Geçinemeyenler kulübü

Denize sürekli diş hekimi ol oğlum diyorum. Bir diş çekimi 300dü en son gittiğimde şimdi kimbilir kaç oldu
Aynı şekilde benim akıllı iki yeğenime eşimle dedik ki diş hekimi ol ol ol .

Biri gitti millisavunma üniversitesini seçti saf gibi
Öteki de yüzde yüz burslu özel üniversitede öylesine bir mühendislik seçti
Niye çocuğum niye ?İkisi de fen lisesi çıkışlı İstanbul fen yatılı.

Bak konu şimdi bambaşka yere geldi laf dinletemiyoruz çocuklara, dusunemiyorlar dusuneni de dinlemiyorlar bazen o bir birey kendi kararını verebilir diye esnek olmamayı yegliyorum ya, despot anne babalara bazen böyle yukarıdaki gibi konularda mesela ..hak veriyorum sanırım

Hayır ne güzel dişlerimi bedavaya yaptırmayı hayal etmiştim ben belki

Aşıla çocuğa
Zehirle şimdiden
Diş hekimi oyuncaklari al sevdir oyna onunla lütfen
Benimkinde o vizyon yok sizin gibi öğretmen olcam diyor, o da fakir olacak belli.
Annemin gittipi dişçinin günlük cirosunu hesapladı matematikçi kocam günlük en az bir 20 bin geliyor adama. Cumartesi de çalışıyor. Haftada 120 bin kazanıyor.

Seninde sinüsler bağiriyor demek ki benim gibi

Annem üç dişine köprü yaptırıyor 12 bin lira. Doktoru da demiş ocaktan sonraya kalsaydınız 16 bin olacaktı. Malzemeye zam gelecek.

köprü implanttan daha ucuz allahtan. implantın tanesi 750 euro, doktor ailece tanıdığımız olduğu için 2 sene önce sağdakileri yaparken aldığı şekilde 750 dolar alıyor benden

valla biz de öyle, ben iş yerinin yaptığı özel sağlığa güvenip özel hastaneye gidiyorum. hdi şükür paramız da var, evin diğer üyeleri de sıkışınca özele gidebiliyor. ama asgari ücretle geçinmeye çalışan nasıl gidecek. sgk'lı ya özelde doktor ücreti 150 tl. sadece muayene bu. tahlilleri eklesen bilmem kaç bin tl..

doların, euronun, altının, covid in azalmasını beklerken azalan tek şey umutlarımız oldu

Gecen aylarda kizim bir gece hastalandi kusma ishal vs vardi, gece özele acile gittik tam hatirlamiyorum sanirim 2 tup kan bir gaita testi, birde kusma icin igneye yarim saatte 700 lira verdik.
Asgari ucretli olmamamiza ragmen sarsti bizi o para.
Dusunuyorum asgari ucretli olsak o cocuk o halde ozele gidemesek devletede baktiramiyoruz ne yapacaktik acaba ?
Yazik bu insanlara gercekten hersey o kadar zorlastiki herkes icin.

doların, euronun, altının, covid in azalmasını beklerken azalan tek şey umutlarımız oldu
simdi alintiladigin mesajimi okudum da ne guzel yazmisim
Bu saatten sonra azalmaz gibide geliyor bana.
hadi diyelim ki azaldi bizim firsatci toplumumuz dolar yukseldi diye firlattigi pirincin, sekerin, yagin, demirin fiyatini düşürecek mi hic sanmiyorum.
Azalan tek sey olur oda gramajlar

Evet endoskopi oldum ama burnumda kemik egilmesi oldugu icin buyukler icin olan kamerayla giremedi.
Cocuklara kullandiklari daha ince kamerayla girdi acimiyo ama yani buyuk kamerada olsa acimaz egrilik yoksa
Ooo sen çatır cutur PCR testi de olursun

Bende diş hekimi yada estetikçi olsun istiyorum
Oğlumun kariyer hedefleri farklı hiç doktorlukta gözü yok
Yazılımcı yada kebapçı olacakmış yakın meslekler tabi
Diş temizlik benden 300 aldı
Önümdeki kadın kanal için 1400 ödedi tek dişe
İmplant sordum iki diş
Tek diş fıyatı 5000 dedi
Özel sağlık sigortası dişi karşılamıyor ki
Oğlum a test yaptırdım yok şu değerde olursa ödüyor bu değerde olmazsa ödemiyor gıbı
Öylede bir ayarlamışlar ki nedense hiç karşılamıyolar
Yumurta süt az taze fasülye bide bulaşık deterjanına 51 tl ödedim
Fişe bakarak eve geldim
Sonumuz hayır olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…