• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

Doğru söylemişler benimde bulunduğum yerin adeti budur hepsi borçla takılıyo sonuçta sen takmadinki annemgilinki annemgilde kayinvalideminki onlarda kaldı bak bu hafta 3 altın götürdüler düğüne gen almadım gen ödemiyorum kim aldıysa o öder gibi bu kadar büyüyebuyutmene ne gerek yok biz 2000 lira maasla 500 lira kirada oturuyoruz esim isci yeni tup bebek yaptirdim ikizlerim olacak bu para hayatta yetmez ama cok sukur yetecek bi sekilde takip stres yapamam kaldiki ikinizde memurmussunuz hayli hayli geçinirsiniz bence takıntılı bi insansiniz kusura bakmayın ama tüp bebek süreci bunları kaldırmaz yanliz
Tamam onlar takti onlara verilsin diyorsunuz da anne baba olarak çocuklarının düğününe yardımcı olmaları gerekmez mi ?eşim düğün zamanı tüm aldıklarını tek tek yazmış mesela bazılarıni yazayim

- pike
- çerez
- bohça
- nişan tatlısı
Daha kuaför,gelinlik,ev eşyası,düğün salonu bunları da hiç saymayayim,yani iğneden ipliğe her şeyi biz yapalim bumudur anne babalik Allah askina batsın bu adetler.
Üstelik adam düğünden beş altı ay sonra 13 binlik aracını satıp 50 binlik sıfır araç aldı benim hakkım olan parayla.

Evet memuruz ama alım gücünden haberiniz yok bu ülkede galiba ,kayinvalidemler bizim yasimizdayken evleri vardı ama biz şuan çift maaşla ev alamıyoruz alsak dahi 7-8 sene kredi oduycez ancak kırklı yaşlara gelince ev sahibi olabilicez ancak.
Onlarda sizin gibi bizi çift maaş gördükleri için sanirim hiç bir şekilde yardımcı olmadılar.

Bugün dava açsanız düğündeki tüm takılar size verilir. Yasa böyle, yani en doğal hakkınızı neden veriyorsunuz ailelerinize?
Bu insanlar eş dost düğününe ilerde bana da aynı altın takılacak diye mi gidiyorlar yoksa hatır-sevgi-saygı muhabbetine mi? Madem içlerine oturacaktı gitmeyiversinler de gelinleri damatları rahat bıraksınlar artık.
Benim nişanlımın ailesi düğün takılarını biz alırız dese ben cidden düğün yapmam. Yaparım kendi paramla bir nikah, kimse de karışamaz takıma tukuma. Aynı şekilde kendi ailem de kına takıları bizim dese kına mına yapmam valla.
Bugünkü aklım olsa ben de düğün yapmazdım zaten en azından salon parası yemek parası vermemiş olurdum,ki bu da nereden baksan 10 binliradan fazla kar olurdu bizim için,resmen düğün yapıp onlara takı topladık düğünun tüm masrafları da bize aitti:(
Burda o kadar çirkin adetler varki takılar tek tek yazılıyor kim ne takmışsa aynısı götürülüyor yani.

Tamam onlar takti onlara verilsin diyorsunuz da anne baba olarak çocuklarının düğününe yardımcı olmaları gerekmez mi ?eşim düğün zamanı tüm aldıklarını tek tek yazmış mesela bazılarıni yazayim

- pike
- çerez
- bohça
- nişan tatlısı
Daha kuaför,gelinlik,ev eşyası,düğün salonu bunları da hiç saymayayim,yani iğneden ipliğe her şeyi biz yapalim bumudur anne babalik Allah askina batsın bu adetler.
Üstelik adam düğünden beş altı ay sonra 13 binlik aracını satıp 50 binlik sıfır araç aldı benim hakkım olan parayla.

Evet memuruz ama alım gücünden haberiniz yok bu ülkede galiba ,kayinvalidemler bizim yasimizdayken evleri vardı ama biz şuan çift maaşla ev alamıyoruz alsak dahi 7-8 sene kredi oduycez ancak kırklı yaşlara gelince ev sahibi olabilicez ancak.
Onlarda sizin gibi bizi çift maaş gördükleri için sanirim hiç bir şekilde yardımcı olmadılar.
GErekir tabiki ama durumun musaitse onemsememelisin Benim mi alım gücünden haberim yok sence tekrar söyleyim 2000lira alınıyo eşim bence burdaki çoğu kişiden iyi durumdasın bu sana anca mutsuzluk getirir tüp bebek sürecinden gectim ben sana unut artık kabullen diyorum senin iyiliğin için kendin bilirsin stres olmaman gerekiyo

GErekir tabiki ama durumun musaitse onemsememelisin Benim mi alım gücünden haberim yok sence tekrar söyleyim 2000lira alınıyo eşim bence burdaki çoğu kişiden iyi durumdasın bu sana anca mutsuzluk getirir tüp bebek sürecinden gectim ben sana unut artık kabullen diyorum senin iyiliğin için kendin bilirsin stres olmaman gerekiyo
Küçük şehirde yasasam haklısın ama büyük şehirde her şey daha zor,üstelik ben belli standartlarda yaşamak için o kadar okudum meslek sahibi oldum,başkaları için okumadimki bir zahmet biraz da rahat yaşayalım değil mi?

Hamilesin inşallah sağlıkla sıhhatle çocuklarını kucağına alırsın,anne baba olmak sorumluluk ister,benim kardesimde yaza evleniyor tüm altınlar annemler tarafından yapıldı,takılarda verilecek neden biliyor musunuz eşya almadıkları için verecekler kardeşim de öğretmen eşi de.Ailem kayinvalidemlerle aynı maddi olarak daha zengin değiller hatta babam emekli bile değil ama kp emekli.

Ama haklısınız tabi kafamda kurup düşünmek sadece bana zarar veriyor işte bu durumu aşamadığım için zaten konu açtım,üstelik eşime de kizginim benden habersiz düğün öncesi krediler borçlar ve benimde o borçlara ortak olmam fazlasıyla üzüyor beni.

Küçük şehirde yasasam haklısın ama büyük şehirde her şey daha zor,üstelik ben belli standartlarda yaşamak için o kadar okudum meslek sahibi oldum,başkaları için okumadimki bir zahmet biraz da rahat yaşayalım değil mi?

Hamilesin inşallah sağlıkla sıhhatle çocuklarını kucağına alırsın,anne baba olmak sorumluluk ister,benim kardesimde yaza evleniyor tüm altınlar annemler tarafından yapıldı,takılarda verilecek neden biliyor musunuz eşya almadıkları için verecekler kardeşim de öğretmen eşi de.Ailem kayinvalidemlerle aynı maddi olarak daha zengin değiller hatta babam emekli bile değil ama kp emekli.

Ama haklısınız tabi kafamda kurup düşünmek sadece bana zarar veriyor işte bu durumu aşamadığım için zaten konu açtım,üstelik eşime de kizginim benden habersiz düğün öncesi krediler borçlar ve benimde o borçlara ortak olmam fazlasıyla üzüyor beni.
Allah razi olsun bende tup bebekle hamile kaldim cok sukur ikizlerjm olacak rabbim basip ederse ben anlıyorum seni ama diyorum ya üzülen sen olursun gene bak adetleri bu diyorum ondan bizim adetimizde bu 10 tl bile getiren yazılır geri götürülür ben beni bildim bileli böyle bizim adetler o yuzden diyorum yirnagin varsa basini kasi tabiki borc odemek icinde okumadin bu eşinden kaynaklaniyo sana soylemesi gerekirdi

Allah razi olsun bende tup bebekle hamile kaldim cok sukur ikizlerjm olacak rabbim basip ederse ben anlıyorum seni ama diyorum ya üzülen sen olursun gene bak adetleri bu diyorum ondan bizim adetimizde bu 10 tl bile getiren yazılır geri götürülür ben beni bildim bileli böyle bizim adetler o yuzden diyorum yirnagin varsa basini kasi tabiki borc odemek icinde okumadin bu eşinden kaynaklaniyo sana soylemesi gerekirdi
Hamilesin bana da dua et lütfen:)

Ederim canım rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah hangi surecdesin
Negatif bir denemem var,bu ay yine transferim oldu bugün yarın belli olur ama yüksek ihtimal yine tutmadı gibi test yapmaya bile korkuyorum heran hasta olacakmış gibi sanırım tutmadı yine:(

Negatif bir denemem var,bu ay yine transferim oldu bugün yarın belli olur ama yüksek ihtimal yine tutmadı gibi test yapmaya bile korkuyorum heran hasta olacakmış gibi sanırım tutmadı yine:KK43:
Allah yardımcın olsun idrarın bakabilirsin koyulasmismi diye hamilelerinki biraz koyu oluyo inşallah tutmuştur bana 2 transfer edildi ikiside tuttu korkma o his herkesde oluyo ben akıntılarında hep korkardın adet oldum diye hiç beklemiyorum çok korkuyodum rabbim yardımcın olsun canim

Allah yardımcın olsun idrarın bakabilirsin koyulasmismi diye hamilelerinki biraz koyu oluyo inşallah tutmuştur bana 2 transfer edildi ikiside tuttu korkma o his herkesde oluyo ben akıntılarında hep korkardın adet oldum diye hiç beklemiyorum çok korkuyodum rabbim yardımcın olsun canim
Yok malesef koyuluk:( diyorum ya sıfır belirti hakkımda hayırlısı diyorum başka bir şey demiyorum stresli süreçler yaşıyorum vardır bunda da bir hayır

Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim halde:KK43: konuyu kısaca anlatayım,

2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.

Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldı:KK43: adetmis bu durum.

Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lira:KK43: bu arada ben öğretmen eşim polis.

Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdik:KK43: kendisi öğretmen.

Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor:KK43:

Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi:KK43:

Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin:KK43:
Altinlarin alınması ilk hos olmayan durum. sonraki süreçte ev almak istiyorsanız bir an önce alin derim, borca girin ki kimse para isteyemesin.. kendinizi de bosa yipratmayin, olan olmuş artık, gecmisi değiştiremeyiz. yoksa takıntı gelistirip sürekli bunu dusunur enerjinizi düşürürsünüz. kendinizi mutsuz etmeyin, icinize de atmayın, bi olay oldugunda tepkinizi sakince verin ve unutun, sürekli dile getirmek ise yaramaz..iliskinizi de bozar..Kendinize onem verin ve üzmeyin kendinizi..

ne yazık ki bazi aileler düğünü ve gelen hediyeleri alenen kazanç kapısı olarak görüyorlar

Sen de artık bende kendi aileme ayda bin lira göndereceğim de ve gönder
Bakalım eşinin tepkisi ne olacak
İlk bir iki ay ses etmeyip sonra söylenmeye başlarsa kıyameti kopartirsiniz
Eşiniz polis siz öğretmensiniz 1000 liralık bir ev kirasinin sizi bu kadar sarsmamasi gerekiyor
Çok para harcamiyorsaniz demek ki aileye çok fazla para gonderiyorsunuz

Yerinizde olsam hemen ev almak için ugrasirim ve ev senin adına olsun diye eşime yüksek bir kredi cektiririm
Sizin maaşla gecinin hem para nereye gidiyor öğrenirsiniz hem onlara borcumuz var size yardım edemeyiz dersiniz

Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim halde:KK43: konuyu kısaca anlatayım,

2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.

Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldı:KK43: adetmis bu durum.

Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lira:KK43: bu arada ben öğretmen eşim polis.

Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdik:KK43: kendisi öğretmen.

Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor:KK43:

Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi:KK43:

Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin:KK43:
Tüp bebek tedavisi için acele etmeyin derim, altınlara olan olmuş, eşiniz oğlum biz altınları annemlere verdik git onlardan para iste diyemeyip niye cebinden para verdi. Eşiniz kaz mı

Ha bu aradaa.. esim hala beni suclar. Niye almismism takilari neden onlara vermemisim huzurumuzdan daha mi onemliymis. Zaten heppaini bozdurduk ve borca yatirdik ve yetmedi hala borc icindeyiz mesela. Almasam daha beter bi halde olucaktik. Bi de yani o benim hakkim size ne..
Aslında sizin hataniz o aileyle görüşmeye başlamak

Siz böyle anlatınca işsizsiniz falan sandım. 1000 lira kira polis ve öğretmen maaşıyla hiç birşey. İnsanlar tek maaşla tüp bebek + kirayı hallediyor. Üstünden kaç yıl geçmiş şeyler için dert etmeyin bence. Zaten artık maddi olarak ilişiği kesmişsiniz aileyle...

Selam hanımlar,

Bir öğretmen ve bir polis nasıl kiraya çıkıp geçinemez yahu?
Öğretmenlerin maaşı 3 binden az değil diye biliyorum net rakamı bilmiyorum ama 2 sene önce öğretmen arkadaşım 2500 tl maaş alıyordu. Şimdi daha fazladır. E polis desen o da aynı nasıl oluyor bu iş?

Siz böyle anlatınca işsizsiniz falan sandım. 1000 lira kira polis ve öğretmen maaşıyla hiç birşey. İnsanlar tek maaşla tüp bebek + kirayı hallediyor. Üstünden kaç yıl geçmiş şeyler için dert etmeyin bence. Zaten artık maddi olarak ilişiği kesmişsiniz aileyle...
Bakın çok şükür işim gücüm var ama artık kıradan ve sürekli tasinmaktan bıktım kimse yardım etmiyor ben daha Eylül'de taşındım şimdi yine tasinicam esimde tutturdu ev alalım en azından kendi evimiz olur taşınmayiz hem 30 kusur yasindayiz şimdi alamasak ilerde daha zorlanıriz diyor.

Sadece takılar değil sorun yazdığım gibi daha geçen yaz eşimin erkek kardeşine 14 bin verdik,araba almıştı kredisini kapattık,esim düğün öncesi tek başına herşeyi yaptığı için aileye doğal gaz falan döşetmis eve onlara beni ortak etmesi ne kadar adil işte onları unutamıyorum en ufak maddi sıkıntıdan aklıma geliyor uzuluyorum

Back