- 27 Nisan 2012
- 15.156
- 17.758
Evet dilekçe veren komşularımız var o yüzden biliyorum tarife değişikliği yapılmadan olmuyor.Dilekçemi ,hiç duymamıştım faturada gündüz ve gece kullanım miktarı ayrı ayrı yazıyor ama bilmiyorum.
Geçmiş olsun canım endişelenmekte haklısın maaşın azmış ama hiç yoktan iyidir tabi son karar senin..bebegım kronık bronsıt.aldıgım maas cok ıyı degıl 1000 lıra
Evet ayrı ayrı ama tarife değişikliği yapan komşularım var onlar söyledi dilekçe verdiklerini eğer dilekçe vermezsen olmaz dediler.Elektrik faturasında gündüz ve gece kullanım miktarı ayrı ayrı hesaplanmış olarak görülebiliyor.
Bildirim yapmadığımız halde faturalarımız bu şekilde.
Faturanıza baktınız mı sizde ayrı hesaplanmış olarak görünmüyor mu?
Pedagoglar çalışmıyo sanki 2 yıl :)Kimse anne gibi bakamiyor bence pedegoglarda 2yasindan once annenin calismasini dogru bulmuyor.. Cocuk anneyle bagini tam yapamadimi ilerisi zor oluyor.. Biz 1200lirayla 600kredi oduyoruz geciniyoruz ama esim bana daha kiyafet almamistir annem alir bana ayakkabimida kiyafetimide cocugumunda genelde onlar.. 600lirayla anca pazar market fatura..
Dilekçe ver çok kazık bi tarife çünkü..Evet ayrı ayrı ama tarife değişikliği yapan komşularım var onlar söyledi dilekçe verdiklerini eğer dilekçe vermezsen olmaz dediler.
Evet canım yakın geçmişe kadar ben de bildirim yaparak indirimli gece tarifesi uygulamasına geçildiğini duymuştum.Evet ayrı ayrı ama tarife değişikliği yapan komşularım var onlar söyledi dilekçe verdiklerini eğer dilekçe vermezsen olmaz dediler.
Yaşadığınız şehir çok mu pahalı 1000 binlira mutfak parası çok değil mi galiba bu biraz da yaşanılan şehirler alakalı,meyve ve sebzeyide mi marketten alıyorsunuz.1000 lirayla gecinenler ne yiyip iciyor soylesinler ne olur, bizim sirf market alisverisi tutuyor 1000 tl, sutu yumurtasi peyniri yagi derken her hafta en az 200 lira market, ayrica her gun yine ekmek, su aliniyor, eksikler cikiyor vs. Zaten basit bir hesapla gunde 30 liralik yemek yesen (ki 3 kisilik bir ailenin 3 ogunu 30 lirayla cikarmasi da ayri bir ince hesap konusu) 900 lira eder, bunun kirasi faturasi yolu yok mu? Sirf karin toklugunu hesapliyorum cocuk varsa mamasi, bezi, giyimi, kozmetigi, sagligi gezmeyi eklemiyorum bile.
Bu arada bunu ben cok zenginim 1000 lirayla nasil geciniyorsunuz anlaminda söylemiyorum lutfen yanlis anlamayin, gelirimiz bizim de asagi yukari o kadar ama yirtinsak yetmiyor, surekli ek is, surekli birikim bozma modundayiz.
Yaşadığınız şehir çok mu pahalı 1000 binlira mutfak parası çok değil mi galiba bu biraz da yaşanılan şehirler alakalı,meyve ve sebzeyide mi marketten alıyorsunuz.
Bence haline sükretmelisin yanlış kırmak için yada başka amaçla yazmıyorumIstanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...
Ben Akdeniz de yaşıyorum,istanbulda pazar ürünleri bu aralardan geliyor galiba o yüzden pahalıdır diye tahmin ediyorum aracı,nakliye parası vs,mutfak alışverişini haftalık mı yapıyorsun kuru bakliyat gibi bunları aylık yapsan küçük boyundan değil de büyük boyundan alsan küçük boylar her zaman pahalı olur,deterjanıda en büyük boylarından alsan uzun süre gider!tuvalet kağıdı falan bunların en büyük boylarını alsan her zaman almak zorunda kalmazsın.Istanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...