Fikirlerinize ihtiyacım var

Karı koca aralarında ki ilişkiyi siz ne bileceksiniz belki size anlatamadıkları şeyler var aralarında. Yapmayın karışmayın

Ben karismanizi önermem.Siz onlari arkadas olarak tanıyorsunuz ikisi de arkadas olarak harika insanlardir belki.Ama eş,partner olarak kötüdürler ya da birbirleri ile uyusmamislardir bir sekilde.Benim üst katta kayinvalidem oturuyor bilirim o durumları kisitlama karismalari siz rahat evinizden yapma etme diyecekseniz kapinizi kapatacaksiniz o kiz o an rahatlayacak 3. 5gun sonra yine başlayacak esinin ailesi sorun çıkartmaya.Ben de eski sevgilime donecekken iş arkadaslarimin yapma etme vs demesi ile kafa karışıklığı duygusal boslukla onların onerdigi bir kisiye sans verdim ve bir süre sonra evlendim ve pişmanım.Elbetteki tamamen onların suçu degil yine de eski erkek arkadasima sans verebilirdim dinlemeyebilirdim onları ama boslukta idim ve malesef dinledim.Bazen diyorum keske onermeselerdi keske is arkadaslarimi dinlemese idim keske eskisine donse idim ya da tek dursaydim cok cok pismanim.Bence vebal almayın yasayip gorsunler bir sekilde sulh olacaksa boşandıktan sonra bile olur zaten.Belki kadinin esinin ailesi pismanlik korku vs duyar boşanma olacak diye hareketlerini düzeltirler bilmiyorum.Evet haklisiniz yuva yikmamak daha iyi ama hastalıklı kötü evliliktense boşanma iyi emin olun bazı seyleri malesef yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.Medenice bosanabiliyorsa o da guzel bazıları onu da beceremiyor

Üzülmenizi anlıyorum ancak başkasının tekamül sürecine müdahale ederseniz, karma oluşturursunuz.

Belki onların ayrılığı ruhsal planlarında var?
Eğer sizin fikriniz sorulursa düşüncelerinizi tabi ki ısrarcı olmadan söyleyebilirsiniz ancak diğer türlü olmaz.

Unutmayın ki, gördüğümüzün çok ötesinde arka planda pozitif sonuçlar oluyor. Herkes kendi hayat yoluna kendisi karar vermeli.
Tekamül süreci ne kuzum ?

Merhabalar, 10 yılı aşkındır samimi dost olduğum çift var. Geçen yıl evlendiler, ortalama 7 8 yıllık ilişkilerinden sonra. İkiside o kadar iyi ve melek gibi insanlar ki anlatamam.
Evlendikleri ilk aydan itibaren tartışmaya başladılar, hatta özel hayatlarıyla ilgili de bir şeyler eksik oldu. Konu sürekli ayrılmaya geldi, araya girdik bir seyler konuşuldu falan derken hocaya gitme kararı aldılar bir tavsiye ile. Hocadan sonra özel hayatları normale döndü birbirlerine olan davranışları düzeldi vs.
Görseniz çok mutlular, ikiside birbirinin gözünün icine bakıyor. Kızın gözü bir şeyde kalmasın diye çocuk uğraşıyor, çocuk her gün taze yemek yesin öyle seviyor diye kız işten gelip her güne yemek çıkartıyor vs. Ara sıra oluyor tartışmalar ama normal şeyler. Şok oldum, boşanma kararı almışlar kesin ve net olarak. O kadar üzgünüm ki asla böyle bir şey olsun istemem. Ancak tabi ki mutsuz olacakları evlilikte sürdürülmemeli.
Sadece, mutlu olduklarını gördüğüm bildiğim için onlara karşı hala umudum var.
Çocukla biraz konuşma firsatım oldu, anladığım kadarıyla çocuğun ailesi kıza sıkıntı çıkarıyor kızda açık yureklilikle anlatamayip farklı konulardan kavga çıkarıyor. Çocukta algilayamiyor haliyle. Ben çocuğun anlattıklarından bunu cikarttim ama çocuğa söylemedim.
Kızla görüşeceğim çok vaktim yok bir iki güne dava açıyorlarmış avukatla görüşmüşler. Ben piskolojik destek almalarını vs düşünüyorum istiyorum duzelibilir şeyler bence. Şiddet yok aldatma yok hakaret yok vs konuyu tam bilemiyorum şuan için.
Şimdi ben kızla görüştüğüm de bana tahmin ettiğim şeyleri söylerse eğer, ailesi vs şeklinde. Nasıl cevaplar vermeliyim, ikna etmeli miyim? Zaten kafasında bittiyse ben üçüncü kişi olarak çok bir şey yapamam farkındayım ama uğraşmak istiyorum, çok seviyorum onları. Piskolojik destek almaları için nasıl ikna edici konuşmalıyım? Çocuğa piskolojik destek almalarını söylediğimde, eşine soyledigini eşinin de ben deli miyim sen git vs şeklinde cevap verdiğini söylüyor. Kızı tanıyorum piskologa gitmeyi delilik olarak görmüyor, çocuğu tahrik etmek için vermiştir o cevabı. Ancak bana da yok artık değmez ugrasilcak bir şey kalmadı vs şeklinde konuşursa nasıl ikna edebilirim?
Hakkınızı helal edin, teşekkürler

Ben çok açıkça şunu yazacağım, bir başka kadın benim ilişkime bu kadar karışma hakkını kendinde görüp, oturup eşimle sevgilimle konuşup durursa gerçekten o kadını parçalarım sinirle.

Ablaları değilsin, anneleri değilsin niye bu kadar özellerinin ayrıntılarına kadar müdahale etme hakkını görüyorsun? Çok saçma yaptığın. Ve ayıp.

Belki yatak odalarında sorun var, kendi özelleri sana bu kadarını anlatacak değiller. Niye tavsiye veriyorsun, neye ikna etmeye kalkıyorsun. Siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı deyip geçeceksin.

Kısa ve öz..
Sanane yahu ablacım.
O, onun gözünün içine bakıyormuş,öbürü her gün sıcak yemek cikartiyormus.
Ona ne tavsiye vermeliyim,buna ne konuşmalıyim..
Keşke çift ve aile terapisti olsaydınız.
Sayet öyle olsaydınız anlardım ama üzerinize vazife olmayan işlere fazlaca kastiriyorsunuz,sonrasinda üzülürsünüz.
Millet karısıyla kocasıyla barisirda kötü olan siz olursunuz.
Kendi hayatınızla haşır neşir olun derim.
Uslubunuz çok saygısızca.

Ben çok açıkça şunu yazacağım, bir başka kadın benim ilişkime bu kadar karışma hakkını kendinde görüp, oturup eşimle sevgilimle konuşup durursa gerçekten o kadını parçalarım sinirle.

Ablaları değilsin, anneleri değilsin niye bu kadar özellerinin ayrıntılarına kadar müdahale etme hakkını görüyorsun? Çok saçma yaptığın. Ve ayıp.

Belki yatak odalarında sorun var, kendi özelleri sana bu kadarını anlatacak değiller. Niye tavsiye veriyorsun, neye ikna etmeye kalkıyorsun. Siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı deyip geçeceksin.
Ben bir seylerine müdahale etmiyorum yanlış anlaşılmışım. 10 yıldır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, bende evliyim. Onlar bizi biz onları çok iyi tanırız. Daha önce de birbirimize akıl verdiğimiz çok konu oldu. Benim amacım müdahale etmek değil, birazdan yanıma gelecek olan kız arkadaşıma mantıklı cevaplar verebilmek. Görüyorum ki insanlarımız yanlış anlamaya çok müsait. Teşekkürler yorumunuz için.

Üzülmenizi anlıyorum ancak başkasının tekamül sürecine müdahale ederseniz, karma oluşturursunuz.

Belki onların ayrılığı ruhsal planlarında var?
Eğer sizin fikriniz sorulursa düşüncelerinizi tabi ki ısrarcı olmadan söyleyebilirsiniz ancak diğer türlü olmaz.

Unutmayın ki, gördüğümüzün çok ötesinde arka planda pozitif sonuçlar oluyor. Herkes kendi hayat yoluna kendisi karar vermeli.
Kesinlikle katılıyorum yorumunuz için teşekkür ederim.

Size düşen bu süreçten sonra sevdiğiniz bu insanlara manevi destek vermek. Israrla, ikna etmeye çalışarak insanları bunaltmak değil. Konuşurken destek almayı düşündünüz mü? Dersin evet hayır düşünmüyoruz cevaplarından sonra hakkınızda hayırlısı olsun her zaman yanındayım dersin olur biter. Zaten zor olan bir süreci, kurtarıcı rolüne gireceğim, yuva kurtaracağım diye daha da zorlaştırmayın.
Çok teşekkür ederim🙏

Aynen!

Benim kocamla olan ilişki kimi ne ilgilendirir?

Gerçi bu çift de bir acayipmiş. Kocama her gün yaptığım yemeği niye anlatayım ki elaleme ayol! :-)
Siz dalga geçin diye konu açmadım malesef. Kusura bakmayın, iyi günler.

Yanlis yapiyorsunuz. İki insan mutsuzsa tabi ki bosanir. Niye insanlari darlaya darlaya evli kalmalarini saglamaya calisiyorsunuz? Sizin uzerinize vazife mi? Kendi hayatinizda hic mi derdiniz yok milletin hayati dert oldu?
Haci hocaya dusmusse o iliski don lastigi olmustur zaten.
Kim kimi darlaya darlaya evli kalmalarına sebep olabilir Allah aşkına? Evlilik birinin demesiyle devam edecek şey değil. Siz benim sorumu yanlış anlamışsiniz. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Arkadaşlarına değer verdiğin için tavsiye vermek hakkın tabi fakat bu konu gerçekten ciddi iki yetişkin birey kendi arasında halledebilir karışmaman daha doğru olur çünkü dediğin gibi sen üçüncü kişisin laf düşmez.

Ben karismanizi önermem.Siz onlari arkadas olarak tanıyorsunuz ikisi de arkadas olarak harika insanlardir belki.Ama eş,partner olarak kötüdürler ya da birbirleri ile uyusmamislardir bir sekilde.Benim üst katta kayinvalidem oturuyor bilirim o durumları kisitlama karismalari siz rahat evinizden yapma etme diyecekseniz kapinizi kapatacaksiniz o kiz o an rahatlayacak 3. 5gun sonra yine başlayacak esinin ailesi sorun çıkartmaya.Ben de eski sevgilime donecekken iş arkadaslarimin yapma etme vs demesi ile kafa karışıklığı duygusal boslukla onların onerdigi bir kisiye sans verdim ve bir süre sonra evlendim ve pişmanım.Elbetteki tamamen onların suçu degil yine de eski erkek arkadasima sans verebilirdim dinlemeyebilirdim onları ama boslukta idim ve malesef dinledim.Bazen diyorum keske onermeselerdi keske is arkadaslarimi dinlemese idim keske eskisine donse idim ya da tek dursaydim cok cok pismanim.Bence vebal almayın yasayip gorsunler bir sekilde sulh olacaksa boşandıktan sonra bile olur zaten.Belki kadinin esinin ailesi pismanlik korku vs duyar boşanma olacak diye hareketlerini düzeltirler bilmiyorum.Evet haklisiniz yuva yikmamak daha iyi ama hastalıklı kötü evliliktense boşanma iyi emin olun bazı seyleri malesef yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.Medenice bosanabiliyorsa o da guzel bazıları onu da beceremiyor
Yorumunuz için çok tesekkur ederim, aydınlandım. Ben çok düşündüm onlarıj mutsuz olmasını istemem. Ancak beraberken mutlu değiller ise yolları ayırmak en mantıklısı. Zaten iki yetişkin buna karar verecek yaştalar. Olabilitesi var ise olur zaten. Benim yanıma geldiklerinde destek olmaktan başka çarem yok sanırım.

Arkadaşlarına değer verdiğin için tavsiye vermek hakkın tabi fakat bu konu gerçekten ciddi iki yetişkin birey kendi arasında halledebilir karışmaman daha doğru olur çünkü dediğin gibi sen üçüncü kişisin laf düşmez.
Evet. En fazla yanında olup destek olmaktan başka çarem yok sanırım

Aaa estağfurullah neden dalga geçeyim?

Aklıma bile gelmedi öyle bir şey inanın.

Kusura bakmayın öyle anlaşıldıysam.
Her gün yaptığı yemeği özel olarak anlatmıyor kimse. Her gün işten gelip yemek yapmak zor olur, yapmisken 2 günlük yapmayı denesene dediğim de öğrendim bunu. Ayriyetten yılların arkadasligi var aramızda, birakın da bileyim bazı davranışlarını. Ben yanlış anlamışım o halde siz kusura bakmayın.

Her gün yaptığı yemeği özel olarak anlatmıyor kimse. Her gün işten gelip yemek yapmak zor olur, yapmisken 2 günlük yapmayı denesene dediğim de öğrendim bunu. Ayriyetten yılların arkadasligi var aramızda, birakın da bileyim bazı davranışlarını. Ben yanlış anlamışım o halde siz kusura bakmayın.
Estağfurullah.

Size kolay gelsin.

Yorumunuz için çok tesekkur ederim, aydınlandım. Ben çok düşündüm onlarıj mutsuz olmasını istemem. Ancak beraberken mutlu değiller ise yolları ayırmak en mantıklısı. Zaten iki yetişkin buna karar verecek yaştalar. Olabilitesi var ise olur zaten. Benim yanıma geldiklerinde destek olmaktan başka çarem yok sanırım.
Malesef öyle 😔Ama kendi aralarinda size anlatamadıkları bir sorun yoksa sadece aileleri yüzündense üzücü gerçekten siz de haklısınız endişede üzülmekte

X