Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Nasil yok. Gebe eger kilolu degilse meme büyüklüğü, kan artisi, bebegin kilo artışı, plesantasi ,suyu daha bilumum seyiler hatta bir arkadas atmis cokta güzel neyin kg olarak yansidigini.
Bunlar artiyor otomatik olarak anneye tartida kg olarak yansiyor.
Ama kilolu annede bu gozukmuyor çünkü zaten kiloluydu. Fazlasini veriyor bebegin ağırlığı ve dger agirliklar kaliyor ona. Ama normal kiloda biri icin ya da zayif biri icin gebeliğin basi ve sonu bir değil agirlik olarak. Dengeli olarak artiyor derken? Dengeli artsada ayri ayri artsadsa agirlik agirliktir kg yansir.. Tarti her sey degil zaten. Kadin 10 kg almistir tartida ama bakarsin hala s beden kiyafetine girer bir gobek cikmistir meme büyümüştür. Motivasyon düşürmeyelim arkadaslar normal kiloda hamile kadınlar icin bakiyorum kilolular seviniyor kg verdikce normal dogumla hamile kalan aldikca üzülüyor. Bir cogu tedirgin yazmis. Gerek yok buna.
Zaten kilolu olan kisinin vermesi ,normal kilolunun almasi gerek hatta takipli gebelerde en basindan beri gidiyorsan once kilo verdiriyor kilolu ise hamile kalacak anne adayina.
Bu topikte bir terslik var. Farkli bir algi olusmus
Ben yazdıklarinizi cok anlayamadim.Son haftalar kilo alınmaz demedim ki...Dengeli olarak kilo alımı devam ediyor tabi ki...Ama kan hacmi 1.ve 2.trimestarda 1 kg artıyorsa 3.trimestarda da 500 gr daha artıyor plesanta ve rahim ağırlığı da aynı şekilde.Bebegin kilosunda da +2-2.5 kilo artis oluyor.Yani ilk 20 hafta 5 kilo alınıyorsa son 20 hafta da 6-7 kilo alınıyor dengeli besleniliyorsa demek istedim ki hamilelikte kilo artış ortalamalari grafiklerinde de bu şekilde..Kilosu normal olanların dengeli şekilde kilo alması gerektiğini, 10-15 kilo alımının normal olduğunu, kilolu olanların da kilosunu koruması veya kilo vermesinin normal olduğunu her seferinde vurguluyoruz zaten.Ben 55 kiloyum 2 kilo aldım çok mu diye soran bir gebeye bu durumun çok normal olduğunu ,kilo almasi gerektigini söylüyoruz zaten..Her topikte kaygilarini dile getiren gebeler mevcut bunu neden bu topikteki terslik olarak lanse ettiniz anlayamadim.Kadinlar kulubundeki her gebelik topigi benim agrım var panik yapıyorum,sekerim 100 cıktı birşey olur mu,karnımda toplanma var bebeğime birşey olmuş mudur,bebek 3 saattir hareket etmiyor acaba bebegim öldü mü diye soran ve onları teskin eden diğer gebelerle dolu iken....

Ben yazdıklarinizi cok anlayamadim.Son haftalar kilo alınmaz demedim ki...Dengeli olarak kilo alımı devam ediyor tabi ki...Ama kan hacmi 1.ve 2.trimestarda 1 kg artıyorsa 3.trimestarda da 500 gr daha artıyor plesanta ve rahim ağırlığı da aynı şekilde.Bebegin kilosunda da +2-2.5 kilo artis oluyor.Yani ilk 20 hafta 5 kilo alınıyorsa son 20 hafta da 6-7 kilo alınıyor dengeli besleniliyorsa demek istedim ki hamilelikte kilo artış ortalamalari grafiklerinde de bu şekilde..Kilosu normal olanların dengeli şekilde kilo alması gerektiğini, 10-15 kilo alımının normal olduğunu, kilolu olanların da kilosunu koruması veya kilo vermesinin normal olduğunu her seferinde vurguluyoruz zaten.Ben 55 kiloyum 2 kilo aldım çok mu diye soran bir gebeye bu durumun çok normal olduğunu ,kilo almasi gerektigini söylüyoruz zaten..Her topikte kaygilarini dile getiren gebeler mevcut bunu neden bu topikteki terslik olarak lanse ettiniz anlayamadim.Kadinlar kulubundeki her gebelik topigi benim agrım var panik yapıyorum,sekerim 100 cıktı birşey olur mu,karnımda toplanma var bebeğime birşey olmuş mudur,bebek 3 saattir hareket etmiyor acaba bebegim öldü mü diye soran ve onları teskin eden diğer gebelerle dolu iken....
Ben diger topiklerde böyle bir sorun var demedim ki zaten bu topik oznelinde yanlış bir algı oluştuğunu söyledim. Kilolular kilo veriyor güzel , normal kg daki 5 kg aliyor sorun gibi görmüş çoğu uye buna sasirdim.
Gebeliğin ilk aylarinda her doktor az kilo almaya bak der.
Sizin ilk yazinizda ilk 3 ayla son 3 ayin dengeli gittiğini bu sebeple fark aslinda pratikte olmamasi gerektigini yazmissiniz. Ama kusmalar oldugu icin bu fark ciktgini soylemissiniz. Bende dedim ki bu fark sadece kusmaktan degil bebegin kgdan annenin kan hacmi artisindan ve benzeri seylerden. kaynakli oluyor.
Ilk 3 ay daha cok kg alinmasini onermiyor doktorlar çünkü zaten dogal olarak son iki trimestarda aliniyor. 2. De ilkinden biraz daha fazla 3. Trimestar ise jubile oluyor. Benim doktorumun dedigi zaten bir gebenin normal kiloda ise toplam en az 12 kg almasi gerek dedigi ve 16 kg ya kadar cok normal oldugu. Sonrasinda dogumla beraber nereydese 10 kg zaten vucudu terk edecegi.
Ama bu demek degil ki sizin dediginiz gibi ilk trimestar ile son trimestar dengeli gidiyor ve kusma sebebiyle kg alinmiyor sonuncuda dengesiz beslendigimz için aliyoruz kiloyu bu dusuncenin yanlis olduğunu belirttim.
Ama neyse, siz zaten bu topik minvalinde soylenen bjr seyi kk ya nasil atfetteniz bende onu anlamdim. Ilk mesajiminda aciklayici olduğunu düşünüyorum.
Iyi aksamlar.

Ben diger topiklerde böyle bir sorun var demedim ki zaten bu topik oznelinde yanlış bir algı oluştuğunu söyledim. Kilolular kilo veriyor güzel , normal kg daki 5 kg aliyor sorun gibi görmüş çoğu uye buna sasirdim.
Gebeliğin ilk aylarinda her doktor az kilo almaya bak der.
Sizin ilk yazinizda ilk 3 ayla son 3 ayin dengeli gittiğini bu sebeple fark aslinda pratikte olmamasi gerektigini yazmissiniz. Ama kusmalar oldugu icin bu fark ciktgini soylemissiniz. Bende dedim ki bu fark sadece kusmaktan degil bebegin kgdan annenin kan hacmi artisindan ve benzeri seylerden. kaynakli oluyor.
Ilk 3 ay daha cok kg alinmasini onermiyor doktorlar çünkü zaten dogal olarak son iki trimestarda aliniyor. 2. De ilkinden biraz daha fazla 3. Trimestar ise jubile oluyor. Benim doktorumun dedigi zaten bir gebenin normal kiloda ise toplam en az 12 kg almasi gerek dedigi ve 16 kg ya kadar cok normal oldugu. Sonrasinda dogumla beraber nereydese 10 kg zaten vucudu terk edecegi.
Ama bu demek degil ki sizin dediginiz gibi ilk trimestar ile son trimestar dengeli gidiyor ve kusma sebebiyle kg alinmiyor sonuncuda dengesiz beslendigimz için aliyoruz kiloyu bu dusuncenin yanlis olduğunu belirttim.
Ama neyse, siz zaten bu topik minvalinde soylenen bjr seyi kk ya nasil atfetteniz bende onu anlamdim. Ilk mesajiminda aciklayici olduğunu düşünüyorum.
Iyi aksamlar.
Sanırım söylemek istediklerimi yanlış anladınız.Ben her topikte olduğu gibi bu topikte de gereksiz yere panik yapan annelerin olduğunu ve olacağını söylemeye çalıştım. Normal kiloda olduğu ve kilo alması da normal olduğu halde çok kilo aldığını düşünen ve bu yüzden panik yapan, morali bozulan annelerin varlığının topiğin genel anlayışına etki etmeyeceğini ve temel düşünce yapısını değiştirmeyeceğini, bu durumun topikte bir yanlışlık var şeklinde topiğe mal edilmesinin doğru olmadığını belirtmeye çalıştım.Bu topiğin amacı gebelikte sağlıklı beslenmek, motive etmek-motive olmak, hamilelikte aşırı kilo alımının kendimizce önüne geçmeye çalışmak....55 kilo bir gebenin kilo vermesi gerektiğini söylemiyoruz.55 kilo bir hamile ilk 3 ayda 2 kilo aldığı için üzülüyorsa bu topiğin suçu değil çünkü bu bizim motivasyonumuz ya da doğrumuz değil...

Belkide anne adaylari dediginiz gibi isi yanlis anlayip panige kapildilar. Çünkü 6kg alip zayıflama olduğu halde aşırı panik olmuş yazilar okudum. Cok tuhafima gitti açıkçası. Buna engel olamayiz tabii.

Ama size topik sahibi olarak alintiladgim mesajda hangi noktaya takıldığımı söyledim.
Biraz daha diyet listeleri ile falan geldiginiz icin yonlendirmenizin etkili oldugunu ya da yazdiklarinizin etkili olduğunu düşünüyorum . Bu sebeple size o noktayı soyledim. Yoksa diger annelere yazabilirdim tek tek ama gerek görmedim.

Belkide anne adaylari dediginiz gibi isi yanlis anlayip panige kapildilar. Çünkü 6kg alip zayıflama olduğu halde aşırı panik olmuş yazilar okudum. Cok tuhafima gitti açıkçası. Buna engel olamayiz tabii.

Ama size topik sahibi olarak alintiladgim mesajda hangi noktaya takıldığımı söyledim.
Biraz daha diyet listeleri ile falan geldiginiz icin yonlendirmenizin etkili oldugunu ya da yazdiklarinizin etkili olduğunu düşünüyorum . Bu sebeple size o noktayı soyledim. Yoksa diger annelere yazabilirdim tek tek ama gerek görmedim.
Tamam ben de sizi daha iyi anladım şimdi.Ben kilolu olduğum için kilomu koruma ve/veya verme hakkım var ama topikteki normal kilolu anneleri de farkında olmadan bu yönde motive etmiş olduğum durumu ortaya çıkıyor.Haklı olabilirsiniz..Paylastigim diyet listeleri gebelikte dengeli ve sağlıklı beslenme listesi bu arada.Yine de objektif yorumunuz icin tesekkur ederim.Farkinda olmadan yanlış yönlendirme yapmamak adina daha dikkatli olacağım.

Tamam ben de sizi daha iyi anladım şimdi.Ben kilolu olduğum için kilomu koruma ve/veya verme hakkım var ama topikteki normal kilolu anneleri de farkında olmadan bu yönde motive etmiş olduğum durumu ortaya çıkıyor.Haklı olabilirsiniz..Paylastigim diyet listeleri gebelikte dengeli ve sağlıklı beslenme listesi bu arada.Yine de objektif yorumunuz icin tesekkur ederim.Farkinda olmadan yanlış yönlendirme yapmamak adina daha dikkatli olacağım.
Rica ederim anlayışınız için teşekkür ederim. :KK36:

İyi akşamlar herkese
Size bişey danışmak istiyorum
Bana gün içinde aniden şiddetli açlık geliyor muzmuş sütmüş ceviz filan en fazla yarım saat bastırabiliyor
Önerebilceğiniz bişeyler var mı bu arada hergün kahvaltıda 2 yumurta yiyorum ona ragmen çabuk acıkıyorum

Çok abartmış kız kardeşim 23 kilo kırkı çıkana kadar son kilo verdi
Cok ilginc geldi bana kilo takntisi olan bir doktor olabilir mi? Kac kilo ile kapatmani istiyor. Ben 58 ile hamile kaldim 10 kg aldim nerdeyse 25 teym doktor bisi demedi bana. Sadece seker yuklemesinde çıkıncq dikkat et dedi. Zaten az kilo da hamile kalinca en az 12 kilo diyorlar anlamdım.
Bazı doktorlar kiloya takık oluyor
Ya valla ben de şaştım kaldım şu iki haftadır özellikle daha çok dikkat ediyorum yediğime ne bileyim meyveyle pek aram yoktur bebeğe yarıyor diye günde 1 tane muz yiyordum işte kontrolde gebe takip kartı var 8 kilomu neee yaptı aynen böyle ben normal çok değil demesini beklerken böyle bir tepkiyle karşılaştım haliyle insanı evhamlandırıyorlar morelimiz bozuluyor😔

İyi akşamlar herkese
Bana gün içinde aniden şiddetli açlık geliyor muzmuş sütmüş ceviz filan en fazla yarım saat bastırabiliyor
Önerebilceğiniz bişeyler var mı bu arada hergün kahvaltıda 2 yumurta yiyorum ona ragmen çabuk acıkıyorum
Süt,elma,ceviz,1 dilim peynir ekmek,havuç,hünnap bunlar açlığı en iyi şekilde bastıran yiyecekler.Ani acıkmalar bende de oluyordu ilk zamanlar..Şimdi de oluyor gerçi ama kalori ihtiyacım arttığı için

33 bitti cok şükür . Umarım kuvöz serüvenim olmaz
34 ü tamamlarsan küvözsüz çıkabilirsiniz canım.Ama yine de her ihtimale hazır olmakta fayda var.Çocuklar sarılık olup yativeriyorlar 2 hafta.Miadinda olup sarılık ya da enfeksiyondan yatan bebiş çok gördüm yoğun bakımda..Tabi ki hepsi sağlıkla taburcu oldular.😍 Öyle olursa da hiç canını sıkma.Gec prematüre bebeklerde hicbir sorun olmuyor kolay kolay.

İyi akşamlar herkese
Ben ekmek ve türevleri tukettigimde aniden acıkıyorum bir süre sonra.Şimdi kahvaltıda dahil tuketmiyorum.Onun yerine fındık ve badem tüketiyorum En az dört saat idare ediyor beni.Aniden acıkınca da ayva yiyorum.Ayva inanılmaz tok tutuyor.En azından bende etki ediyor.Mesela elma ve hünnap daha çok aciktiriyor beni.Size de iyi gelen acliginizi bastıran şeyi bulun deneyerek.Bir de hamileliğin bazı dönemlerinde sanki bebeğin ihtiyacı artıyor ve bu da ani acikmalar olarak kendini gösteriyor

X