Fikirlerinize ihtiyacım var

xbsrax

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2022
824
939
26
Merhabalar, 10 yılı aşkındır samimi dost olduğum çift var. Geçen yıl evlendiler, ortalama 7 8 yıllık ilişkilerinden sonra. İkiside o kadar iyi ve melek gibi insanlar ki anlatamam.
Evlendikleri ilk aydan itibaren tartışmaya başladılar, hatta özel hayatlarıyla ilgili de bir şeyler eksik oldu. Konu sürekli ayrılmaya geldi, araya girdik bir seyler konuşuldu falan derken hocaya gitme kararı aldılar bir tavsiye ile. Hocadan sonra özel hayatları normale döndü birbirlerine olan davranışları düzeldi vs.
Görseniz çok mutlular, ikiside birbirinin gözünün icine bakıyor. Kızın gözü bir şeyde kalmasın diye çocuk uğraşıyor, çocuk her gün taze yemek yesin öyle seviyor diye kız işten gelip her güne yemek çıkartıyor vs. Ara sıra oluyor tartışmalar ama normal şeyler. Şok oldum, boşanma kararı almışlar kesin ve net olarak. O kadar üzgünüm ki asla böyle bir şey olsun istemem. Ancak tabi ki mutsuz olacakları evlilikte sürdürülmemeli.
Sadece, mutlu olduklarını gördüğüm bildiğim için onlara karşı hala umudum var.
Çocukla biraz konuşma firsatım oldu, anladığım kadarıyla çocuğun ailesi kıza sıkıntı çıkarıyor kızda açık yureklilikle anlatamayip farklı konulardan kavga çıkarıyor. Çocukta algilayamiyor haliyle. Ben çocuğun anlattıklarından bunu cikarttim ama çocuğa söylemedim.
Kızla görüşeceğim çok vaktim yok bir iki güne dava açıyorlarmış avukatla görüşmüşler. Ben piskolojik destek almalarını vs düşünüyorum istiyorum duzelibilir şeyler bence. Şiddet yok aldatma yok hakaret yok vs konuyu tam bilemiyorum şuan için.
Şimdi ben kızla görüştüğüm de bana tahmin ettiğim şeyleri söylerse eğer, ailesi vs şeklinde. Nasıl cevaplar vermeliyim, ikna etmeli miyim? Zaten kafasında bittiyse ben üçüncü kişi olarak çok bir şey yapamam farkındayım ama uğraşmak istiyorum, çok seviyorum onları. Piskolojik destek almaları için nasıl ikna edici konuşmalıyım? Çocuğa piskolojik destek almalarını söylediğimde, eşine soyledigini eşinin de ben deli miyim sen git vs şeklinde cevap verdiğini söylüyor. Kızı tanıyorum piskologa gitmeyi delilik olarak görmüyor, çocuğu tahrik etmek için vermiştir o cevabı. Ancak bana da yok artık değmez ugrasilcak bir şey kalmadı vs şeklinde konuşursa nasıl ikna edebilirim?
Hakkınızı helal edin, teşekkürler

Ben karışmazdım açıkçası.

Arkadaşlarınıza psikolog ile psikiyatri arasındaki farkı anlatın. Belki ikna olacaklardır.
İkincisi de bence çok müdahale etmeyin çünkü bir laf vardır. İyiyse Allahtan,kötüyse kuldan…

Bence siz karışmayın bu noktadan sonra.. Çocuk değiller yani boşanma kararı almışlar illa denemişlerdir ama olmamıştır, özellerini bilemeyiz. Ha biri yardım istese tamam da sizden yardım isteyen de yok.
Kız arkadaşım yarın iş çıkışı kahve içmeye gelecek bana. Konular açılacak, yardım talep edeceğini düşünmüyorum zaten ancak geldiğinde anlatacak böyleyken böyle diye. Mantıklı cevap vermek istiyorum o sebeple konu açıp fikir almak istedim aslında. Ya da kendimi rahatlatmak.. cidden çok üzüldüm

Arkadaşlarınıza psikolog ile psikiyatri arasındaki farkı anlatın. Belki ikna olacaklardır.
İkincisi de bence çok müdahale etmeyin çünkü bir laf vardır. İyiyse Allahtan,kötüyse kuldan…
Tesekkur ederim yorumunuz için. Umarım basım agrımaz, ancak onlarda düzelirler

Üzülmenizi anlıyorum ancak başkasının tekamül sürecine müdahale ederseniz, karma oluşturursunuz.

Belki onların ayrılığı ruhsal planlarında var?
Eğer sizin fikriniz sorulursa düşüncelerinizi tabi ki ısrarcı olmadan söyleyebilirsiniz ancak diğer türlü olmaz.

Unutmayın ki, gördüğümüzün çok ötesinde arka planda pozitif sonuçlar oluyor. Herkes kendi hayat yoluna kendisi karar vermeli.

Size düşen bu süreçten sonra sevdiğiniz bu insanlara manevi destek vermek. Israrla, ikna etmeye çalışarak insanları bunaltmak değil. Konuşurken destek almayı düşündünüz mü? Dersin evet hayır düşünmüyoruz cevaplarından sonra hakkınızda hayırlısı olsun her zaman yanındayım dersin olur biter. Zaten zor olan bir süreci, kurtarıcı rolüne gireceğim, yuva kurtaracağım diye daha da zorlaştırmayın.

Yapacağınız tek şey dinlemek ve destek olmak. İki kişi bir karar vermişler zaten.

Aralarında sorun olmamasına rağmen mi boşanmak istiyorlar

Bir keresinde bir tanıdığım ben karı kocayı barıştırmak için aralarına girmem ilerde daha kötü şeyler olursa sebebi ben olurum demişti. Bu da bi bakış açısı ama siz bilirsiniz

Kısa ve öz..
Sanane yahu ablacım.
O, onun gözünün içine bakıyormuş,öbürü her gün sıcak yemek cikartiyormus.
Ona ne tavsiye vermeliyim,buna ne konuşmalıyim..
Keşke çift ve aile terapisti olsaydınız.
Sayet öyle olsaydınız anlardım ama üzerinize vazife olmayan işlere fazlaca kastiriyorsunuz,sonrasinda üzülürsünüz.
Millet karısıyla kocasıyla barisirda kötü olan siz olursunuz.
Kendi hayatınızla haşır neşir olun derim.

Aynen!

Benim kocamla olan ilişki kimi ne ilgilendirir?

Gerçi bu çift de bir acayipmiş. Kocama her gün yaptığım yemeği niye anlatayım ki elaleme ayol!

Ne kadar severseniz sevin kimsenin özel hayatı sizi ilgilendirmez ve bütün ayrıntıları bilmenize imkan yok.

Kararlarını destekleyin ve size anlattıkları kadarıyla yetinin, yapabileceğiniz tek şey ikisine de saygı duymak.

Üzülürsünüz tamam anlarım ama bu kadar karışmak? Kaynana kayınpeder rolüne bürünmeyin,sizden yardım isteyen olursa zaten kapınızı çalar

Yanlis yapiyorsunuz. İki insan mutsuzsa tabi ki bosanir. Niye insanlari darlaya darlaya evli kalmalarini saglamaya calisiyorsunuz? Sizin uzerinize vazife mi? Kendi hayatinizda hic mi derdiniz yok milletin hayati dert oldu?
Haci hocaya dusmusse o iliski don lastigi olmustur zaten.

Aynı evin içinde bazen çok iyi insanlar , çok seviyorlar vs dediğimiz insanlar bile farklı davranabiliyor . Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ama bence son kez aile terapisi alın deyin . İkna etmeye çalışmayın .
Her şerde bir hayır vardır demelisiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…