- 11 Aralık 2019
- 3.725
- 12.742
-
- Konu Sahibi chamallows
Tüm çocuklar iyi melek diye bir iddia da bulunmadım.öğretmen kızıyım 4 yıl devlette öğretmenlik yaptım .kızım devlet okulunda oturduğum apartmanda da varlıklı aileden tut dar gelirliye kadar doktoralıdan tut ilkokulu zor bitirmişe kadar her tür insan var.gayet de mobing uyguluyorlar ve akran zorbalığı yapıyorlar.örnek vereyim apartmanımda bir kız var ailesinin durumu çok iyi kız en iyi kolejde okuyor.evde sıkılıp parka iniyor kızın hemen elinden ıpad ini furby sini ve bunun gibi eşya telefon oyuncağını alıyorlar kullanıyorlar.kız gidince de arkasından o zaten şişkonun teki biz onla arkadaş değiliz diye kakır kakır gülüyorlar.bal gibi de mobing ve akran zorbalığı.ha kızcağız işe yarar oyuncak eşya vs getirmediği zamanda yüzüne bile bakmıyorlar.bu çocuklar büyüyünce kimbilir nasıl insan olacaklar.ben tüm çocuklar iyidir düşüncesinde değilim o yüzden fıtrat ya da karakter denilen bir durum da var maalesef
Biz her hafta balik yiyoruz mutlaka, kizimda seviyor hem yiyor hemde ben balik yağı da vermeye basladim 2 aydir. Ve gercekten kilo almayan cocuk bariz gozle gorulur bi kilo aldi. Normalde ek gida sürecinden simdiye kadar yemek secmisligi yoktur herseyi yer, sebze meyve kuruyemiş. Tek süt icmeyi sevmez ama o da cok mühim degil hala emziriyorum çünkü. Ama balik yagiyla kilo da basladi bence.omega 3 ü takviye almak gerekiyor senin doktora inanma.çünkü gereken miktarı almak için çok fazla balık yemek gerekiyor onu da yiyemeyiz maalesef .
çocuklar için miktar ne kadar gecerli bilemiyorum, yani öyle bunu hesaplamayacak bir dr da değil.omega 3 ü takviye almak gerekiyor senin doktora inanma.çünkü gereken miktarı almak için çok fazla balık yemek gerekiyor onu da yiyemeyiz maalesef .
onlarda var maalesef haklısınız.kolejlerde düşük ücrete çalışan öğretmenlerin çok başına gelmiştir .onlarda görgüsüz ailelerin çocuklarıTüm çocuklar iyi melek diye bir iddia da bulunmadım.
cocuklar cok acımasız her açığı yüzlerine vururlar.
bu aile ile alakalı zenginlik fakirlik degil .
Cok zengin olup da durumu kötü olana minini uygulayan var . Ogretmenine siz nerden giyiniyorsunuz cok basit kıyafetleriniz var diyen ilkokul çocukları var .
Balıklardaki omega-3 miktarı günlük almamız gereken miktarın çok altında. Çiftlik balıkları, büyük balıklardaki metal birikmesi vs derken besleyicilik değeri iyice düşüyor. Ben doktor tavsiyesi ile 2 yaştan beri çocuklara günlük içiriyorum. Kendim de uzun zamandır kullanıyorum.ben kendim de kızıma vitamin veririm hafta da bir,ancak drumuza vitamin vermelimiyiz dedigimizde özellikle omega 3 için bana vitamin sormayın önce balık yedirin çocuklariniza dedi,
siz balik sevmiyorsunuz diye belki de çocuklarin yiyerek alacagi vitaminleri yapay olarak veriyorsunuz gibi olmadi mi?
çorbalarda ilikli kemik suyu falan olmuyor mu? en azindan çocukların çorbasinda?
besin siralamaniz banada iyi geldi.
tavuguda organik bulabilirseniz arada da olsa yemeleri iyi olmaz mı bilemedim.
Sırf bu anlattıkların için kocam iki çocuk yapalım kardeşsiz olmaz diyip duruyor. Çok tatlış seninkiler de maşallahYa öyle deme.
Benim haşarılar gece yatarken ‘iyi geceler karşiim’ diye birbirlerini öpüp sarılıyorlar.
Biri ağlayıp uyandıysa ‘karşiim neydee’ diye hemen ona bakıyor
Kardeşler birbirlerine çok bağlılar ve kolay kolay arkadaş istemiyorlar aralarına.
Çevremizin akran çocukları da benimkilerin yanında dışlanmış kalıyor hep.
Ben kardeşten yanayımdır, elbet ekonomik güçlükte olmaz, aynı standardı ikisine sağlamak imkansız ama pişman değilim.
Tek olsa blis e ya da ted e verirdim, şuan güzel güzel el ele tutuşup devlete gidecekler, buna bence değer
Şimdi ben kemik sevmem. Evde kemik kokusu duyunca kusarım. Bebem olursa çorbası çorba olmayacak mı?ben kendim de kızıma vitamin veririm hafta da bir,ancak drumuza vitamin vermelimiyiz dedigimizde özellikle omega 3 için bana vitamin sormayın önce balık yedirin çocuklariniza dedi,
siz balik sevmiyorsunuz diye belki de çocuklarin yiyerek alacagi vitaminleri yapay olarak veriyorsunuz gibi olmadi mi?
çorbalarda ilikli kemik suyu falan olmuyor mu? en azindan çocukların çorbasinda?
besin siralamaniz banada iyi geldi.
tavuguda organik bulabilirseniz arada da olsa yemeleri iyi olmaz mı bilemedim.
yok ikisi birlikte olmalı zaten ama tek başına balık yemek yetmez 3 4 yaşına kadar beyin gelişimini tamamlıyor zeka olarak.ne kadar desteklenirse o kadar zeki oluyor çocuk bir de genetik faktör ve eğitim var tabikiçocuklar için miktar ne kadar gecerli bilemiyorum, yani öyle bunu hesaplamayacak bir dr da değil.
soylemek istedigi önce balıgı balık gibi yedirt ondan sonra takviye yapmayi düşün tarzı bir şey.
cocuga baligi ver denet bir daha dene bir daha dene yemiyorsa tiksiniyosa tamam vitamin ok. ama aman nasil olsa balik sevmez ben alayim bi vitamin oh kurtulayim dan yanaci bir dr degil
hayir tabiki olacak ama ilikli kemik suyu çocuklar için çok faydalı.Şimdi ben kemik sevmem. Evde kemik kokusu duyunca kusarım. Bebem olursa çorbası çorba olmayacak mı?
Corba olurda, bos suyun icinde sebze olurŞimdi ben kemik sevmem. Evde kemik kokusu duyunca kusarım. Bebem olursa çorbası çorba olmayacak mı?
Sanırım bdv de acilan konudan sonra boyle bir topik ihtiyacı duydunuz , bence çok mantikliMerhaba kk nın güzel bayanları
topiği açma sebebim başlıkta da görüldüğü üzere geçinebiliyormuyuz merakı.
burada rahat rahat ekonomik sorunlarımızdan ve rahatlıklarımizdan bahsedelim diye açıyorum bu başlığı :)
etiketlemeden geçemeyeceklerimi de hemen rahatsız ediyorum
@derin sularda
@filmdelisi
C ceycey0406
@Koalina
Khomyuk
@zorunlunick
@Niloyatospikk
aklıma gelenler bunlar sizde bir el atın topiğime lütfen
Ay kemik mümkün değil kaynatamam paçaya hiç girmiyorum. Evde kemik kaynarsa 1 hafta kusarak ayılıp bayılırımCorba olurda, bos suyun icinde sebze olursebzeyi haslayip verseniz de olur o zaman çorbayla ugrasmazsiniz ben kızıma bir ara paça çorbası yapiyordum. Aman allahim butun bina kokuyordu ama bizde seviyoruz napalim. Bebede faydalansin içsin
bdv de ne zaman biri pahalilik dese hepimiz coşuyoruz.Sanırım bdv de acilan konudan sonra boyle bir topik ihtiyacı duydunuz , bence çok mantikli
süt neden içirmiyorsunuz?Çocuk beslenmesinde kahvaltıda ceviz, zeytin, gün aşırı yumurta yemesini, gün içerisinde mutlaka taze meyve ve kuru meyve tüketmesini önemsiyorum.
Kışın özellikle hurma, kuru incir, kuru üzüm tüketmelerine özen gösteriyorum. Ayrıca yoğurt tüketiminin de önemli olduğunu düşünüyorum. İkisine de süt içirmiyorum.
o konuda genetik faktör bizde gırla maaşallahyok ikisi birlikte olmalı zaten ama tek başına balık yemek yetmez 3 4 yaşına kadar beyin gelişimini tamamlıyor zeka olarak.ne kadar desteklenirse o kadar zeki oluyor çocuk bir de genetik faktör ve eğitim var tabiki
Demiri düşürüyor. Reflüyü tetikliyor. Laktoz intöleransı varsa sindirim problemlerine sebep oluyor.süt neden içirmiyorsunuz?
gerçi dr larda bu konuda ikiye ayrilmis durum da sanirim ama
ayy babam sağken haftada bir kelle paça yapardi araya bir de işkembe sıkıştirirdi artik eve giremiyordum kokudanCorba olurda, bos suyun icinde sebze olursebzeyi haslayip verseniz de olur o zaman çorbayla ugrasmazsiniz ben kızıma bir ara paça çorbası yapiyordum. Aman allahim butun bina kokuyordu ama bizde seviyoruz napalim. Bebede faydalansin içsin
Cinsiyetle de alakası yok bence. Benim iki ablam bir abim var. En büyük ablamla epey yaş farkımız var. Onla güzel bir diyaloğumuz pek olmadı. İyiyken iyidir ama azıcık deli dolu, önünü ardını düşünmeden konuşan, hep biraz fevri çıkışları olan biriydi. Çok baskıcıydı. Çektirdi. Ergenliğimde Allahtan o üniversiteye gitti de biraz nefes aldık. Şimdi de deli deli geziyor ne arar ne sorar. Ortanca ablam canım ciğerim. Her zaman yanımda. Hep destekti. Çok merhametli çok candandır. Abim de öyle. İnan ablamdan çok konuşuyoruz. Ki yurtdışında ona rağmen en büyük ablamdan daha samimiyiz. Daha destekçim. Şans işi kardeş de. Ben büyük ablam gibi değil de mesela abim gibi bir kardeşi olsun çok çok isterdim. Ama o zamanla bu zaman öyle farklı ki. ZorÖyle de ceycey kardeş hakkına da inanırım ben çocukların, kardeşlerin iyi geçinip geçinmeyeceği anne babaya bağlıdır, mesela benim bir erkek kardeşim var hele son zamanlar bana düşman aratmıyor sağolsunama annem bozuyor hep aramızı, bir de erkek işte, halden anlamıyor ki...hayatım boyunca kız kardeşe özenmişimdir ben de...gerçi bendeki anne onu da düşman ederdi bana ama neyse,bu ayrı konu imkanım olsaydı da kızımın bir kızkardeşi olsa, öyle yetiştirirdim ki ikisinin de sırtı yere gelmez, hayat boyu tutanacak dalları olurdu diye dertlenirim hala bazı geceler...ama kısmet işte, fakir aileye doğdu kızcağızım, onun boğazından eğitiminden kesmeden bir çocuk daha yapamayacak bir aileye maalesef...
benim kızımda da demiri duşurdugunun farkindayim ne zaman süte dadandı tırnaklarinin altinda ki deriler kalkmaya başladı, arada anne yediklerim agzima geldi geri yuttum falan diyor ama elinden alamiyoruz sütüDemiri düşürüyor. Reflüyü tetikliyor. Laktoz intöleransı varsa sindirim problemlerine sebep oluyor.