüyanda bile göremezsin diyorum.Sizin gibi binlerce öğrenci var,şişirme notlarla liseye geçtiklerinde tökezliyorlar. En düşük ihtimalle öğretmen olurum demişsin ama öğretmen olabilmek için zeka, farkındalık,disiplin, çaba, emek, öngörülü olmak gerek.Geleceğini arkadaşlarının olumsuz yaşam tarzına göre şekillendirecek birinden kimseye hayır gelmediği gibi kendisine hayrı olmaz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?