Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb canım.bende senın gıbı fissür mü yoksa baska bırsey mı dıyenlerdenım.merhaba,öncelikle hepimize geçmiş olsun.sormak istediğim birkaç soru var banada yardımcı olursanız çok sevinirim.bütün yazılanları okudum bu konuda baya deneyim sahibi olan bayanlar var önerilerinizi bekliyorum.7 gün önce wc de hafif zorlandım,birşeyler batıyormuş gibi hissettim ve peçete kan gördüm.biraz araştırınca fissür olabileceği kanısına vardım fakat benim kabızlık sorunum yok sadece o gün wc de zorlandım.hergün tuvalete çıkıyorum.burdaki yorumları okuyunca geç kalmadan doktora gitmem gerektiğini anladım ve bugün devlet hastanesine gittim.şikayetlerimi anlattım.ben kendimi muayeneye hazırlamıştım lakin doktor ''-şimdi senide üzmeyelim sen makat çatlağı olmuşsun verdiğim ilaçları kullan,korkulcak bişey değil ama üzer insanı biraz,yediklerine dikkat et bol bol oturma banyosun yap.(!) dedi paketleyip gönderdi girmemle çıkmam bir oldu.bana anestol artı bir merhem fitil ve laksatif etkiye sahip bir hap vermiş.sorularıma gelince;1-ben kabızlık çeken biri değilim ama yinede yumuşatmak için bu haptan kullanmalıyım,ishal yapar diyede korkuyorum.2-benim fissürüm hangi aşamada akutmuyum acaba nası anlarım?3-birde makatla vajina arasında çatlağın olduğu yerde küçük bir şişlik oluştu fakat çok küçük,basur başlangıcı olabilir mi? şimdiden bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.psikolojim bozuldu banada yardımcı olursanız sevinirim.
cevap verebilcek kimse yok mu???????!!!!!
mrb canım.bende senın gıbı fissür mü yoksa baska bırsey mı dıyenlerdenım.
aslında için rahjat etmezse bir baska doktora gidip muayene olmak en iyisi.
sorularına gelınce.
1-bence ılacı kabızlık sorunu olmadıkca kullanma canım.banada doktor şurup vermıstı cok gerekmedıkce kullanmıyorum.
bunun yerıne kepek ekmek,yeşil cay,bol bol su tüketiyorum.
2-fissürün ne aşamada oldugunu ben tam bılemedım.
3-makatla vajina arasındakı o küçük şişlikten bende de var.ozellıkle wc ye cıktıktan sonra ortaya cıkıyor.oturma banyosu yapınca kendılıgınden kayboluyor.
senınkı sıcak sudan sonra kayboluyormu acaba?
bence seninki daha başlangıç üzülme... ilaçları kullan eğer skıntıya sokacak bir durum yaratırsa bırakırsın.
teşekkürler,aslında benim sadece 3 gün gördüğüm kan,hafif yanma ve kaşıntı sorunum var pek rahatsız etmiyo.ben ilerleyip kronikleşmesinden korktuğum için önlem almak istedim yeni başlıyodu sanırım.
kesinlikle baştan önlem al. benimki kronik hiç kaybolmayan memelerim var. en ufak bir kabızlıkta kanama başlıyor ve nanılmaz ağrı yapıyor. artık gideceğim doktora ve kızımı memeden kesince ameliyat olmayı düşünüyorum.[/QUOTE
kronikleşince ameliyat olmaktan başka çare kalmıyor ya her yediğimize dikkat edicez ömür boyu ya da ameliyat,umarım ameliyat olur kurtulursun.ben yemekten pek kısamıyorum malesef acı,baharat yemeyin diyolar ama pek beceremiyorum sadece kolayı çok çok azalttım o kadar,kabızlık yaşamıyorum günde 2 kere wc e gidiyorum çoğu zaman hatta umarım kremlerle ve sıcak suyla iyileşir.
merhaba kızlarrr. ben bundan yaklaşık 1,5-2 sene önce yasadım bu rahatsızlıgı. nasıl zordur nasıl azap ceker insan cok iyi bilirim. hayattan zevk alamaz hale gelirsin. oturamazsın yatamazsın kalkamazsın. günlük hayatına devam edemezsin. vs vs. ve dr'a gittim bana (ismini burda yazamıyorum) bir krem ve fitil verdi bir hafta kullan ve gececek dedi. ne mümkün azaplarım devam etti sürekli aglıyordum istelik o fitili ve kremi uygularken cektigin zorluk cabası.
sonrasında yıllardır krem,ilaç,güneş kremi vs yerine kullandıgım ve sürekli zeytinyagı içersinde beklettigim kudret narı karışımım geldi başladım uygulamaya. ilk başlarda bir sızlama hissediyorsunuz ama inanamaycaksınız 2 günde ayaga kalktım. tanelerini fitil gibi kullanın yagınıda sürün bir parca pamuk koyun hepsi bu kadar. ve gecen hafta eşim aynı rahatsızlıga yakalanınca dr a gitti yine aynı fitil ve kremi verdi dr. ben gitme bak ben bunu aştım böyle böyle diye anlattım ama dinlemedi. çok acı çekiyordu. 5 gün ilaçları kullanıp bıraktı ve kudret narı karışımına başladı ve sonuuuc 2 günde ayaga kalktı....
umarım sizde faydasını görür ve bana dua edersiniz. ayrıca dediğim gibi en ufak bir yaralanma vs de ben sürekli kullanırım bu karışımı. yazlarıda güneş kremi niyetine. netten araştırın ve faydalarını okuyun lütfen...
Bu nalet hastalık 1.5 ay öncede bende de baş gösterdi
Ben 1 senedir hemen hergün ishaldim
Ve çok fazla acı tüketirdim, hatta yoğurdun içine bile kırmızı pul biber koyup yerdim
Bu pis hastalık en çok regl dönemlerimde ortaya çıkıyor ve beni öldürüyor
İşe gitmek istemiyorum , dışarı çıkmak istemiyorum hatta ses duymaya bile tahammül edemiyorum
hele en son tatile çıktığımda kabız oldum , 2 gündü ama benim ömrümden ömür gitti
Acile gittim iğne vuruldum , doktor bana bağırsak düzenliyecisi ve ağrı kesici verdi de tatilim allahtan zehir olmadı.
Ve ayın 5 den sonra doktorumdan randevu alıp gidecem bakalım ne diyecek
Bana bir krem vermişti 50 lira tutarında ama hiç bir şeye yaramıyan merhem
Neyse ben kendimce birşeyler buldum onları uyguluyorum
Her akşam kantoron yağı içiyorum , dere otu yiyorum , kuru kaysı , yoğurt , zeytin yağ içiyorum , bol su içiyorum ve meyve yiyorum
Çorba içiyorum yemek dahi yemiyorum 4 kilo verdim .
Geçridiğim en kötü ne pis hastalık.. Umarım herkes bir an önce iyileşir.
kantaron yagını nasıl içiyorsunuz acaba?Bu nalet hastalık 1.5 ay öncede bende de baş gösterdi
Ben 1 senedir hemen hergün ishaldim
Ve çok fazla acı tüketirdim, hatta yoğurdun içine bile kırmızı pul biber koyup yerdim
Bu pis hastalık en çok regl dönemlerimde ortaya çıkıyor ve beni öldürüyor
İşe gitmek istemiyorum , dışarı çıkmak istemiyorum hatta ses duymaya bile tahammül edemiyorum
hele en son tatile çıktığımda kabız oldum , 2 gündü ama benim ömrümden ömür gitti
Acile gittim iğne vuruldum , doktor bana bağırsak düzenliyecisi ve ağrı kesici verdi de tatilim allahtan zehir olmadı.
Ve ayın 5 den sonra doktorumdan randevu alıp gidecem bakalım ne diyecek
Bana bir krem vermişti 50 lira tutarında ama hiç bir şeye yaramıyan merhem
Neyse ben kendimce birşeyler buldum onları uyguluyorum
Her akşam kantoron yağı içiyorum , dere otu yiyorum , kuru kaysı , yoğurt , zeytin yağ içiyorum , bol su içiyorum ve meyve yiyorum
Çorba içiyorum yemek dahi yemiyorum 4 kilo verdim .
Geçridiğim en kötü ne pis hastalık.. Umarım herkes bir an önce iyileşir.
acıyı tamamen unut. lifli sebze baklagil tüketimini artır. yemeklerinde zeytinyağı kullan. tuvalette zorlama sert geliyorsa kalk ılık suda otur anestol sür . uzun süre aç kalma. hergün düzenli yemek ye. dikkat edersen iyileşirsin.
kantaron yagını nasıl içiyorsunuz acaba?
birde wc den sonra catlagın oldugu bölgede şişlik oluyormu acaba?
Zaten kuru gıdalar yemeyi bıraktım , çikolata dahi yemiyorum bu pazartesi başka bir genel cerrah'a gittim bana multıvitamin verdi
Kabızlığı önlüyor ve seni rahatlacak dedi ki anestolu zaten kullanıyordum..ama bu vitamin hapı iyi geldi kaç gündür süperdim taki bu sabah regl dönemime denk geldiğimi anladığımdan beri..
Ben eskide taze fasulye yemezdim bu hastalık sayesinde onu bile yemeye başladım , zeytinliyağlı yapıp yiyorum bir güzel
Her öğünde muhakkak çorba içiyorum ve bol bol sebze meyve var artık hayattımda..
Çünkü dikkat etmezsem acıyacak can benim ve bu nalet acı beni hayattan soğutuyor
Onun için hayattımı tamamen sebzelere adadım..
çok küçük bi çatlaksa geçer o zaman merak etme. bende 3 tane derin çatlak vardı hemde 10 15er yıllık. çok fenaydım, sonra ameliyat oldum işte. şimdi tekarlamaması için ççabam. vitaminin adını yazarmısın bende alayım ondan. bu arada hangi şehirdesin?