Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

Çok haksızlığa uğradım(k ailemle) ve uğruyorum. Aşamıyorum. Sinir oluyorum.
Siz hakkınızı savunmazsanız onlar da bir güzel yerler ;
vicdan yoksunu eş ailesine karşı niye sessiz /tepkisiz kalıyorsunuz?
Eğitimi, mesleği olmayan biri olsanız bir nebze anlayabilirim bu durumu.
Öğretmenim diyorsunuz, gördüğünüz bu muameleyi niye sineye çekiyorsunuz sevgili meslektaşım?
İçinize ata ata birikmiş artık sığmıyor.
Dolayısyla aşamıyor ve sinir oluyorsunuz.
İnsan psikolojisi düşünüldüğünde böyle olması da gayet normal ama canınıza yazık.
İçinize atıp siz sinir olacağınıza uygun bir üslupla söyleyin onlara dert olsun.
Dert etmiyorlarsa bile bilmiş olsunlar.
Bu duruma acilen çözüm üretmelisiniz Hocam, yoksa zarar gören siz olursunuz.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza...

Olaylari daha da buyutmemek adina cok fazla cikarmadim nedeni de esimin savunmasiydi benim yanimda olmasiydi ve esim de psikolojik olarak coook fazla hirpalanmisti yani biz evlendik ama bilindik tabirle dunya evine mi girdik bizi karanlik bi yere mi soktular belirsiz oldu. Baya bir sure daha kotuyduk atlatamamistik kendimi telkin etmeye calistim ama hazmedemedim. Karsi tarafta yuzsuz olunca ne desen olmuyor. Benim aileme hic yakismayan bir aileyi muhatap ettim bilmeden diye o kadar cok agladim ki bilemezsiniz. Esim hep diyor bizimkiler bir garip diye. Annem dengesiz bir kadin doldurusa cabuk geliyor umursama diyor oyle deyince olmuyor. Ayni sehirde degiliz ama inanin huzur bozmak isteyen her turlu ulasip bozuyor. Anlatacak cok sey varda Allaha havale ettim ve bundan sonra saygimi koruyarak (kendi karakterimden ödün vermemek adina) cevap vermeye calisma karari aldim. Cok narin buyutulduk biz ben bi olay oldugumda oyle kaliyordum hani karsilasilmadik bir durum afallatir ya oyle iste bilmiyorum...

Ben eşimle mutluyum onu düşünerek atmaya çalıştım zamanla da kin falan kalmadı ama yaptıklarını tabiki unutmadım
Sizde mutlusunuz eşinizin iyi taraflarını falan düşünüp geçmişe sünger çekin

Anlıyorum Hocam. Farklı dünyaların insanlarısınız eşinizle ve ailesiyle.
İçinde bulunduğunuz durumu aşmanızın iki yolu var ya olan bitene bir sünger çekip üzerinde durmayacak ve önünüze bakacaksınız ki bunu yapabilmeniz için profesyonel psikolojik yardım almalısınız. Tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir durum gibi gözükmüyor ne yazık ki, travma haline gelmiş.
Ya da karakterinizden ve yetişme tarzınızdan gelen hanımefendi çizginizden çıkıp elinizi belinize koyup içinizdekileri dökeceksiniz.
Üçüncü bir çözüm yolu görünmüyor.
Bence bu konunun üzerinde ince ince düşünün.
Farklı, aklınıza yatan başka bir çözüm öneren olmazsa ve bu iki yoldan birine karar verirseniz mesleki bilgim ve tecrübem elverdiğince size yardımcı olmak isterim.
Sevgiyle kalın...

Yazını okuyunca haline çok üzüldüm,benden daha kötü şeyler yasamissin,en güzel günün mahvolmuş resmen Bilmiyorum bende vermiyorum deseydim onlarda aynı şeyi yaparlar miydi emin değilim ama kayınpeder sıkıntılı bir tip bana kötü şeyler söyleme potansiyeli çok yüksek.
Ustelik sadece maddi anlamda değil başka türlude çok sıkıntı yaşadim ben,eşimin aileme gelmesine izin vermiyorlardı benim gittigim yerlere giydiğim kıyafetlere bile karisiyorlardi,daha neler neler bir de kayınpeder yuzsuz gibi ilerde bana siz bakacaksınız ben diğer oglanlarla anlaşamıyorum bile dedi.

Ne diyeyim Allah islah etsin böyle aileleri bizlerede sabır versin,umursamama gücü versin.

masal3487 öncelikle sizin onay vermediğiniz durumları eşinizle sıcağı sıcağına konuşun ve hastalık vb.bir gider olmadığı sürece asla maddi yardımda bulunmayacaginizin altını cizin.Esiniz bu konuda ısrarcı olursa siz de ısrarcı olun.K.V başkası için maddi yardım isterse ;"ben sıcak yatağımdan çıkıp ise gidiyorum,bir zahmet onların eşleri de çalışsın " diyin.Hickimseye hicbirsey verdirmeyince sıkıntı filan kalmiyor

Çocukları yatırım olarak yapmışlar yani.. Annelik babalıkta bu zaten. Yeni bir hayat kuran evladımız borcunu ödeyebilsin, ev alabilsin, yatırım yapsın değil biz taktık şimdi de geri alıyoruz. Yazık! Yaşadıklarımdan sonra içime attığım sürece boyunca kendimi ne kadar yoprattığımı daha yeni yeni anlıyorum. Bırakın dökğn içinizde ne varsa onlar yıpransın. Görmek istemediğinizle görüşmeyin. Sizi üzenlere kulak tıkayın. Sizi düşünmeyeni sizde düşünmeyin. Kaynınıza yardım etmişsiniz o kadar zorluk içinde. Şimdi de siz sıkıntadasınız o yardım edecek mi peki?

Şöyle bir durum var aradan zaman geçince karşılarına çıkıp söylese bile(ben de düşündüm bunu) hakliyken haksız duruma düşebilir gerekli tepki olay çok soğumadan Olmali bence.zaman geçince gidip söylemek tuhaf olmaz mı?

Psikologlar hep bunu diyorlar ama kendiniz için affedin içinizde büyütüp kalbinizi curutmeyin gibi şeyler söylüyorlar ama pratikte başaran var mı hiç bilmiyorum
Bunun psikoloji biliminde yeri ve farklı uygulamaları mevcut elbette.
Mutlaka profesyonel biri tarafından yönlendirilmeli.
Pratikte başarılı sonuçlar alındığından emin olabilirsiniz.

Hayır şuan zaten vermiyoruz eşim arada sırada küçük meblağlar veriyor o da sorun edilecek gibi değil,benim derdim bunları unutamamak,bu durumu içimde asamamak

O borcunu versin de bize yardım falan yapmaz eminim yani(öğretmen bu arada o da)
Her ailede bir saf çıkıyor galiba,o da benim esim,az önce aradı kayınvalide keşke paramız olsa size ev için yardım etsek,anne babayiz sonuçta gibi şeyler söyledi üzülmüş gibi yaptı(gercekten de uzulmus olabilir) ya siz anne babalığınizi çocuğunuzun düğününde yapmamissiniz şimdi acitasyon mu yapıyorsun diyecektim boşver dedim sustum yine.

Elbette en güzeli yaşanan sıkıntıya anında,olay henüz tazeyken tepki göstermek.
En sağlıklı sorun çözme yöntemi bu,haklısınız. Bununla birlikte çeşitli sebeplerle bu mümkün olmadıysa geçmişe dönük olarak da olayların değerlendirilmesi, kişi üzerinde oluşturduğu etkilerin anlatılması, uygun çözüm yolunun araştırılması ve uzlaşma için uğraşılması uygun olur.
Tamamen çözümsüz kalmasındansa 'geç olsun güç olmasın' yaklaşımı bir çare olarak kullanılabilir.
Kısacası 'tuhaf' olmaz belki ama çözüme daha geç ve dolambaçlı yollarla ulaşmaya çalışmış oluruz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Bak işte hatan bu. Susunca içinde kalıyor söylesen belki rahatlarsın...

Bak işte hatan bu. Susunca içinde kalıyor söylesen belki rahatlarsın...
Dedim ya üzerinden zaman geçtiği için söylesem neye yarar diye düşünüyorum,helede her şeye adet,örf,gelenek diyen geri kafalı insanlara cidden bir şeyler anlatmak çok zor,söyleyip içinizi rahatlatmak yerine iyice sinirinizi bozuyorlar,adetlerimiz böyle okuttuk oğlumuzu(kucumsemeyeyim ama altı üstü bir polis olmuş yani) deyip daha beter sinir bozarlar ancak.

Geç olsun güç olmasın mantığı evet doğru tabiki ama anlamayan insan inan her şekilde anlamıyor,ben de cok denedim,çok söyledim bir çok şey değişmedi,benim değişmem kendi örflerine uymam gerektiği söylendi, biz buyuz değişmeyiz dendi,daha neler neler,ben de uzağa tayin isteyerek kurtuldum sukur,bir de eski yapılanları unutup kapatsam o defteri benden mutlusu yok:)

Ne saçma mantık. Zamanında onlar taksa ne olacak ki. Yarın öbür gün de siz baslayacaksiniz ona buna takmaya. Düğünde niye takı takılır gelin damat borç öderken rahatlık olsun diye. Sizinkiler sizi keklemis.

Cok tesekkur ederim esimle cok uyumluyuz cok sukur fakat nasil boyle bir insanin boyle ailesi olabilir şaşılası bir durum. Insallah zamanla bu icsel durumi halledebilirim yoksa destek almayi dusunuyorum aile karismadigi surece bir sorunumuz olmuyor. Artik mesafeli bir sekilde zorla saygili iletisim deneyecegim ama nereye kadar gider bilemiyorum. Destekler ve mesajlar icin cok tesekkur ederim. Iyi aksamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…