Faturalar ve ne yapabiliriz

Bence kısılacak şeyler var istenirse
Ben mesela ev telefonu bağlatmadım, evde kimse yok ki ne diye vergisini ödeyeyim
Evlenmeye yakın adsl iptal ettim annemlerdeyken, wınn aldım
Onu kullanıyorum, daha doğrusu kullanmaya bile vaktim olmuyo evde bu yüzden az geliyo faturası

Kozmetikle aram yoktur, makyaj sevmem.. Sezondan sezona alış veriş yaparım giyim konusunda, modayı takip etmem..
Gezmeyi, hamburger yemeyi severim..

Sigara, alkol, nargile vb. şeyleri denemedim
Cips bağımlısıyım

Mutfak masrafım ortalarda, doğalgaz 120, su 30, elektrik 40 gibi birşey gelir.. Tam rakamlar olmasa da bilirim.. Ev kredisi ödüyoruz.. Ekstra şeyler çıkmadıkça iyiyiz çok şükür.. Ne çok kısıyoruz ne de çok savuruyoruz..

Allah herkese hayırlı geçimler versin

bende oyleee
ama eskısı gıbı degılım
artık bıktım
yenı tadlar ıstıyorum cıps cola
cocuga bobıbon suttu derken yenıdenmı emzırmeye baslasam ben napsam yaw

Takip edersen çok değişik cips çeşitleri çıkıyo bi kerem
Ayrıca her türlü abur cuburun da
Ben severim , eşim sevmez

O tencere yemeği sever, ben hamur işi
Mutfak konusunda çok zıtız

valla bıze sızın faturaların 2 katı gelıor yazdım ya
ne bılım su hele cok
elektrık cok
dogalgaz zaten cok pahalı gelıyor banahambuergerı bende cok severım

Takip edersen çok değişik cips çeşitleri çıkıyo bi kerem
Ayrıca her türlü abur cuburun da
Ben severim , eşim sevmez

O tencere yemeği sever, ben hamur işi
Mutfak konusunda çok zıtız

yok canım bıkkınlık geldı galıba ınan yanı neyı en cok sevıyosun?

valla bıze sızın faturaların 2 katı gelıor yazdım ya
ne bılım su hele cok
elektrık cok
dogalgaz zaten cok pahalı gelıyor banahambuergerı bende cok severım

Sizin çocuk var
Bizim henüz çocuğumuz yok
O olursa elbette artar..

Bizim ev 70 m2 kare birşey, ısınma konusunda zorluk çekmiyoruz yani

yok canım bıkkınlık geldı galıba ınan yanı neyı en cok sevıyosun?

Lays fırından var yeni olarak deneyebilirsin
Ama ben ayrım yapmam hepsini severim, her gün bi değişiğini alırım
Çerezzalar da güzel mesela; soğanlı peynirli, mısırlı filan.. Doritos alaturka da severim, öyle işte

600 tl kira
50 tl aidat
300 tl doğalgaz
100 tl elk+su
260 tl tel.ler + internet
160 tl okul aidatı
230 tl öğr. kredisi
500 tl kredi
TOPLAM
2200 tl masraf

gelir 2500+2200= 4700

ama hala ne kenarda para var ne de ev alabildik...

dorıtos alaturyaı hatırlayamadım ama turuncu paketı severım
fırınlanmıslar agır gelıyor ıkı cesıdıgınıde bı ara sabah aksam yedım
sut mısırlı yuvarlak onu severım
bırde cheetos patı vardı onuda sevıyodum
arda lays sadece reuffles sade yanlıs yazdım hehehe)
ben ketcaplı severım esımde cıps severım hepımız cıpseverız

Özellikle elektrik fatusası az gelenlere imrendim valla.

Biz evde iki kişiyiz, kızım ve ben. sabah 7:30 da evden çıkarız, akşam 18:00 de eve gireriz 90 tl. geliyor elektrik faturamız, üstelik ısınmada vs. kullanmıyoruz.

Aylık 1700 konut kredisi ödememiz var.

90 tl. elektrik faturası,

40 tl. digi türk,

80 tl. eşim ve benim cep telefonu faturalarımız (sabit, kampanyalı)

60 tl. internet,

25-35 arası su diyelim, kartlı olduğu için takip edemiyorum.

200 tl. (yaz kış 12 ay boyunca doğalgaz alırım, kartlı bizim doğalgazımız, kışın hem elim titremeden yakarım, hemde aylara bölmüş olurum)

150 tl. işe geliş gidiş için benzim param.

200 tl. kendime iş yerimde yemek parası ayırırım, ama çoğunu kızım hafta sonları oyun havuzlarında harcar. :)

200 tl. mutfak masrafı, (eşim yok, sadece hafta sonları evde yemek yaparım, hafta içi kızım okulda tam gün, bende işteyim akşam 5 te servisten iniyor, ben gitmeden annem akşam yemeğini yediriyor, bende annemde yiyip evime geçiyorum, bu 200 tl. nin içinde kızımın çikolatası, sütü, kuruyemişi, bisküvisi, kahvaltılık ve deterjanlar var, bu limit eşim buradayken 400-450 arası)

1000 tl. de aylık eşimin oradaki masrafı (kirası, yakıtı, yemesi içmesi, faturaları vs.)

800 tl. de aylık kızımın okul masrafı (ama ben biriktirip okullar açılıp kayıt yenilidiğimde peşin veriyorum, yoksa daha pahalı)

350-400 arası da kredi kartımızın aylık ödemesi (arabanın kaskosu, derin dondurucu aldım onun taksidi vs.)

Abovvvv yazarken ben yoruldum, Allah öderken ödeme kolaylığı versin, banada sizlerede, herkese.

Son düzenleme:

siz kredi ile ev alsanız çok iyi olur baya maaş alıyorsunuz inşallah kısa zamanda Allah nasip ederr

evınıze 10000 lıra gırıyormus gıbı bı ızlenım olustu bende ıster ıstemez yaa
dogalgaz kartlı dahamı ıyı metrekup fılan
ıstanbulda boyle ısteyenler yaptırabılırmıs dıye duydum ama gercekmıb ılemeıdm

sizin eve giren para çok sanırım düşünsene kredi ödemediğini bird eçok rahat edersin

Yok be güzelim nerden girsin o kadar para.

Eşim şark görevinde burakinden (çalıştığı birime göre) 1 fazlası var.

Bende 2300 - 2400 arası (vergi dilimine göre değişiyor) maaş alıyorum, senede 2 kere de ikramiyem var.

Haziranda Allah nasip ederse dönecek eşim, o zaman normal maaşına 2,700 e düşecek, ama fark eden bişey olmaz, çünkü orada da zaten 1 milyar harcıyor.

sizin eve giren para çok sanırım düşünsene kredi ödemediğini bird eçok rahat edersin

Aşağıda da yazdım arkadaşım, hazirandan sonra 1 eksik alacağız.

Evet bu para hep girse valla ne iyi olur bizim için.

Ama iş yerimiz tüzel bir kurum, garantisi yok, 12 yıldır burada çalışıyorum ama yarın tazminatımı verip güle güle diyebilirler.

Keşke devlette memur olsaydım da daha az alsaydım.

bende maasıma zam ıstıyorum ecd allah bereket versın bu maasları gorunce ben ımrenıyorum valla
sızın evınız varmı kacırdım galıba

Kira : 1200
Cep Telefonlar : 200
Dogalgaz : 150 ( yazın 20-30)
Su: 50
Aidat : 50
Elektrik : 50-60
Market : Her ay basında gross markete gidilir,ara ara ihtiyaclar cevre marketlerden tamamlanır. Aşağı yukarı hersey dahil 800-850
Giyim kusam hobi : 300-400
Harçlık : Eşimle birlikte havuz olusturduk, ihtiyacı olan alır . 600 TL

Evimi değiştirmem lazım, bogazımızdan kısmamız lazım da işte bogazdan kısılmıyor malesef.

Araba alma planımız vardı son vergilerden sonra o da cok mantıklı gelmemeye basladı

bende maasıma zam ıstıyorum ecd allah bereket versın bu maasları gorunce ben ımrenıyorum valla

Ayda 1700 konut kredisi ödüyoruz yazmıştım ya, İş yerinde durumlar değişmeden, çıkma, çıkartılma olmadan alnımız akıyla bi ödeseydik.

Son 3 yıl 6 ayımız kaldı ev borcuna.

Bu arada bizim maaşlar kişiye özel değil, yani şahsıma özel değil.

Kurumun kendi belirlediği işte memurlar şu kadar, birim müdürleri bu kadar, genel müdür bu kadar alır dediği sözleşmede geçen maaş.

Allah inş. benden de çok maaş alacağın işler nasip eder.

Bana ve bizim burada çalışan diğer arkadaşlara da garantili işler nasip eder.

Son düzenleme:

Mersinde butun gidalar diger ihtiyaclar cok ucuzdur arkadasim buna ette dahil suan markettr kiymanin kg 15 tl indirimli hali normalde 18 dir kasapta ise 20 lira haftanin belirli gunleri 18 dir sadece bakliyatla beslenmiyoruz mersinde yasayan birsi 2 binlira maasla evde alir arabada yada birikim bile yapar

ev kredisi 1200

ihtiyaç kredisi 760

ihtiyac kredisi 300

taksıt 250

gün parası 350

toplam 2.860

eşim 2350 ben 1200 maaş alıyorum

geriye 1200 kalıyor

200 benzin

150 doğalgaz

50 su

50 elektrik

300 eşimin sigara parası

150 kızımın maması bezi .... vs

kalan 300 ucu ucuna yetıyor gunumun bitmesine 1 ay taksıdımın bıtmesıne 3 ay var bıteydıler ıyıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…