- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
Elektrik için dilekçe verdiniz mi peki eğer gece 10 dan sonra kullanıyorsanız dilekçe vermeniz gerek tarife değişikliği oluyor eğer dilekçe vermezseniz yine aynı olur elektrik ucuz gelmez.
Evet öyle diyorlar,ama onun için dilekçe vermeniz gerek veren komşularımız var,bütün elektrikli ailelerini gece 10 dan sonra açıyorlar çamaşır,bulaşık,fırın gibi elektrik süpürgesi hariç.Kimisi aynı geldi diyor kimisi ucuz geldi diyor.Akşam 10 dan sonra daha mı ucuz?
Evet öyle diyorlar,ama onun için dilekçe vermeniz gerek veren komşularımız var,bütün elektrikli ailelerini gece 10 dan sonra açıyorlar çamaşır,bulaşık,fırın gibi elektrik süpürgesi hariç.Kimisi aynı geldi diyor kimisi ucuz geldi diyor.
Bağlı bulunduğunuz elektrik idaresine tarife değişikliği işte gece 10 dan sonra kullanıyorum gibi vs.nereye vereceğiz dilekçe?
Bu biraz da nerede yasadigina bagli. Misal istanbuldaysan gecinemezsin...daha oncede konu acmıstım ısı bırakmak ıstıyorum ama maddı olarak cok zorlanıcagımız ıcın bırakamamıstım.evımız ınsaat halındeydı bıttı cok sukur ve kıraya verdık.sıze sorum ayda 1000 lırayla gecınebılen var mı.uc kısılık aıleyız elektrık su telefon bebegımızın maması bezı falan cok mu zorlanırız sızce.bana bu sekılde gecınen cok kısı varmıs gıbı gelıyo ama esımı ınandıramıyorum.bıde sıze sorayım dedım.bu arada oyle gezıp tozma alısverıs falan yaptıgımız yok yanı keyfı bısey harcamıyoruz.cevaplarınız ıcın tesekkurler
Bağlı bulunduğunuz elektrik idaresine tarife değişikliği işte gece 10 dan sonra kullanıyorum gibi vs.
Muhtara gitmene gerek yok,elektrik idaren hangi kurumsa ona git orada ki çalışan görevliler seni yönlendirir,faturanın üzerinde yazar zaten neresi olduğu.İlk sizden duyuyorum.. Yarın muhtara gidip öğreneyim bari.
Elektrik faturasında gündüz ve gece kullanım miktarı ayrı ayrı hesaplanmış olarak görülebiliyor.Evet öyle diyorlar,ama onun için dilekçe vermeniz gerek veren komşularımız var,bütün elektrikli ailelerini gece 10 dan sonra açıyorlar çamaşır,bulaşık,fırın gibi elektrik süpürgesi hariç.Kimisi aynı geldi diyor kimisi ucuz geldi diyor.
Kimse anne gibi bakamiyor bence pedegoglarda 2yasindan once annenin calismasini dogru bulmuyor.. Cocuk anneyle bagini tam yapamadimi ilerisi zor oluyor.. Biz 1200lirayla 600kredi oduyoruz geciniyoruz ama esim bana daha kiyafet almamistir annem alir bana ayakkabimida kiyafetimide cocugumunda genelde onlar.. 600lirayla anca pazar market fatura..calıstıgım zaman cocugum sureklı hasta oluyo hastanelere yattık cıktık o derece.uyku duzenı yeme ıcme duzenı sıfır.calıstıgım halde yıllardır bısey alamadım kendıme.hep fedakarlık ettım yınede yaranamadım.cocugum buyuyo ve ben herseyını kacırıyorum ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum cunku 3 yasından ıtıbaren zaten hep krestı okuldu lıseydı derken ayrı kalacagız bende hep calısıcam en azından dıyorum en cok ıhtıyacı oldugu zaman yanında olayım bebegımın.saglıklı anne sevgısıyle dolu bı evlat yetıstıreyım.ıkıncı cocuguda dusunmuyorum hıc bızaman.tek evladım var dıyorum.ote yandan maddı sıkıntı.sız olsanız napardınız.bu arada memur degılım
bebegım kronık bronsıt.aldıgım maas cok ıyı degıl 1000 lıraSağlıkçılara iş çok ayrıca maaş da iyi oluyo..
mesleğiniz varmış çalışın gençken çalışmak lazım ayrıca söz hakkı için de...
bebeğin saglık problemi ne ki acaba
Allah acil şifa versinbebegım kronık bronsıt.aldıgım maas cok ıyı degıl 1000 lıra
Dilekçemi ,hiç duymamıştım faturada gündüz ve gece kullanım miktarı ayrı ayrı yazıyor ama bilmiyorum.Elektrik için dilekçe verdiniz mi peki eğer gece 10 dan sonra kullanıyorsanız dilekçe vermeniz gerek tarife değişikliği oluyor eğer dilekçe vermezseniz yine aynı olur elektrik ucuz gelmez.
ben de sağlık giderleri için para harcayanlardanım.son iki senem de böyle geçtiGenel olarak merak ettiğim için soruyorum. Herkes farklı farklı tutarlar üzerinden konuşuyor. Geçinmek derken kastedilenler de farklı sanırım. Kendimden örnek vereyim.
Son aylarda hamilelik&sağlık problemleri nedeniyle biz de gezmeyi bıraktık, üstüme başıma da hiçbir şey almadım, bebeğe de oda vs. yapmadık. Fakat doktor & testler & ilaçlar vs. derken tüm 9 ay boyunca neredeyse 7.000 TL harcadık; şimdi de doğum için bir harcama olacak (doktor dışarıdan olduğu için SGK bir işe yaramıyor).
Gezme tozma olmadığı için dışarıda bir para harcanmıyor ama can sıkıntısı işte, arada bir eve yemek söylüyoruz. Bunun dışında her şey evden pişiyor (standart yemekler, kıymalı fasulye, mercimek vs.). Ee kitap, dergi alıyorum, onlar bile nereden baksanız ayda 50-100 TL tutuyor. Malum evin ihtiyaçları halen devam ediyor, arada bir bir şeyler de alınıyor eve. Sonuçta göz zevkiAma şunu da söyleyeyim, şimdi birileri laf sokabilir, evlenirken yemek takımı vs. almadım, her şeyi annemin takımlarından aldım. Sonuçta kaç kere misafir ağırlıyorum ki? Yani eve de sırf estetik uğruna gereksiz eşya almıyorum.
Son olarak İstanbul'da kirada yaşıyoruz. Arabamız yok. Kredi kartıyla taksit vs. yapmıyoruz, hepsi günü gününe ödeniyor diyebilirim.
Uzun lafın kısası, ayda 2.000 TL - 3.000 TL alıp nasıl kim ev - araba sahibi oluyor? Öğrenmek istiyorum gerçekten.