mrb canim bende fransada yasiyorum 1 yil oldu geleli daha alisamadim sen kac yildir fransadasin
ben mulhouse kaliyorum parise biraz yakin bende 21 yasindayim dil ogrenebildinmi canim sen
yok canim ya ben hala ogrenemedim kursada gittim ama faydasi olmadi calismadim o yuzden galibasaol senin varmi bebisin
merhaba bende fransaya geleli 5.5 yil oldu...ben hic alisamadim buraya uyum saglayamadim....2 cocugum var..dil bilmiyorum...ehliyetim var ama araba kullanamiyorum....
hos bulduk ben lyon a yakinim canim ben ilk geldigimde uyum saglayamadim buraya....cok buyuk bir sehirden kucuk bir yere geldim....hala uyum saglamis degilim...
Bende uyum saglayamamistim ama artik islerimi kendim halletmeye basladim. Yani dilide konusuyorum kendimi ifade edecek sekilde dahada eksiklerim var tabi.
Vocabulaire eksikligi var
burda konusalim bildiklerimizi de pratik yapalim
Nerelisin ? Ben ankaradan geldim
ben antalyadan geldim...nasil ogrendin konusmayi kursa filan gittinmi..calisiyormusun...
calisinca oluyor da iste benim hic calisasim gelmiyor ya dilsizlikte cok zor
ben antalyadan geldim...nasil ogrendin konusmayi kursa filan gittinmi..calisiyormusun...
Tr de zaten vize icin 2 hafta gitmistim onun cok az faydasi oldu. Sonra burda formation yaptim yine oturum karti icin 60 saat yaptim. Onla biraz ogrendim. Tr den kitap getirmistim fransizca turkce kelimeler cumeleler var ordan da ogrendim. Cumle kurma seklini ve kelimeleri ogrenirsek zaten gerisi geliyor biraz. Ben anliyorum konusulanlari cevabida veriyorum da eksik veriyorum biraz ama anlasiliyor oda.