- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
herkese Memleket kokulu selamlar :)
Turkiyede waffle deniyor ya burada hazir paketlerde satiliyor. Aldiden aliyorum ben Biskuvili pasta yapar gibi tepsinin tabanina diziyorsun, uzerine krema surup bi kat daha diziyorsun onun da uzerini krema ile kaplayip istersen file badem istesen damla cikalatayla susluyorsun bu kadar :)
Charlotte icin, tiramisuya kullandigimiz kedi dilinin daha buyukleri var. Daha yumusak ust kisminda pudra sekeri oluyor.
O biskuvileri alip pasta cemberinin etrafina dik duracak sekilde diziyorsun. Taban kismina da biskuvi yerlestiriyorsun. Kremanin yarisini
Suruyorsun orta kata tekrar biskuvi dizip kremanin kalanini da suruyorsun. Buzdolabinda bilac saat bekletip cemberi aciyorsun. Bu kadar.. :)
http://4.bp.blogspot.com/_aGLkR9pts44/SYtNjKXa2sI/AAAAAAAAM3I/axC1a_m0LlU/s400/IMGP0612.JPG
Kremayi pembe ve eksimsi istersen, dondurulmus kirmizi meyvelere zevkine gore seker ekleyip blenderden gecir, mascarpone ile cirp.
Cremei mikserden gecirip santi haline getirdikten sonra, kirmizi meyveli mascarpone ile cirp ve krema hazir :)[/Qcok tesekkur ederim cnm tarifler icin..turkiyeye gitmissindir simdi iyi yolculuklar yerine iyi tatiller diyeyim bende gez tadini cikar oralarin...
Uyku tutmadi ya :/
Sagol canim insallah yolculugumuz ve tatilimiz iyi gecer...
Tarif cok basit. bahsetgim biskuvilerin fransizcasini bilemiyorim canim. Pakedin ustundeki resimden anlarsin zaten buyuk kedi dili biskuvileri kaliba şu sekilde yerlestiriyorsun:
http://www.bestoffrenchfood.com/wp-content/uploads/2011/02/charlotte-montage1.jpg
Eger kelepceli kalibin varsa, sadece kelepcesini servis tabagina koyup biskuvileri yerlestir.
Kelepceli kalibin yoksa buyuk bir kaseye yerlestir.
Tarifini verdigim kirmizi meyveli kremayi, veya sert olan baska krema tarifin varsa onu yap ve yarisini dök. Ara kata tekrar biskuvi diz ve kalan kremayi da sür.
Buyuk kasede yaptiysan ters cevirmen gerektigi icin en uste tekrar biskuvi diz ve nuzdolabinda bi kac saat beklettikten sonra servis tabagina ters cevirip süsle.
Kelepce kalipta yaptiy sa n en uste tekrar biskuvi dizmene gerek yok. buzdolabinda bekletyikten sonra kelepceyi cikarabilirsin.
Anlatabilmisimdir insallah inan cok basit..
Cok sevdigim bi pastadir. Yarin yola cikiyor olmasaydim yaapardim sizin icin ve yapim asamalarini paylasirdim canim..
Nerdesin kız turkiyedemi....
Canım nasılsın...
Umarım herşey yolundadır. Özledim bir merhaba demek istedim...
Allaha emanet ol canım
Iyiyim hamdolsun canim sen nasilsin ?
Bende seni ozledim hersey yolunda cok sukur sen neler yapiyorsun ?
Sağol canım benim bende iyiyim hamdolsun...
Bu aralar ikame işlemlerimizle uğraşıyoruz bayaa zor oldu sistem değişmiş çok uğrsştırdılar şimdi evrak hazır artık yenilenmesinş beklicez hayırlısıyla... Allahın izniyle 1 aya hazır olur diye umut ediyoruz :)
İkame işlememiz hallolunca türkiye ye gitmek için vizeye başvurcaz... Rabbim izin verirse haziran gibi ben gitmek istiyorum... Bakalım nasip olacakmı canım...
Soğan suyuna devam ediyorum hala... Geçen ay yine hüsranla sonuçlandı
Neyse önmüzdeki aylar bizim diyerek yolumuza devam ediyoruz :)
Allahın izniyle gelecek inşallahhh bizimde yavrumuz:)
Sende durumlar nasıl canım...
Sağam kürü yaptınmı?
Insallah canim, sogan kürünü kac aydir yapiyorsun surekli yapma ama rahim duvarini inceltiyormus..
Ben 1 kez yaptim gecen ay 12 gun kadar olmadi yine ama ilacsiz adet oldum..
Ayin 15 inde randevum var
Tedaviyi deistircez..
Allah yardimcimiz olsun ya
topic 20 gundur bos kalmis....nerelerdesiniz hatunlar.....
Ben burdayim canim sen nerdesin :)
Fransayi fethettik ve topigi bosalttik dagildik her birimiz
Ben buralardayim inlerle cinlerle top oynarim