- 2 Şubat 2019
- 2.177
- 2.128
-
- Konu Sahibi chamallows
Biz 2 kisi 1000 tl yi cok rahat geçiyor asla yetmez. Kuruyemis, et, kismina girmememe rağmen. Hatta icme suyunu bile köyden getiriyorum. Su dönemlerde konserve yada buzluktan yemeye çalışıyoruz ama yok ya yine yetmiyor. Bende mi anormallik var. Isin sırrını bilen varsa söylesin.Neyse hanımlar size iyi akşamlar belli ki aynı dili konuşmuyoruz. Herkesin geçimi evindeki düzeni farklıdır. Kimseyede yargılamak düşmez. İnsaAllah çok kazancınız olur istediğiniz hayati yaşarsınız. Hoscakalin
Küçük bir ilde olmanızın avantajı, kredi ödemenizin size çok yansımaması olmuş.Aylık ortalama 11 bin gelirimiz var . Güneydoğuda küçük bir ilde görev yapıyoruz . Geçiniyor musun deseniz istediğim degil . Mutfak 3000 4000 arası kredimiz var 3800. Aidat benzin sağlık fatura derken gidiyor .
aslinda geçim ucu cok açık bir konu .
Kimisi a 101 den 30 liraya bal alır kimisi 300 liraya . Sonra ikisi de bal yemiş olur .
4 kişilik bir ailenin normal standartlar da yaşayabilmesi için gelirin 15000- 20000 arası olması lazım .
bu yıl kendime 12 ceyrek hedefi koydum . Bazen onu 1 mu yapsam diye düşünüyorum
Sabah eksi sözlükte iki başlık alt altaydi
Samsun da intihar eden adam
Tunus a 5 milyon dolar yardım edilmesi
İstanbul oturuyorum.ben sizi anladım küçük yerde yaşıyorsunuz sanırım bazı yiyecekleri de akrabadan komşudan köylüden vs. ucuza temin ediyorsunuz avm tatil sinema vs de yok öyle bir masrafınız yok.sosyal çevreniz de kaliteli giyim gerektirmiyor.ulaşım yakıt masrafınız da azdır o şekilde geçinirsiniz tabi ki.ama sizin gelirle büyük şehirlerde ki aileler resmen sürünür
yarim kilo sebzeyle 5 kisiye bir porsiyon yemek cikmaz ki yaEvet çok şükür evimizde herşey var. Olduğu kadarıyla hepsinden yarım kilo alınıyor eve. Bu hafta pırasa alındıysa diğer hafta alınmıyor mesela. Haftalık alışveriş yapılıyor. Ben de gördüğümü söylüyorum arkadaşlar. Tutup kayınpeder bana şu kadar şuna para verdim demiyorki
yarim kilo sebzeyle 5 kisiye bir porsiyon yemek cikmaz ki ya
sebze dedigin atesi gorunce avuc ici kadar kaliyor zaten
Kayınpederiniz harcama yapıyor mutlaka, bir de aile dinamiği olarak yemeğe ona buna düşkün değilsiniz.İstanbul oturuyorum.
iyi akşamlarYani misal olarak öyle söyledim yettiği kadar alınıyor herşeyden.Neyse hadi iyi akşamlar.
biri 5 çekmeceli biri de sandık tipi 2 derin dondurucum tepeleme dolu kış için buna rağmen her hafta 600 tl markete veriyoruz 100 tl gibi de arada aldığımız yiyecekler var 4 kişiyiz eni topu ha kuruyemiş dahil değil onu ayrıca alıyoruz anca yetiyor bu da pandemi de misafir gelmediği için misafir gelse ayda bir önemli bir de tanıdık misafir 500 de o tutuyorBiz 2 kisi 1000 tl yi cok rahat geçiyor asla yetmez. Kuruyemis, et, kismina girmememe rağmen. Hatta icme suyunu bile köyden getiriyorum. Su dönemlerde konserve yada buzluktan yemeye çalışıyoruz ama yok ya yine yetmiyor. Bende mi anormallik var. Isin sırrını bilen varsa söylesin.
Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedimKayınpederiniz harcama yapıyor mutlaka, bir aile dinamiği olarak yemeğe ona buna düşkün değilsiniz.
Allah daha çok versin, amacımız sizi üzmek değil.
Keşke siz de biz de refah içinde yaşayabilsek, derdimiz bu.
Biz sizi çok iyi anladık, gerçekten amacımız üzmek değil.Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedim
o zaman sizin İstanbulunuzla benim İstanbulum çok farklı ben sene de bir kaç gün İstanbula gezmeye ve arkadaş akraba ziyareti yapmaya giderim günlük 1000 tl harcıyorum yeminle .mesafeler uzak gezerken eve dönülmez yemek yemek için 2 öğün yemek yol masrafı bazı ziyater yerleri vs.1000 tl günlük.içinde sosyete pazarlarında yaptığım kıyafet harcaması da yok.yani boğazda yemek yemiyoruz limuzinde gezmiyoruz ama para eriyor orda.Yaşadığım şehir de pahalı ama istanbul bir başka harcama kalemleri fazlaa.onları yapamadıktan sonra da neyleyimm İstanbulu trafik derdi kalır geriye banaİstanbul oturuyorum.
Biz iki kişi bin lirayı aşıyoruz gıdada ama işte her şeyimiz var diyemem.Bozuldu valla ne yalan söyliyeyim.
Hm de dandik sweet olmuş 190 tl, hatun 5 kişi aylık bin lira yiyoruz diyor, ben tırnaklarımı kemiriyorum şuan
O konuda hemfikiriz . Okadar çok arkadaşım var ki whatsapta genel olarak konularımız hep bu oluyor. İnsanlar olan zamlardan herşeyden şikayetçiler. Konuşuyoruz konusyoruz boşa kürek sallıyormuşuz gibi geliyor bana. Ve kirada oturana Allah yardım etsin. Ev kredisi ödeyene. Onların geçimi hepimizden zor.Biz sizi çok iyi anladık, gerçekten amacımız üzmek değil.
Gelecek için hepimiz endişeliyiz, elbette herkes imkanına göre yaşıyor, daha ötesi gelmiyor elden.
Mesela şahsi olarak düşüncem, bu ülkede bir aile istediği her yiyeceği parasına bakmadan alamıyorsa, o ülkede kriz vardır ya da emekçinin hakkı gasp ediliyordur.
Ben böyle görüyorum olayı.
Keşke 2. Çocuğu yapmadan biraz hesap kitap yapsaydınız, ilk çocuğun durumunu sorgulasaydınız...yapabileceğiniz tek şey buydu aslında ama o kadar memnunsunuz ki halinizden buna bile gerek görmemişsiniz...ne denir ki?Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedim
Ben bugün girdim hm e, allahın kareli kalın gömleği 200 tl idi.Eskiden zarada indirim kovalardim. Şimdi merak edip bakmiyorum bile. H&M evime yakın niye yok diye soylenirdim. Gecen kardeşim akasya AVM ye h&m açılmış dedi. Orali bile olmadım. Tekstil inanılmaz pahalı. Eşime 7-8 ay önce ağla zırla bir saç sekillendirici aldırdım. 400 liraydı. Geçen bir arkadaşa tavsiye edecektim. Baktım 900 TL olmus. Ne alsak altın gibi değerleniyor. Çocuğa ikeadan karyola almak istedim. kardeşimin 2 sene önce 750 liraya aldığı aynı karyola bu sene 2000 lira.
ben de şükrediyorum ama geçimime değil sağlığıma yaşadığıma yürüyebildiğime görebildiğime sağlıklı evladım olmasına.alamadığım şeylere neden şükredeyim?Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedim
ben bir şey farkettim az önce.Ah işte benim diyemediğim buydu.
Başkasının çocukları neler yiyor bizimki nelerden mahrum dememesi en çok içimi burktu benim.
Yani ıstakoz yemesin, havyar yemesin, kaz ciğeri yemesin. Bunu kimse takmaz.
Ama bazı çocuklar etle, kemiksuyuyla, dolu dolu sebzeyle doyarken 1000 lira yetiyor dolap dolu denmesin ya
Tabiki büyük şehir de olsak imkansız . Bu sene büyük şehire tayin istedik çıkmadı sonradan çıkmadığına sevindik orta halli bir kreş 2000Küçük bir ilde olmanızın avantajı, kredi ödemenizin size çok yansımaması olmuş.
Öyle evet yani gecinebiliyormusunuz sorusuna sadece ben yiyecek bakımından bakmıştım. Burda sanırım sorun oldu.Biz iki kişi bin lirayı aşıyoruz gıdada ama işte her şeyimiz var diyemem.
Mesela çocukken bir dilim peyniri üçe bölüp bolca ekmekle üç lokmada yedigimizi bilirim doymak için. Bir zeytin asla tek seferde yenmezdi öyle ağıza atilip. Amaç peynirden, zeytinden fayda saglamak değil karın doyurmakti o zamanlar.
Şu anda da insanlar bizim çocukken yaptığımızı yapıyorlar ama farkında değiller.
Aç kalmamayi geçinmek olarak görüyor artık millet.