Geçinemeyenler kulübü

Biz 2 kisi 1000 tl yi cok rahat geçiyor asla yetmez. Kuruyemis, et, kismina girmememe rağmen. Hatta icme suyunu bile köyden getiriyorum. Su dönemlerde konserve yada buzluktan yemeye çalışıyoruz ama yok ya yine yetmiyor. Bende mi anormallik var. Isin sırrını bilen varsa söylesin.

Küçük bir ilde olmanızın avantajı, kredi ödemenizin size çok yansımaması olmuş.

İstanbul oturuyorum.

yarim kilo sebzeyle 5 kisiye bir porsiyon yemek cikmaz ki ya
sebze dedigin atesi gorunce avuc ici kadar kaliyor zaten

biri 5 çekmeceli biri de sandık tipi 2 derin dondurucum tepeleme dolu kış için buna rağmen her hafta 600 tl markete veriyoruz 100 tl gibi de arada aldığımız yiyecekler var 4 kişiyiz eni topu ha kuruyemiş dahil değil onu ayrıca alıyoruz anca yetiyor bu da pandemi de misafir gelmediği için misafir gelse ayda bir önemli bir de tanıdık misafir 500 de o tutuyor

Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedim

Eskiden zarada indirim kovalardim. Şimdi merak edip bakmiyorum bile. H&M evime yakın niye yok diye soylenirdim. Gecen kardeşim akasya AVM ye h&m açılmış dedi. Orali bile olmadım. Tekstil inanılmaz pahalı. Eşime 7-8 ay önce ağla zırla bir saç sekillendirici aldırdım. 400 liraydı. Geçen bir arkadaşa tavsiye edecektim. Baktım 900 TL olmus. Ne alsak altın gibi değerleniyor. Çocuğa ikeadan karyola almak istedim. kardeşimin 2 sene önce 750 liraya aldığı aynı karyola bu sene 2000 lira.

Ee yani ben de isterim tabu daha iyi bir hayat sürelim. Ama olmayınca da ne yapalim. Kayinvalidem hiç şikayet eden bir insan değildir hep şükreder sanırım baka baka ona benzedim
Biz sizi çok iyi anladık, gerçekten amacımız üzmek değil.
Gelecek için hepimiz endişeliyiz, elbette herkes imkanına göre yaşıyor, daha ötesi gelmiyor elden.
Mesela şahsi olarak düşüncem, bu ülkede bir aile istediği her yiyeceği parasına bakmadan alamıyorsa, o ülkede kriz vardır ya da emekçinin hakkı gasp ediliyordur.
Ben böyle görüyorum olayı.

İstanbul oturuyorum.
o zaman sizin İstanbulunuzla benim İstanbulum çok farklı ben sene de bir kaç gün İstanbula gezmeye ve arkadaş akraba ziyareti yapmaya giderim günlük 1000 tl harcıyorum yeminle .mesafeler uzak gezerken eve dönülmez yemek yemek için 2 öğün yemek yol masrafı bazı ziyater yerleri vs.1000 tl günlük.içinde sosyete pazarlarında yaptığım kıyafet harcaması da yok.yani boğazda yemek yemiyoruz limuzinde gezmiyoruz ama para eriyor orda.Yaşadığım şehir de pahalı ama istanbul bir başka harcama kalemleri fazlaa.onları yapamadıktan sonra da neyleyimm İstanbulu trafik derdi kalır geriye bana

Bozuldu valla ne yalan söyliyeyim.
Hm de dandik sweet olmuş 190 tl, hatun 5 kişi aylık bin lira yiyoruz diyor, ben tırnaklarımı kemiriyorum şuan
Biz iki kişi bin lirayı aşıyoruz gıdada ama işte her şeyimiz var diyemem.
Mesela çocukken bir dilim peyniri üçe bölüp bolca ekmekle üç lokmada yedigimizi bilirim doymak için. Bir zeytin asla tek seferde yenmezdi öyle ağıza atilip. Amaç peynirden, zeytinden fayda saglamak değil karın doyurmakti o zamanlar.
Şu anda da insanlar bizim çocukken yaptığımızı yapıyorlar ama farkında değiller.
Aç kalmamayi geçinmek olarak görüyor artık millet.

O konuda hemfikiriz . Okadar çok arkadaşım var ki whatsapta genel olarak konularımız hep bu oluyor. İnsanlar olan zamlardan herşeyden şikayetçiler. Konuşuyoruz konusyoruz boşa kürek sallıyormuşuz gibi geliyor bana. Ve kirada oturana Allah yardım etsin. Ev kredisi ödeyene. Onların geçimi hepimizden zor.

Keşke 2. Çocuğu yapmadan biraz hesap kitap yapsaydınız, ilk çocuğun durumunu sorgulasaydınız...yapabileceğiniz tek şey buydu aslında ama o kadar memnunsunuz ki halinizden buna bile gerek görmemişsiniz...ne denir ki?

Ben bugün girdim hm e, allahın kareli kalın gömleği 200 tl idi.

İndirim reyonundan 3 kazak aldım, 70 liradan, bayram harçlığı kapmış çocuk gibi sevindim.
Çocuk reyonunda gözlerim yerinden çıktı, kafamı çevirdim.
Bu nasıl bir pahalılıktır, ucuz olsun aman nolacak diye girdiğimiz kıytırık hm yani.

ben de şükrediyorum ama geçimime değil sağlığıma yaşadığıma yürüyebildiğime görebildiğime sağlıklı evladım olmasına.alamadığım şeylere neden şükredeyim?

ben bir şey farkettim az önce.
bazen boyle ette yiyoruz balikta tavukta diyorlar ya,
genelde kelime haftalık ... diye basliyor.
yani ayi 4 e boldum. bir hafta balik, bir hafta kiyma, bir hafta tavuk, haftada bir günden bahsediliyor.
bizim anlatmak istedigimiz her hafta et tavuk balik iken, onlarin anlatmak istedigi her hafta sadece biri.

Küçük bir ilde olmanızın avantajı, kredi ödemenizin size çok yansımaması olmuş.
Tabiki büyük şehir de olsak imkansız . Bu sene büyük şehire tayin istedik çıkmadı sonradan çıkmadığına sevindik orta halli bir kreş 2000
olay sadece yemek de degil . Pandemi dönemini saymazsak istediğimiz gibi giyinemiyiruz , gezemiyoruz.
bu sene birleri okutuyorum hep ayaktayım . Bir spor ayakkabı aldım 750 lira . Şimdi kimse demesin bu lüks 4000 maaşla o ayakkabı mi alınır diye . .
ODTÜ yayıncılığın yılbaşı indirimi var kızlarıma istediğim bütün kitapları alamadım .
cok yoruyor bu pahalılık beni . Yazın senenin yorgunluğunu atmak icin tatil istiyorum fiyatlar cok fazla .

Öyle evet yani gecinebiliyormusunuz sorusuna sadece ben yiyecek bakımından bakmıştım. Burda sanırım sorun oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…