Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Ekledim listeye.Motivasyon kazanmalı ve biraz kilo vermelisiniz diye düşünüyorum.Bu hafta için 20 kg ikizlere de hamile olsaniz çok fazla.Korkutmak istemem ama gereğinden fazla erken doğum ,tansiyon yükselmesi vb pekçok problemle karşılaşabilirsiniz.Diyetisyene gidebiliyorsanız en azından online dahi olsa iyi olur.Ya da sağlıklı beslenme programlarına uyarsanız.Sahsi kanaatim önümüzdeki birkaç hafta içinde 3-4 kilo verirseniz çok iyi olacaktır

listenin maşallahı var ben almıyordum ama gebelik ilerledi diye sanırım şimdilerde alıyorum ya. hiç dikkat de etmiyorum çok yemiyorum ama canımın istediğini de yiyorum yani
Ben birkaç gündür salataya başladım.Proteinli salata yiyorum öğlenleri, akşam da hafif birşeyler...Istahim sanki hafiften tekrar kapanıyor gibi .20.haftadan sonra bir dönem iştah kapanıyor diye hatırlıyorum ama kendimi motive etmek için beynim de uydurmuş olabilir bu teoriyi.Bildigim tek şey ben 2.trimester sonları 3.trimester başlarında pek kilo almıyorum

Ben geçen hafta kilo bildirimi yapmayı unutmuşum 2 haftada 1 kilo aldım şuan 67 kiloyum. Biraz hızlanmaya başladım sanırım

Merhaba 21 olduk ama kilom değişmedi hatta 100-150 gram kadar düştü ama aynı kalabilir değiştirmenize gerek yok.. Herkese sağlıklı bir hamilelik diliyorum arkadaşlar..

Arkadaşlar kilo takipleriniz için Fit365 veya Yazio uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ben Fit365 i kullanıyorum diğeri de aynı değişen pek bir şey yok. Gebelikten öncede kullanıyordum güzel bir uygulama öğün öğün yediğini giriyorsun en azından genel anlamda günlük ortalama ne kadar kalori aldığını gözlemleyebiliyorum. Hemde günlük ne kadar su içtiğini de çok rahat takip edebiliyor insan o da önemli malum. Gebeliğin ilk 12-15 haftası günlük 1300-1400 kaloriyi geçmemeye çalışıyordum ama 1000 i hatta 900 kaloriyi bile zor bulduğum zamanlar oluyordu çok zor geçti ilk 3-4 ay ortalama 7 kg verdim hem yiyemediğim hemde ne yesem kustuğum için. Şimdi 21. Haftadayım günlük ortalama 1700 ü geçmemeye çalışıyorum. Az diyenler olabilir gebeliği rahat geçirmek için aylıksız izne ayrıldım 1 ay oldu idari izne kadar devam edecek aylıksız iznim 24. Haftada idari izin başlıyor zaten o yüzden yaşantım çok hareketsiz sürekli evdeyim böyle olduğu içinde günlük 1700 kalori benim için oldukça yeterli. Bebeğimde sağlıklı şükürler olsun kilosu boyu hafta gelişimine göre gayet iyi dedi doktor. Şimdilik güzel gidiyor bakalım umarım böyle devam eder.

Umarim verebilirim bende erken Doğumdan cok korkuyorum

Deja-vu oldu bana ama bilmeyen arkadaşlar için burda da paylaşalım.Ben de fat secret kullanıyorum, gerçekten yediğimiz şeylerin kalorisini hesaplayan,ne kadar protein ne kadar karbonhidrat aldığımızı gösteren bu programlar oldukça motive edici ve faydalı oluyor. 1 dilim baklavanın 400 kalori olduğunu görüp yemekten vazgeciyorsunuz mesela. Kilo takibinde geçmiş yıllarda çok kullandım ben de çok seviyorum .Tavsiye edilir

Nasılsınız kızlar dikkat ediyor musunuz
Ben dikkat etmeye başladım.Bugun sabah 1 dilim peynir,domates,1 dilim ekmek ve 3 ceviz yedim.Oglen de peynirli salata. Akşama planım çorba içmek. 2 porsiyon meyve ile 2 bardak da ayran icsem hem bebise hem bana yeter bunlar... Dikkat etmez isek uçup gidecek kilolar.Toparlanmak lazim

Programı indirmek mi gerekiyor acaba?

Bende dikkat ediyorum yürüyorum da biraz biraz
Ayın 17 sinde dr randevum var bakalım ne olacak o zamana

Selam kızlar Hepinize iyi dilekleriniz için çok tesekkurler. Ayrintili ult. gayet iyi cıktı. Her şey normal dedi doktor şükür. Sonra sonucu gebelik takibi yapan doktora goturdum o da normal dedi . Bi sonraki randevu ne zaman olacak şeker yüklemesi vs . Hiç bişey demedi. Zaten ben hastane degistirecegimi sonuçlarımin birer çıktısını istemiştim . Ankara şehir hastanesi maalesef korona kaynıyor . Hoş Ankaranin her yeri korona artık.Bakalim kısmet bir yer buluruz inşallah

Kesinlikle katılıyorum Kazara yemiş olsan bile sisteme girerken kaç kalori olduğunu görünce bir daha yiyeceğin zaman çekimser oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…