- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
bu tarifi bende yapiyordum ama hic cikolata eklemedim sadesini yapiyordum birde boyle deneyeyim bakalim cnm.yalniz ben su sert olan kremalarlayapitordum..sen yemeklere kulelnilan sivi kremedan mi yapiyorsun.
Bugün dışarı ciktigima cikacagima bin pisman oldum... 2 gündür asansör calismiyordu neyseki bugün oldu bende hazır alisverise çıkayım dedim... Eve döndükten sonra benim ev 8.kat tam 8.kata doğru asansörde elektrik gitti hertaraf kapkaranlik ıçerde mahsur kaldım... Sesleniyorum kimse yok yanımda tlf goturmeyide unuttum... Asansörün ziline bastım... Biri çıktı derdimi anlatiyom karşı tarafın sesi derinden geliyor anlasilmiyor... 10 dk yakın kaldım... Allahtan görevli geldi kapıyı açtı kilitle ... Asansör boşlukta duruyordu... Inmek için adamın omzunu tutup assaya doğru indim... Öyle bir korktumki anlatamam... Ya asansör hizlica alt kata duserse allah korusun... Aklımdan neler gecmediki... Eve geldim korkudan kalbim yerinden çıkacak gibiydi Allahtan büyük oğlum yoktu yanımda o cildirirdi resmen kucugude neyseki olan biteni anlamadı....
Ayy cok fena olmus. 10 dk sana ne kadar uzun gelmistir. Allaha sukur ki yardima cabuk gelmisler.
Normalde sert olanini kullanmak gerekir ama ben e 471 kodu olmayan cremelerden aliyirum. Onlarin da kivami yeterince iyi tutmayinca ya kivam arttirici ya da toz santi ekliyorum..
Tavsiye ederim, yap...
istersen beyaz cikolata istersen bitter, ben praline ve karamelli dessert cikolatalarla da yapiyirum cok hos oluyo lezzeti..
Bugün dışarı ciktigima cikacagima bin pisman oldum... 2 gündür asansör calismiyordu neyseki bugün oldu bende hazır alisverise çıkayım dedim... Eve döndükten sonra benim ev 8.kat tam 8.kata doğru asansörde elektrik gitti hertaraf kapkaranlik ıçerde mahsur kaldım... Sesleniyorum kimse yok yanımda tlf goturmeyide unuttum... Asansörün ziline bastım... Biri çıktı derdimi anlatiyom karşı tarafın sesi derinden geliyor anlasilmiyor... 10 dk yakın kaldım... Allahtan görevli geldi kapıyı açtı kilitle ... Asansör boşlukta duruyordu... Inmek için adamın omzunu tutup assaya doğru indim... Öyle bir korktumki anlatamam... Ya asansör hizlica alt kata duserse allah korusun... Aklımdan neler gecmediki... Eve geldim korkudan kalbim yerinden çıkacak gibiydi Allahtan büyük oğlum yoktu yanımda o cildirirdi resmen kucugude neyseki olan biteni anlamadı....
3 su bardagi sut
1 yemek kasigi nisasta
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi seker
80 çikolata
Mascarpone
Muhallebi pistikten sonra mascarpone u ekleyip mikserle cirpiyorsun. Cikalata eklemezsen sade olur. Sade yaparsan icine vanilya koy.
Daha pratik ve bence super bi krema tarifi:
Vanilyali evde pisirdigin sogumus puding veya hazir kutu danone
Toz krem santi
Mascarpone
Once santiyle pudingi cirpiyorsun. Icine mascarpone ekleyip tekrar cirp. Mukemmel oluyo :)
tamam cnm bir denenyeyim birde bu tarif tek en uste surmek icin mi yoksa butun katlara surebilirmiyim...ayrica su karamelli tarifini yaptim gecen gun arkadaslarima hepsi cok begendi tarif istediler.esimde cok begendi ertesi gun yine yaptim misafirlerden 1 dilim kalinca esime yetmedi..
aa cok sevindim afiyet sifa olsun
aslinda ben ozellikle pasta yaparken tariflere birebir bagli kalmiyorum. uydurmayi da cok severim zaten :) bu kremayi pekcok seyle kullanabilisn, sert oldugu icin charlotte'a iyi gidiyor. veya alta kek ustune bu krema onun da ustune cikoata sos bile ypabilirsn..ara kata da surebilirsin.. bi de ben aldiden goffre aliyorum onu bskuvili klasik pasta gibi iki kat dizip cok gostersli, kolay ve hafif bi yas pasta da yapyorumher pastaya uyar yan
tesekkurker cnm..simdi bu charlotte nasil oluyor birde goffre pastayi nasil yapiyorsun ..ay cok soru soruyorum ama verdigin tarifleri yaziyorrum biz ailece pasta duskunuyuzde..eminim serbetli tatlindan cok guzel olmustur..
Kizlar bizi yarin uzuuun bi yolculuk bekliyor. Allaha emanet olun, hakkinizi helal edin ve dua edin kolayca gidip gelelim insallah..
günaydın hatunlar
Gunaydin canim ca va ?
bien,merci
hiç konuşamıyorum fransızcaa
Konusursun konusursun,bende konusamazdim...
Ogretiyim sana simdiden :)
Tu fais quoi ?
inşallah inşallah şimdilik hep programdan bakıyorum :)
Prende le petit dejeuner :)