Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

bende 10-12 senelik fissür var. 3 tane. biri çok derin. şubat ayında canıma okudu, şakır şakır kan... bi mucizeydi normal hayatıma dönmem ama istanbul göztepe şafak hastanesindeki genel cerrah bir karışım krem verdi,bu son şansın dedi. 3 4 kez iyileşip başa döndüm. sonra orası kapandı biraz. şuan yine sızı agrı oluyor ama eskisinin yanında devede kulak. sence ameliyatı olsam mı yine çünkü en ufak bişi de tekrarlıyor. yüzdeyüz geçmiş değil. ama kas kesimi beni korkutuyor. sen fissir çıkarma ameliyatı mı oldun?

minabahar arkadaşım çok geçmiş olsun. doktorum ne yaptı fissürü bilmiyorum ama ameliyat öncesinde fissürü almıcaz dedi. tedavi amaçlı bi uygulama yapcaz dedi bende bilmiyorum. benim fissürde kronikleşmişti. eskiye göre ağrısı çok azdı ama hep sızlama vardı. o fissür daha kötü sonuçlara sebep olmadan ameliyat ol derim ben. bende senin gibi hep erteledim belki iyi olurum ameliyata gerek kalmaz dedim ama olmadı. hemoroidler de vardı ve çatlağa baskı yapıyordu ağrı yapmaya başladı. bikaç haftada bir tekrarlıyordu. ameliyat bölgesinde dış hemoroid ağrı yapıyo orta şiddette. iç tarafta sadece tuvalate çıkınca yanma oluyo. yanma az oluyor.

arkadaşlar bana acil cvp verirseniz bende hem bağsur hemde çatlak var doktorum ameliyat dedi ama başka bir ameliyatım oldu için erteledik ama şuan felaket durumdayım desem yeridir bağsurum çok şiş durum da ilaçlarımda fayda etmiyor bu ağrıyı nasıl geçirirm bana cvp yazarsanız çok svinicem :2:

proctocol diye bir krem var onu kullanabilirsin, bir de anestol ağrı kesici krem. bende fissür var, bağsur yok o yüzden bağsura yönelik fazla çözüm önerim yok maalesef bir de sıcak su banyosu yapıyordum ben ağrıyı azaltıyordu. onu de deneyebilirsin, allah şifa versin arkadaşım.

çok tşk ederim cvp için

merhaba hanımlar.bende maalesef fissür denilen illetle tanıstım.
yalnız benimki afedersiniz tuvallete cıktıktan sonra şişiyor.
sizdede böyle bir şişlik oluyormu?(böyle sertlik gibi anüs bölgesiyle vajina girişine yakın yerde perinal bölgede oluyor.)

Son düzenleme:
eğer başlangıc sürecindeysen birkaç sayfa önce öneriler yazmıştım arkadaşlara, sıcak su banyosu krem vs. onları yaparsan ilerlemeden kurtarırsın kendini.

eğer başlangıc sürecindeysen birkaç sayfa önce öneriler yazmıştım arkadaşlara, sıcak su banyosu krem vs. onları yaparsan ilerlemeden kurtarırsın kendini.
şişligin olması baslangıç düzeyimi oluyor acaba?
önerilerini okudum canım yalnız benım merak ettıgim bu şişlik neyin nesi?herkeste mi oluyor??

canım mesajında sişlik oldugunu yazmısın bu şişlik tam olarak nerde oluyor .
benım gıttıgım 2 doktordan tekınden birincisi hemen fissür derken digeri tam teşhiş koyamadı perinal bölgede ödem olusmus olabılır felan dedı durdu acıkcası kafamı cok karıstırdı o yuzden soruyorum.

şişligin olması baslangıç düzeyimi oluyor acaba?
önerilerini okudum canım yalnız benım merak ettıgim bu şişlik neyin nesi?herkeste mi oluyor??

o şişlik bende de oluyordu. galiba bizde rektosel hastalığı var. yani dışkı perinal bölgeye kaçıyor yırtıktan ve orada şişlik yapıyor.

o şişlik bende de oluyordu. galiba bizde rektosel hastalığı var. yani dışkı perinal bölgeye kaçıyor yırtıktan ve orada şişlik yapıyor.
sendeki şişlik oturma banyosu yapınca iniyormu pekı?
benımkı oturma banyosu yapınca iniyor.bu rektosel hastalıgı da neyın nesı.

sendeki şişlik oturma banyosu yapınca iniyormu pekı?
benımkı oturma banyosu yapınca iniyor.bu rektosel hastalıgı da neyın nesı.

ona dikkat etmedim pek. artık fissürle yaşamayı öğrendiğimden pek kafama takmıyorum o bölgeyi. mesela 2 gündür azdı yine, şuan sızım sızım sızlıyor kıçım. pof.

ona dikkat etmedim pek. artık fissürle yaşamayı öğrendiğimden pek kafama takmıyorum o bölgeyi. mesela 2 gündür azdı yine, şuan sızım sızım sızlıyor kıçım. pof.
bir fissürüm eksikti oda oldu tam oldu.
dogumdan bu yana kendımı bır türlü toparlayamıyorum.

gittim aynada baktım, o bölge bende de şiş. yarın sıcaksu oturma banyosu yapacağım, geçer diye dua ediyorum...

gittim aynada baktım, o bölge bende de şiş. yarın sıcaksu oturma banyosu yapacağım, geçer diye dua ediyorum...
ne yaptın canım gectımi şişlik?
benımki oturma banyosu yapınca gecıyor.
orda iç basur olabılırmı?

ne yaptın canım gectımi şişlik?
benımki oturma banyosu yapınca gecıyor.
orda iç basur olabılırmı?

sabah yaptım. sabah bi de tuvalette yırttım kanattım yine orayı kaç aydır iyiyim yine başa döndüm aynı acı aynı sızı. sabah beri ses yok, acıdıkça kremliyorum. bakalım bu seferki ne zamana iyileşecek kremlerle biraz toparladı şişliği.

basuru hiç bilmiyorum da rektosel olabilir onu biliyorum. çünkü netten bi doktora anlattım sende rektosel var büyük ihtimal demişti.

Son düzenleme:
bu böğürtlen kökünü uygulayan oldumu acaba?
ben aktardan bögürtlen kökü degilde bögürtlen yapragı buldum oda fayda edermiki?
benim kaşıntı gectı ama afedersınız wc den sonraki makat bölgesindeki şişlik yada sertlik halen devam ediyor..
ve beni cok rahatsız edıyor,oturma banyosundan sonra kayboluyor orası rahatlıyor acaba kaslar mı geriliyor?bu konuda fikri olan varmı acaba?

böğürtlen suyunu denedim evet çok iyi geldi fakat bir bardak olarak içmeye devam edersen kabız ediyor başa dönüyorsun yani miktarını iyi ayarlaman gerekiyor yaprağını denemedim belki o da iyi geliyordur inş iyi olur

sıcak su oturma banyosu kesinlikle harika :) tabi bir de anestol

merhaba,öncelikle hepimize geçmiş olsun.sormak istediğim birkaç soru var banada yardımcı olursanız çok sevinirim.bütün yazılanları okudum bu konuda baya deneyim sahibi olan bayanlar var önerilerinizi bekliyorum.7 gün önce wc de hafif zorlandım,birşeyler batıyormuş gibi hissettim ve peçete kan gördüm.biraz araştırınca fissür olabileceği kanısına vardım fakat benim kabızlık sorunum yok sadece o gün wc de zorlandım.hergün tuvalete çıkıyorum.burdaki yorumları okuyunca geç kalmadan doktora gitmem gerektiğini anladım ve bugün devlet hastanesine gittim.şikayetlerimi anlattım.ben kendimi muayeneye hazırlamıştım lakin doktor ''-şimdi senide üzmeyelim sen makat çatlağı olmuşsun verdiğim ilaçları kullan,korkulcak bişey değil ama üzer insanı biraz,yediklerine dikkat et bol bol oturma banyosun yap.(!) dedi paketleyip gönderdi girmemle çıkmam bir oldu.bana anestol artı bir merhem fitil ve laksatif etkiye sahip bir hap vermiş.sorularıma gelince;1-ben kabızlık çeken biri değilim ama yinede yumuşatmak için bu haptan kullanmalıyım,ishal yapar diyede korkuyorum.2-benim fissürüm hangi aşamada akutmuyum acaba nası anlarım?3-birde makatla vajina arasında çatlağın olduğu yerde küçük bir şişlik oluştu fakat çok küçük,basur başlangıcı olabilir mi? şimdiden bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.psikolojim bozuldu banada yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…