Faturalar ve ne yapabiliriz

benimde 250 geldi elektirik' yazin bile en az70 geliyo bana elektirik,dogazgaz da 250 geldi, bide isinmiyoruz he bide yaksam kac gelcek cok merak ediyorum, markete cok gidiyo iki bisey aliyosun posetlere bakiyosun hic bisey yok en az 60 tutmus,hersey pahali,, 1.500 giriyo eve,, ev yok araba yok,, ev kira deil kv nin, songulcuuuummmm 4.000 demissin yinede yetmiyo demissin ama ev var araba var, b eksigin yok ee daha ne eve giren maas az olunca hicbisey yapamiyon anca geciniyon arti bisey alamiyon kenara para koyamiyosun,,,,,, allah daha cok versin herkese banada versin bi kizim var bide bebegim oldu yeni, oylee allah herkese yardim etsin

ben bundan sonra tayinimizi adanaya isteyelim diyom eşim gitmemde gitmem diye tutturuo gıcık adam :)

istanbulda oturuorum karşı komşum kartlı sistem kullanıo...

ayrıca 1300 lira alıp 500 ünü kenara koyan arkadaşı varyaaaaaa ayakta alkışlıorum mucizenin diğer adısın arkadaşım :)

bende bu ayki masraflarımızı yazim halinize şükredin bide ben tutumlu bi insanımdır:))))))
ya Allah bismillah :))))

önce maaşlarımız:)))
benim maaşım:2040 ..........(100 tl sini eşime sölemedim o 1900 bilio:))))
eşimin maaşı:2500

1110 tl............ arabamızın kredisi...............(son 4 ayı)
500................kira
75..................aidat
400................ öğrenim kredim..................(son 6 ayı)
400................ mutfak........(her ay bi küçük altın alıorum bunun içinden)
350................BES
50..................elektrik
30..................su
63..................dijitürk.............(bu ay son kapattırdık)
85..................taksit...............(son 2 ayı)
100................Doğalgaz
30..................benim tel
60..................eşimin tel
68..................internet
200................benim harçlığım
200................eşimin harçlığı
100................gün (son 3 ayı)
100................benzin
260................kredi kartı (son 5 ayı)

şimdi :))))
eve girenler:.......4400
giderlerimiz:.......4188
bu ay eşim trafik cezası yedi 120 oraya vercez elimizde 80 lira anca kalcak:))))) birikime bak:))) gören k.çıyla güler ama
eylülde; arabamızın kredisi,taksit,gün,dijitürk,öğrenim kredisi,kredi kartı olmıcak bunların toplamı 2000 lira ev kirasınıda koyalım üstüne 2500 liralık ev kredisi ödiyip ev alalım dioruz:) inş. kısmet olruda alabiliriz:))) az kaldı bu listeyi düzeltmeme benimde çok canım sıkılıo ama şu anda yapabilecek hiçbirrşeyim yok malesef hazirana kadar beklicez:)

Son düzenleme:

canını hiç sıkma deymez ne güzel kendine ait fazlaca bir maaşın var her işin üstesinden gelirsin bence ne olursa olsun gez eğlen giden günler geri gelmiyor senin maddi imkanın iyi bunu düşünme bence

Bende yazayim gelir gider tablosunu.
Bu ay esimin maasi 3900 falan olucak.
Benim 7 ay 2800 5 ayda 2000 civari dengesiz biseyler... Eve ortalama 6500 giriyor.
Ev kredisi 2000 (son 47 ay)
150-200 d.gaz
60 elektrik
30 su
100 ev tel+ internet
70 cepler esimle ikimizin
150 dolar saglik gideri
200 benzin
100 akpil
500 mutfak masraflari
500 kredi karti
150gun parasi(son 6 ay)
500 esimle ikimizin harcligi
Sadece bunlar asgari giderler toplamda 4500 standart gider birde bunlarin disindakiler
Evin sigortasi, daski vergisi yillik 600 lira
Arabanin kasko, sigorta, vergisi kontrolu hic bitmiyor sikintisi hicccc...
Kilik kiyafet alisverisi esim markali giyinmeyi sever. Bende severimde indirimden cok ucuza alirim. Her jafta sonu disarda yemek. Sinema, tatiller, yilda 3 kere memlekete gitmek, bayramlasmalar, dugunler, d.gunleei ozel kutlamalar. Hicbiseyide atlamiyoz. Bi yandan da para biriktircez diye ugrasiyoz.
Paranin hic degeri yok biz evlilk dahil herseyi esimle ikimiz yaptik. Allah eve giren paranin bereketini versin... Bu arada asgari ucretle gecinip para biriktirenlerede helal olsun derim...

kuş yetmıyo demedım daha cok atmalıyız kenarı ama gıder cok mlesef
ne guzel kafanızı sokugunuz ev var bız 1000 tl ye yakın öduyoruz cok sukur halımıze oda bıtse rahatlucaz

kuş yetmıyo demedım daha cok atmalıyız kenarı ama gıder cok mlesef
ne guzel kafanızı sokugunuz ev var bız 1000 tl ye yakın öduyoruz cok sukur halımıze oda bıtse rahatlucaz
keske kendi evim olsada odesem, kendi evin olmayinca diken ustunde oturuyosun bu konuda cok dertliyim valla songulcum,,herkesin hakki olan ev,,, kenara para atabiliyosan yinede super valla cogu insan anca geciniyo aldigi parayla,, ben 500 atsam raziyim ama yetmiyo bile kartlar olmasa gecinemicez,,

Banada en pahalı market migros geliyor.

Carrefouru sevmiyorum çok dağınık görünüyor, aradıklarımı bulamıyorum, kipayı nadir tercih ederim.

En rahat alışveriş yaptığım ve kampanyaları fazla olan real gibi geliyor bana, aylık mutfak masrafımı hep real den yaparım.

en ucuz ve en sevdiğim market bim .gerçi bi kaç şeyi bulamıyorum ama onlarıda başka marketlerden alıyorum.

Son düzenleme:
Kredi kartımız yok.
Ödediğimiz bir kredimiz de yok.
Taksitler var evlenirken yaptığımız ama çok çok büyük meblalar değil.
Kazançlarımız ile geçiniyoruz.
İstanbul da yaşamıyoruz belki idare etmek daha kolay oluyor.

Biz bir program kurduk evdeki pc'ye .
KASA programı. Ev muhasebesi tutuyoruz kendimizce.
O sayede gereksiz tüm harcamaları gördük, bizim evde çok işe yaradı.

Size tavsiyem mutfak alışverişini 40 -50 liralık bir iki poşetlik yapmamanız olacaktır. Bence düzensiz ve bereketsiz oluyor.
Bir de bir arkadaşın dediği gibi diyelim ki kaşar peynir bitti ama beyaz peyniriniz var. Maaşınıza bir hafta varsa bence beklemeye çalışmakta fayda var.
Bazı ertelenebilir ihtiyaçları toplu alışveriş zamanına bırakmakta fayda var diye düşünüyorum.
Heleki kredi kartıyla bir gideyim markete mutfak için ıvır zıvır bitmiş demek kötü sonuçlar doğurabiliyor ablamdan biliyorum :)

Zamanı uygun olduğu için benim maaşımdan tüm fatura ve taksitleri internet bankacılığı veya nakit ödüyoruz.
Kalan miktarı 4 haftaya bölüyoruz ve her pazar günü o haftanın belirlenen tutarını cüzdanlara koyuyoruz.
O miktarı aşmamaya çalışıyoruz. Hatta belirlenen harçlıklarından hafta sonu arttıysa baya seviniyoruz :)

Eşimin maaşını kenara atıyoruz. Tabi ektra kıyafet, doktor vs başka harcamalar için oradan kullandığımız oluyor.
Henüz çocuğu olmamış evli arkadaşlar ve bekar çalışan arkadaşlar ufak ufak para biriktirmek için en uygun dönemleri yaşıyoruz bence.
Allah herkese sıkıntısız, bol, bereketli, helal kazançlar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…