- 4 Ocak 2009
- 4.215
- 21
- 358
kızlar güzel bi doğum oldu korktugum gibi sancılar falan cekmedim çok şükür hastaneye gittigimde açılmam 6 cm olmuştu :) doktorumda bende cok şasırdımm o kadar acı çekmemiştim çünkü hafif hafif agrılar gelip gidiyodu son günüm oldugu için eşimde işe gidecegi için hadi bi gidelim kontrole belki yatırır falan diyerek gittim :) doktorum doğumun başlamış aferin cok cesaretliisin maşallah falan dedi açılman 6 cm olmuş diyince zaten çok heyecanlandımm kızıma kavuşmama saatler kalmıştı
direk doğumhaneye çıktım. epidural istemiştim önceden doktoruma hatırlattım tamam dedi tlf etti anestezi uzmanıyla görüştü yarım saat sonra gelip epiduralimi yaptı zaten çok hafif sancım vardı epiduralden sonra sancıda kalmadı çok konforlu ve rahattım ta ki bebeğin çıkacagı ana kadar epiduralin etkisi azalmıştı ama en fazla 15-20 dk sürdü sonra bebeğimi gördüm bütün herseyi unuttum kesinlikle normal doğum öneriyorum kızlar sabah sancım baslamıştı ögleden sonra 3 te kızım doğdu 3.20 de odamıza indik akşam 8 de evimize geldik herşey çok hızlı gelişti öyle saatlerce sancı falan çekmedim.. sadece doğumhane çooook soguktu dondum resmen titremekten ıkınamadım resmenüzerime battaniye falan örttüler ama ben çok üşüdüm birazda korkudan sanırım titredim çok fazla ıkınamadım ama epiduralle alakası yok onu söyleyeyim çünkü etkisi azalmıştı uyuşmalarım geçmişti onla ilgisi oldugunu düşünmüyorum
inşallah benim gibi bi doğum hikayeniz olur hepinizin hızlıca olup bitiverir çünkü en korktugum şeydi saatlerce sancı çekmek şükür ki öyle şeyler yaşamadım :) şimdi kızım mışıl mışıl uyuyo yanımda allahım herkese bu duyguyu tattırır inşallah...
amin canım sağol..ikimizde iyiyiz şükür dikişlerim hala iyileşmedi ondanda kurtulursam inşallah baska sıkıntım kalmayacak
inşallah sende rahat geçirirsin doğumunu canım.
hurma yemeyi ihmal etme son haftalarda başla ben biraz geç basladım ama yinede onun faydasının oldugunu düşünüyorum açılmam kolay oldu..bi de zeytinyağıyla o bölgeye masaj yapmanı öneririm onunda etkisi oluyomuş
günaydınnn bayanlar:)sonunda güzel güneşli bir sabaha uyandık.keyiflendirdi insanı.bi de oğlum iyi olunca.
cumartesi doktora gittim
bebeğim 17.haftanın içinde 160gram olmuş.sağlıklı da baya.ayın 9unda renkli ultrasona gircem bakalım.bi de doktor 4 boyutlu ultrasonla baktı bıraz cok güzeldi ya.ilerleyen zamanlarda eminim daha güzel olur.bi de çatlak kremi önerdi doktor zayıf olfuğum için çatlağın cok olabilir dedi kako yağı kullan dedi.bi de bepantol krem önerdi bakalım bu hafta alcam zaten kullandığım kremlerinde vardı.
maşaALLAH canım çok güzel ve kolay bir doğum olmuş RABBİM yavru kuşuna hayırlısıyla uzun ömürler nasip etsin hep birlikte mutlu mesut yaşayın inşaALLAH.
benimde 2.doğumum olacak ama bende ilk gibi heyecanlıyım acaba nasıl olur diye :)
Evet canım Hurmayı bende duydum. Son aylarda az az başlayıp son ay arttırmak gerekiyor sanırım.
Zeytinyağını da eskiden ebeler yapıyormuş öyle dediğin gibi. Ama kendin nasıl yaptın?
zeytinyağını vajinanın dış kısımlarına her gün sürüyosun canım ben bunada çok geç başladımda etkisi oluyomuş dene derim
Son aydamı yapmak lazım peki? Sen geç derken ne zaman başladın da geç oldu?
son aylarda diye biliyorum cnm ben son haftada görmüştüm kadınlar kulubünde son hafta bi kaç kez yapabildim ama etkisi olabileceğini düşündüğüm için yazdım sonuçta zeytinyağı bi zararı olmaz sanırım sende bi araştır istersen
Biliyorum canım bende duydum, doğum başlayınca onla masaj yapıyorlar diye duymuştum ben. Sorarım onu canım ben mutlaka ama denerimdeNormal doğuma giden her yol mübahtır
Bir de kizlar,gittigimde 16 hafta 2 gunluk idik ve Yilmaz bey kesin jiz dedi.Artik kesin mi,yoksa 21 mart detayli ultrasonda kesinlesir daha?Yilmaz bey cinsiyetde yanilma yasayan varmk?
Ayyy kizlar biz ne yasadik((Sanko'da uclu test yaptirdik ve risk orani 1/180 cikdi((Sevgi hanim bize amniyosentez onerdi...ama biz Yilmaz beye gittik ve ben acaba hamileliyin yasinda yalnislik varmi deye sordum.Ultrasonla baktiginda evet,varmis dedi,15 haftada uclu test yaptirmislar bana.Tekrar yaptik ve trsomy riski 1:4479 cikmis)bi sevindim var yaa!Ama bu haftalar ne kadar zor gecti benim icin(ama Allaha cok sukur bisey yokmus bebisimde,saglikliymis..amniyosentezi de hic istemiyordum(
Ayyy kizlar biz ne yasadik((Sanko'da uclu test yaptirdik ve risk orani 1/180 cikdi((Sevgi hanim bize amniyosentez onerdi...ama biz Yilmaz beye gittik ve ben acaba hamileliyin yasinda yalnislik varmi deye sordum.Ultrasonla baktiginda evet,varmis dedi,15 haftada uclu test yaptirmislar bana.Tekrar yaptik ve trsomy riski 1:4479 cikmis)bi sevindim var yaa!Ama bu haftalar ne kadar zor gecti benim icin(ama Allaha cok sukur bisey yokmus bebisimde,saglikliymis..amniyosentezi de hic istemiyordum(
Bir de kizlar,gittigimde 16 hafta 2 gunluk idik ve Yilmaz bey kesin jiz dedi.Artik kesin mi,yoksa 21 mart detayli ultrasonda kesinlesir daha?Yilmaz bey cinsiyetde yanilma yasayan varmk?
Kızlar pek ses çıkmıyor kimseden, nasılsınız bakalım?
pek sanmıyorum sen erkek istiyordun değilmi? ama kızlar aileye daha hayırlıdır aslında şanslı annelerdensin
selam canım evet pek uğrayan yok bende uğramıyordum fazla, ben iyiyim bu ay 11-15 arası reglimi bekliyorum sonrasında korunmayacağız artık günler bir an önce geçsin isityorum
sen nasılsın bebişin nasıl hakeketlerini artık fark ediyorsun değilmi?
Yook,canim benim!Benim icin hic fark etmez,kuzum da var,oglum da)sadece hamilelik asterme aynen oglumdaki gibi geciyor,o yuzden sordum...hem de ruyamda rahmetli nenem bana bebegi verdi ve -ogkunu al dedi,ismini de bu koyarsin ded...karistirdi kafami,,ne eiyelim,hayirlusi o zaman,kizimizi beklerizpek sanmıyorum sen erkek istiyordun değilmi? ama kızlar aileye daha hayırlıdır aslında şanslı annelerdensin
selam canım evet pek uğrayan yok bende uğramıyordum fazla, ben iyiyim bu ay 11-15 arası reglimi bekliyorum sonrasında korunmayacağız artık günler bir an önce geçsin isityorum
sen nasılsın bebişin nasıl hakeketlerini artık fark ediyorsun değilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?