Ben yazdıklarinizi cok anlayamadim.Son haftalar kilo alınmaz demedim ki...Dengeli olarak kilo alımı devam ediyor tabi ki...Ama kan hacmi 1.ve 2.trimestarda 1 kg artıyorsa 3.trimestarda da 500 gr daha artıyor plesanta ve rahim ağırlığı da aynı şekilde.Bebegin kilosunda da +2-2.5 kilo artis oluyor.Yani ilk 20 hafta 5 kilo alınıyorsa son 20 hafta da 6-7 kilo alınıyor dengeli besleniliyorsa demek istedim ki hamilelikte kilo artış ortalamalari grafiklerinde de bu şekilde..Kilosu normal olanların dengeli şekilde kilo alması gerektiğini, 10-15 kilo alımının normal olduğunu, kilolu olanların da kilosunu koruması veya kilo vermesinin normal olduğunu her seferinde vurguluyoruz zaten.Ben 55 kiloyum 2 kilo aldım çok mu diye soran bir gebeye bu durumun çok normal olduğunu ,kilo almasi gerektigini söylüyoruz zaten..Her topikte kaygilarini dile getiren gebeler mevcut bunu neden bu topikteki terslik olarak lanse ettiniz anlayamadim.Kadinlar kulubundeki her gebelik topigi benim agrım var panik yapıyorum,sekerim 100 cıktı birşey olur mu,karnımda toplanma var bebeğime birşey olmuş mudur,bebek 3 saattir hareket etmiyor acaba bebegim öldü mü diye soran ve onları teskin eden diğer gebelerle dolu iken....