Geçinemeyenler kulübü

Estağfirullah temiz kalpli olmak suç mu? Benim eşimde mesela çeken bir şey var, yardım isteyen herkes onu seçer. Marketten çıkarız biri gelir yanına çocuğuna bez ister, pazara gideriz bakarım birine bir şeyler alıyor, yolda gideriz ona yanaşırlar. Ben de dalga geçiyorum alnında yazıyor diye yapamıyor yanımda. Mesela burada bir uygulama var tamamen güven odaklı. Gidiyorsun yerel marketler var istediğin tutarda fiş alıyorsun, onlar o fişleri ihtiyaç sahiplerine veriyor onlar da alışveriş yapıyor orada. Ramazan’da yapılıyor. 400 TL’lik yapmış, son gün 400 TL daha yapıcam diye uğraştı geç kaldı. Ama o dönem de kredi kartını ödeyememiş benden istiyor.

Kuaför tabiki de ihtiyaç ama evladının rizkindan kesecek kadar mühim bir ihtiyaç değil bence.. Hele ki çalışmayan ve kapalı bir bayansa...Çok haklısınız ne kadar kisarlarsa kissinlar bir türlü ilerleyemiyorlar hep bir terslik çıkıyor..Bizler birşey istesinde alalım yeter ki yesin diye gözüne bakiyoruz çocuklarımızın diğer tarafta isteyip yiyemeyen çocuklar bunu düşünmekten ciddi derecede psikolojim bozuluyor...

Bende tanıdığım mahalle bakkalina kutuyla kek alıp bırakıyorum her gelen çocuğa versin diye..Keşke maddi imkanımız yetsede kek yerine birer meyve yada daha sağlıklı bir şey ulastirabilsek tüm çocuklara..

[/QUOTE]

Son yıllarda bu bölüm mezunlarının atanması yok denecek kadar azaldı, artık yetenek sınavlarına da başvuran çok yok.

Üye gerçekse keşke baştan seçmeseydi. İş, atanma odaklı düşünenler için mezun olur olmaz iş garantisi olan birçok bölüm var, 4 yıl falan okumalarına bile gerek olmuyor.

Her meslekte böyledir tabi ama yine de özellikle gsfde dediğiniz gibi yeteneği olmayan biri yapamaz, ki bir de o üye galiba sevmiyor zaten. Yeteneği olan ve seven kişi de atama atama diye diretmez, özelde mutlaka bir iş bulabilir. Imkanina göre ücretli ücretsiz eğitim kursları, stajlar kovalar. Ama öğretmenlik için bu bölümleri secenlerin büyük bölümü zaten en sonunda kendi alani dışında meslek seçiyor, yani baska iş aramak da absürt değil.

Bana da garip gelen hem geçinemiyoruz diyip hem de iş aramaması oldu, tamam öğrenciymiş ama kendi alanı olmasa bile öğrenciler için harçlık çıkarabilecek iş imkanı daha fazla.

Bir de fal mesajları var neyse o konuya hiç girmiyim.

Ahahaha
Eşiniz gerçekten benim gibiymiş.
Hep şu ihtimali düşünürüm; ya son çaresi ben isem?
İşi gücü bırakıp bir şey yapmak için çabalarım.
Böyle olunca da insan boş duramıyor ne yazık ki.
O uygulamayı çok beğendim, askıda ekmek türevi.
Keşke her yerde olsa, birkaç internet sitesinde görmeye başladım ama hangi ihtiyaç sahibine nasıl ve ne ulaşıyor bilemediğinden yeltenmedim.

hiç oyle bir iz yok bende tutmamasindan suphelendim ama aile hekimi hic buna dikkat etmedi.
yarin kendi dr una soracagim mesaj atip
Benim de yok hiç aşı izim. Bütün aşılarım yaptırılmış. Kardeslerimin omuzunda küçük aşı izi var ama bende yok. Sanırım tutmamış ve dikkat de çekmemiş o zamanlar.

Benim ablaminda asi izi yok. Ama abimde bende annemde falan vardi. Aşı iziyle alakali bizim bir doktor da herkeste olması gerekmiyor dedi. Iz yok diye aşi tutmamış diyemeyiz demisti. Herkesin teni derisi farkli yapida sonucta, yaranin iyileşmesi, deri de iz kalmasi kisiden kisiye değişebilir. Stres yapmaya gerek yok bence. Kizimda izi kaldı aşının.

Son düzenleme:
bildirmek lazim demek ki ama bu saattrn sonra napilabilir bilmiyorum
Bu saatten sonra bir şey olacağını sanmıyorum ama o aşı bir arkadaşın dediği gibi verem aşısı ise ben geçirdim zaten. Babam verem olup bana da bulastirmisti. Baya tedavi gördük ama iyilestik ikimiz de. Verem savaş dispanserleri vardı o zaman. Sonra kapattılar galiba onları.

az once yaprak dökumu nun bir bolümünde kuyumcu yarim altinin fiyatini soran ali riza beye 160 lira dedi

daha ne günler göreceğiz kim bilir
bence bunlar daha iyi günler zaten. seneye çok çok daha büyük bir ekonomik kriz bekleniyor.
ha zaten biz sıradan insanların ekonomisi hep krizde olduğu için belki de çok takmamak lazım
kafamda deli sorular

elektrik 134 tl geldi, doğal gaz 244 tl.
genelde 110 civarı geliyordu elektrik, kombi de eklenince böyle oldu sanırım. bir da son 2-3 haftadır fırında baya bişiler pişirdim.
doğal gazı da günde ortalama 5er saat ve düşük derecede açmıştım.
geçen sene aynı süre ve derecede 180 civarı gelmişti.

sabah bi haber gordum bir ulke 3 4 ulkenin gercek enflasyon rakamlarini paylasmis
bizim ki %39 muş

bizim gecen sene kasimda 230 lira gelen dogalgaz faturasi bu ay 300 kusur geldi
bakalim bu ay ne gelecek aralıkla ocagi yilbasi ikramiyelerinden kurtaririz da, şubat ta bittik evin arabanin sigortalari+dogalgaz binecek sirtimiza ve 2 ayda bir odenen kyk tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…