Bizim evde asla ekran yasak değil. 11 aylık olmak üzere bebeğim ve açıyorum izliyor. Hiç ekran görmeyen arkadaşımın bebeği ekran görünce kitlenip kalıyor. Çünkü değişik geliyor.
Oğlum açtığımda 2 dk bakıp sıkılıyor. Çünkü alışık. Ona değişik gelmiyor Tv,tablet,telefon her ne ise.
Ayrıca otizm sonradan olmaz doğuştan gelir. Birçok doktor böyle söylüyor.
Evet ekran yararlı birşey değil. Otizm yapmaz ama otizm gibi belirtiler verirmiş. Bunu ben değil doktorlar söylüyor altını çizeyim de.
Ben sıkıştığımda açıyorum. Ağlama krizlerine giriyor susturmak için açıyorum. Tuvalete gitmem gerekiyor yine açıyorum. Yemek yapacağım zaman özellikle kızartma tarzı,emeklediği için yanıma alamıyorum,yine açıyorum Tv. Ama bunların hepsi aşırıya kaçmadan belli bir süre. Ve dediğim gibi öyle kitlenip kalmıyor.
Yarım saat,maksimum 1 saat bizim ekran süremiz. Ki o bu kadar izlemez. Dediğim gibi alışık. Onun ilgisini çekmiyor. Kırmızı balık açıyorum ondan sıkılmış durumda
dile gelse açma diye yalvarır
Yıl olmuş 2025.
Ekran dediğimiz şey saatlerimize kadar geldi. Kolumuzda taşıyoruz. Sıfır ekran ilerleyenleri tebrik ediyorum ama ben o kuralcı annelerden olamadım. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Tutup da size açın izleyin demiyorum ama kendinizi de suçlu hissetmeyin. Çocuğu Tv karşısına iple bağlayıp izletmiyorsunuz hoş.
Allaha şükür şimdilik bir zararını görmedim. Bağımlı olacak yaşta değil. Ama aklı erdiğinde sıkıyorsa açmayalım. 2 yaşına kadar izletmeyip sıfır ekran diye övünen anneler 2 yaşından sonra kocaman tableti eline veriyor Avm,çarşı,pazar gezdiriyor çocuğu.
Hangisi mantıklı bilemiyorum.