- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
-
- Konu Sahibi chamallows
ben tek çocuğum kızım da. öyle yaşar gideriz nolacak .iyi bir dost kötü kardeşten bin kat iyidir benim gözümdeMaalesef ben de kardeşsiz bıraktım çocuğumu aynı sebepten...
Hayır işte aile nasıl yetiştirirse öyle oluyor o çocuklar. Evet maddi durumu iyi olan anne babalar çocuklarıyla daha fazla ilgileniyorlar. Evet çok çocuklu aileler o çocukları sokağa salıp ardına bakmıyor.genel de hepsi maddiyatı az çocuklar tesadüf olamaz hem benim çocuk gibi çocukların oyuncaklarını elinden alıp oynamak istiyorlar oynuyorlar da hem de bayağı hakaret ediyorlar kıskanıp .az verip aratma çok verip azdırma sözüne uyulsa böyle olmazdı.gözleri aç çocukların oyuncağa yiyeceğe .bunun acısını da bunlara sahip çocuklardan çıkarıyorlar maalesef
tabi ki gelebilirsiniz ama ne bildirimi gelmiş kibildirim gelmis ben de geldim etiketlenmemisim ama müsaade var mı?
siz de haklısınız ikisi birden diyelim o zaman.zenginlikle alakam olmayan bir hayatım var.ben de zaman zaman bu mobing e uğradım .o annelerin de böyle çocukları oluyor demek haklı olabilirsinizHayır işte aile nasıl yetiştirirse öyle oluyor o çocuklar. Evet maddi durumu iyi olan anne babalar çocuklarıyla daha fazla ilgileniyorlar. Evet çok çocuklu aileler o çocukları sokağa salıp ardına bakmıyor.
Ama yine de maddiyata ve çok kardeslilige bağlı olduğunu düşünmüyorum. Vicdanlı, arkadaş canlısı, uyumlu çocuk yetiştirmek maddiyata bakmıyor zannımca, ailenin karakterine bakıyor.
Öyle de ceycey kardeş hakkına da inanırım ben çocukların, kardeşlerin iyi geçinip geçinmeyeceği anne babaya bağlıdır, mesela benim bir erkek kardeşim var hele son zamanlar bana düşman aratmıyor sağolsunben tek çocuğum kızım da. öyle yaşar gideriz nolacak .iyi bir dost kötü kardeşten bin kat iyidir benim gözümde
orda haklısın kızımın en yakın arkadaşı mecbur benim ama kız kardeşi olsaydı o olurdu .ben hayatım boyunca kızkardeş abla olmadığından kimseye nazlanamadım başkasına söylenemeyecek derdimi paylaşamadım.evlenince görümcelerim ablam oldu allahtan.ufak tefek kusurlarını görmemezlikten gelirim o yüzden başka seçeneğim yok çünkü.onlarda bana aynıdır.annemin 1 kızkardeşi var içinde insan sevgisi yok varsa yoksa kendi çocukları.böyle olacağına hiç olmasın demek istedim sadeceÖyle de ceycey kardeş hakkına da inanırım ben çocukların, kardeşlerin iyi geçinip geçinmeyeceği anne babaya bağlıdır, mesela benim bir erkek kardeşim var hele son zamanlar bana düşman aratmıyor sağolsunama annem bozuyor hep aramızı, bir de erkek işte, halden anlamıyor ki...hayatım boyunca kız kardeşe özenmişimdir ben de...gerçi bendeki anne onu da düşman ederdi bana ama neyse,bu ayrı konu kızımın bir kızkardeşi olsa, öyle yetiştirirdim ki ikisinin de sırtı yere gelmez, hayat boyu tutanacak dalları olurdu diye dertlenirim hala bazı geceler
Ben bu konuda farklı bir şey söylemek istiyorum. Benim için çocuklarımım sağlıklı beslenmesi önemli.ben bir şey farkettim az önce.
bazen boyle ette yiyoruz balikta tavukta diyorlar ya,
genelde kelime haftalık ... diye basliyor.
yani ayi 4 e boldum. bir hafta balik, bir hafta kiyma, bir hafta tavuk, haftada bir günden bahsediliyor.
bizim anlatmak istedigimiz her hafta et tavuk balik iken, onlarin anlatmak istedigi her hafta sadece biri.
Fark ettim ilk baslikta dun gece açıldığı görünüyorduyan gelsinn .hoş geldin dün açtı topiği yeni yeni toplanıyoruzzz .daha haberi olmayanlar da var arkadaşlardan
Bana bildirim.geldi herkese gönderildi mi bilmiyorum ben zaten ekonomi basligini takipteyim konu açılınca da bildirim geliyordu ekonomi topiginde, belki öyle bir bildirimdirtabi ki gelebilirsiniz ama ne bildirimi gelmiş ki
ben günde belki 1 dilim ekmek tüketirim o yüzden yarım kilo sebze pişince zaten 1 1.5 tabak anca olur onu da tek öğünde yerim ekmek yemediğimden en az 2 kase çorba içerim .yarımşar kilodan yemek yapmam için kişi başı 1 ekmek yememiz lazım günde en az yoksa ailecek aç kalırızBen bu konuda farklı bir şey söylemek istiyorum. Benim için çocuklarımım sağlıklı beslenmesi önemli.
Tavuklardaki antibiyotik kullanımı nedeniyle iki kızım da hiç tavuk yemedi. Biz de çok uzun zamandır yemiyoruz.
Balık eşim de ben de sevmiyoruz. Bu nedenle eve alınmıyor. Kendimize ve çocuklara Omega-3 takviyesi yapıyoruz.
Parça et sevmiyoruz, sebze ve baklagil yemeklerinde de et veya kıymadan hoşlanmıyoruz. Bu nedenle haftalık kıyma alıyorum, köfte veya dolma olarak pişiriyorum.
Haftalık iki çeşit sebze, 2 çeşit meyve alırım. Her bir sebzeden haftalık yarım kg alıyorum. Haftada iki gün sebze, iki gün baklagil, iki gün köfte-dolma, cumartesi de dışarıdan şeklinde bir beslenme planımız var ve sağlıklı beslendiğimizi düşünüyorum.
Kiziniz kaç yaşında ?15 yıllık sınıf ohretmeniyim .genel de hepsi maddiyatı az çocuklar tesadüf olamaz hem benim çocuk gibi çocukların oyuncaklarını elinden alıp oynamak istiyorlar oynuyorlar da hem de bayağı hakaret ediyorlar kıskanıp .az verip aratma çok verip azdırma sözüne uyulsa böyle olmazdı.gözleri aç çocukların oyuncağa yiyeceğe .bunun acısını da bunlara sahip çocuklardan çıkarıyorlar maalesef
bu topik fakirler ya da fakir olduğunun farkında olanlar için sen de bizdensin yaniiiiFark ettim ilk baslikta dun gece açıldığı görünüyor
Tesekkur ederim sana da
Bana bildirim.geldi herkese gönderildi mi bilmiyorum ben zaten ekonomi basligini takipteyim konu açılınca da bildirim geliyordu ekonomi topiginde, belki öyle bir bildirimdir
Yok yok anladım ben seni , diyorum ya kendi kardeşim üzerinden bile hiç kardeş güzellemesi yapacak durumda değilim ama olay anne babada bitiyor...kardeş bağını anne kurar çünkü...neyse bunlar daha duygusal konular..olsa iyi olurdu ama yapamadık korktuk, şu anki ekonomik sosyal şartlardaki gidişata bakarak da iyi ki yapmamıştım ikinciyi diyorum...arada senin gibi tek çocuk olup yetişkinliğinde de eksikliğini çekmeyenleri görünce de mutlu oluyorumorda haklısın kızımın en yakın arkadaşı mecbur benim ama kız kardeşi olsaydı o olurdu .ben hayatım boyunca kızkardeş abla olmadığından kimseye nazlanamadım başkasına söylenemeyecek derdimi paylaşamadım.evlenince görümcelerim ablam oldu allahtan.ufak tefek kusurlarını görmemezlikten gelirim o yüzden başka seçeneğim yok çünkü.onlarda bana aynıdır.annemin 1 kızkardeşi var içinde insan sevgisi yok varsa yoksa kendi çocukları.böyle olacağına hiç olmasın demek istedim sadece
Ya öyle deme.siz de haklısınız ikisi birden diyelim o zaman.zenginlikle alakam olmayan bir hayatım var.ben de zaman zaman bu mobing e uğradım .o annelerin de böyle çocukları oluyor demek haklı olabilirsiniz
Sizden olayim yaa :)bu topik fakirler ya da fakir olduğunun farkında olanlar için sen de bizdensin yaniiii
öğretmen kızıyım 4 yıl devlette öğretmenlik yaptım .kızım devlet okulunda oturduğum apartmanda da varlıklı aileden tut dar gelirliye kadar doktoralıdan tut ilkokulu zor bitirmişe kadar her tür insan var.gayet de mobing uyguluyorlar ve akran zorbalığı yapıyorlar.örnek vereyim apartmanımda bir kız var ailesinin durumu çok iyi kız en iyi kolejde okuyor.evde sıkılıp parka iniyor kızın hemen elinden ıpad ini furby sini ve bunun gibi eşya telefon oyuncağını alıyorlar kullanıyorlar.kız gidince de arkasından o zaten şişkonun teki biz onla arkadaş değiliz diye kakır kakır gülüyorlar.bal gibi de mobing ve akran zorbalığı.ha kızcağız işe yarar oyuncak eşya vs getirmediği zamanda yüzüne bile bakmıyorlar.bu çocuklar büyüyünce kimbilir nasıl insan olacaklar.ben tüm çocuklar iyidir düşüncesinde değilim o yüzden fıtrat ya da karakter denilen bir durum da var maalesefKiziniz kaç yaşında ?15 yıllık sınıf ohretmeniyim .
Sınıfta albay çocuğuda da var garson çocuğuda. Tespitiniz doğru degil her şey ailede bitiyor . Çevrenizde size öyle denk gelenlerin çoğu maddi durumu kötüymüş .
Çeşitli oyuncakları olanla tam tersi arkadaşlık yapmak isterler dolaylı yollarla oynatılmalı icin
gerçek hayat da azda olsa dostlarım var sanalda da sizlerle tanıştım kafam uyuştu mutluyum sanal olarak bile görmüyorum artık bazılarınızı sanki yıllardır tanıyorummm seviyorummYok yok anladım ben seni , diyorum ya kendi kardeşim üzerinden bile hiç kardeş güzellemesi yapacak durumda değilim ama olay anne babada bitiyor...kardeş bağını anne kurar çünkü...neyse bunlar daha duygusal konular..olsa iyi olurdu ama yapamadık korktuk, şu anki ekonomik sosyal şartlardaki gidişata bakarak da iyi ki yapmamıştım ikinciyi diyorum...arada senin gibi tek çocuk olup yetişkinliğinde de eksikliğini çekmeyenleri görünce de mutlu oluyorum
ben kendim de kızıma vitamin veririm hafta da bir,ancak drumuza vitamin vermelimiyiz dedigimizde özellikle omega 3 için bana vitamin sormayın önce balık yedirin çocuklariniza dedi,Ben bu konuda farklı bir şey söylemek istiyorum. Benim için çocuklarımım sağlıklı beslenmesi önemli.
Tavuklardaki antibiyotik kullanımı nedeniyle iki kızım da hiç tavuk yemedi. Biz de çok uzun zamandır yemiyoruz.
Balık eşim de ben de sevmiyoruz. Bu nedenle eve alınmıyor. Kendimize ve çocuklara Omega-3 takviyesi yapıyoruz.
Parça et sevmiyoruz, sebze ve baklagil yemeklerinde de et veya kıymadan hoşlanmıyoruz. Bu nedenle haftalık kıyma alıyorum, köfte veya dolma olarak pişiriyorum.
Haftalık iki çeşit sebze, 2 çeşit meyve alırım. Her bir sebzeden haftalık yarım kg alıyorum. Haftada iki gün sebze, iki gün baklagil, iki gün köfte-dolma, cumartesi de dışarıdan şeklinde bir beslenme planımız var ve sağlıklı beslendiğimizi düşünüyorum.
omega 3 ü takviye almak gerekiyor senin doktora inanma.çünkü gereken miktarı almak için çok fazla balık yemek gerekiyor onu da yiyemeyiz maalesef .ben kendim de kızıma vitamin veririm hafta da bir ancak dr umuza vitamin vermelimiyiz dedigimizde özellikle omega 3 için bana vitamin sormayın önce balık yedirin çocuklariniza dedi,
siz balik sevmiyorsunuz diye belki de çocuklarin yiyerek alacagi vitaminleri yapay olarak veriyorsunuz gibi olmadi mi?
çorbalarda ilikli kemik suyu falan olmuyor mu? en azindan çocukların çorbasinda?
besin siralamaniz banada iyi geldi.
tavuguda organik bulabilirseniz arada da olsa yemeleri iyi olmaz mı bilemedim.
senin çocuklar benim de yeğenlerim oluyorrr .seviyorum keratalarııı sağlıkla büyüsünlerrYa öyle deme.
Benim haşarılar gece yatarken ‘iyi geceler karşiim’ diye birbirlerini öpüp sarılıyorlar.
Biri ağlayıp uyandıysa ‘karşiim neydee’ diye hemen ona bakıyor
Kardeşler birbirlerine çok bağlılar ve kolay kolay arkadaş istemiyorlar aralarına.
Çevremizin akran çocukları da benimkilerin yanında dışlanmış kalıyor hep.
Ben kardeşten yanayımdır, elbet ekonomik güçlükte olmaz, aynı standardı ikisine sağlamak imkansız ama pişman değilim.
Tek olsa blis e ya da ted e verirdim, şuan güzel güzel el ele tutuşup devlete gidecekler, buna bence değer
Akşam çorba, ana yemek, salata ve yoğurt olur genellikle. Bazen pilav-makarna ekleriz. Ben pek ekmek yemiyorum ama yarım kg sebze yemeği, çorba, salata ve yoğutla bize çok rahat yetiyor. Ben aynı yemeği iki gün yemekten hoşlanmadığım için tek öğünde pişirip tüketiyoruz.ben günde belki 1 dilim ekmek tüketirim o yüzden yarım kilo sebze pişince zaten 1 1.5 tabak anca olur onu da tek öğünde yerim ekmek yemediğimden en az 2 kase çorba içerim .yarımşar kilodan yemek yapmam için kişi başı 1 ekmek yememiz lazım günde en az yoksa ailecek aç kalırız