• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

Kaynınızdan parayı isteyin taşıncaz, ev alcaz masraflarımız var deyin
İki maaşsınız kiraya çıkmanızda yada ev almanızda bir sakınca yok gibi neden dert ediyorsunuz bunu
Ha ailelerin yaptıklarını tabi ki unutamazsınız ama olan da olmuş sadece canınızı sıkar bu durumu hatırlamak takmayın

Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim halde:KK43: konuyu kısaca anlatayım,

2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.

Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldı:KK43: adetmis bu durum.

Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lira:KK43: bu arada ben öğretmen eşim polis.

Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdik:KK43: kendisi öğretmen.

Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor:KK43:

Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi:KK43:

Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin:KK43:

Normalde yaşlı ebeveynlere destek olunması taraftarıyımdır hep ama bu kullanılmak
Vermem çalıştığım parayı, eşime de sorumluluğun şu kadar der masraflar sonrası kalan paranı ne istersen yap derim
Kimse keriz değil, kullandırtmayın kendinizi, gençlik çok çabuk geçiyor, insanın her zaman çalışacak gücü olmuyor
Her ay ailenize belli bir miktar verin, sizin adınıza biriktirsinler

Kaynınızdan parayı isteyin taşıncaz, ev alcaz masraflarımız var deyin
İki maaşsınız kiraya çıkmanızda yada ev almanızda bir sakınca yok gibi neden dert ediyorsunuz bunu
Ha ailelerin yaptıklarını tabi ki unutamazsınız ama olan da olmuş sadece canınızı sıkar bu durumu hatırlamak takmayın
Kiraya çıkmaya eşim yanaşmıyor,sürekli tasinmaktan ben de yoruldum zaten ev almak en mantiklisi.

Tüp bebek masraflarimiz olmasa para yeter bize fazlasında gözümüz yok,üstelik sadece tüp bebek masrafı da değil aylık 500 lira (185 liraya progny f,50 lira l argin 70 lira hayit ekstrati,50 lira d,b vitamini ve çinko,50 miyositol,120 lira arı sütü) vitami kullanıyorum yumurtalıklarım zayıf kaliteli yumoslar olsun diye tüp bebek ilac ve masrafları da malum.
Kiraya çıksam haydi haydi geçiniriz bir problem yok ama eşim ev alma taraftari

Banada aynısı oldu arkadaşım
Bilezikler hariç bütün altınlarımı küçük büyük yarim tam hatta reşat altın babaannem ve anneannem takmıştı. Bana sormadan benden izin bile almadan aldılar kolumda sadece bileziklerim ve boynumda kolyem kaldı

Ertesi günü de ne gördüm birde utanmadan gözüme bilerek gösterdiler hala da durur onlarda eminim hepsi oturmuş eşimin anası kızları bacı yeğenleri yamyamlar gibi altın ayikliyorlar ve hepsinin yüzünde zafer kazanmış gibi sahte gülümseme!!!

BEN unuttum mu ASLA helal etmiyorum da. O dönemler param yoktu ki ailemi görmeye gideyim kadın demedi ki alın bu ufak altınları bozun bilet alın. Ama kendi kızının çocuğu hastalandı hemen içerden tam altın getirip verdi kızına bozdur da annem doktora götür dedi o.altın benimdi ama benim beyinsiz eşim bunları hiç görmedi

Ben de aşabilen varsa tecrübelerinden faydalanalım diye açtım konuyu ama sanırım tam anlamıyla aşan yok.

BU tip durumları aşmak için karşı tarafın senin gönlünü alması gerek senden aldıkları hakkı tekrar sana iade etmeleri gerek. Ama bunlar yüzsüz arsız hepsi. Biz naptık ki tu kaka gelin biz oluyoruz hatta unutmadığımiz için biz şeytan oluyoruz

Kiraya çıkmaya eşim yanaşmıyor,sürekli tasinmaktan ben de yoruldum zaten ev almak en mantiklisi.

Tüp bebek masraflarimiz olmasa para yeter bize fazlasında gözümüz yok,üstelik sadece tüp bebek masrafı da değil aylık 500 lira (185 liraya progny f,50 lira l argin 70 lira hayit ekstrati,50 lira d,b vitamini ve çinko,50 miyositol,120 lira arı sütü) vitami kullanıyorum yumurtalıklarım zayıf kaliteli yumoslar olsun diye tüp bebek ilac ve masrafları da malum.
Kiraya çıksam haydi haydi geçiniriz bir problem yok ama eşim ev alma taraftari

Herhangi bir borca sokmadan krediye girmeden zaten ailelere yapılan yardımın önünü alamazsınız muhtemelen elinizde biraz birikim vardır kaynınızdaki parayla da beraber peşinat yapın evinizi alın o zaman gerisini de eşiniz düşünsün canınızı sıkmayın hele ki tüp bebek öncesi

Ben de aşabilen varsa tecrübelerinden faydalanalım diye açtım konuyu ama sanırım tam anlamıyla aşan yok.

hiç birimiz aşamayız gibi. en güzel günlerimizi burnumuzdan getiren insanları normal şartlarda yerin dibine sokup onları hayatımızdan defetmemiz gerekirken, eşlerimizin hatrına annecim babacım demek zorunda kalıyoruz.
asla görmek istemediğim insanları aman eşim üzülmesin ondan değerli mi diye gidip görüyorum ben mesela.

aslında yerinde cevap verebilsek burda böyle konu açmamıza gerek kalmayacak, maalesef ben laf sokarken çok sinirleniyorum o yüzden susuyorum :)))

Bende de hiçbir şeyi unutmama hastalığı var. Benim durum biraz daha farklı. Maddi değil duygusal meseleler. Eşim çok çabuk sinirlenen biri ve sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Sayıp sövüyor. Sonra da onları sinirle söyledim diyor. Ama ben üstünden aylar da geçse unutmuyorum. Bazen bana sürpriz yapıyor iş yerime çiçek gönderiyor. O an yaşadığım mutluluk biraz sonra yerini buruk bir mutluluğa bırakıyor. Hemen aklıma geliyor kavgalar, tartışmalar, ettiği hakaretler, küfürler... Keşke beynimi resetleyebilsem keşke geçmişi unutabilsem. Hayatı buruk ve kırgın yaşıyorum

Bende de hiçbir şeyi unutmama hastalığı var. Benim durum biraz daha farklı. Maddi değil duygusal meseleler. Eşim çok çabuk sinirlenen biri ve sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Sayıp sövüyor. Sonra da onları sinirle söyledim diyor. Ama ben üstünden aylar da geçse unutmuyorum. Bazen bana sürpriz yapıyor iş yerime çiçek gönderiyor. O an yaşadığım mutluluk biraz sonra yerini buruk bir mutluluğa bırakıyor. Hemen aklıma geliyor kavgalar, tartışmalar, ettiği hakaretler, küfürler... Keşke beynimi resetleyebilsem keşke geçmişi unutabilsem. Hayatı buruk ve kırgın yaşıyorum
Umarım şiddet yoktur evliliğinde,mesela bende eşimle çok kavga ederim biz de de sayıp soven(en fazla gerizekalı diyorum) ben oluyorum malesef ama elimde olan bir şey değil,o an neden o şekilde bağırıp hakaret ettiğimi dahi bilmiyorum eşim alıştı artık hiç umursamiyor ama aklının bir köşesinde söylediklerim duruyor mu bilmiyorum.Simdi eşini savunmak gibi olmasın ama bazen insanın elinde olmuyor o şekilde davranmak gerçekten emin ol sonra senden daha çok uzuluyordur,başka huyları çok iyiyse ve bu kavga hakaret ayda yılda bir oluyorsa sanırım sabretmek gerekiyor.

Merhabalar;
Siz herşeyi onaylayıp ya da engellemeyerek gerçekleşmesini sağlamışsınız sonra içinizde sinir yapmışsınız.Bütün bunlar olurlen neden engel olmadınız eşinize ? Düğün zamanını saymıyorum cahildik hepimiz o zamanlar. Valla bu saatten sonra hakkınızı siz arayın ev alıcaz borcumuzu verin diyin kp de oğlu gitain bi zahmet bize destek ol desin.Siz kendinizi yıpratmayın eşiniz halletsin bırakın o düşünsün biraz da..

Tamam onlar takti onlara verilsin diyorsunuz da anne baba olarak çocuklarının düğününe yardımcı olmaları gerekmez mi ?eşim düğün zamanı tüm aldıklarını tek tek yazmış mesela bazılarıni yazayim

- pike
- çerez
- bohça
- nişan tatlısı
Daha kuaför,gelinlik,ev eşyası,düğün salonu bunları da hiç saymayayim,yani iğneden ipliğe her şeyi biz yapalim bumudur anne babalik Allah askina batsın bu adetler.
Üstelik adam düğünden beş altı ay sonra 13 binlik aracını satıp 50 binlik sıfır araç aldı benim hakkım olan parayla.

Evet memuruz ama alım gücünden haberiniz yok bu ülkede galiba ,kayinvalidemler bizim yasimizdayken evleri vardı ama biz şuan çift maaşla ev alamıyoruz alsak dahi 7-8 sene kredi oduycez ancak kırklı yaşlara gelince ev sahibi olabilicez ancak.
Onlarda sizin gibi bizi çift maaş gördükleri için sanirim hiç bir şekilde yardımcı olmadılar.
Bacım bu saydıklarının çoğunu ben ödedim. Eşim bile yapsa bu kadar zoruma gitmezdi. Yıllar gecti en ufak telafi edecek hareket yok ve benim üzüntüm kat kat artıyor. En ufak bir sey soylesen yapmasaydın diyorlar. Ben Allaha havale ettim.

Back