Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

masal3487

💙💙💙💙
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
12.843
29.165
798
Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim halde konuyu kısaca anlatayım,

2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.

Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldı adetmis bu durum.

Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lira bu arada ben öğretmen eşim polis.

Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdik kendisi öğretmen.

Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor

Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi

Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin

Bizde de takıları anne baba alır. Benim takılarımı ailem aldı. Çok fazla bişey yoktu zaten. ama eşimin ailesi bize verdi sağolsunlar. Eşim başta biraz problem yaptı haklı olarak şimdi benim hatrım için lafını dahi etmiyor. Siz de unutmaya çalışın. Yoksa siz yorulur ve mutsuz olursunuz.

Takıları su mantıkla aldılar bizden,mesela bu takılanlari zamanında biz götürüp taktik siz takmadinizki size verelim dendi.
Kaynima gelecek olursak tüm aile fertleri içinde eşim emrivakiyle istedi,ben de sessiz kaldm esimde tamam diye anlayıp aynı gün çekip verdi

Nişan takımlarımın hepsini aldılar benden..kayınvalıden bırgun bana nişan takıları alınırmıymış kız tarafından dedı .. bende
23 yılın ardından bir hatırlatayım dedim..
Sızde benimkileri almıştınız vs dedım..
Kayınvalıdem haberim yok dedı.. . PEH..
Yani gun gelıyor tas yerine oturuyor Hıc caba sarfetmeden.
Zamana bırakın derim..

Bence tek sorun ailesi devil gibi geldi. En basta sorun esin bence.. Niye kardesine 14bin verdiniz sizin bu kadar masrafiniz var o araba mi aliyor??

Benimki borc var vs dedi agladi zirladi esim arada kalip uzuluyor diye verdik biraz sonra bi duydum gidip eve baza tv unite vs esyalar almis. Borcu olan once borcunu öder hicbir seyinden geri kalmiyor. Sehir sehir akraba gezip tatil de yapiyor evine ustune basina da aliyor. Butun borclari biz odedik oduyoruz... ben maddiyati gectim manevi olarak o kadar cok sey yasattilar ki onlari hazmedemiyorum aklima geldikce deliriyorum. Olaylari yasayan biziz magduru oynayan kendisi. Allah boylelerine utanma versin.

Dogru ailesi takiyo ailesi alson tabi. Ama dugunun masrafini neden siz oduyosunuz madem tutsunlar salonu. Alsinlar gelinligi damatligi karsilasinlar kuaforu bilmem neyi.. Ondan sonra alsinlar takilari paralari. Nefret ediyorum bu taki olayindan. Hep diyorum zaten akli olan dugun yapmaz hic. Elalem ne der diye yasiyoruz...

Dedim ya içeri terligine kadar eşim almış,pike bohça bir annenin yapacağı her şeyi eşim almis,nişan tatlısı,cerezi hatta zarflara para konur ya çocuklar için onu bile eşim koymuş hepsini de tek tek yazmış,keşke görmeseydim en azından sinirim bozulmazdi.

Peki bu durumu nasıl asiyorsun, benim asıl derdim bu çünkü, bundan sonra kuruş vermem vermiyorumda ama eskileri unutamıyorum bu durum beni çok yıpratıyor

Peki bu durumu nasıl asiyorsun, benim asıl derdim bu çünkü, bundan sonra kuruş vermem vermiyorumda ama eskileri unutamıyorum bu durum beni çok yıpratıyor

Asamiyorum ve bu beni cok etkiliyor cok duygusal hassas biriyim hayatimda hic yasamadigim seyler yasadim bende travma etkisi yaratti. Dugunumden bi onceki aksam acilde sakinlestirici bile yaptilar dusun. Saygi cercevesinde davranmaya calisiyorum ama bazen oluyor dusunup dusunup deli oluyorum ve kendimi dugun yapilmamis gibi hissediyorum. Dugun gunum aglamak vs ile gecti. Bunlara ragmen kv benden annecigim diye pesinde kosmami bekliyor ??? Bi ara psikiyatriye gitmeyi dusundum belki bu kadar etkilenmemi azaltacak bir seyler verir diye. Cunku stres artik fiziksel olarak vucudumda tepkiler vermeye basladi. Ornegin yuzum uyusuyor filan strese bagliymis...

Ben de konu acip fikir almayi dusunmustum buraya...

Çok uzuldum durumuna,malesef stres bir yerden çıkıyor zaten ben de de ürtiker(ciltte kaşınma hastalığı) oldu,doktorun ilk sorduğu stresli bir dönemden mi geciyorsunuz oldu.

Aslında böyle durumlarda aynanın karşısına geçip affedin deniliyor ama ben beceremiyorum,belki de suanki durumum çok hassas,evden çıkaracaklar,tüp bebek masrafları oluyor,birikim doğru dürüst yok,bunalincada eskilere sariyorum

Haah bizim salaklar da oyle bi gerekce one surmus.. sonradan ogrendim yani ben.. benim ilk konuma bak istersen ayni sey benim de basima geldi. Esim herseyi odedi. Ailem yatakodasi takimini ivir zivir iste alinmasi gerekenleri aldi.. esim ev kirasi depozitosu esyalar,gelinlik nisanlik dugun nisan herseyi karsiladi. Kina gecesini evde yapcaktik kaynana dediki biz salon tuttuk 1000 tl.ye gelin orda yapcaz. Istemiuodum ben evde terasta yapcaktim kokteyl tarzi ama hadi tutmusunz tamam dedik.. sonradan ogrendim ki (hay aklimi seveyim icime bi kurt dustu de tuttuklari mekanj aradim) o sezonda o salon 150 tl.ymis sadece ne 1000i.. hatta kaynana bi tanidiginin orayi islettgini vs soyluyodu bana kalirsa bedavaya kapatti bikac saatligine. Ha salon malon da degil, bi apartmanin toplanti salonu gibi yerin dibinde biyerdi. Cook pisman oldum kabul ettigim icin sonradan. Herseyim bok gibi oldu. Neyi onlara braktysam ettiler icine..
Annesi rahatsizdi amelyat oldu. Esim kendi biriktrp aldgi ve dugun ickn harcayacagi arabasini satti amelyati odedi. Babasi hic demedi ki al oglum sen de zordasin falan.. kardesi kotu bi bolum okudu yuksekokulda ..ozel ev tuttular oglana. Onun da kirasini odeyememisler birikmisti onu da esim odedi utandi cunku ev sahibi esimin unvden hocasiydi.. ailesi gene demedi aman oglum su kadarimiz var al sen de ev gecindiriyosun demedi..
Neyse dugunde de hic onxeden de konusulmadi etmedi su olur bu olur takilar vs dye. Taki toreninde kv kp karikoca tepemde dikildiler sonrasnda elimden almaya calstilar. Ve vermedim diye de hirgur bagiris cagiris.. muzik durdu herkes bakiyo babasi bagiriyo tutuyolar adami bilmem ne.. nasil saskinlik icersindeyim. Yani bizim aliskin olmadigmz seylwr bi de gorsen.. babam falan oyle dovusmeyi etmeyi bilmez pek kavga gurultu oek bilmeyiz yani.. o an napcagimi da bilemedim afalladim da. Pismanlik da yasadim uzuldum de eve mi donuyum esimle mi gidiyim napiyim ben. Millet dedi bu ne rezalet kizim nerden buldun bu aileyi babanlarla eve don yapamazsin mutlu olamazsin falan.. esime de diyenler oldu..isin b.ku cikti artik dikis tutmaz bak aileler kapisti falan.. yaa dinlemedik kmseyi el ele tutustuk viktik salondan. Bi cooook sey icimde kaldi. Dugunum bok oldu gercekten cok uzuldum. Evleneli 3yil oluyor icim sogumuyor sogumuyor sogumuyor! Unutamoyorum. Aileler gorusmuyo. Ben de gorusmedm bi sure ama esimin israriyla gorusmeye basladil sinirden öluyorum. Aileme karsi suc islemisim gibi hissediyorum. Midem bulaniyor. Buyudum galiba! Birseylero gogusleyip kotarmaya calisiyorum! Allahtan bulsunlar gercekten beddua eden biri degilim ama hevesimi kursagimda koydular ya para hirsina. Icine ettiler ya en guzel gunumun.. hakkimi helal etmiyorum..
Bak bana harcasalar verirdim. Elalem neden benim borcumu odemek zorunda olsun ki.. niye zora girsin yani ya... :/ vallahi verirdim harcamis olsalar. Ama zor durumda olan borca giren benim esimdi... ha bi de anasi biz ev doseyecekken kendine esyalar mi almadi benle mi itismedi..benle beraber aldigi esyalarini degistirmeye durdu simdi de.. ya cok zoruma gidiyo bu kadar gorgusuzluk para hirsi..

Bence sen calisiyorsun ve esin seni altin yumurtlayan tavuk olarak goruyor.. kendini ezdirme. Hesabin kitabin ayri olsun. Kaynin icin mi yirtiyosun bi tarafini kadin basina. Tup bebek sureci kolay mi,her turlu zorluk stres fiziksel maddi manevi sende..kadinda.. erkege bi halt oldugu yok. Bide caliaiyorsun.. yazik gunah kendini ezdirme sakin. Parani ayri cek ayri harca gerekirse. Soyle bunlari da 14bini hayrina vermediniz borc verdiniz heralde ..bi sekil odesinler.. ay sinir oldum gercekten..

Sizin bi farkiniz dugununuzde olay cikmamasi olmus. Ben takilari vermedim diye mahvoldu hersey. Ama bugun olsun gene vermem. Ne bileyim oyle cingene olduklarini..oyle tepkiyle karsilascagimi..

Hayir affedin bilmem ne fasafiso. Unutulmuyor affedilmiyor..

Ha bu aradaa.. esim hala beni suclar. Niye almismism takilari neden onlara vermemisim huzurumuzdan daha mi onemliymis. Zaten heppaini bozdurduk ve borca yatirdik ve yetmedi hala borc icindeyiz mesela. Almasam daha beter bi halde olucaktik. Bi de yani o benim hakkim size ne..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…