Ayda 1700 konut kredisi ödüyoruz yazmıştım ya, İş yerinde durumlar değişmeden, çıkma, çıkartılma olmadan alnımız akıyla bi ödeseydik.
Son 3 yıl 6 ayımız kaldı ev borcuna.
bizde kredi ile ev aldık çocuğunu altınlarımla karşıladığımız için sizin gibi yüklü değil tabi nerden ev aldığınada bakar bu durum rabbim en kısa sürede borçlarımızı bitirmeyi nasip etsin ev almayı çok önemsemezdik gerçekten kira zor ya boşu boşuna 500 600
250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.
ben bundan sonra tayinimizi adanaya isteyelim diyom eşim gitmemde gitmem diye tutturuo gıcık adam :)Adanada yaşayan insanlar cidden çok şanslı. Bir kere sıcak, en soğuk kış bile en fazla toplasan 15 gn sürmez :) Meyve sebze ucuz, zaten şehir çok büyük değil, 1 otobüsle heryere gidip gelirsin :)
ama şahsım adına diyorum Allah istanbulda yaayanların yardımcısı olsun. 1 haftada herşey dahil (kalma yeri değil) 1000 tl harcadım. Ne pahalı şehirmiş arkadaş nasıl geçiniyorsunuz Allah yardımcınız olsun.
istanbulda oturuorum karşı komşum kartlı sistem kullanıo...evınıze 10000 lıra gırıyormus gıbı bı ızlenım olustu bende ıster ıstemez yaa
dogalgaz kartlı dahamı ıyı metrekup fılan
ıstanbulda boyle ısteyenler yaptırabılırmıs dıye duydum ama gercekmıb ılemeıdm
ben bundan sonra tayinimizi adanaya isteyelim diyom eşim gitmemde gitmem diye tutturuo gıcık adam :)
istanbulda oturuorum karşı komşum kartlı sistem kullanıo...
ayrıca 1300 lira alıp 500 ünü kenara koyan arkadaşı varyaaaaaa ayakta alkışlıorum mucizenin diğer adısın arkadaşım :)
bende bu ayki masraflarımızı yazim halinize şükredin bide ben tutumlu bi insanımdır:))))))
ya Allah bismillah :))))
önce maaşlarımız:)))
benim maaşım:2040 ..........(100 tl sini eşime sölemedim o 1900 bilio:))))
eşimin maaşı:2500
1110 tl............ arabamızın kredisi...............(son 4 ayı)
500................kira
75..................aidat
400................ öğrenim kredim..................(son 6 ayı)
400................ mutfak........(her ay bi küçük altın alıorum bunun içinden)
350................BES
50..................elektrik
30..................su
63..................dijitürk.............(bu ay son kapattırdık)
85..................taksit...............(son 2 ayı)
100................Doğalgaz
30..................benim tel
60..................eşimin tel
68..................internet
200................benim harçlığım
200................eşimin harçlığı
100................gün (son 3 ayı)
100................benzin
260................kredi kartı (son 5 ayı)
şimdi :))))
eve girenler:.......4400 (140 ını saymıorum)
giderlerimiz:.......4188
bu ay eşim trafik cezası yedi 120 oraya vercez elimizde 80 lira anca kalcak:))))) birikime bak:))) gören k.çıyla güler ama
eylülde; arabamızın kredisi,taksit,gün,dijitürk,öğrenim kredisi,kredi kartı olmıcak bunların toplamı 2000 lira ev kirasınıda koyalım üstüne 2500 liralık ev kredisi ödiyip ev alalım dioruz:) inş. kısmet olruda alabiliriz:))) az kaldı bu listeyi düzeltmeme benimde çok canım sıkılıo ama şu anda yapabilecek hiçbirrşeyim yok malesef hazirana kadar beklicez:)
benimde 250 geldi elektirik' yazin bile en az70 geliyo bana elektirik,dogazgaz da 250 geldi, bide isinmiyoruz he bide yaksam kac gelcek cok merak ediyorum, markete cok gidiyo iki bisey aliyosun posetlere bakiyosun hic bisey yok en az 60 tutmus,hersey pahali,, 1.500 giriyo eve,, ev yok araba yok,, ev kira deil kv nin, songulcuuuummmm 4.000 demissin yinede yetmiyo demissin ama ev var araba var, b eksigin yok ee daha neeve giren maas az olunca hicbisey yapamiyon anca geciniyon arti bisey alamiyon kenara para koyamiyosun,,,,,, allah daha cok versin herkese banada versin bi kizim var bide bebegim oldu yeni, oylee allah herkese yardim etsin
keske kendi evim olsada odesem, kendi evin olmayinca diken ustunde oturuyosun bu konuda cok dertliyim valla songulcum,,herkesin hakki olan ev,,, kenara para atabiliyosan yinede super valla cogu insan anca geciniyo aldigi parayla,, ben 500 atsam raziyim ama yetmiyo bile kartlar olmasa gecinemicez,,kuş yetmıyo demedım daha cok atmalıyız kenarı ama gıder cok mlesef
ne guzel kafanızı sokugunuz ev var bız 1000 tl ye yakın öduyoruz cok sukur halımıze oda bıtse rahatlucaz
büyük zincir marketlerin içinde en pahalısıda migros nemişcim, bulunduğunuz yer itibariyle de gitmek zorunda kalıyorsunuz işte.
Biz İst.da yaşıyoruz arada pazarada uğruyıorum marketlerle baya fiyat farkı var, mutfağa aylık 400-500 arası harcıyoruz bizde.
ınsallah masallarınzı en kısa zamanda yukselır cok az geldı Allah bereketlendırsınınsalahh
Aminn
Bence kısılacak şeyler var istenirse
Ben mesela ev telefonu bağlatmadım, evde kimse yok ki ne diye vergisini ödeyeyim
Evlenmeye yakın adsl iptal ettim annemlerdeyken, wınn aldım
Onu kullanıyorum, daha doğrusu kullanmaya bile vaktim olmuyo evde bu yüzden az geliyo faturası
Kozmetikle aram yoktur, makyaj sevmem.. Sezondan sezona alış veriş yaparım giyim konusunda, modayı takip etmem..
Gezmeyi, hamburger yemeyi severim..
Sigara, alkol, nargile vb. şeyleri denemedim
Cips bağımlısıyım
Mutfak masrafım ortalarda, doğalgaz 120, su 30, elektrik 40 gibi birşey gelir.. Tam rakamlar olmasa da bilirim.. Ev kredisi ödüyoruz.. Ekstra şeyler çıkmadıkça iyiyiz çok şükür.. Ne çok kısıyoruz ne de çok savuruyoruz..
Allah herkese hayırlı geçimler versin[/
Kozmetik ve giyim konusunda aynıyız :)