- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
Bende unutamıyorum hangi insan en güzel günlerinin mahvolmasını unutabilir ki?iki senedir kış sebebiyle bize merhamet etmeyene eşimin ailesi bahçedeki tavuk ölünce yasa boğuluyor bir tavuk kadar kıymetinizi yok kendimi geçtim ben el kızıyım eee eşim ?Selam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim haldekonuyu kısaca anlatayım,
2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.
Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldıadetmis bu durum.
Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lirabu arada ben öğretmen eşim polis.
Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdikkendisi öğretmen.
Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor
Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi
Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin
Benzerini yasadim bizde kendi paramizla evlendik.kv kp altinlari aldi adet diye.ben affettm yinede fakat affettikce yerine yenisi ekleniyo.sonuc suan gorusmuyorum kp kv ve gorumcelerle huzuru buldum vallaSelam hanımlar,
Evet derdim yasanilanlari unutamamak ve bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim haldekonuyu kısaca anlatayım,
2014 yılında evledik,tüm eşyalari eşimle birlikte aldık,düşünün pike takımına içeri terligine kadar eşim almış her şeyi,kp sadece 2 bin lira masrafı olmus,bunlari eşimin düğün zamanı yaptığı harcamaları yazdığı defterinde gördüm,tek tek yazmış içeri terligine kadar.
Şimdi gelelim asıl mevzuya,bunlar değil beni rahatsız eden beni rahatsız eden ve unutamadığım şey takılarimin hepsini almalari,(sadece bilezikler verildi) çeyrek,yarım tam altın,para herşeyi onlar aldıadetmis bu durum.
Şimdi aradan 4 yıl geçmiş dert mi diyeceksiniz ama şuan kaldığımız lojmandan çıkmamız lazım(yikilacakmis) kiralar çok yüksek,ev alalım dedik bir taraftan tup bebek masraflarımiz oluyor,kiraya çıksak en az bin lirabu arada ben öğretmen eşim polis.
Üstelik sadece takılarda sorun değil,geçen yaz kaynima 14 bin para verdik araba almış kredi borcunu ödeyemediği için verdikkendisi öğretmen.
Son olarak şunu da ekleyeyim biz evlendikten sonra eşimin yaklaşık 20 bin borcunu kapattık (benim borcundan haberim yoktu tesadufen ogrendim)hala tam olarak ne borcunu kapattığını bilmiyorum,çelişkili konuşuyor
Kızlar su aralar bunlar hep aklımda psikolojim bozuluyor,eşimden de ailesinden de soguyorum,keşke beyne format falan atılsa da unutsam her şeyi
Aranızda haksızlığa uğrayaniniz çoktur nasıl asiyorsunuz bu durumu,lütfen bana akıl verin
Doğru söylemişler benimde bulunduğum yerin adeti budur hepsi borçla takılıyo sonuçta sen takmadinki annemgilinki annemgilde kayinvalideminki onlarda kaldı bak bu hafta 3 altın götürdüler düğüne gen almadım gen ödemiyorum kim aldıysa o öder gibi bu kadar büyüyebuyutmene ne gerek yok biz 2000 lira maasla 500 lira kirada oturuyoruz esim isci yeni tup bebek yaptirdim ikizlerim olacak bu para hayatta yetmez ama cok sukur yetecek bi sekilde takip stres yapamam kaldiki ikinizde memurmussunuz hayli hayli geçinirsiniz bence takıntılı bi insansiniz kusura bakmayın ama tüp bebek süreci bunları kaldırmaz yanlizTakıları su mantıkla aldılar bizden,mesela bu takılanlari zamanında biz götürüp taktik siz takmadinizki size verelim dendi.
Kaynima gelecek olursak tüm aile fertleri içinde eşim emrivakiyle istedi,ben de sessiz kaldm esimde tamam diye anlayıp aynı gün çekip verdi
Ayni cevap iste ayni mantik neymis bu takilar zamaninda kendilerinin taktigi takilar diye aldilarTakıları su mantıkla aldılar bizden,mesela bu takılanlari zamanında biz götürüp taktik siz takmadinizki size verelim dendi.
Kaynima gelecek olursak tüm aile fertleri içinde eşim emrivakiyle istedi,ben de sessiz kaldm esimde tamam diye anlayıp aynı gün çekip verdi
Ya o takıları siz takmadınızki aileler taktı diyorsunuz da düğünleri gün niyetine mi kullanıyorlar, kendi çocuklarına takıların bi faydası olsun diye takmıyolarsa anne babalıklarının sorgulanması lazım, ha tüm düğün masraflarını onlar karşılar o zaman alsınlar ama hem eli cebe atmıycan hemde altınları alıcan evlat evlendirip bide kâra geçiyosun oh ne güzelDoğru söylemişler benimde bulunduğum yerin adeti budur hepsi borçla takılıyo sonuçta sen takmadinki annemgilinki annemgilde kayinvalideminki onlarda kaldı bak bu hafta 3 altın götürdüler düğüne gen almadım gen ödemiyorum kim aldıysa o öder gibi bu kadar büyüyebuyutmene ne gerek yok biz 2000 lira maasla 500 lira kirada oturuyoruz esim isci yeni tup bebek yaptirdim ikizlerim olacak bu para hayatta yetmez ama cok sukur yetecek bi sekilde takip stres yapamam kaldiki ikinizde memurmussunuz hayli hayli geçinirsiniz bence takıntılı bi insansiniz kusura bakmayın ama tüp bebek süreci bunları kaldırmaz yanliz
Benim herşeyim borçla yapıldı bana verin diyemem vermek zorundada değiller 1 ay sonra kardeşim evleniyo onlarada iki taraf da vermeyecek ayrıca bizde ki fugunlerde öndünç yapilir o sana altin takarsa sende altin takarsin bi nevi borc yaniYa o takıları siz takmadınızki aileler taktı diyorsunuz da düğünleri gün niyetine mi kullanıyorlar, kendi çocuklarına takıların bi faydası olsun diye takmıyolarsa anne babalıklarının sorgulanması lazım, ha tüm düğün masraflarını onlar karşılar o zaman alsınlar ama hem eli cebe atmıycan hemde altınları alıcan evlat evlendirip bide kâra geçiyosun oh ne güzel
En sevmediğim kıyaslama tarzı da bu; köpek yerine koymadılar kediye daha fazla değer verdiler tavuk kadar kıymet vermediler filan. O tavuk eşinin ailesinin hayatında senden daha faydalı ve sevecen bir yer tutuyormuş demek ki niye küçümsüyorsunBende unutamıyorum hangi insan en güzel günlerinin mahvolmasını unutabilir ki?iki senedir kış sebebiyle bize merhamet etmeyene eşimin ailesi bahçedeki tavuk ölünce yasa boğuluyor bir tavuk kadar kıymetinizi yok kendimi geçtim ben el kızıyım eee eşim ?
Borç sizin miydi ailelerin mi?Benim herşeyim borçla yapıldı bana verin diyemem vermek zorundada değiller 1 ay sonra kardeşim evleniyo onlarada iki taraf da vermeyecek ayrıca bizde ki fugunlerde öndünç yapilir o sana altin takarsa sende altin takarsin bi nevi borc yani
Canım ev düzüyoruz ya onun borcu isde mobilya beyaz eşya hali perde düğün salonu ailemde oturma odası bulaşık makinesi aldılar bizde bi odayı kız tarafı döşerBorç sizin miydi ailelerin mi?
Yani demek istediğim borcu aileler yaptıysa bi denli altınları almaları kabul edilebilir, yoksa altınlar gelinle damadındırCanım ev düzüyoruz ya onun borcu isde mobilya beyaz eşya hali perde düğün salonu ailemde oturma odası bulaşık makinesi aldılar bizde bi odayı kız tarafı döşer
Bizim burda borcsuzda yapsa ailelerin oluyo canım cünkü geri ödemesi var bide kabul ediyosan oyle eskidenmisti hediye olarak takmalari isde bu konularda ibsan iyice kendini dolduruyo bastan konusmak en makuluYani demek istediğim borcu aileler yaptıysa bi denli altınları almaları kabul edilebilir, yoksa altınlar gelinle damadındır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?