burada kıymanın kilosu 30-35 tl arası mesela aslında eve deepfreez almak lazım .
mutfak masrafı sadece meyve sebze degildir, yag var, tuz var, makarnası, pirinci, peynir i yogurtu, yiyecegi gectik, deterjanı,
, sabunu, kısacası mutfak masrafı o kadar da ucuz degil aslında, mesela bizde carsamba pazarına gittigimizde 2 kişiyiz
haftalık sadece pazar-sebze meyve masrafı 30-35 tl dir. Ayda 100-150 tl eder,
6 kg lık deterjan 4 ay gidiyor hehe pazardada 10 lira harcarım herşeyi doya doya yeriz .sizin orası pahalı heralde
arkadasim bu birazda yasadigimiz sehirle alakali aslinda.ben akdenizde yasiyorum yasadigim sehir ucuz dur her konuda butceye gore ev bulunur en dusuk kira 250 tl dir.oturdugumuz sitede ev kiralari ortalama 500 tl ile 600 tl dir 165 mt kare mesela ayni ev ist daha pahali diyorlar aylik 350 tl ile fistik gibi sitelerde ev kiralanir istanbulda 500 binlirak bir ev 150 binliradir mesela 200 mt nin ustunde.gida ucuzdur pazardan butun sebze ve meyveleriniz ucuz miktara alirsiniz 50 tl ye diyelim haftalik butun sebze ve meyveler ailinir hemde her birinden 2_3 kg uzeri alirsin hatta paran bile artar dedigim gibi yasadigimiz sehirle alakali
bura adana olmalı :)))
250 tl elektrik faturasi nasil geliyor bize su 40 tl elektirkde 55 tl geldi.Bizim burada gunes enerjileri vardir cok iyi isimizr yariyor suan bile sular kaynamis.Valla şaşırdım herkese. Bizim elektrik 250 su 60 geliyor. Ev kiramız yok ama dükkan kiramız var 800 tl. ve sadece 2500 tl kredi ödememiz var. Arabaya benzini, yemek içmeyi ve faturaları hiç saymıyorum. Keşke bizimde o kadar gelse elektrik su
250 tl elektrik faturasi nasil geliyor bize su 40 tl elektirkde 55 tl geldi.Bizim burada gunes enerjileri vardir cok iyi isimizr yariyor suan bile sular kaynamis.
250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.[/QUOT
Klima yaksak bile gelecek fatura en fazla 100 tl olur sanirim yasanilan sehirle alakli kazanli sofben ne oluyor elektriklemi calisiyor eger elektrikliyse o yuzden de cok gelir
250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.[/QUOT
Klima yaksak bile gelecek fatura en fazla 100 tl olur sanirim yasanilan sehirle alakli kazanli sofben ne oluyor elektriklemi calisiyor eger elektrikliyse o yuzden de cok gelir
Evet elektrikle çalışıyor. Evet belkide şehirle alakalı. Ben izmirdeyim
yaklastinadana degil adananin komsusu mersin o yuzden sansliyim
bende adanadayım biz burda çok şeye pahalı diyorduk ama dışarıyı duyunca çok şanslıymışız dedim vallahi :) kirada yeme içme giyimde uygun.çarşıdan bi ev tuttunmu heryere 1 dolmusla gıdersın :) 20 30 lıraya meyvene kadar ve bunlar mın 2kg alırsın pazarında falan. öyle elektrik suda aman aman gelmiyor idareli kullandığın zaman