• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

Çok uzuldum durumuna,malesef stres bir yerden çıkıyor zaten ben de de ürtiker(ciltte kaşınma hastalığı) oldu,doktorun ilk sorduğu stresli bir dönemden mi geciyorsunuz oldu.

Aslında böyle durumlarda aynanın karşısına geçip affedin deniliyor ama ben beceremiyorum,belki de suanki durumum çok hassas,evden çıkaracaklar,tüp bebek masrafları oluyor,birikim doğru dürüst yok,bunalincada eskilere sariyorum:KK43:
Siz de herkesin ortasında kardeşine verdiğiniz parayı isteyin. Siz içinize atıp hasta olacağınıza söyleyin onlar düşünsün.

Bakın çok şükür işim gücüm var ama artık kıradan ve sürekli tasinmaktan bıktım kimse yardım etmiyor ben daha Eylül'de taşındım şimdi yine tasinicam esimde tutturdu ev alalım en azından kendi evimiz olur taşınmayiz hem 30 kusur yasindayiz şimdi alamasak ilerde daha zorlanıriz diyor.

Sadece takılar değil sorun yazdığım gibi daha geçen yaz eşimin erkek kardeşine 14 bin verdik,araba almıştı kredisini kapattık,esim düğün öncesi tek başına herşeyi yaptığı için aileye doğal gaz falan döşetmis eve onlara beni ortak etmesi ne kadar adil işte onları unutamıyorum en ufak maddi sıkıntıdan aklıma geliyor uzuluyorum
Değil kardeşim hiçbiri değil. Niye unutmaya çalışıyorsun? Bak eşin bile seni suçlamaya başlamış. İleride kayınvalide kayınpeder yaşlanınca da senin evine getirecekler bir de onlara bakacaksın. Niye bu kadar silik, ezik davranıyorsun. En fazla ne olabilir? Bu kocaları kaybetmekten korkmayın bu kadar. Sizin yapacağınız şey eş ailesi ile kavga edip tüm ilişkiyi koparmak. Yoksa daha çook para yedirir, hizmet edersiniz bunlara.

Aslında sizin hataniz o aileyle görüşmeye başlamak
Biliyorum.. acaba huzursuzlugumuzun esimin sacma davranislarinin sebebi onlari benimsememem gorusmemem mi dedim.. bi de uzuluyodu duygu somurulerine kandim..
Bebek dogunca da yok torunlar yok blmem ne gorusmeler basladi. Ama su an oyle sinirliym ki.. azaltmaya calsyorum gorusmeleri. Tamamen de keserim gene umarim..

Ya herkes öğretmen polis maaşına takmış biz sürekli tasinmaktan dolayı bıktık zaten yardım edenim yok en azından kendi evimiz olsun diye düşündük ama iki maaş olmamıza rağmen zorlanıcaz diyorum çünkü evler malum yani,birde tedavi masrafları,üstelik sadece takılar değildi mevzu düğün öncesi kendi yapmaları gereken şeylere benimde ortak olmam,eşimin düğünden sonra 20 bin ekstra borcunun çıkması,kardeşine verilen paralar

Ya herkes öğretmen polis maaşına takmış biz sürekli tasinmaktan dolayı bıktık zaten yardım edenim yok en azından kendi evimiz olsun diye düşündük ama iki maaş olmamıza rağmen zorlanıcaz diyorum çünkü evler malum yani,birde tedavi masrafları,üstelik sadece takılar değildi mevzu düğün öncesi kendi yapmaları gereken şeylere benimde ortak olmam,eşimin düğünden sonra 20 bin ekstra borcunun çıkması,kardeşine verilen paralar
Kusura bakma da esin saf filan değil!!Düğünü kendim yaparım,eşyaları alırım ama gizli borçlar ...kardeşine araba parası vermeler ...benim unutmak isteyeceğim ve üstünü kapatacağım konular değil.

Düğününüzü sizin yapmanız normal bizde kendimiz yaptık. Altın konusunda o zaman tepki göstermeniz gerekerdi şuan için kendinizi yıpratmanıza gerek yok.
Kiraya çıkmanız konusuna gelince , ikinizdw memursunuz bin liralık bir ev bütçenizi çok sarsmaz gibi geliyor bilemiyorum

Şu hayatta büyük konuşmamak lazım fakat ben evlendiğim dönemde ailem Dr masraf yaptı eski eşimin aileside. Fakat şu bizim hakkımız vs denildiği zaman anında hop durun orda dedim. Kimse benim evimi arabamı almadı. Benim maaşımı ödemedi. Kazandığımiz aldığımız her şey bizim hakkımızdı. İnsanlar anında affaliyorlar bazıları çık çık edip şuna bak görgüsüz para aşkına bak diyor komik! Burada sızım yerinizde olup keşke beynimden alsalar demiyorum çünkü bu konular açıldığında anında konuyu kapatın demesini bildim. Bu size ders olur umarım. Artık insanlara koşulsuz şartsız da kendi hakkınız olan şeyleri vermezsiniz . Para kolay kazanılmıyor sevgiler

Takıları su mantıkla aldılar bizden,mesela bu takılanlari zamanında biz götürüp taktik siz takmadinizki size verelim dendi.
Kaynima gelecek olursak tüm aile fertleri içinde eşim emrivakiyle istedi,ben de sessiz kaldm esimde tamam diye anlayıp aynı gün çekip verdi:KK43:

Aynisi bana oldu. 18 sene gecti uzerinden. Bana taktilar sana degil demis esime. O da bana soyledi. Bosver dedim. Hepsi onun olsun. Ama;
Unutmadim, her düğün oldugunda buna ceyrek takilacak dendiğinde bana degil size takti diyorum. 18 senede toplasan 5 ceyrek anca takmışımdir. O da kendi istegimle. Gerisi hep kayinvalideden.... Cunku ben almam, aldirmam biliyor bunu. Dugune gidilir, orada esimin eline verir. Erken de vermez :)))

Bosverin... Bunları dusenerek gunu kaçırmayın, ani yasamaktan geri kalmayin. Zamani gelince benim gibi degerlendirirsiniz ;) dusunerek kendizi yipratmayin...

Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim halde:KK43: konuyu kısaca anlatayım,

2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.

Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldı:KK43: adetmis bu durum.

Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lira:KK43: bu arada ben öğretmen eşim polis.

Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdik:KK43: kendisi öğretmen.

Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor:KK43:

Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi:KK43:

Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin:KK43:
Kimseye eyvallah etmeyip hakkını söke soke alacaksın ayrıca sizin bir eviniz bile yokken kayniniza para vermenizdeki amaç nedir acaba

Bazen yakılanları ailelerin alması mantıklı geliyor. Arkadaşım oğlunu evlendirdi, oğlu ve gelininin bitmek bilmez talepleri doğrultusunda beli büküldü resmen. Üstelik gelinle damat takınanlar koklatmadılar bile. Bu durumda ya kerışmayacaklar yada ailelerde destek olunması lazım.
Sizin konunuzda ise haksızlığa uğrayan sizsiniz. Keşke bozu ödemeyip itiraz etseydiniz. Kayınbiraderinizin bozu konusu ise tamamen facia olmuş.

Bazen yakılanları ailelerin alması mantıklı geliyor. Arkadaşım oğlunu evlendirdi, oğlu ve gelininin bitmek bilmez talepleri doğrultusunda beli büküldü resmen. Üstelik gelinle damat takınanlar koklatmadılar bile. Bu durumda ya kerışmayacaklar yada ailelerde destek olunması lazım.
Sizin konunuzda ise haksızlığa uğrayan sizsiniz. Keşke bozu ödemeyip itiraz etseydiniz. Kayınbiraderinizin bozu konusu ise tamamen facia olmuş.
Gerçekten en ufak yardımları olsa bu kadar belki uzulmem iğneden ipliğe bir anne babanın yapması gereken şeyler bile eşime yaptırılmış,bahsisleri bile eşim ayarlamış düşünün yani.

Kaynim da öğretmen üstelik ama araba aldı 33 e 14 bini biz verdik,eşim emrivakiyle aldı bana herkesin içinde vermeyi düşünüyorum dedi ben sessiz kaldım bunu evet anlayıp aynı dakka gidip çekip vermiş,beni tongaya getirdiler yani

Gerçekten en ufak yardımları olsa bu kadar belki uzulmem iğneden ipliğe bir anne babanın yapması gereken şeyler bile eşime yaptırılmış,bahsisleri bile eşim ayarlamış düşünün yani.

Kaynim da öğretmen üstelik ama araba aldı 33 e 14 bini biz verdik,eşim emrivakiyle aldı bana herkesin içinde vermeyi düşünüyorum dedi ben sessiz kaldım bunu evet anlayıp aynı dakka gidip çekip vermiş,beni tongaya getirdiler yani
14 bin lira verecek durumu var madem keşke arabanı yüksek model aldırsaydın keşke canım vermeye mecali kalmazdi

Varsa paran ver tabi ....ama ben odenmesine katılmam...evi de geçindirmem.Faturalari ödediğimde ,sana para verdiğimde erkek olarak gururun da kiriliyordur,sonuçta sizin adetlerde böyle birsey yok .Bundan sonra kazancim kendime derdim.Dedim de

Son düzenleme:
eğer aranızda sorun olmayacaksa kendi kazancını biriktirebilirsin
ama ortak bir yatırım olarak değil
böylece eşinin ailesine verdiği paralar gözüne batmaz
ayrıca kavga etmeden hayır demeyi öğrenmelisin
onlar altınları aldıysa sen de sizin akrabaların taktıklarını ailene ver, o ailesine yardım ederse sen de hemen aynı miktarı ailene ver
ama kavga ederek değil, "aşkım iyi fikir, ikimiz de yollayalım" diyebilirsin

Benim annem gram altina kadar elimize sayarken kv resmen kacirarak aldi altinlari. Sustum sustum patladim. Patlayis o patlayis. Simdi can ciger davraniyolar. Ama hicbir zaman yuzlerine icim ata ata gulemiyorum. Zamanla azaliyor ama gecmiyor. Ama esin yapilanlarin farkinda. 1 tl isteseler vermez mesela. Kredi borcu varsa arabayi satsaymis. Keske musaade etmeseydiniz...

Olan olmus. Esiniz hakli. Ev alin. Hem kredi borcumuz var dersiniz. Kimse ilisemez.

Bugünkü aklım olsa ben de düğün yapmazdım zaten en azından salon parası yemek parası vermemiş olurdum,ki bu da nereden baksan 10 binliradan fazla kar olurdu bizim için,resmen düğün yapıp onlara takı topladık düğünun tüm masrafları da bize aitti:KK43:
Burda o kadar çirkin adetler varki takılar tek tek yazılıyor kim ne takmışsa aynısı götürülüyor yani.
Bizde az ya da çok,ne takılırsa çiftindir,ailem ne bende ne kardeşlerimde lafını bile etmedi.Benim çocuklarıma gelende çocuklarımın olacak tabiiki,şimdi ben takı götürüyorum diye ellerinden mi alacağım,dostlar alışverişte görsün der gibi,garip valla:işsiz:

Bizde az ya da çok,ne takılırsa çiftindir,ailem ne bende ne kardeşlerimde lafını bile etmedi.Benim çocuklarıma gelende çocuklarımın olacak tabiiki,şimdi ben takı götürüyorum diye ellerinden mi alacağım,dostlar alışverişte görsün der gibi,garip valla:işsiz:
Bizim oralarda aile dugunde çok masraf ederse ancak o zaman alınır ama kız tarafı alır erkek tarafı her şekilde verir,malesef bunlar vermedikleri gibi düğün için de bir kuruş harcamadilar,her şeyi eşime yikmislar o da borca girmiş düğünden sonra ogrendimki eşyalar dışında 20 bin borcumuz daha var,böyle olduğunu bilseydim eşim düğünden önce söyleseydi enayi gibi altınları da vermezdim.

Back