Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

bgn 24 kasım. lazerle ameliyat olalı 13 gün oldu. ağrım yok. sadece tuvalet esnasında hafif bi kasılma var. kanamam yok. ama sarı renkli bi akıntı var. akıntının nereden geldiğini kestiremiorum. 2 gün önce doktora kontrole gittim. o sırada bu akıntıyı farketmemiştim. sadece kaşıntım vardı. onu söyledim. o bölgenin dezenfeksiyonunu sağlayan bi krem verdi sadece. antibiyotik vericekti ama ben istemedim. çünkü dişhekimiyim, antibiyotikleri yeteri kadar tanıyorum.ve gerekli olmadıkça antibiotik kullanımını sevmiyorum hiç. ve vermedi ben istemeyince. aslında akıntı çok yoğun deil. yara belki kapanmadığı için ödem akıntısı da olabilir. tam bilemiorum. yani normalde yara iyileşmelerinde normal bi durum.. ama bu durum beni çok korkuttu fistül mü oldum acaba diorum. umarım olmamışımdır. genel cerrah başka bir arkadaşımla konuştuğumda sarı akıntının çok normal olduğunu söyledi. 1 ay kadar sürdüğünü söyledi... umarım kısa süre sonra gecer tüm problemlerim... gelişmeleri tekrar yazmaya devam ederim..

umarım sizler için gerekli bilgiler verebiliyorumdur. çünkü bu konuyla ilgili pek hasta görüşü bulamıyorum internette..

bi de benim gibi lazerle ameliyat olan var mı başka...

slm slm kızlar bende de malesef çatlak oluştu.ve 1 hafta sonra ameliyatım var.doktorum çok ketum nasıl bir yöntem dir ne olacak bilmiyorum((lavman yapmam gerekiyo 2 gün yatıracakmış ya ben çok korkuyorum zaten panik atağımda var ameliyat olanlardan yardım bekliyorum.işin kötüsü son 2 haftadır ağrım yok sadece tuvalette acıyor o kadar ama doktorum ameliyat olursan kurtulursun dedi.bindik bi alamete allah sonumuzu hayır etsin...:18:

ben şimdi bebek tedavisi görüyorum aşılama yapılacak aynı zamanda fistülümde var bişey olurmu bebekte istiyorum fistilümde geçsin istiyorum offf napacam bilmiyorum ama önce doktorun ismi lazım bana

Son düzenleme:

aycan bendede aynı sorun var . çok korkuyorum ama senden aldığım cesaretle gitmeyede kara verdim. doktorunun adını ve hangi hastanede olduğunu öğrene bilirmiyim l

Son düzenleme:
Çok acı veriyor şu hastalık ya ameliyat dedi doktor ama korkuyorum yine nükseder biliyorum:18:

geçmiş olsun arkadaşım, bende çocuk tedavisi görüyorum. benim doktorumda ameliyatlık olmadığını fitil ve kremle geçebileceğini söyledi. senin doktorunun sana verdiği ilaç ve bitkisel tedaviyi öğrenebilirmiyim

arkadaşlar ben 3 gün önce ameliyat oldum.herkes gibi çok korkuyordum.konunun ne kadar hassas ve ağrıların nasıl dayanılmaz olduğunu biliyorum.saatlerce pc başında araştırma yapıp büsbütün umutsuzluğa kapılıyordum.size söylemek istediğim şey şu sakın korkmayın hiç vakit kaybetmeden doktorunuzdan yardım alın ve gerekli görülmüşse ameliyatınızı olun.hiç ağrı veya acı çekmedim bugün tuvalete çıktım ve aylardır ilk kez rahat bir dışkılama geçirdim.birde en korktuğum şey olan ameliyat sonrası tamponunun çıkarılması idi ondanda hiçbir rahatsızlık duymadım.benim hiç dikişim yok yeniden doğmuş gibiyim.Allah kimseye vermesin çekilecek dert değil ameliyattan sonra bende yorum yapacağım benim gibi umut arayanlar varsa bilgilendireceğim demiştim umarım sizlere de biraz olsun yardımcı olabilmişimdir...

merhaba arkadaşlar,
bende ya bu fissür denilen şeyden yada basur var ama hangisi bilmiyorum. zaten 2 aydır tuvalete çıkmakta sıkıntı yaşıyordum derken kabızlık geçti ama acı geçmedi ve kabız olduğum zamanlarınkinden bile çok daha fazla olmaya başladı ve geçende tuvalette daha tuvaletimi yapmadan makattan kan geldi bayağı çok korktum. doktora gittim ilk fırsatta ama müsait olmadığım için muayene edemedi, fissür yada basur dedi malum devlet hastanesi kalabalık çokta sorup konuşamadım. bana krem fitil falan verdi, dışkın yumuşak olmalı dedi birde toz verdi sulandırıp içmeli, ki ben o tozu daha önce kullanmıştım ve tuvaletten çıkamamıştım korka korka akşamdan içtim ama hala tuvalet ihtiyacı yok. birde ben yemeklerden önce en az 2bardak sıcak su içiyorum buna rağmen hiç hareketlilik yok.
neyse çok uzatmim sorunum işte böyle, benim asıl sorum basur muyum ve fissür müyüm nasıl anlayabilirim benim anlayabileceğim bir farkı varmı?

arkadaşlar merhaba!

çocuklugumdan beri ara ara nüksediyordu makatta dışkılama sırasında acı,kuruluk... Yine ara ara kanama oluyordu çok az... Maalesef ki 1 haftadır çok şiddetlendi... 3 farklı doktora gittim... 3 ü de ameliyat dedi...

Ilki ameliyatın çok ağrılı oldugunu,1 ay iyileşme süresi oldugunu, dışkı kaçırma riski oldugunu söyledi.

Ikincisi ukalanın tekiydi bugün yatar yarın çıkarsın dedi. Isosorbite dinitrate 30 gr vazelin içine verdi ama hiç bir işe yaramadı.

Son gittigim doktor fitil,anestol ve kortos verdi. çok şükür bunalr azıcık toparladı beni...

çok kötüydüm, tuvaletimi ağlaya ağlaya yapıyordum canım anlatamayacagım kadar çok yanıyordu işte bu son fitil birazcık iyileştirdi. Bi de batticon lu suya oturuyorum...

Bu hastalıgı yaşayan, ameliyat olanlara bir sorum var !!!

Ameliyat riskleri beni çok korkutuyor...ameliyat sonrası tekrarlama durumu da varmış. Ameliyat olan arkadaşlar şu anki durumunuz nasıl? Cerrahi yöntemle ameliyattan bahsediyorum bu arada lazer degil...

Lütfen bana yazın arkadaşlar

arkadaşlar bende 2-3 sene bu şikayetle doktora gittim duphalac şurup, anestol pomad ve ılık suya oturma banyosu verdiler 20 gün yaptım tekrar gittim kesin ameliyat dediler herşeyi hazılardım son anda vazgeçtim iyi ki de vazgeçmişim şimdi allaha şükür hiç bir şikayetim yok
bu rahatsızlıkta beslenmenin ve hareketliliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum umarım herkes ameliyatsız kurtulur :85:

nzl senin yırtıklar eskimiydi? benimkiler çok eskiymiş, 2 si çok derin 1 i yüzeyselmiş

benim ki eski değildi şikayetim başlar başlamaz gitmiştim doktorun her dediğini de yaptım bence düzelmiştim o halde doktor ameliyat dedi korktum tabi ki 18 yaşında falandım yaptırmadım o gün bugün şikayetim yok allaha şükür

bu doktorlar eski yeni her çatlağa ameliyat diyor sanırım.

peki senin şikayetlerinin derecesi neydi? benim canım çok acıyordu, hiçbirş ekilde yapamıyordum ağlamaktan. anlatılmayacak bir ağrı,yanma ve acı. çok şükür fitil azalttı biraz.

............................................................

Son düzenleme:
arkadaşlar istanbulda iyi bir genel cerrah doktoru bilen var mı güvenilir yani ameliyat olmam geriyo doktor anal fissür dedi ilaç tedavisi yaptık fakat 6 ay sonra tekrarladı tamamen kurtulmak istiyorum artık ama çok korkuyorum acısı sızısı geçer o değil de sonrası düşündürüyo beni riskleri ortada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim

ben de risklerinden çok korkuyorum. ama canımın acısına da dayanamıyorum. galiba ameliyat sonrası tekrarlama ihtimali yüksek. özellikle gebelikte...

ameliyat olanlar da yazmıyor ki öğrensek ameliyatı da zormuş yani öyle kolay bir şey değilmiş.

ameliyat olunca hastahanede yatırıyorlar mı acaba?
yatırırlarsa kaç gün yatırıyorlar?
kolay bi ameliyat mı?

ben bu soruların cevabını çok merak ediyorum :26:

yok hastanede yatmıyorsun taburcu oluyorsun hemen ama ameliyatın riski çoook. bir de karın degil bacak degil. makat sonuçta. tuvalet ihtiyacın gelecek, o kesikli yerden nasıl çıkacak o. nası iyileşecek... riski çook riskiii acı neyse dayanırsın da riskleri var

AMELİYAT OLANLARA SESLENİYORUUUUUUUUUMMM YAZSANIZ DA ÖĞRENSEK YAAA

ameliyat olanların deneyimlerini bekliyoruz.

ÖNERİYOR MUSUNUZ???

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.aynı dertten muzdarib olan biri olarak sizi anlayabiliyorum.bir önceki sayfaya da yazmıştım ama belki görmediniz.ben 1 ay önce ameliyat oldum (iyi ki de oldum)şuan çok rahatım ameliyatım da dikiş yok yakarak çatlak çıkarılmış ve bekçi meme kesilmiş.doktorum çok ketum du ayrıntıları ısrarla sormama rağmen söylemedi.sadece çatlak ameliyatı dedi.ameliyattan sonra 2 gece hastanede yattım.hiç bir şekilde ağrım olmadı inanılmaz rahattım.zaten hastane ortamında verilen yemekler diyete yönelik ekmek falan yok haliyle tuvalete çıkma ihtiyacınızda olmuyor.ben kesinlikle tavsiye ediyorum herkesin bünyesi farklı elbet doktorum bana çok iyi çok güzel bir ameliyat geçirdin dedi.şuan da hiçbir şikayetim yok öyle gaita kaçırma vs.hiç korkmayın doktorunuz tavsiyesine uyun diyetinize dikkat edin oturma banyosu falan bunlar çok önemli ameliyat olmadan önce bu altın kurallara uyduğunuz taktirde bile belki geçecek ama biz türk insanı olarak her zaman ki gibi son anda doktora gitmeyi tercih ediyoruz.iş işten geçince yani tecrübeyle sabit yanlış teşhis ve sonun da ameliyat kaçınılmaz oldu.keşke ilk günden doktoruma gidip tedavi mi olsaydım da 3 ay o ızdırabı çekmeseydim.öncesinde basur sanıp kendimi kasmıştım hareket dahi etmiyordum tuvalete gitmemek için yemek bile yemiyordum 6 kilo verdim.(hastalığın en güzel yanı)daha fazla uzatmayayım korkmayın ve ihmal etmeyin doktorunuza güvenin yahut birden fazla dokt.giderek teyit ettirin.baş edilebilecek bir dert değil.allah kimseye vermesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…