gecım sıkıntısı

Esimin maasi 2000, 1000 i kira ve faturalara gidiyor.
Geri kalanla market alisverisi vs herseyi hallediyoruz. Yilda 2 kez falan yurtdisina gidiyoruz mecburen aile ziyaretlerine. Arada kisa tatiller yapiyoruz, haftada 1 disarida yeriz falan.
Lakin hic birikim yapamiyoruz :KK43:

1000 lira ile hani kira fatura olmasa gecinirsin de aksi turlu ancak olmeyecek kadar yasarsin.
Cocuguna aldigin bir cikolatayi bile hesap etmek zorunda kalirsin.

Benim teyzemler de öyle, eniştem 1.600 maaş alıyor ve 4 çocuğu var teyzem hiç çalışmadı köy kadını zaten, ama yengem de aynı köyden çalışıyor çocukları için, yani teyzem de mutlaka çalışabilirdi.

Çocuklar küçükken iyidi, şimdi herşeyi istiyorlar ve alınamayınca '' sende çalışsaydın böyle olmazdı '' diyorlar. Çünkü yetmiyor, istedikleri olmayınca, eksik kalınca hiç biri annem yanımdaydı, annem büyüttü beni diye düşünmüyor. Biri telefon ister biri pc ister, ayakkabısı eskiyor alınamıyor, çekyatta sıkış tepiş yatıyorlar vs. vs. Açıkçası huzur da kalmıyor. Ben çocuğum olsa dahi, sağlığım da el verdiği müddetçe uzun yıllar çalışmayı düşünüyorum. Hiç bir anne çocuğunu bırakmak istemez, kendi büyütmek ister ama benim düşüncem 7/24 yanında olmamdan çok, iyi eğitim alması, sıkıntı çekmemesi daha ön planda geliyor.

800 tl aldığım maaşla bir ara evi geçindirdik ama kör topal, 3 sene önce. Eşim, ben , bebek. Kira ödemedik. Faturaları acilleri ödeyip, hep kaydırarak sonraki aylara. Bir tek mutfak masrafı ve bez gibi bebek ihtiyaçlarını tam karşıladık. Kıyafet almadık. Tek eğlence tv, bir avm ye gitsek ayda yılda 1, sandviçleri evden hazırlıyordum, yemek masrafı olöasın diye.

Bu arada ben seni anlıyorum. Şu anda yaşadığın tükenmişlik sendromu. Yorgunsun ve yeter artık diyorsun. İhtiyacın olan biraz kafa dinleme. İnşallah aşarsın bu durumu. Biraz dinlenmeye çalış. Deniz havası, bir hafta sonu ailecek sahile gidin. Aşacaksın inşallah. Eğer sağlıkçıysan ve tekrar iş bulma şansın varsa bir kaç ay kafanı dinleyip yine dönebilirsin.

Biz 2 kişiyiz inşallah birdee yavrumuz yolda..:anneadayı: Evin kendininse gecinirsiniz..korkma allah büyük..bizde 1000lrayla geciniyrz.çocuk olunca göreceğiz inşallah..Rabbim kimseye tasiyamycagi yük vermez kardess

faturalar hariç elimizde 550 tl kalıyo eşimle ikimizde çalışıyoruz bebek yok ama çok zorr geçiniyoruz zor yetiyor ama imkansız değil oluyor.. bebek olsa olmaz ama kesinlikle.. ne 1000 le ne 550 le

Neden çalışmak istemiyorsunuz?

Zaten 1000 TL'nin yarısı elektrik,su, market gibi faturalara gider. Bu arada şu anda oturduğunuz ev kira mı?

Bebeğiniz için çalışmanız gerekli, mama, bez ve iyi beslenmesini sağlamak için çalışmalısınız en azından.

Tüm gün evde oturup ev işi yapmak yerine aile bütçenize katkınız olsun.

En az 2 ay 1000 Tl ile gecinmeyi deneyin bakalim bir ay dusundugunuzden farkli bir durum cikacakmi hem bu arada gelen para sizin icin guvence olur hastalik vs durumunda yok olmazsa ztn isinizi hic birakmayin

Benim teyzemler de öyle, eniştem 1.600 maaş alıyor ve 4 çocuğu var teyzem hiç çalışmadı köy kadını zaten, ama yengem de aynı köyden çalışıyor çocukları için, yani teyzem de mutlaka çalışabilirdi.

Çocuklar küçükken iyidi, şimdi herşeyi istiyorlar ve alınamayınca '' sende çalışsaydın böyle olmazdı '' diyorlar. Çünkü yetmiyor, istedikleri olmayınca, eksik kalınca hiç biri annem yanımdaydı, annem büyüttü beni diye düşünmüyor. Biri telefon ister biri pc ister, ayakkabısı eskiyor alınamıyor, çekyatta sıkış tepiş yatıyorlar vs. vs. Açıkçası huzur da kalmıyor. Ben çocuğum olsa dahi, sağlığım da el verdiği müddetçe uzun yıllar çalışmayı düşünüyorum. Hiç bir anne çocuğunu bırakmak istemez, kendi büyütmek ister ama benim düşüncem 7/24 yanında olmamdan çok, iyi eğitim alması, sıkıntı çekmemesi daha ön planda geliyor.
Zaten cocugun masrafi buyuyunce. Kardesim uniye basladi her ay 800-900 ona gidiyor. Kredi de aldigi halde.
Babam tekrar ise basladi sirf onu okutmak icin yoksa emekli maasiyla gayet rahat gecinirlerdi.
Biz yurt disindayiz devlet 16 yasina kadar turk lirasiyla aylik 250 lira cocuk yardimi yapiyor. Onu oglum icin biriktiriyoruz. Buyuyunce biraz da olsa birikimi olacak insallah.
Yine de ben 3 yil sonra tekrar calismaya baslamayi dusunuyorum. Yoksa ne ev alabiliriz ne de baska bir sey.

Bu arada konu sahibi bulabilirseniz part time bir is bulun hem yukunuz hafif olur hem de elinize para gecer.
Ben part time calisiyordum oglum dogdugundan beri hem arada kafan degisiyor hem de ay sonu kucuk bir katki :)

Asgari ücretle geçinme yarışması yapmışlardı çok eskiden 303,00 tl idi galiba o zaman, o aklıma geldi :KK51: Allah yardımcınız olsun bu şekilde geçinmeye çalışan çok insan var

Esiniz de calismayi birakmanizi istemiyormus dogal olarak. Cok mantiksiz bir dusunce cunku.

Sizin planiniza gore hem esiniz uzerinden asalak gibi yasayacaksiniz hem de aileleriniz uzerinden. Aileleriniz de bu yasa gelmis evli barkli cocuklarina olene kadar bakmak istemeyecekler dogal olarak. Su an yardim yapiyoarlar ben calismayincca daha cok yaparlar diyorsunuz da niye insanlari buna zorunlu birakiyorsunuz. Onlar da daha fazla yuk olmanizi istemezler.

Anne sevgisiyle dolu cocuk yetistirmek istiyorum diyosunuz bi de ama mesela benim annem 20 yasindan beri hep calisti ve 3 kardesiz. Hepimiz de tabi ki anne sevgisiyle dolu yetistik. Ne bicim tabir anlamadim.

Cocugu bahane ediyorsunuz bence kisacasi.

Ben de düşünüyodum bu konuyu çocuk olsa çalışsam yanında olamıcm anne hasreti çok zor gerçekten ama olsn dedğiniz gibi ihtiyaçlarını rahat karşılamak daha önemli

Nasıl yani 6000 lira alıyosunuz kenara para atamıyosunuz,bize maşallah o zaman hiç kimseden 1 kuruş destek almadan eşimin 2 bin lira maaşıyla dükkan ve araba aldık nasıl dersen bayramdan bayrama toplu kıyafet alışverişi,diğer zamanlar gerektikçe mesela şu anda 2 kızımında 2 şer tane pantolonu var eşiminde 2 tane onlarda doğum günü babalar günü hediyesi beni sorarsan o konuya hiç girmeyelim bazen biraz rahat olalım diyoruz ama o zamanda kuruş kalmıyo tabiyki yemekten hiç kısmayız çocuklarımız var sonuçta.
Peki tuyolariniz var mi mesela neler yapmam gerekiyo elektrigim suyum apartman gideri telefon internet vs bunlar 250 civari oluyo asiri degil yani. Neler yapabilirimki ay cildiracam

canim rakamdan ziyade bence paranin bereketli olmasi onemli ben onu gordum. (Ailecek evde herkes namaz kilar. Bu soyledigimi baska taraflara cekenler olacaktir ama bir evin icinde bereket ve gonul huzuru icin bence olmazsa olmaz bisey. Ben yapamiyorum o ayri)
Bizim eve giren para onlardan kat be kat fazla ama inan eve yapilacak alinacak seyleri surekli erteliyorum.
esi sigara iciyordu. Aylik 300 lira en az onu birakti. Ben marketten alisveris yapiyorum. Tembellik edip pazara gitmiyorum. Kadin pazardan alisveris yapiyor. He en buyuk avantajlari istanbulda degiller. Cocugun servis olayi yok. Esinin ogle yemegi isyerinde. Alacagi bir seyi planli aliyorlar. Mesela en son tv aldilar benimkinden pahali ama en fazla miktarda takside boldurup onun taksidi bitene kadar baska birsey almadilar esya olarak. Ben ugrasamadigim bekleyemedigim icin devlet hastanesine gitmiyorum. Onlar takip edip sira alip devlet hastanesine gidiyorlar. Baba cocugu alir arada sinemaya goturur. Biz istanbulda zamansizliktan sinemaya gidemiyoruz mesela. Aksam yuruyuse cikarlar alirlar cekirdeklerini. Esimle aksam yuruyusu yapmak kadar ozendigim bisey var mi evliligimde hatirlamiyorum. Hic yapamamisizdir. Sohbet muhabbet gule eglene yuruyup gelirler. Kiyafet markali olmaz ama inan gayet secici ve şik olur her daim ki es hergun farkli bir beyaz gomlek giymesi gereken nezih bir ortamda calisiyor.
sutunu alir kendisi mayalayip yogurt yapar. Cocugun tableti vardir ama ipad degil de 150 200 liralik birseydir. Yani makul alip hicbirseyden eksik yasamiyorlar canim
bu arada masallah diyin. Cunku cok yakinim. Rabbim kimseye gecim darligi vermesin.
Aklima gelenler bunlar.
iyi niyetinize istinaden yazdim. Daha onceki yorumda alintiladigim arkadas gecinen varsa gulerim ederim diye dalga gecmis. Uslup hic hos degildi ona istinaden bu tanidigimin ornegini vermistim ama arkadas yaptigi uslup yanlisini anlamak yerine daha da cirrkinlesmis neyse....
Tesekkur ederim zahmet edip yazmissiniz. Massallah bin kere Allah daha cok versin yakinlariniza. Evet bende inanirim paranin bereketine. Bizim evde de 21 aylik oglum disinda namaz kilan yok. Allah yardimcisi olsun herkesin. Bin sukur halimize

Ben de dogumdan sonra isten ayrilanlardanim, esimin maasi 3000 tl, 1000 tl aidat+kira, elimize 2000 tl kaliyor, yazin yetiyor (yazin ben ailemle yazlikta kaldigim icin o da) ama kisin bir ay bile yetiremedik, 3 yildir ne bir ayakkabi ne canta ne mont aldim kendime. eşim surekli ek is yapiyor, ona ragmen elde avucta ne varsa bitti, hediyelik takilarimi bile sattim. Bir sekilde eylule kadar idare edip ise baslayacagim. Yani 1000 tl ile gecinmek cooook zor gorunuyor bana. Zaten sirf market alisverisi tutar 1000 tl, bunun faturasi var, saglik harcamalari var, cocugun sizin giyim masraflariniz var, ayda bir kere sinemaya gitseniz, disarda yeseniz o bile luks olacak...

Peki tuyolariniz var mi mesela neler yapmam gerekiyo elektrigim suyum apartman gideri telefon internet vs bunlar 250 civari oluyo asiri degil yani. Neler yapabilirimki ay cildiracam[/QUOTE Çamaşır makinasını mümkün olduğunca akşam 10 dan sonra çalıştır.İnterneti biz tele dünya dan bağlattık ayda 29 lira,su için bişey diyemiycem hassas konu temizlik için şart,doğalgazınız yokmu neyle ısınıyosunuz

Son düzenleme:
Elektrik için dilekçe verdiniz mi peki eğer gece 10 dan sonra kullanıyorsanız dilekçe vermeniz gerek tarife değişikliği oluyor eğer dilekçe vermezseniz yine aynı olur elektrik ucuz gelmez.

Benım belki haddım değil cunku olan olmayanın halınden anlamaz derler
ama oyle degıl ıste ben varlık ıcınde buyumeme ragmen hayatta en hassas noktam gecım sıkıntısı
o kadar ısterdım kı 2. bır aıleyı gecındırebılmek
ama olucak ınsallah o gunlerde

1000 tl tabı kı oldukca az
benım sıze naçizane tavsıyem durumunuz duzelene kadar baska cocuk dusunmeyın
bişey ıster gozunde kalır
kucugun maması bezı derken buyuğe sıra gelmez

sonra kendınıze hıc sıra gelmez
bı bakmıssınız genclık gıdıyor
yanı oyle işte Allah yardımcınız olsun ınsallah daha güzel gunler bulsun sizleri

X