Geçmişte yasanilanlari unutamıyorum(kv,kp)

Kv kp trilyonluk arazileri var ama biz kirada oturuyoruz. Aldığımız beyaz eşya ve mobilyayı kendimiz ödedik hatta bende öğretmenim iki işte çalışarak birikim yaptım ama ailesine yardım ettik ihtiyaçları varmış ama neyse işte. İnsanın içindeki kızgınlıklar büyüyor büyüyor ama ben artık yapmıyorum hiçbir şey ve para konusu açılınca paramız yok diyorum. Seni çok iyi anlıyorum insan kızıyor hatta onlara kızınca insan eşine de ciddi tepki alıyor ama ben artık takmıyorum. Boşver sende herkes mutlu kendini yıpratma koy mesafeni onlara tamam

ben de takilar konusunda en az sizin kadar takintiliydim cocuk ve dogumdan sonra yasadiklarim da cabası oldu. tiksindim resmen. ben de takilar altınlar bize verilir siye düşünmüştüm ama ne oldu o altinlar ve aonrasinda gelenler yangindan mal kacirir gibi posetlere dolduruldu dugunun tam ortasinda. neyse dedim eve gidince verirler ,ama vermediler. ben bunu her zaman dile getirdim. hic cekinmedim. hamileyken aldim karsima kp konustum. hic degilse su kadar altin var borclarinozi kendiniz odeyin deselerdi ona da raziydik. dugun sonrasi ekmek alacak para bulamadigimiz gunler oldu. o altinlar bwnim hakkim mehirimdi hakkimi helal etmiyorum siz bilirsiniz dedim hacılara. 7 yil sonra verdiler.benim hakkimdi aimdi onlar zararli cikti. hakkimi aldim bana hic bisey lütfetmediler. simdi zerre ihtiyacim yok. ama evinizin esinizin huzurunu bozmayin. kimsenin ruhu duymuyor siz uzuldugunuzle kaliyorsunuz ben son 2 sene boyle dusunup boşverdim. saglik olsun siz içinizi ferah tutun bu yuzden huzursuz olmayin

Bende unutamıyorum hangi insan en güzel günlerinin mahvolmasını unutabilir ki?iki senedir kış sebebiyle bize merhamet etmeyene eşimin ailesi bahçedeki tavuk ölünce yasa boğuluyor bir tavuk kadar kıymetinizi yok kendimi geçtim ben el kızıyım eee eşim ?

Sevgili Hanımlar, herkes kendine göre farklı sıkıntılar yaşamış ama bunları hatırlayıp kendinizi doldurmanın inanın kimseye faydası yok. Sürekli olarak zihnimizde kurup düşündüğümüz şeyler bir müddet sonra bizim duygularımızı etkiler ardından da bu duygular davranışlarımızı şekillendirir.
Kafama göre konuşmuyorum bunu psikoloji bilimi söylüyor.
Bu nedenle olaylara; 'geçmişte yaşananlar orda kaldı, geçmişi değiştiremem, orda yaşananlar beni mutsuz etti,üzdü bunu da değiştiremem ama bugünü mutlu ve huzurlu yaşamak benim elimde'
şeklinde bakmayı öğrenir ve alışkanlık haline getirebilirsek hayat daha yaşanır ve anlamlı hale gelecektir.
Bu yazdıklarımı lütfen biraz düşünür müsünüz?

Bende unutamıyorum ve maalesef eski konulardan dolayı çok kavga da ediyoruz. Belki unutturacak hareketler sergileseler bizde herşeyi silip atıcaz ama bizim yaralarımızkimsenin umrunda değil herhalde

Benzerini yasadim bizde kendi paramizla evlendik.kv kp altinlari aldi adet diye.ben affettm yinede fakat affettikce yerine yenisi ekleniyo.sonuc suan gorusmuyorum kp kv ve gorumcelerle huzuru buldum valla

Doğru söylemişler benimde bulunduğum yerin adeti budur hepsi borçla takılıyo sonuçta sen takmadinki annemgilinki annemgilde kayinvalideminki onlarda kaldı bak bu hafta 3 altın götürdüler düğüne gen almadım gen ödemiyorum kim aldıysa o öder gibi bu kadar büyüyebuyutmene ne gerek yok biz 2000 lira maasla 500 lira kirada oturuyoruz esim isci yeni tup bebek yaptirdim ikizlerim olacak bu para hayatta yetmez ama cok sukur yetecek bi sekilde takip stres yapamam kaldiki ikinizde memurmussunuz hayli hayli geçinirsiniz bence takıntılı bi insansiniz kusura bakmayın ama tüp bebek süreci bunları kaldırmaz yanliz

Ayni cevap iste ayni mantik neymis bu takilar zamaninda kendilerinin taktigi takilar diye aldilar

Ay valla takılarımı aldılar bileziklerimi verdilere kadar okudum.

Neyin adeti yahu??? Biz evlenirken herkes sırtını döndü. Düğün günü yaklaşınca eşim dedi ki ‘bizde adet takılar ilk gün erkek tarafına gider sonra damada geline gelir’ verdiğim cvp şuydu ‘yok yaa başlarım adetinize her şeyi kendimiz yapalım takıya gelince adet hele öyle bir şey olsun düğünde mikrofonu elime alıp yetişin takılarımı çaldılar demezsem ne olayım’ dedim. Sonuç takılar bana geldi.

Olmuş 4 sene unutacaksın. Bilezikleri bozdurmadıysa bozdur. Gösteriş için bırakmışlar o bilezikleri de.

Ya o takıları siz takmadınızki aileler taktı diyorsunuz da düğünleri gün niyetine mi kullanıyorlar, kendi çocuklarına takıların bi faydası olsun diye takmıyolarsa anne babalıklarının sorgulanması lazım, ha tüm düğün masraflarını onlar karşılar o zaman alsınlar ama hem eli cebe atmıycan hemde altınları alıcan evlat evlendirip bide kâra geçiyosun oh ne güzel

Benim herşeyim borçla yapıldı bana verin diyemem vermek zorundada değiller 1 ay sonra kardeşim evleniyo onlarada iki taraf da vermeyecek ayrıca bizde ki fugunlerde öndünç yapilir o sana altin takarsa sende altin takarsin bi nevi borc yani

En sevmediğim kıyaslama tarzı da bu; köpek yerine koymadılar kediye daha fazla değer verdiler tavuk kadar kıymet vermediler filan. O tavuk eşinin ailesinin hayatında senden daha faydalı ve sevecen bir yer tutuyormuş demek ki niye küçümsüyorsun

Borç sizin miydi ailelerin mi?

Ben de eşimin taraftan memnun değilim. Burada yazılanlarla benzer şeyler oldu. Unutuyorum ama bazen. Misal kendılerıyle muhatap olmuyorsam, evime gelmedikleri sürece kafam rahat çok mutluyuz. Zoruma gıdıyor aslında bana degıl de ogullarına vermedıklerı deger zoruma gıdıyor. Bence esınızın aılesıyle muhabbetı azaltır ya da kesersenız bıraz da olsa rahatlarsınız. Bız gorustukce bende hırcınlasma oldu. Nefret ettıgım ınsanlar aylarca kalıp kendılerıne hızmet beklıyorlar. Kestırıp attım gorusmuyorum su an sadece esım gorusur selam soylerlerse a selam derım o kadar. Bence uzak durursanız daha ıyı olur. Çünkü onları gormenız seslerını duymanız daha da rahatsız eder sızı. Bende ıse yaradı.

Canım ev düzüyoruz ya onun borcu isde mobilya beyaz eşya hali perde düğün salonu ailemde oturma odası bulaşık makinesi aldılar bizde bi odayı kız tarafı döşer
Yani demek istediğim borcu aileler yaptıysa bi denli altınları almaları kabul edilebilir, yoksa altınlar gelinle damadındır

ne olursa olsun her sart ve kosulda dugunde takilan altinlar para ne varsa gelinindir. ben yazmaltan biktim her konuda bunu soylemekten. yav Allah askina size ait olan bi parayi nasil baskasina verebiliyorsunuz. yasal hakkiniz bu yasal. evet yasal. ay lutfen ama ya.

Yani demek istediğim borcu aileler yaptıysa bi denli altınları almaları kabul edilebilir, yoksa altınlar gelinle damadındır
Bizim burda borcsuzda yapsa ailelerin oluyo canım cünkü geri ödemesi var bide kabul ediyosan oyle eskidenmisti hediye olarak takmalari isde bu konularda ibsan iyice kendini dolduruyo bastan konusmak en makulu

Düğünde takılan tüm altınlar gelinle damadındır o an itiraz etmeliydiniz vermemeliydiniz.bütün olaylara anında tepki göstermelisiniz varın siz kötü gelin olun ama hakkınızı yedirmeyin.kaynınız da çalışıyor sizden borç alması doğru mu eşinizin ödediği kredi de büyük ihtimal ailesiyle ilgili birseydir.olan olmuş bundan sonra anında müdahale etmelisiniz.ben olsam benim de fena halde canım sıkılırdı eş ailesine karşı da buz gibi olurdum.

Bugün dava açsanız düğündeki tüm takılar size verilir. Yasa böyle, yani en doğal hakkınızı neden veriyorsunuz ailelerinize?
Bu insanlar eş dost düğününe ilerde bana da aynı altın takılacak diye mi gidiyorlar yoksa hatır-sevgi-saygı muhabbetine mi? Madem içlerine oturacaktı gitmeyiversinler de gelinleri damatları rahat bıraksınlar artık.
Benim nişanlımın ailesi düğün takılarını biz alırız dese ben cidden düğün yapmam. Yaparım kendi paramla bir nikah, kimse de karışamaz takıma tukuma. Aynı şekilde kendi ailem de kına takıları bizim dese kına mına yapmam valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…