Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

bu tarifi bende yapiyordum ama hic cikolata eklemedim sadesini yapiyordum birde boyle deneyeyim bakalim cnm.yalniz ben su sert olan kremalarlayapitordum..sen yemeklere kulelnilan sivi kremedan mi yapiyorsun.

Normalde sert olanini kullanmak gerekir ama ben e 471 kodu olmayan cremelerden aliyirum. Onlarin da kivami yeterince iyi tutmayinca ya kivam arttirici ya da toz santi ekliyorum..
Tavsiye ederim, yap...
istersen beyaz cikolata istersen bitter, ben praline ve karamelli dessert cikolatalarla da yapiyirum cok hos oluyo lezzeti..

Bugün dışarı ciktigima cikacagima bin pisman oldum... 2 gündür asansör calismiyordu neyseki bugün oldu bende hazır alisverise çıkayım dedim... Eve döndükten sonra benim ev 8.kat tam 8.kata doğru asansörde elektrik gitti hertaraf kapkaranlik ıçerde mahsur kaldım... Sesleniyorum kimse yok yanımda tlf goturmeyide unuttum... Asansörün ziline bastım... Biri çıktı derdimi anlatiyom karşı tarafın sesi derinden geliyor anlasilmiyor... 10 dk yakın kaldım... Allahtan görevli geldi kapıyı açtı kilitle ... Asansör boşlukta duruyordu... Inmek için adamın omzunu tutup assaya doğru indim... Öyle bir korktumki anlatamam... Ya asansör hizlica alt kata duserse allah korusun... Aklımdan neler gecmediki... Eve geldim korkudan kalbim yerinden çıkacak gibiydi Allahtan büyük oğlum yoktu yanımda o cildirirdi resmen kucugude neyseki olan biteni anlamadı....

Ayy cok fena olmus. 10 dk sana ne kadar uzun gelmistir. Allaha sukur ki yardima cabuk gelmisler.

Ayy cok fena olmus. 10 dk sana ne kadar uzun gelmistir. Allaha sukur ki yardima cabuk gelmisler.

Nasıl uzun geldi bilemezsin... ilk defa başıma böyle birşey geliyor... Allahtan 7.kattakiler. Gorevliymis bende yeni öğrendim... Hiç bilgim olmadığı için asansir birden boşluğa dusecek diye düşündüm... birde kapkaranlik.....en. Çok korkutan 7. katla 8.kat arasındaki mesafede asansörün durmasi...

tamam cnm bir denenyeyim birde bu tarif tek en uste surmek icin mi yoksa butun katlara surebilirmiyim...ayrica su karamelli tarifini yaptim gecen gun arkadaslarima hepsi cok begendi tarif istediler.esimde cok begendi ertesi gun yine yaptim misafirlerden 1 dilim kalinca esime yetmedi..

serwel cok gecmis olsun cnm..turkiyede bende kalmistim bir keresinde 5 dk kadar ama sanki 5 saat gibi gelmisti...

cnm alttaki tarifine hazir danone yazmissin hama hengisinden danonenin cesidi cok ta...bu gunlerde hamur islerine merak saldim ya bakalim yapip yapip yiyorum sonum ne olur bilmiyorum..

aa cok sevindim afiyet sifa olsun

aslinda ben ozellikle pasta yaparken tariflere birebir bagli kalmiyorum. uydurmayi da cok severim zaten :) bu kremayi pekcok seyle kullanabilisn, sert oldugu icin charlotte'a iyi gidiyor. veya alta kek ustune bu krema onun da ustune cikoata sos bile ypabilirsn..ara kata da surebilirsin.. bi de ben aldiden goffre aliyorum onu bskuvili klasik pasta gibi iki kat dizip cok gostersli, kolay ve hafif bi yas pasta da yapyorum her pastaya uyar yani..

Turkiyede waffle deniyor ya burada hazir paketlerde satiliyor. Aldiden aliyorum ben Biskuvili pasta yapar gibi tepsinin tabanina diziyorsun, uzerine krema surup bi kat daha diziyorsun onun da uzerini krema ile kaplayip istersen file badem istesen damla cikalatayla susluyorsun bu kadar :)

Charlotte icin, tiramisuya kullandigimiz kedi dilinin daha buyukleri var. Daha yumusak ust kisminda pudra sekeri oluyor.
O biskuvileri alip pasta cemberinin etrafina dik duracak sekilde diziyorsun. Taban kismina da biskuvi yerlestiriyorsun. Kremanin yarisini
Suruyorsun orta kata tekrar biskuvi dizip kremanin kalanini da suruyorsun. Buzdolabinda bilac saat bekletip cemberi aciyorsun. Bu kadar.. :)
http://4.bp.blogspot.com/_aGLkR9pts44/SYtNjKXa2sI/AAAAAAAAM3I/axC1a_m0LlU/s400/IMGP0612.JPG
Kremayi pembe ve eksimsi istersen, dondurulmus kirmizi meyvelere zevkine gore seker ekleyip blenderden gecir, mascarpone ile cirp.
Cremei mikserden gecirip santi haline getirdikten sonra, kirmizi meyveli mascarpone ile cirp ve krema hazir :)

Kizlar bizi yarin uzuuun bi yolculuk bekliyor. Allaha emanet olun, hakkinizi helal edin ve dua edin kolayca gidip gelelim insallah..

Kizlar bizi yarin uzuuun bi yolculuk bekliyor. Allaha emanet olun, hakkinizi helal edin ve dua edin kolayca gidip gelelim insallah..

Hayırlı yolculuklar canım kazasız belasız gule gule git ama çabuk gel emi....

Ya şu paylastigin tarifi merak ettim verdigin linkteki.... Ayrıntılı bir şekilde yazarsan sevinirim....

Uyku tutmadi ya :/
Sagol canim insallah yolculugumuz ve tatilimiz iyi gecer...
Tarif cok basit. bahsetgim biskuvilerin fransizcasini bilemiyorim canim. Pakedin ustundeki resimden anlarsin zaten buyuk kedi dili biskuvileri kaliba şu sekilde yerlestiriyorsun:
http://www.bestoffrenchfood.com/wp-content/uploads/2011/02/charlotte-montage1.jpg
Eger kelepceli kalibin varsa, sadece kelepcesini servis tabagina koyup biskuvileri yerlestir.
Kelepceli kalibin yoksa buyuk bir kaseye yerlestir.
Tarifini verdigim kirmizi meyveli kremayi, veya sert olan baska krema tarifin varsa onu yap ve yarisini dök. Ara kata tekrar biskuvi diz ve kalan kremayi da sür.
Buyuk kasede yaptiysan ters cevirmen gerektigi icin en uste tekrar biskuvi diz ve nuzdolabinda bi kac saat beklettikten sonra servis tabagina ters cevirip süsle.
Kelepce kalipta yaptiy sa n en uste tekrar biskuvi dizmene gerek yok. buzdolabinda bekletyikten sonra kelepceyi cikarabilirsin.

Anlatabilmisimdir insallah inan cok basit..

Cok sevdigim bi pastadir. Yarin yola cikiyor olmasaydim yaapardim sizin icin ve yapim asamalarini paylasirdim canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…