- 11 Ocak 2011
- 648
- 5
- 44
-
- Konu Sahibi aayyccaann
2 gün önce ameliyat oldum. fissür,dış hemoroid ve iç hemoroidden oldum. spinal anestezi oldum. anestezi etkisi geçtikten sonra hiç ağrı hissetmedim çok şaşırdım. oysaki çok ağrım olcak diye düşünmüştüm. bugün ilk tuvaletime çıktım yanma oldu ama kötü değildi. keşke daha önceden ameliat olsaydım. sakın korkmayın ameliyattan çok rahatlayacaksınız. yürümeme izin verdiklaerinde hemen yürüdüm çok rahattım. sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim. ayrıca dokuz eylülde oldum ameliyatı. doktorum asık suratlı ama iyi iş çıkardı ekibiyle beraber.
proctocol diye bir krem var onu kullanabilirsin, bir de anestol ağrı kesici krem. bende fissür var, bağsur yok o yüzden bağsura yönelik fazla çözüm önerim yok maalesefbir de sıcak su banyosu yapıyordum ben ağrıyı azaltıyordu. onu de deneyebilirsin, allah şifa versin arkadaşım.
şişligin olması baslangıç düzeyimi oluyor acaba?eğer başlangıc sürecindeysen birkaç sayfa önce öneriler yazmıştım arkadaşlara, sıcak su banyosu krem vs. onları yaparsan ilerlemeden kurtarırsın kendini.
canım mesajında sişlik oldugunu yazmısın bu şişlik tam olarak nerde oluyor .Merhaba,
Yıllardır hemoroidle boğuşan bir insan olarak, bu konuyla ilgili bilgi ararken bu siteyi buldum ve hemen üye oldum. 1999 ve 2003'de tromboze hemoroid geçirerek drenaj operasyonu oldum. (basit bir müdahale ile hemoroid pakesinin içindeki kan pıhtısı boşaltılıp, eriyen dikiş ipliği ile dikildi). Daha sonra doktorumun verdiği ilaçlar, diyet önerileri ve tavsiyelerine uydum. Buna rağmen işim gereği çok ayakta kaldığım için senede 2-3 hemoroid atağı geçiyorum. Doktorum liften bol bir diyet uygulamamı, bol su içmemi, beyaz ekmek-un yerine kepekli gıdalar tüketmemi, salata ve yemeklerin üzerine kepek/keten tohumu gibi ek gıdalar eklememi, bol salata ve sebze tüketmemi, günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapmamı tavsiye etmişti. Hemoroid oluşturuğunu hissettiğimde hemen diyetimi biraz daha liften zenginleştirip, Daflon isimli ilacı almaya başlıyor, Procto Glyvenol fitil ve Advil ağrı kesici ile en geç 1 haftada hemoroidimin tedavi olmasını sağlıyordum. Tam artık "ben bu hastalıkla yaşamayı öğrendim" derken son 1 hafta hafif bir ishal geçirmem sonucu, anal fissür oluştuğundan şüphelendim.
Şikayetlerim ise diğer şikayetlerimden farklıydı. Hemoroidin aksine gün boyu makadımda bir sancı hissediyordum. Sabah rahat dışkılayamıyordum. Tam boşaltım hissetmediğimden sancı hissettiğimi sanıyordum. Uzun bir uzun yolculuğu sonunda rahatça WC'ye gittim ancak ertesi sabaha kadar makatımda inanılmaz bir ağrı duydum. Ağrı kesicilerle ayakta duruyordum. Sıcak su ile bol bol yıkadım, Anestol pomad ile uyuşturdum ve sabahı ettim. Bugün doktora gittim, doktor hafif bir anal fissür oluştuğunu, iç hemoroidimin şiştiğini ve imflamasyon yaptığını, bir ödem geliştiğini söyledi. Ameliyatlık bir durumum yokmuş, çok şükür. Güçlü bir krem, bir fitil, bir de ağrı kesici fitil yazdı. En önemlisi sıcak su ile oturma banyosu yap dedi.
Arkadaşlar, sıcak suya oturma banyosu o kadar iyi geliyor ki...Doktor bile benim kendi kendime yaptığım sıcak su banyosu sayesinde yırtığın iyileşmeye başladığını söyledi. Sıcak su banyosunu az miktarda, dayanabileceğiniz kadar sıcak suyun içine 5-10 dakika oturarak yapıyorsunuz. Ben içine az miktar Batticon koydum. Sıcak hem kasları rahatlatıyor, hem de ağrıyı azaltıyor. Dışkılama öncesi sıcak suya oturuyorum, hafif Anestol anestezik pomadı sürüyorum ve öyle WC'ye oturuyorum. Bu da tuvaletimi yaparken çok daha az acı çekmemi sağlıyor. O kadar çok ağrım vardı ki gaz bile çıkartamıyor, ağlaya ağlaya yapıyordum tuvaletimi...
Doktor hanım çok nazikçe muayene ediyor. Sadece iç çamaşırınızı sıyırtıyor, dizlerinizi kendinize çekip arkanızı dönüyorsunuz. Hafifçe bir elle dokunuyor, hemen teşhis ediyor. İsmi Op. Dr. Sinem Kanar ve Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesinde görev yapıyor. Özel sağlık sigortanız varsa gidin, tavsiye ederim. Yoksa, Avrupa Hastanesi SGK'lı hastalara bakıyor. Şişli FN'de de Prof. Taviloğlu var. Daha ciddi vakalarda çok tecrübeli bir doktor.
Allah düşmanıma vermesin, çok kötü bir illet...Herkese acil şifalar dilerim...
şişligin olması baslangıç düzeyimi oluyor acaba?
önerilerini okudum canım yalnız benım merak ettıgim bu şişlik neyin nesi?herkeste mi oluyor??
sendeki şişlik oturma banyosu yapınca iniyormu pekı?o şişlik bende de oluyordu. galiba bizde rektosel hastalığı var. yani dışkı perinal bölgeye kaçıyor yırtıktan ve orada şişlik yapıyor.
sendeki şişlik oturma banyosu yapınca iniyormu pekı?
benımkı oturma banyosu yapınca iniyor.bu rektosel hastalıgı da neyın nesı.
bir fissürüm eksikti oda oldu tam oldu.ona dikkat etmedim pek. artık fissürle yaşamayı öğrendiğimden pek kafama takmıyorum o bölgeyi. mesela 2 gündür azdı yine, şuan sızım sızım sızlıyor kıçım. pof.
ne yaptın canım gectımi şişlik?gittim aynada baktım, o bölge bende de şiş. yarın sıcaksu oturma banyosu yapacağım, geçer diye dua ediyorum...
ne yaptın canım gectımi şişlik?
benımki oturma banyosu yapınca gecıyor.
orda iç basur olabılırmı?
bu böğürtlen kökünü uygulayan oldumu acaba?aayycannnn,müjdeeeeeeeeeeeeeee,ben ameliyatsız kurtulma yçntemini biliyorum.Varsa hem hemoroitten hem de çatlaktan kurtulursun,bana da dua edersin.O kadar basit ki,aktardan 100-200 gram kadar böğürtlen kökü al ve bunları bir güzel yıkayıp derin bir tencereye koy,üzerini de suyla doldur,2 litre olsun en azından,yarım saat kaynat ve kaynayan suyu süzüp temiz iki tane kavanoza doldur,her sabah aç karnına bir su bardağı bu sudan şekerisiz olarak iç.En az 10 gün kullan,bu süre zarfında hafif makatta kaşıntılar olabilir,bunlar iyileştiğinin göstergesi,geçici bir durum.10 gün sonra herşeyden,tüm sıkıntılarından kurtulacak ve bana çok dua edeceksin.Benim de hemoroitim ve çatlağım vardı,denemediğim yol,yöntem kalmamıştı,bunu tesadüf eseri ben keşfettim.Hatta 1,5 yaşındaki bebeğe bile verdim,ameliattan kurtardım.
bu böğürtlen kökünü uygulayan oldumu acaba?
ben aktardan bögürtlen kökü degilde bögürtlen yapragı buldum oda fayda edermiki?
benim kaşıntı gectı ama afedersınız wc den sonraki makat bölgesindeki şişlik yada sertlik halen devam ediyor..
ve beni cok rahatsız edıyor,oturma banyosundan sonra kayboluyor orası rahatlıyor acaba kaslar mı geriliyor?bu konuda fikri olan varmı acaba?