M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
- 88
Bu en iyi senaryo. Bu şekilde giderse o dandik liseden mezun olacağını da sanmıyorum. Özellikle liseye geçip, okulda gördüğü fen bilimleri dersinin lisede önüne fizik, kimya, biyoloji olarak çıktığını görünce şimdi çalışmadan ortalamam 80 dediği puanı bulabilirse şaşarım. Ya sıkı sıkıya derslere asılır ya da bu kafayla dersler üzerine yıkılır -ki ben çocuğumun yoldan çıktığını görür, iyilikle güzellikle, destekle yola getiremezsem hayatını kaydıracak şekilde yola devam ederse okuldan alırım. Bağırıp çağırmam, dövmem... sakin sakin gider verin tasdiknamesini, hayatın tadını çıkaracakmış derim.Ben bu yaş grubu çocuklarla çalışıyorum inanın bana gerçek olma ihtimali var. Çocukların bazıları gerçekten işi ciddiye alıp gelecek planları kurarken bazıları da bu kızımız gibi aklı bir karış havada geziyor, hayatı eğlenceden ve serselikten ibaret görüyor.
Konu sahibi için en iyi gelecek öngörüm dandik liseye gidip dandik bir üniversitenin dandik bir bölümünden mezun olduktan sonra en iyi ihtimalle bir şahıs şirketinde sekreter olarak çalışmaya başlayıp kendi gibi asgari ücrete talim bir öküzle hayatını birleştirdikten sonra geçim sıkıntısı içinde anne babaya dert ve yük olarak bir hayat sürmek. Dediğim gibi bu en iyi ihtimal, daha kötüleri de var hiç yazmayayım.
Bu kötü hayatı sürerken hayatı ciddiye alan arkadaşlarının hayatını, mesleklerini, gezip gördükleri yerleri, yaptıkları evlilikleri kıskançlık ve pişmanlıkla izleyecek olması da ekstra olacak.
Bu en iyi senaryo. Bu şekilde giderse o dandik liseden mezun olacağını da sanmıyorum. Özellikle liseye geçip, okulda gördüğü fen bilimleri dersinin lisede önüne fizik, kimya, biyoloji olarak çıktığını görünce şimdi çalışmadan ortalamam 80 dediği puanı bulabilirse şaşarım. Ya sıkı sıkıya derslere asılır ya da bu kafayla dersler üzerine yıkılır -ki ben çocuğumun yoldan çıktığını görür, iyilikle güzellikle, destekle yola getiremezsem hayatını kaydıracak şekilde yola devam ederse okuldan alırım. Bağırıp çağırmam, dövmem... sakin sakin gider verin tasdiknamesini, hayatın tadını çıkaracakmış derim.
Sonra gelir buraya konu açar; Annem, babam beni anlamıyor. Millette arkamdan, işin iç yüzünü bilmeden sallar. Açıktan okulu bitir, iyi bir üniversite kazan evden ayrıl der. Sonra bu evladım benim gider totosundan anlar, özgür bir hayat yaşayacağım diye hayaller kurar ve karakollara düşerim çocuğum evden kaçtı diye. Şimdi diyorum ki, acaba bu yaşlarda buraya konu açan anne baba baskısından dert yanan çocuklar da böyle mi de o anne babalar o baskıyı kuruyor. İki ucu çok bklu değnek. Öyle yapsan dert, böyle yapsan dert. Nasıl okursa okusun yeter ki liseyi bitirsin desen mahvolacak, evden okusun desen yine mahvolacak. Peki bu gençlik n'olacak?
Sana şunu da söyleyeyim, benim zamanımda çocuğu liseyi eken aileler çocuğunu sanayiye verirdi madem okumayacak iki iş öğrensin diye. Çocuklar sanayiye girdiğinin ikinci günü ailelerine yalvarırdı beni burdan alın diye. Hayatın böyle olacak diye bir şey yok tabi, sadece bir örnek :)Şimdi 14 sün ama bu kafayla gidersen 24 yaşında çok pişman olursun. Hayat bu kadar toz pembe değil. Her şeyi zamanında yaşamalısın buna aşkta dahil şuanda da aşık olabilirsin ama ömür boyu seni ayakta tutacak olan şey kariyerin olacak. Bunu unutma.
Niye bu kadar sert bir şekilde yazdiğınızı anlamadim bir çoğunuzun daha 14 yasimdayim ve bilmediğim şeyler olabilir öğretmenliği düşünmemin sebebi de öğretmenlerimin çoğunun ilk seneden atanmasi ve mesleklerinden memnun olmalari.Böyle düşünüyorum evet ve bu siteye yazmak istedim çünkü kullanicilarinin çoğunun benden büyük olduğunu biliyorum annem ve babam ayrı çok fazla böyle bir konuyu anlatabileceğim bir ailem yok çünkü düzgünce izah etmek yerine kizarlar burda da ayni muameleyle karsilascagimi bilseydim zaten yazmazdım.Evet birini seviyor da olabilirim yanlis olabilir çoğuna göre ama benim elimde olan bir şey de değil.Böyle düşünmelerim size çok saçma gelebilir ama zaten evde baskıcı bir hayat yasiyorum ve iyi bir lisede de yine baskı altında kalıcam biliyorum öbür liseler bana daha rahat ve mutlu olabilceğim bir yer gibi geliyor burda da en açıklığıyla fikir almak için bütün düşüncelerimi yazdim keşke bu kadar sert davranmasaydiniz
Ayrıca evet para kazanmayı o kadar önemli görmüyorum çünkü insanlara mesela bi günde para cikiyo ikramiyeden hayatı değişiyo
Ayrıca evet para kazanmayı o kadar önemli görmüyorum çünkü insanlara mesela bi günde para cikiyo ikramiyeden hayatı değişiyo
Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor13-14 yaşında bir çocuk dört senedir bir başka çocuğu seviyor... Biz ne yaptık da bu hale geldiniz acaba?
Gelecek planların mükemmel, emin ol bu planla mutluluğu yakalarsın. Ne diyelim aynen devam...
Benimki gayet normal bir şey onu görünce başka bir şey düşünemiyorum mutlu oluyorum ayrı okullara gidersek göremem diye çok üzülüyorum ve bunun sevmek olduğunu düşünüyorum.Ayrica siz de dahil bir çok kişi şaşırmış buna emin olun bu hiçbir şey okulumda 8 lerden yaklasik 200-250 kisi var bir cogunu 1 den beri ayni okulda oldugum icin tanirim arkadas olduğum çok ve tanidiklarim arasindan sevgilisi olmayan yok,o beni sevmiyor aticam kendimi su camdan diyen kiz tanidiklarim oldu topluca vazgecirdik tuvaletlerde faça atan birbirleri için kız erkek çok kişi gördüm sadece bunlar büyüklere yansitilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?