fransızca pratik yapmak isteyenler sizleri de görelim :)

bence üniversitede fransızca ile alakalı bir bölüm seçmeyin.ben fransız dili ve edebiyatı seçtim ve şu an çok pişmanım.sonu karanlık.başka alanları tercih edin.yabancı dil kurslarda da öğrenilir ya da ülkesine gidip de ögrenebilirsiniz.

canım bu başlık altında toplanan insanlar fransızcayı seven insanlar zaten farkındaysan. ben fransızca tercümanlık okuyorum, hiç bilmeden başladım. yine olsa yine fransızcayı seçerim son derece de memnunum. kişisel görüşlerini başka başlıklar altında belirtebilirsin. bu başlık pratik yapmak ve bildiklerimizi paylaşıp ilerlemek için.

fransızcayı pratik yapıp konuşmak güzel,zaten günümüzde bir dil bilmek çok güzel bir olay,ben yıllarını bu dile vermiş bir öğretmen emeklisiyim.Sonuçta ne oldu biliyor musunuz,karşıma üç öğrenci çıktı yıllarca bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar öğrenciyle uğraştım,sonuçta okullardan fr.kalktı ve bizler zorla Türkçe öğretmenliğine döndük.Ben meslek olarak seçeceklere sesleniyorum,bu dili okuyup öğretmen olmak isteyen kardeşlerim,sonunda lisede öğretmenlik bekleme bir dağ köyünde ilkokul öğretmeni olabilirsin(bu senelerde böyle imiş)ilk okul öğretmeni olacaksan aslını oku daha yararlı olursun öğrencilerine.

je suis tout a fait d'accord avec vous. mais ce n'est pas la famille que je pense :)
a mon avis, si nous apprenons une langue etrangere, il vaut mieux que le professeur soit une person qui parle la meme langue avec nous. apres avoir appris la langue bien, il vaut mieux que le prof soit français pour nos prononciations.

Oui c'est sur...mais dans ce cas là, je ferais une année de pratique en France mais j'irais de nouveau vivre en Turquie, à côté des miens. C'est pas évident de venir dans un pays étranger, trouver sa place et construire une vie. Après, c'est une question de choix et de motivation yerimseniben

ben daha önce fransada yaşadığım için ordaki hayatıda biliyorum ama bu saatten sonra çok zor tercihim türkiyedeki bi ünüversite ama ben fransayı seviyorum belki orda büyüdüm ondandır bilmiyorum

Moi aussi j'aime la France mais quand je vois la vie en Turquie, ça donne des envies...Mais bon, il faut avoir les moyens aussi pour vivre en Turquie c'est pas facile, mais je pense que c'est parce que je vois notre pays juste pendant les vacances et j'adore...peut-être que si je vivais là-bas, je ne penserais pas comme ça.

ah, tu vivais en france? je ne savais pas..

Oui je vis en France depuis toujours, j'y suis née...

La princesse, tes connaissances en la langue francaise sont très bonnes. :) Tu étudies à la Turquie? J´étudie à l´Allemagne. J´adore la langue francaise pareillement.

non non, il n'y a pas de fautes :)

Où est-ce que tu as appris le francais, si je peux demander... Et une autre question.. Quel age as-tu? Je voudrais le savoir parce que dans ton profile on voit que tu as 28 ans mais avant quelques jours, j´ai vu que tu as 19 ans dans un de tes messages. Voila pourqoui je suis un peu confondue. kaydirigubbakcemile2

Ya kizlar aranizda iyi bilen varsa biri bana ne zaman imparfait ve ne zaman passé composé kullanilacagini söyle cok kolay ve 100% garantili bi sekilde anlatabilir mi? :eek: Bu dilde anlayamadigim ve kurallarini anlasamda %100 dogru yapamadigim tek sey bu gramerle ilgili, yani aslinda kötü degilimdir bu konuda ama iste %100 emin olamiyorum bazi durumlarda.

Ohoo böyle pratik mi olur. Haftada bir cümle. Unutalim biz forum üzerinden pratik yapmayi bence. kaydirigubbakcemile

selam kızlar,
üniversitede 1 yıl aldım fransızcayı ikinci yabancı dil olarak.. çat pat öğrenmiştim ama yok unutmusum :1ninca: işim gereği öğrenmem gerekiyor.. ya çok zor.. asla konusamıyorum. bütün avrupa dillerini öğreneyim ama franszca demesinler bana derdım.
işinin ehli arkadaslardan tavsiyeler bekliyorum.

bonjour...moi,je suis etudiante a l'universite en fle,j'ai passe a la deuxieme classe..apres d'avoir commence l'apprentissage du france,j'ai aime bcp ça et aussi je connais l'espagnol,l'angle...

Ohh mon Dieu, İci il y a que des femmes paraisseuses :roflol: slm kıslar gercekten ögrenmek istiyorsanız bende yardımcı olurum sizlere bildigim kadarıyla tabi

Ohh mon Dieu, İci il y a que des femmes paraisseuses :roflol: slm kıslar gercekten ögrenmek istiyorsanız bende yardımcı olurum sizlere bildigim kadarıyla tabi

bana yardımcı olursan nasıl mutlu olurum..
başlangıç seviyesinde fransızca dilbilgisi açıklayan site var mı canım bildiğin? ben bulamadım da.

X