• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

foto ve video çektirmek istemiyoruz

nasılsın? iyi misin?
İyiyim sağol.:)))))
Senden şu soruyu kendine sormanı istesem kabalık etmiş olurmu yum?
Elli yıl önce olan değerlerden ne kadarı kabul görür yada değişmiştir sadece sorgula

Hayırlı olsun canım
Amin çok teşekkür ederim.
Darısı isteyen herkese olsun inşallah.

Konuya dönersek, geçtiğimiz yıllarda bir kınaya katıldım.
Hanımlar normalde kapalı değil ancak, kına da öyle bir açılıyorlar ki dansözler halt etmiş.
Hepsinin yanında koca koca şallar vardı ve foto çekmeyelim lütfen diye sağa sola tembih ediyorlardı.
Hiç kimse yadırgamadı, içeriye erkek gireceği anda da manto giyip, şallarla kapandılar.
Hayatımda görmediğim bir eğlence mevcuttu o kınada.
İnsan olanlar, böyle özel günlerde gayet hassasiyetlere saygı duyabiliyorlar.
O gün sizin gününüz, istediğiniz gibi davranın.
Aileniz de misafirlerden rica eder.

İyiyim sağol.:)))))
Senden şu soruyu kendine sormanı istesem kabalık etmiş olurmu yum?
Elli yıl önce olan değerlerden ne kadarı kabul görür yada değişmiştir sadece sorgula
dini mevzulara girmeyeceğim o yüzden kısa bir cevap vereceğim.
dünya bilmem kaç milyon yıldır dönüyor, nice medeniyetler gelip geçti.
yeri geldi örtünmek baskın oldu, yeri geldi livata normalleşti.
böyle kesin yargılar insanlar için geçerli değil.

Konu sahibi kınada sadece kadınların olduğu bir ortamda açık olacak kızlar ;) ben anlıyorum çünkü eşimin tarafıda böyle bir yakını evlenirken kınasında herkes biliyordu çok yakınlarla foto çekildi sadece onlarda kimseye göstermezler ;) bu organizasyonları yapanlar var araştırabilirsiniz davetiyeye de onlar akıl verirler nasıl yazılması gerektiğini

Herkes istediği gibi giyinmekte özgürdür. İster türban ister dekolte.bu konuda kimseye söz hakkı tanımayın.
Yalnız o özel günden hatıra olarak fotoğraf ve video olması benim hoşuma giderdi.Ben kapalı olsaydım bu nedenle o gecede kapalı olmak isterdim.Hem huzursuz olmazdım hemde bol bol resimlerim videolarim olurdu.Açık olmak size ayrı bir güzellik katmayacak herkes sizi kapalı olarak tanıdı. Türbanla giyibilecek gayet hoş kıyafetlerde bulabilirsiniz. Siz kendinizi kapalıyken güzel buluyorsanız gerisi hikaye..

arkadaşımın abisi ünlü bi mankenle evlendi. düğünde bütün davetliler telefonları teslim etti. bitiminde teslim aldı.
ben bi kınaya gitsem ve böyle bişey duysam saçma bulurum.
kapalı olup düğünde açılanları anlamam. madem istiyosun o zaman açıl. ne bileyim bana tuhaf geldi. konu bu değil onuda biliyorum.

edit; onlar yabancı ve kız ünlü diye böyle bişey yaptılar. özel gün özel kalsın diye.
Ünlü bir manken mı kimmiş o:) merak ettim:)

• Beğen
Reactions: KV_
Ya kadınlar kulübünü bu konularda hiç sevmiyorum, her konuda bas bas bağırıyoruz bireysel kararlara saygı diye, ama bu tarz tesettür konularında canını çıkarıyorux konunun.

Bir de kapalıydan kapalı olacaksın her daim dayatması var ki anlamıyorum cidden. Ya sanane, ister kafamı kapatır on ton makyaj yaparım, benim bedenim benim kararım değil mi?

Konu sahibi bence zor yolu seçmişsin, çok stres olacaksın, herkesi engellemen mümkün olmayabilir. Bu durumda olsun olduğu kadar diyebiliyorsan davetiyeye eklemek yerine salonun görünen yerine uyarı yazabilirsin, kamera yasaktır diye.

Buraya yazıyorum dünya bu hızla dönmeye gelişmeye devam ederse başa örtülen örtünün en faza bir elli yılı var
Nasıl geçmişte erkeklerin başlarına geçirdikleri fes şapka sarık şimdi yoksa
Eyvah eyvah!!!!
Bence baş örtüsü kalır ama değişerek gelişir gibime geliyor,konu ile alakası yok ama cevap vermek istedim.:KK53:

Birincisi "türban" değil "tesettür". İkincisi tesettür inançlı insana farzdır ve Kadın kadına başı açık olmakta sorun yoktur. Üyemizin kınasında açık olma isteği gayet doğal, çünkü ortada erkek yok. Üçüncüsü kimse sizden, veya bizden bu fark etmez, kına açık olsam olur mı vay efendim kına anısı istemiyor musun bla bla bla söz duymaya gelmedi. Üyemiz başlıkta da mesajda belirtmiş; " davetiyeye nasıl birşey yazabiliriz " diye. Ya gerçekten şu forumda başlık içinde konuyla alakasız yorum yapan üye tayfası ne zaman son bulacak iple çekiyorum. Üye gelmiş her gün kapalıysan o gün de kapan sizi anlamıyorum vs. SANANE BACIM SANANE DERDİ SANA MI DÜŞTÜ

Bayanlar arasında olacak kınaya isteyen istediği gibi gelir , kadına erkek namahremdir.Kız nasıl belirteyim davetiyede demiş açık olmasını tartışmanızı istememiş.Bir fikriniz yoksa açıklığı yada türbanına laf etmek size düşmez.

bence durumu davetliler de anlayacaktır. şimdi çoğu tesettürlü kızlar kınasında açık oluyor ve ben bunu çok normal karşılıyorum. eleştirilecek bir durum da görmüyorum.

Bence ,Davetiyeye kına da gelin hanımdan güne istinaden foto alınmaması önem arz edilir yazdırabilirsin...çok mu resmi oldu kio_O

Ya kadınlar kulübünü bu konularda hiç sevmiyorum, her konuda bas bas bağırıyoruz bireysel kararlara saygı diye, ama bu tarz tesettür konularında canını çıkarıyorux konunun.

Bir de kapalıydan kapalı olacaksın her daim dayatması var ki anlamıyorum cidden. Ya sanane, ister kafamı kapatır on ton makyaj yaparım, benim bedenim benim kararım değil mi?

Konu sahibi bence zor yolu seçmişsin, çok stres olacaksın, herkesi engellemen mümkün olmayabilir. Bu durumda olsun olduğu kadar diyebiliyorsan davetiyeye eklemek yerine salonun görünen yerine uyarı yazabilirsin, kamera yasaktır diye.
çünkü bilerek veya bilmeyerek
tesettürlü kadın = müslüman. hatasız insan.
o zaman ;
tesettürsüz kadın= müslüman değil, hatalar toplamı mı?

başörtü de tıpkı namaz, zekat, oruç vb emirler gibi bir emir.

din başörtüsünden ibaret değil.

müslüman bir kadınım ama örtülü değilim. her günahı işleme özgürlüğüm var diye bir anlayış yanlış.

Back