- 3 Ekim 2010
- 11.454
- 3.694
Esimin maasi 2000, 1000 i kira ve faturalara gidiyor.
Geri kalanla market alisverisi vs herseyi hallediyoruz. Yilda 2 kez falan yurtdisina gidiyoruz mecburen aile ziyaretlerine. Arada kisa tatiller yapiyoruz, haftada 1 disarida yeriz falan.
Lakin hic birikim yapamiyoruz
1000 lira ile hani kira fatura olmasa gecinirsin de aksi turlu ancak olmeyecek kadar yasarsin.
Cocuguna aldigin bir cikolatayi bile hesap etmek zorunda kalirsin.
Benim teyzemler de öyle, eniştem 1.600 maaş alıyor ve 4 çocuğu var teyzem hiç çalışmadı köy kadını zaten, ama yengem de aynı köyden çalışıyor çocukları için, yani teyzem de mutlaka çalışabilirdi.
Çocuklar küçükken iyidi, şimdi herşeyi istiyorlar ve alınamayınca '' sende çalışsaydın böyle olmazdı '' diyorlar. Çünkü yetmiyor, istedikleri olmayınca, eksik kalınca hiç biri annem yanımdaydı, annem büyüttü beni diye düşünmüyor. Biri telefon ister biri pc ister, ayakkabısı eskiyor alınamıyor, çekyatta sıkış tepiş yatıyorlar vs. vs. Açıkçası huzur da kalmıyor. Ben çocuğum olsa dahi, sağlığım da el verdiği müddetçe uzun yıllar çalışmayı düşünüyorum. Hiç bir anne çocuğunu bırakmak istemez, kendi büyütmek ister ama benim düşüncem 7/24 yanında olmamdan çok, iyi eğitim alması, sıkıntı çekmemesi daha ön planda geliyor.