Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

Benim hem kanamam hem de spastik kolonum vardı. Şimdi doktordan geldim, makattan muayene yaptı. Hiç korkulacak ya da acı veren bir şey değil. Bende de ne çatlak ne de basur çıktı. Neden kanadığım belli değil. :S

Benim hem kanamam hem de spastik kolonum vardı. Şimdi doktordan geldim, makattan muayene yaptı. Hiç korkulacak ya da acı veren bir şey değil. Bende de ne çatlak ne de basur çıktı. Neden kanadığım belli değil. :S

Canım aklına kötü birşey gelmesin sakın ama bi de kolonoskopi yaptırılmasını danış istersen doktoruna. Çatlka yok hemoroid yok, neden kanıyor o zaman?

Ben de bugun kendimde olan şeyin çatlak olduğuna karar verdim.2-3 aydır sanki jilet dışkılıyorum gibi acıyordu. Acıyı taaa kalbimin bulunduğu bölgeden makat boyunca hissediyordum eyvahedigeldismile Hemoroid mi diye düşündüm ama saırım çatlak çünkü elimle dokunduğumda makat çıkışında bir yara kabuğu gibi birşey olduğunu farkettim. Bi de hemoroidden çok çatlak belirtileri var .uMarım ameliyat safhasına gelmem. Bugun uzun süreden sonra çok mutluyum çünkü kanama olmadı ve tuvalette sanki içimden kılıç çıkıyomuş da keserek çıkıyomuş gibi acı hissetmedim. Kepek yedim 3 kaşık ve bol su içtim, bu kadar kısa sürede etki gösteren şey buysa süper valla. Paylaşıyım herkes bi denesin dedim.

gecmıs olsun canım ben de kısa süre önce fissür amelıyatı oldum cok kolay gectı benımki agrım acım olmadı şükür ki..oturma banyosu ve pomad kullanıyorm hala acıkcası benm de endısem tekrar etmesı kabızlık kalıcı oldukca zor bır durum tamamen beslenmemızı degstrmemz gerekıyor herseyden uzak durarark tabı..gecmıs olsun tekrardan..

canım sen hangi hastanede ameliyat oldun bide lazer mi normal amelyat mı oldun söyliyebilirmisin

arkadaşlar bende de aynı problem var ameliyat olanlar cok ağrı yasadıklarını yazmışlar. lazerle ameliyat olanlar var mı onda da aynen böyle ağrılı mı oluyo.ben ameliyat sonrası ağrı yasamadım diyen varsa lütfen şehrini hastane ve doktorunu bizimle paylasabilir mi.cok korkuyorum:sinifsinif:

Arkadaşlaaaar, 3-4 aydır çektiğim derdimin dermanını yaz gelince buldum. KAVUUUUNNNN zemuszemus Hergün bi kaç parça dilim kavun yedim ve ertesi gün hiç zorlanmadım tuvalette. Tavsiye ederim, bi deneyin.

arkadaşlar merhaba hepinize, bende dayanılmaz ağrılar sonucu doktora gidip 3 ay önce ameliyat oldum çatlağımın çok derin olduğunu söyledi doktorum dayanılmaz acılarım vardı, ameliyattan sonra çok iyiydim hiç bişeyim kalmamıştı fakat 15 gündür acılarım eski halini aldı... tedavisi olan bişey olduğunu sanmıyorum sürekli dikkat etmek lazım yoksa çatlak kendini yeniliyor. Bu siteden ve netten araştırmalarım sonucu Böğürtlen kökü, Ballı kudret narı ve Zeytinyağlı kudret narı aldım .. İnanın bukadar etkili olabilceğini düşünmemiştim çok şükür hiç ağrım yok.. 200 gr böğürtlen kökünü 2litre suda kaynattım 10 gün boyunca sabahları aç karınla içicem, Ballı kudret narını sabah akşam aç karınla birer kaşık içiyorum, Zeytinyağlı kudret narı çok ağır koktuğu için içmeyi denemedim bile ama aldığım aktarda yaraya sürülebileceğini öğrendim onuda pamukla beraber makat bölgeme tampon yapıyorum inannın ki çok rahatlatıyor.. Allah düşmanımın başına vermesin dediğim bi ağrı bu herkese acil şifalar..

Bunun acısını ve ağrısını yaşamayan bilemez !!!
Şimdi wc den çıktım, inanın tuvaletten sandalye ye oturana kadar çektiğim acıyı anlatamam.
Ve hala canım yanıyo.
Benim makatımın kenarında ufak bi meme var,
Doktora gitmekten asla ve asla utanmıyorum, insanlık hali bu,
Ama muayne ve tedavi süreci beni korkutuo

Selam Kızlar,
Bendede bir kaç senedir tekrarlayan makatta çatlak problemi var bu sıralar iyice coşmuş durumda bende öle ağrı yok sadece dışkılama sırasında acı oluyor :bbo: ve biraz kanamam oluyor daha önce eczanelerde hazırlanan kremlerden kullanmıştım iyi gelmişti 6 hafta kadar kullandım ama tekrarladı cmt günü tekrar doktora gidicem bakalım ameliyat diyecekmi çünkü bu 3.gidişim olacak.Sabahları aç karnıma 4 kuru kayısı yiyorum üstüne bir bardak ılık su içiyorum iyi geliyor bu dertten nasıl kurtulunur bilmem ama kabız olmamak tek çağresi sanırım

sanırım bende de var bu sorun son birkaç gündür bayağı ağrı yapıyor:KK43:
doktora gitmek zorundayım ama çok çekiniyorum:KK43:(

sanırım bende de var bu sorun son birkaç gündür bayağı ağrı yapıyor:KK43:
doktora gitmek zorundayım ama çok çekiniyorum:KK43:(

Canım hiç çekinmene gerek yok muayene çok kısa sürüyor önemli olan
derdine çağre bulması.Geçen hafta doktora gttim kroniklemiş ameliyat dedi doktoruma güvenemediğim için onaylanmadım bana tekrarlar dedi başka doktor arayışındayım :KK25:

bunu denemeliyim
çok teşekkür ederim :13:

Seni yanıltmış olmayayım ama böğürtlen kökü uzun süre kullanıldığında yani 1 haftayı geçerse kullanma süren kabız yapıyor ve senin kabız kalman çatlağın tekrar oluşması demek internette araştırabilirsin.

Seni yanıltmış olmayayım ama böğürtlen kökü uzun süre kullanıldığında yani 1 haftayı geçerse kullanma süren kabız yapıyor ve senin kabız kalman çatlağın tekrar oluşması demek internette araştırabilirsin.

aa öyle mi? teşekkür ederim
randevu aldım pazartesi doktora gideceğim zaten:KK43:

Arkadaşlar diye bir ilaç varmış yorumları okudum çok iyi geliyormuş bitkisel ilaç ben deneyeceğim pzt kullanmaya başlayacağım mutlaka belirtirim detayları

Son düzenleyen: Moderatör:
doktora gittim bugün doğru düşünmüşüm bu sorunmuş benimki de fitil,merhem falan verdi 2-3 kutu kullanacağım geçmezse ameliyat dedi:KK43:(

bir de liken sikloraatrifikus vardı bende o da makata da yayılmış:KK43:(

Çok geçmiş olsun kabız olmamaya çalış sabahları aç karnına 1 bardak su iç ben geceden 1bardak suya 3 kuru kayısı atıorum sabah suyunu içiyorum kayısılarını yiyorum çok faydasını görüyorum mutlaka yemek yerken suda iç hazmını kolaylaştırır.Kabız olmayınca çok rahat ediyorsun dikkat etmen lazım

doktora gittim bugün doğru düşünmüşüm bu sorunmuş benimki de fitil,merhem falan verdi 2-3 kutu kullanacağım geçmezse ameliyat dedi:KK43:(

canım bana da fıtıl merhem bıde bı ılac vermıstı ben ılacı cok gaz yapıyor dıye bıraktım ama fıtılde 3. kutum (ılk gunlerde 2 ser tane atıyordum sonraları aralıklı kullandım) hala sıkayetım devam edıyor sen nasıl oldun bır gelısme varmı?

Kabızlığı önlemek için her gece yatmadan 5 adet kuru inciri sıcak suyun içine koyuyorsunuz..Bu incirler 1-2 saat içinde şişiyor.Yatmadan evvel bu incirleri yiyiyorsunuz.

5 adet kuru siyah kayısıyı alıyorsunuz yine incirde olduğu gibi sıcak suyun içerisine koyup 1-2 saat şişmesini bekliyosunuz ve daha sonra kayısıları gece yatmadan önce yiyiyorsunuz..
Kayısı sarı değil ama siyah olacak.
Beyaz ekmek yerine tam buğday unuyla yapılan köy ekmeğini yiyebilirsiniz.
Haftada en az 3 kere zeytinyağlı pırasa yemek bağırsaklara iyi geliyor. Pırasayı pişirirken içine pirinç koymayın.
Günde 3 fincan yeşil çay içilebilir.
Ihlamur çayının içine bir kaşık bal karıştırıp içebilirsiniz
Sabah öğle akşam bir tutam dereotu yemekte bağırsaklara iyi geliyor.Yoğurdun içine karıştırılıpta yenilebilir.

Bende 1.5 yıl önce anal fissür ameliyatı oldum.

teşekkür ediyorum ilgilenip cevap verenlere:)

kabız olmamak için bir ilaç verdi onu kullanıyorum uzun süre kabız gibi olup sonra da ishal yapıyor:KK43: çok gazım da var:KK43: fitili 2-3 kutu kullanmam gerekiyormuş sabah-akşam

fissür ameliyatı zor bir ameliyattır değil mi?:KK43:

evet bu makat amelıyatları cok zor oldugunu duydum ozellıkle amelıyattan sonrası napacagız bılemıyorum offff kurtulmalıyız bu ılletteennn:KK43:(((

eveet... ben de anlatayım tam olsun...

ilk şikayetlerim 3 ay önce başladı. sadece kaşıntı vardı. ardından ızdırap veren tuvaletler başladı. ve doktora gittim. hemoroit+çatlak dedi. ama şöyle bi bakarak. ilaç filan verdi. rahatlar gibi oldum, yeniden başladı.. :KK43: sonra bu makat hastalıklarında lazerle ameliyatı türkiyeye getiren, kendi adıyla tedavi yöntemi olan bi cerraha gittim. aradım buldum internetten. eni konu baya bi aletle girdi çıktı baktı. sadece çatlak dedi. ameliyat olucaksın dedi. ben de 11 kasımda ameliyat oldum. ama sadece fissürektomi, yani sadece fissürün çıkartılması işlemi yapıldı. sfinkter kasımı filan kestirmedim. çünkü iç sfinkter kasının kesimine bağlı olarak gaz ve gaita kaçırmalar olabiliyormus. sfinkter genişletmesi bile yaptırtmadım adama. sadece lazerle yapıldı ameliyatım. gününde de taburcu oldum. şuan gün içerisinde ağrılarım yok. ama tuvalete çıktıktan sonra ızdırap çekiyorum. böyle garip bi kasılma ağrısı oluyo. tam tarif edemiorum açıkcası. batma ve yanma tarzı deil. böyle kasılma gibi deişik bi ağrı... ağrı kesici içince geçiyor ağrım. bi de sıcak su oturma banyosu çok rahatlatıyo. ve tabiki gaita yumuşatıcı ilaçlar içilmesi gerekiyomuş. yoksa iyileşme engelleniyomuş... şuan onlardan da içiyorum. bol su ve lifli gıdalarla beslenicem bundan sonra.. ne bi daha çatlak ne de ameliyat sonrası ağrı çekmeye niyetim yok.. bayramdan sonra kontrole gidicem. işallah en kısa süre iyileşirim. sizleri de haberdar ederim...

X