gecım sıkıntısı

çarşaf çarşaf yorumlar yazılıyor burda.. keşke daha açıklayıcı samimi cevaplar versen konu sahibi

Gecinmenin ağzı dili olmaz derdi annem dogru söylüyormuş

Dilekçemi ,hiç duymamıştım faturada gündüz ve gece kullanım miktarı ayrı ayrı yazıyor ama bilmiyorum.
Evet dilekçe veren komşularımız var o yüzden biliyorum tarife değişikliği yapılmadan olmuyor.

Evet ayrı ayrı ama tarife değişikliği yapan komşularım var onlar söyledi dilekçe verdiklerini eğer dilekçe vermezsen olmaz dediler.

Pedagoglar çalışmıyo sanki 2 yıl :)
sizin alacak anneniz varmış olmayanlar napsın mecbur çalışılacak ben 1yıldan fazla ara veremem mesela..

herhangi bir ek masrafta borca girer toparlayamazsınız bunun kışı var hastanesi ilacı var.. ekstra yol masrafı falan çıkabilir..

ben tam bu ay para artırdım diyorum çocuklar hastalanıyor ilaç doktor taksi parası gidiyor yani.. yada bir ani misafir geliyor.. ekstra masraf yapılıyor.. çok zor bacım valla

bebeğiniz varmış, geçici bir süre demişsiniz. zorlukları siz bilirsiniz ama 1000 tl ile geçinilmez, yaşanır sadece.

1000 tl ile geçinilir, bereket bilmem ne diyenleri de anlamıyorum. tabi Allah helal kazançlı bereketli paralar versin ama arkadaş 1000 liranın bereketi ne olacak. tv alıyomuş başka bişi almıomuş. ekstra harcaması yokmuş. neden? güzel bir şey mi her lokmayı saymak, sürekli tetikte olmak? ha imkanın yoktur çalışamıyorsundur o ayrı ama imkanın varken, işin varken 1000 liraya tamah etmek neden? hem biriktirirsin hem gezer, içersin. tamam aza tamah etmek hoş ta buna bile bile lades denir.

geçinilmez. geçinilmediği içinde evde tartışmalar başlar.

Oglunuzun kronik bronsiti varmis.. evde olunca hasta olmayacak mi zannediyorsunuz.. benim de cocuklugum bronsitle gecti, annem kisin evden disari adim attirmazdi.. yine de butun kis hastanelerdeydik..

1000 lirayla gecinenler ne yiyip iciyor soylesinler ne olur, bizim sirf market alisverisi tutuyor 1000 tl, sutu yumurtasi peyniri yagi derken her hafta en az 200 lira market, ayrica her gun yine ekmek, su aliniyor, eksikler cikiyor vs. Zaten basit bir hesapla gunde 30 liralik yemek yesen (ki 3 kisilik bir ailenin 3 ogunu 30 lirayla cikarmasi da ayri bir ince hesap konusu) 900 lira eder, bunun kirasi faturasi yolu yok mu? Sirf karin toklugunu hesapliyorum cocuk varsa mamasi, bezi, giyimi, kozmetigi, sagligi gezmeyi eklemiyorum bile.
Bu arada bunu ben cok zenginim 1000 lirayla nasil geciniyorsunuz anlaminda söylemiyorum lutfen yanlis anlamayin, gelirimiz bizim de asagi yukari o kadar ama yirtinsak yetmiyor, surekli ek is, surekli birikim bozma modundayiz.

Biz cok zorda kalmayınca market alışverışi yapmıyoruz genelde makarna yada kahvaltı arada bı kuru fasulye patates ayda yılda bir tavuk yada et en son ne zaman balık yada et aldık hatırlamıyorum esim sabah kahvaltı yapmıyor ama cocugumuzu elimizden geldiğince mahrum birakmıyoruz 6 yıl old ütümü daha aldık dügünümüzde hediye bi ütü gelmişti onunla idare ediyorduk ama 3 ayönce bozuldu dun taksitle yenisini aldık ya dediğim gibi gecinmenin anlatımı olmaz çok şükür aç değilizçoçuğum yanımda

Evet ayrı ayrı ama tarife değişikliği yapan komşularım var onlar söyledi dilekçe verdiklerini eğer dilekçe vermezsen olmaz dediler.
Evet canım yakın geçmişe kadar ben de bildirim yaparak indirimli gece tarifesi uygulamasına geçildiğini duymuştum.
Lakin faturadaki gece gündüz ayrı hesaplamayı fark ettiğimden beri acil olmayan kullanımlarımı 19.oo dan sonraya
alarak faturalarımı kontrol altına aldığım kanaatini edindim.
Kesin bilgi için yerinden öğrenmekte fayda var elbette.

Yaşadığınız şehir çok mu pahalı 1000 binlira mutfak parası çok değil mi galiba bu biraz da yaşanılan şehirler alakalı,meyve ve sebzeyide mi marketten alıyorsunuz.

Bebek küçükken hadi bir şekilde geçindiniz diyelim. Büyüdükçe masrafları artıyor.
1000TL çok az bir miktar artık geçinebilmek için.
İşi neden bırakıyordun sen?

konu sahibi diyor ki '' çocuğum üç yasşına kadar kreş yaşına kadar işe ara verip yaşına gelince kreşe yollayıp işime devam edeceğim. sağlıkcıyım iş bulma imkanım var. çalısmayı ben de istiyorum diyor''

bu durumda deneyin bır yıl baktınız olmuyor geri dönersiniz işinize..

Yaşadığınız şehir çok mu pahalı 1000 binlira mutfak parası çok değil mi galiba bu biraz da yaşanılan şehirler alakalı,meyve ve sebzeyide mi marketten alıyorsunuz.

Istanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...

Bence haline sükretmelisin yanlış kırmak için yada başka amaçla yazmıyorum

Ben Akdeniz de yaşıyorum,istanbulda pazar ürünleri bu aralardan geliyor galiba o yüzden pahalıdır diye tahmin ediyorum aracı,nakliye parası vs,mutfak alışverişini haftalık mı yapıyorsun kuru bakliyat gibi bunları aylık yapsan küçük boyundan değil de büyük boyundan alsan küçük boylar her zaman pahalı olur,deterjanıda en büyük boylarından alsan uzun süre gider!tuvalet kağıdı falan bunların en büyük boylarını alsan her zaman almak zorunda kalmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…