- 11 Haziran 2010
- 7.647
- 13.803
-
- Konu Sahibi chamallows
Estağfirullah temiz kalpli olmak suç mu? Benim eşimde mesela çeken bir şey var, yardım isteyen herkes onu seçer. Marketten çıkarız biri gelir yanına çocuğuna bez ister, pazara gideriz bakarım birine bir şeyler alıyor, yolda gideriz ona yanaşırlar. Ben de dalga geçiyorum alnında yazıyor diye yapamıyor yanımda. Mesela burada bir uygulama var tamamen güven odaklı. Gidiyorsun yerel marketler var istediğin tutarda fiş alıyorsun, onlar o fişleri ihtiyaç sahiplerine veriyor onlar da alışveriş yapıyor orada. Ramazan’da yapılıyor. 400 TL’lik yapmış, son gün 400 TL daha yapıcam diye uğraştı geç kaldı. Ama o dönem de kredi kartını ödeyememiş benden istiyor.Ben bu konuda gerizekalıydım, hala öyleyim, hiç de değişmeyeceğim anlaşılan.
Bahsettiğiniz üye fake ise benle sağlam dalga geçmiştir, özel mesajla da konuştum çünkü
Burada öyle yardım hele çocukla alakalı konu açan kişilerle de mutlaka özelden konuşur, bir şeyler yapmaya çalışırım.
Zamanında sevgilimin evindeyken sokaktan geçen kamyonu ‘patates’ diye bağırdı sanıp durdurup, tam 20 kilo portakal almışlığım var benim.
Adam bile anladı ‘bu kadın kesin mal en iyisi kitleyeyim ona patatese niyet bana kısmet’ diye 4 kasa zorla koydu bıraktı
Kuaför tabiki de ihtiyaç ama evladının rizkindan kesecek kadar mühim bir ihtiyaç değil bence.. Hele ki çalışmayan ve kapalı bir bayansa...Çok haklısınız ne kadar kisarlarsa kissinlar bir türlü ilerleyemiyorlar hep bir terslik çıkıyor..Bizler birşey istesinde alalım yeter ki yesin diye gözüne bakiyoruz çocuklarımızın diğer tarafta isteyip yiyemeyen çocuklar bunu düşünmekten ciddi derecede psikolojim bozuluyor...Bence kuaför de bir ihtiyaç, özellikle bu corona döneminde kıymetini anladık ama hangi vicdansız meyve almayıp kuaföre gider bilmiyorum. Bazı kadınların umrunda değil çocuklarının ihtiyaçları. Ya çocuk yeter ki meyve yesin, insan olan çeyreğini bozdurur. Eskiden bizim çevremizde de vardı, çocuklarını konu komşuda doyurup, sürekli çeyrek alan tipler. Onlar bir yere de varamadılar zengin de olamadılar. Benim gördüğüm hak yiyenin başka yerden çıkıyor parası.
Bende tanıdığım mahalle bakkalina kutuyla kek alıp bırakıyorum her gelen çocuğa versin diye..Keşke maddi imkanımız yetsede kek yerine birer meyve yada daha sağlıklı bir şey ulastirabilsek tüm çocuklara..Estağfirullah temiz kalpli olmak suç mu? Benim eşimde mesela çeken bir şey var, yardım isteyen herkes onu seçer. Marketten çıkarız biri gelir yanına çocuğuna bez ister, pazara gideriz bakarım birine bir şeyler alıyor, yolda gideriz ona yanaşırlar. Ben de dalga geçiyorum alnında yazıyor diye yapamıyor yanımda. Mesela burada bir uygulama var tamamen güven odaklı. Gidiyorsun yerel marketler var istediğin tutarda fiş alıyorsun, onlar o fişleri ihtiyaç sahiplerine veriyor onlar da alışveriş yapıyor orada. Ramazan’da yapılıyor. 400 TL’lik yapmış, son gün 400 TL daha yapıcam diye uğraştı geç kaldı. Ama o dönem de kredi kartını ödeyememiş benden istiyor.
[/QUOTE]Kesinlikle.. Hele güzel sanatlar hepten ayrı. GSF ye hazırlanan össye hazirlanamaz bir kere. Ben 1 tane soru cozmedim. Barajı aşmak yetiyor cunku. Ama yetenek sınavını kazanmak hiiiç kolay değil. İstediğin kadar yetenekli ol hazirlanmadan kazanamazsin. Kimler kimler giriyor. Üniversite 1 sınıftayken bizim sınıfta 7 senede kazanmış tipler vardi. Liseyi bitirir bitirmez kazanansa çok azdı. Yani istemeye istemeye girdim demez kimse. Yani grafik istemiştim geleneksel Türk el sanatlarını kazandım dese anlarım daingilizce ogretmenligi çok absürt. O zaman neden yetenek sınavına hazırlandın? Hele gelecek görmemesi daha da absürt. Yeni üye zaten. Kesin fake
AhahahaEstağfirullah temiz kalpli olmak suç mu? Benim eşimde mesela çeken bir şey var, yardım isteyen herkes onu seçer. Marketten çıkarız biri gelir yanına çocuğuna bez ister, pazara gideriz bakarım birine bir şeyler alıyor, yolda gideriz ona yanaşırlar. Ben de dalga geçiyorum alnında yazıyor diye yapamıyor yanımda. Mesela burada bir uygulama var tamamen güven odaklı. Gidiyorsun yerel marketler var istediğin tutarda fiş alıyorsun, onlar o fişleri ihtiyaç sahiplerine veriyor onlar da alışveriş yapıyor orada. Ramazan’da yapılıyor. 400 TL’lik yapmış, son gün 400 TL daha yapıcam diye uğraştı geç kaldı. Ama o dönem de kredi kartını ödeyememiş benden istiyor.
Benim de yok hiç aşı izim. Bütün aşılarım yaptırılmış. Kardeslerimin omuzunda küçük aşı izi var ama bende yok. Sanırım tutmamış ve dikkat de çekmemiş o zamanlar.hiç oyle bir iz yok bende tutmamasindan suphelendim ama aile hekimi hic buna dikkat etmedi.
yarin kendi dr una soracagim mesaj atip
bildirmek lazim demek ki ama bu saattrn sonra napilabilir bilmiyorumBenim de yok hiç aşı izim. Bütün aşılarım yaptırılmış. Kardeslerimin omuzunda küçük aşı izi var ama bende yok. Sanırım tutmamış ve dikkat de çekmemiş o zamanlar.
Bu saatten sonra bir şey olacağını sanmıyorum ama o aşı bir arkadaşın dediği gibi verem aşısı ise ben geçirdim zaten. Babam verem olup bana da bulastirmisti. Baya tedavi gördük ama iyilestik ikimiz de. Verem savaş dispanserleri vardı o zaman. Sonra kapattılar galiba onları.bildirmek lazim demek ki ama bu saattrn sonra napilabilir bilmiyorum
Ay hangi kanaldaaz once yaprak dökumu nun bir bolümünde kuyumcu yarim altinin fiyatini soran ali riza beye 160 lira dedi
kahvalti yaparken netten izliyordumAy hangi kanalda
az once yaprak dökumu nun bir bolümünde kuyumcu yarim altinin fiyatini soran ali riza beye 160 lira dedi
sabah bi haber gordum bir ulke 3 4 ulkenin gercek enflasyon rakamlarini paylasmisdaha ne günler göreceğiz kim bilir
bence bunlar daha iyi günler zaten. seneye çok çok daha büyük bir ekonomik kriz bekleniyor.
ha zaten biz sıradan insanların ekonomisi hep krizde olduğu için belki de çok takmamak lazım
kafamda deli sorular
kartlari ödeyebiliyormusunuzGeçinemiyoruz
Maaşa 18 gün var
Ödenmesi gereken bi elektrik faturası var
Onun dışında ne alırsak ne yaparsak karttan yapmak durumundayız
bizim gecen sene kasimda 230 lira gelen dogalgaz faturasi bu ay 300 kusur geldielektrik 134 tl geldi, doğal gaz 244 tl.
genelde 110 civarı geliyordu elektrik, kombi de eklenince böyle oldu sanırım. bir da son 2-3 haftadır fırında baya bişiler pişirdim.
doğal gazı da günde ortalama 5er saat ve düşük derecede açmıştım.
geçen sene aynı süre ve derecede 180 civarı gelmişti.
sabah bi haber gordum bir ulke 3 4 ulkenin gercek enflasyon rakamlarini paylasmis
bizim ki %39 muş
kartlari ödeyebiliyormusunuz