insAllah canim
Evet 2 haftadir kemiklerim donuyor,evden disari cikasim yok.. Yagmur yagiyo hep sinir oluyorum.
Bahceye gidecektim arkadaslarimla,cilek toplamaya gidemedim :)
Domates topluycam tursu yapcam hemde hazirlicam kis icin kavanozlarda zaten yazin geldigi bile belirsiz
merhaba hanimlar uzun zamandir giremiordum temmuz1 de fiv icin randevum var inseminasyon yapmadan tupe karar verildi oncesinde histereskopi olucam arandim ama bulamadim fransada tup bebek yaptiran kimse yokmu acabacok korkuyorum ya olmazsa die
dualarinizi bizim gibi cocuk sahibi olmak isteeyenlerden esirgemeyin
tasinmak cok zor bilirimmm.. toplamanin yerlestirmesi de var serwelcimm..
turkiyeye gidenler benim icin de gezin ohh keyif yapin.. biz bu yaz buraliyiz bi aksilik olmazsa..
Canim gercekten tasinmak cok zormus helede 2 cocuk olunca dahada zor....yerlestirmek hic zor gelmedi hepsini tek tek yikayip ayri ayri paketlemistim... dogrusu toplamak cok zor geldi... esyalar ivir zivir cok olunca....
Ya sana ne dicem sen ufakligin wc egitimine basladinmi basladiysan sonuc ne oldu..... bizimkinin hic hevesi yok....
Aslinda ilk denemelerim iyi gecti kaka haric.... bizimki ishal olunca geri bezledim....
Bu seferde pipiyi dahi yapmak istemiyor... nasil alisacak sasirdim.... birde dalga gecer gibi anne pipi diyor lazimliga oturuyor 2 sn sonra pipi bitti yok diyor.....
havalar ha isindi isinacak derken anca iki gundur bez baglamiyorum. dun evde basbasaydk tuvalete goturdukce biraz yapti cisini ve cook sevinerek yapti.. ama soylemekle hc soylemedi cisim geldi diye.
bu gun kuzeni bizde onunla oynarken hep altina yapti. ben tuvalete yetistremedim yani.. bakalim ne zaman ogrenecekler..
ben bi kac hafta once denemistim ayni seninki gibi yapmisti. csim geldi diyodu ama sirf tuvalete grip oyalanmak icin.
simdi oyle yapmiyor.
Merhaba hanımlar :)) Aslında ben Fransa'da yaşamıyorum fakat bir yıl sonra Fransa'da olacağım. Havre'ye veya Marsilya'ya yerleşeceğim üniversite için internetten çok fazla araştırdım ama tecrübe sahiplerinden orada yaşamın nasıl olduğunu sormanın daha iyi olacağını düşündüm aranızda bu şehirlerde olanınız varmı ? Şuan Fransız lisesine gidiyorum İstanbul'da bir de sohbetlerinizin başlarını okudum ve anladığıma göre Fransa'dan pek memnun değilsiniz. Gerçekten sıkıcımı ? Benim çocukluğumdan beri hayalimdir Fransa) Sayfalarca yazılar yazardım Fransa hakkında sonra 13 yaşında Fransızca kursuna başladım Antalya'da orada yaşıyorduk. Sonrada İstanbul'da liseye başladım ve seneye de Fransa'da olacağım. Üniversite bittikten sonrada Türkiye'ye geri dönmeyi düşünmüyorum. Ayrıca vize işlemleri zor oluyor mu ? Oturma izni,vatandaşlık,ehliyet ? Neyse çok gevezelik yaptım yardımcı olursanız sevinirim
merhaba,
ben ekimden itibaren fransa'da olacağım ama yine de bir kaç sorunu cevaplayayım.
fransız lisesine gidiyor olman dil konusunda çok büyük bir artıya sahip olmanı sağlayacaktır. pek çok kişinin dil öğrenirken çektiği sıkıntıları çekmeyeceksin.
Havre konusunda pek bir bilgim yok, Marsilya büyük bir şehir, ama bazen tehlikeli olabileceğini duymuştum. En azından güneyde olduğu için sıcak olur, kışları donmazsın.
Sana yardımcı olabileceğim şehirler, Paris, Rennes, Nantes, Toulouse. Brest hakkında da biraz bilgim var. Bu şehirlerden Nantes'ın üniversitesi hakkında da bilgi verebilirim sana. Erasmus için gittiğimde orada okudum geçen yıl.
Fransa'nın sıkıcı olup olmamasına gelince, küçük şehirler sıkıcı olabiliyor, ama üniversiteye gideceğim diyorsun, o yüzden bol bol arkadaşın olacağını ve sıkılmayacağını varsayıyorum.
yine küçük şehirlerle ilgili sorun, toplu taşımanın erken saatlerde bitmesi. öte yandan sinemalarda altyazılı film bulmak imkansız olabiliyor, ki bu beni baştan çok üzmüştü, sonraları alıştım.
memleket hasreti çeker miyim diye sorarsan, her şehirde bir Türk kebapçı bulabileceğinden eminimben kendi adıma sahip kebapçı bile bulmuştum.
Üniversite bitip de Türkiye'ye geri dönmeme konusuna gelince. Bunun çok ekstrem durumlar dışında mümkün olabileceğini sanmıyorum. Lisans eğitiminden sonra Master eğitimine de devam edebilirsin. Ama Fransa'da kalabilmek için geçerli bir sebep göstermen gerekir (öğrencilik, aile birleşimi gibi.) Bazı durumlarda, bazı işverenler senin kalman için kişisel başvuru yaparlar. Bu durumda okurken aynı zamanda Türkçe'ni de kullanabileceğin bir şirket bulabilirsen ve onlara gerçekten fayda sağlayabilirsen bu yol oldukça zor gibi görünse de Fransa'da kalmanı sağlayabilir.
Ben evlenerek gidiyorum canım. İş bulma konusunda sıkıntı çekersem bir senelik M2 yapabilirim diye düşünüyorum. Türkiye'de lisans bitirdiğin takdirde Fransa'da direkt Master'ın 2. Sınıfından başlama şansı var.Çok teşekkür ederim evet 13 yaşından beri fransızca konuşuyorum Marsilya'yı fazla düşünmüyorum ilk tercihim Havre zaten üniversite bitince Paris'e geçmeyi düşünüyorum. Fransa'da doğmuş olan bi tanıdığım var onunlada konuşmuştum üniversite için gelip daha sonra yılı doldurduktan sonra Fransız vatandaşlığı da alırsın demişti. Yardımın için teşekkürler. Bu arada Sende mi üniversite için geliyorsun ?
Ben evlenerek gidiyorum canım. İş bulma konusunda sıkıntı çekersem bir senelik M2 yapabilirim diye düşünüyorum. Türkiye'de lisans bitirdiğin takdirde Fransa'da direkt Master'ın 2. Sınıfından başlama şansı var.
Malum bizde lisans 4 yıl, onlarda 3. İleride Türkiye'ye dönersen YÖK'ten denlik alman gerekir ama dönmeyi düşünmüyorum demişsin.
Henüz almadıysan DELF B2 al, hatta alabiliyorsan DALF C1 al. Üniversite başvurularının olmazsa olmazı bu sertifikalar.
Sonrasında campusfrance ı biliyorsundur zaten. İnternet sitelerinden üniversite ve bölüm araştırıp hangisini istediğinde karar kıl bence.
Umarım her şey istediğin gibi olur.
DELF B2 de iyidir ama bazı okullar ona rağmen kendi sınavlarını yapıyor. DALF C1 de yapmıyorlar diye duymuştum.Ne kadar güzel hayırlı olsun ve mutluluklar :)) DELF B2 var ama DALF C1 almadım. CampusFrance'i biliyorum evet çok araştırdım. Ekonomi okumayı düşünüyorum. Bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim sen nereye yerleşeceksin Fransa'da ?
DELF B2 de iyidir ama bazı okullar ona rağmen kendi sınavlarını yapıyor. DALF C1 de yapmıyorlar diye duymuştum.
Teşekkür ederim bu arada. Her şey iyi gider de bir aksilik olmazsa Nantes'a yerleşmeyi düşünüyorum. Nantes'ta da Ekonomi bölümü olacaktı sanki. Hem Paris'e de yakın, oraya da bir bak istersen.
Ne istediğinden emin bir şekilde ilerliyor olman çok önemli. Tebrik ederim seni :)
qu'est ce que vous fait les filles? nerelerdesiniz :26:
hosgeldin canim.. ben buralardaydim hep nolsun iste. nasi gecti tatil?